24
jul
Seneste opdatering: 24/7-13 kl. 0945
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

22.07.2013 012

Michelangelo’s David har haft en omtumlet skæbne siden brygger Jakobsen i 1897 skænkede den til opstilling ved Vartov i Vester Voldgade. Der boede fromme, gamle damer lige ud for kæmpens genitialier, og snart måtte den gemmes af vejen i anlægget ved Helligåndskirken indtil også det blev for stærkt. Så i 1901 blev den opstillet ved den vestlige gavl af Statens Museum for Kunst i et hjørne af Østre Anlæg hvor der aldrig kom et øje, undtagen os børn der spillede bold om sommeren og kælkede om vinteren på den bakke, der nu også er næsten væk. David var bare en del af interiøret i rummet, vi skænkede ham knapt et blik, men han var altså til eftertanke for frisindede, mere ‘kontroversiel’ i København for hundrede år siden, end ved opstillingen i Firenze i 1504.

I dag står David ved Asiatisk Pakhus ved Larsens Plads og skuer over mod Møller og Larsens opera, og det er synd for ham, men det er jo også dronningens udsigt, så den kan vel ikke klage. Dens oprindelige hjem ved Vartov, hedder idag Hannah Bjarnhofs Plads, en skuespiller ingen under 50 ved hvem var, men pladsen skulle have navn efter en homoseksuel, syntes de på Rådhuset. De kan nok have ret i, at København har brug for en homoseksuel plads som tiderne nu ved eliternes uendelige visdom er blevet for homoseksuelle (kun mænd?), men det er synd for pladsen og for Hannah Bjarnhof.

Jeg har en tre-i-en løsning til kommunen: Flyt David tilbage til Vartorv, opkald pladsen efter Herman Bang og mind folk om, at Michelangelo ligesom Bang var bøsse, hvis de ikke kan se det selv af den forelskede fremstilling af David. Giv Bjarnhof Bangs nuværende uanseelige plads i Valby. Det ville være en homoplads med et format, der er Københavns centrum værdigt, Martin Nyrops rådhus er tilmed inspireret af rådhuset i Siena. Davids københavnske cirkel vil være sluttet logisk på 116 år. Har vi ingen stadsarkitekt længere?

Den anden skulptur man ser, er den fine billedhugger Søren Georg Jensens, den står godt, hvor den står og den passer til Toldvæsnets nye bygninger. Dem nedenfor er ‘morgenlysbilleder’ der blev i overskud for nylig. Jeg mærker på lyset, at vi er en måned forbi midsommer, den sprække mellem nat og dag, jeg bruger – borgerligt tusmørke – skrumper og giver mattere lys for hvert døgn. (klik f. helskærm)

22.07.2013 010

22.07.2013 03022.07.2013 03722.07.2013 04322.07.2013 05622.07.2013 072


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 24 juli 2013 - 07:22 - Svar

I bogen om Københavnske monumenter og mindesmærker fra 1974 nævnes to afvigelser fra formuleringer om David nævnt her.
At Jacobsen gav David i 1896, og at “han ses dog udmærket både fra parkens mest befærdede sti og fra Sølvgade i en fordelagtig synsvinkel mellem træerne…”.

  steen

  Posted: 24 juli 2013 - 07:26 - Svar

  Det skal nok have passet 1896-7, men i 50 erne og 60 erne må træer og buske ud mod Sølvgade være vokset en hel del siden. Det var et meget mørkt og fugtigt hjørne dengang, og Sølvgade var kun halvt så bred som nu.

   Peter Buch

   Posted: 24 juli 2013 - 07:45 - Svar

   I min egen hukommelse fra 1970erne der ikke på alle felter er ufejlbarlig, husker jeg David stå der i Østre anlæg uden placeringen syntes særlig bortgemt eller mørkt placeret. Måske siger det mere noget om fokusering, tidspunkt på året (da også jeg og måske bogens forfatter) var forbi, end det er en mere kronoloisk udstrakt gennem års lys- og farveskift oplevets version.

Bjovulf

Posted: 24 juli 2013 - 13:17 - Svar

Venstre vil have frit halalvalg

[ Ja ja – lad os nu se, hvad det bliver til i praksis, når landbrugets og fødevareindustriens lobbyister og deres penge begynder at trække i den modsatte retning, for der jo står milliarder af kroner på spil her 😉 ]

http://www.b.dk/nationalt/venstre-vil-have-frit-halalvalg

Af Cathrine Bloch
24. juli 2013, 12:11

Forbrugerne skal selv have lov til at vælge, om de vil købe halalslagtet kød eller ej, mener Venstre. Socialdemokraterne advarer mod for megen mærkning på kød.

[ Ha, den slags plejer S & co. da ellers at være helt vilde med, men når det gælder den intolerante og fascistiske balladereligion islam, så skal der altså lige pludselig holdes meget lav profil – sæt nu den danske befolkning for alvor opdagede “deres” politikeres svigt og evindelige læggen-sig-på-maven for islam og muslimernes endeløse krav. Er danskernes nogensinde blevet spurgt? Har de nogensinde fået et valg?
Ved de også at for hver kylling & bøf de køber, så ryger der et gebyr i lommen på Islamisk Trossamfund mfl.,
som ellers konstant tordner mod danske værdier, kultur, normer, omgangsformer og love, og som opforder muslimske forældre til opdrage deres børn til at tage afstand fra disse ting og undlade at have danske / kristne venner? ]

Når du som forbruger frit kan vælge mellem at købe økologisk eller ikke-økologisk, bæredygtigt eller ej, skal du også kunne vælge, om dit kød til aftensmaden kommer fra et dyr, der er halalslagtet eller blot er slagtet på almindelig vis. [ Ja, tak 😉 ]

Sådan lyder meldingen fra Venstre, der melder sig ind i halaldebatten med et §20-spørgsmål til fødevareminister Mette Gjerskov (S) fremsat af tidligere fødevareminister og nuværende folketingsmedlem Hans Christian Schmidt (V).

Læs også: Hospital vil udelukkende servere halal

Han beder ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun har tænkt sig at tage for at sikre, at forbrugerne er sikret et frit valg mellem konventionelt slagtet kød og halalslagtet kød. [!!!]

»I Danmark har vi tradition for, at det er forbrugerne, der træffer valgene om, hvad de vil købe, og ikke staten,« lyder det fra Hans Christian Schmidt. [ Det glæder vi os da til at se 😉 – man skulle jo også mene,
at der efterhånden må findes et temmelig stort marked for non-halal-prdukter.
Og dette gælder i øvrigt ikke kun kødprodukter – vi kommer nemlig også til at se disse muslimske krav på masser af andre områder, når først de får blod på tanden for alvor – fx. tandpasta, slik, medicin, ingen alkohol i butikker etc. Så hysteriske er disse islamistiske fanatikere, som man så naivt og tankeløst har ladet vælte ind i Danmark og tilladt at stille krav i endeløse baner, rent faktisk, og deres ledere udnytter så dygtigt dette til at skaffe sig stadigt mere magt via de uvidende, forvirrede, søvnige og handlingslammede politikere og myndighedernes totale passivitet på dette område og så vise den over for deres begejstrede tilhængere.

Og det stopper altså ikke der, hvis I naivt håber og tror det, “kære” politikere … det kommer til at blive langt værre! Hvornår mon der fx. kommer massive muslimske krav, demonstrationer og voldelige optøjer for at få lov til at kalde til fredagsbøn fra minareterne – og sidenhen 5 gange på alle dage? – fra kl. 5 om morgenen!
Og hvis side vil I mon så vælge at stå på til den tid? Begynder det ikke at ligne noget, vi har set før? ] .

  Bjovulf

  Posted: 24 juli 2013 - 15:10 - Svar

  Re: Hvorfor vigtigt at spise Halal?

  Indlægby Blad Al Habasha » ons jan 14, 2009 00:03
  Assalam..

  Det skal os siges at det er et krav at er en person [!!!] der slagter dyret før det er slagtet halal..
  Ved at Danpo slagtet kyllinger med maskiner og kalder det halal, men det er det selvfølgelig ikke når det er en maskine der føre kniven. [ 😀 😀 😀 ]

  Og der er mange i DK og tyskland der skriver Halal på deres emballage uden det i virkeligheden er det [!!!], har en bror i islam fra tyskland, som kendte en slagter.. denne slagter blev spurgt om han ville have mærker med halal til hans emballage af den tyske fødevarestyrelse, og han svarede ja, han slagtede jo på den rigtige måde. [!!!] Men der var ingen kontrol eller noget som helst der sikrede forbrugeren at det blev slagtet korrekt, præcis som i DK..

  http://www.islamic.dk/forums/1/511988.html

Morani ya Simba

Posted: 24 juli 2013 - 14:23 - Svar

“Michelangelo’s David har haft en omtumlet skæbne siden brygger Jakobsen i 1897 skænkede den til opstilling ved Vartov i Vester Voldgade.”

Originalen står altså i Firenze….

Bjovulf

Posted: 24 juli 2013 - 15:04 - Svar

Jørgen Huno genåbner Muhammed-debat

http://www.business.dk/oekonomi/joergen-huno-genaabner-muhammed-debat

Af Uffe Gardel
23. juli 2013, 22:30 39 Kommentarer

FLSmidths tidligere topchef Jørgen Huno Rasmusen tager afstand fra den »eftergivende holdning« under Muhammed-krisen i 2006. Det er en blindgyde at give efter for religiøst pres, mener han. [ Wow! ]

Selv om Muhammed-krisen i 2006 ikke fik nogen varig betydning, er der stadig et regnskab at gøre op mellem dem, der indtrængende bad Danmark og Jyllands-Posten om at undskylde for tegningerne, og dem, som stod fast på ikke at sammenblande religion og forretning.

Det fremgår af et debatindlæg i dagens Berlingske af erhvervsmanden Jørgen Huno Rasmussen, tidligere koncernchef for industrikoncernen FLSmidth.

Læs også: Værdikamp og respekt

Heri skriver han, at der både blandt erhvervsfolk, politikere og redaktører var nogle, som har været på vej »ind i værdimæssige blindgyder«.

Jørgen Huno Rasmussen gik af som FL­Smidth-chef 1. maj, og han forklarer, at han har villet vente med at udtale sig, til han ikke længere stod i spidsen for en erhvervsvirksomhed.Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed udløste i efteråret 2005 voldsomme protester i en række muslimske lande, som kulminerede i en forbrugerboykot i flere lande i januar 2006. Det fik herhjemme fremtrædende erhvervsfolk til at kræve, at Jyllands-Posten og det officielle Danmark skulle sige undskyld for tegningerne.

Men det var forkert at gøre, mener Jørgen Huno Rasmussen. [!!!]

————————————————————————————————-

http://www.b.dk/kommentarer/vaerdikamp-og-respekt

Værdikamp og respekt

Af Jørgen Huno Rasmussen, bestyrelsesformand, tidligere koncernchef FLSmidth
23. juli 2013, 22:30 3 Kommentarer

Værdier. Det bedste grundlag for et samfunds udvikling og menneskers lykke er demokrati, ytringsfrihed og øvrige basale menneskerettigheder, skriver Jørgen Huno Rasmussen. Den tidligere koncernchef for FLSmidth & Co. fortæller om sine erfaringer fra Muhammed-krisen.

De seneste par årtier har budt på store globale omvæltninger fra Berlinmurens fald til det arabiske forår samt politisk og religiøs dramatik, hvor især Muhammed-krisen synliggjorde globaliseringens styrke for danskerne.

Ikke blot for de berørte erhvervsfolk i forreste linje, men også for professionelle politikere og redaktører har det været svært at orientere sig i dette ofte kalejdoskopiske nye verdensbillede, og selv nogle af de mest erfarne og begavede inden for alle tre kategorier har åbenbart risikeret at bevæge sig ind i værdimæssige blindgyder.

Dette er med usædvanlig grundighed analyseret af Jens-Martin Eriksen og Frederik Stjernfelt i den aktuelle bog, »De Anstændige«, der kritiserer vestlige opinionsdannere for selvcensur. [!!!]

FOR ERHVERVSLEDERE HANDLEDE det ikke udelukkende om personlig integritet og argumenternes styrke, men også om ansvaret for bevarelse af arbejdspladser.

På den baggrund er det med tilfredshed efterfølgende at se tilbage på reaktionen under Muhammed-krisen fra min daværende arbejdsplads, en global dansk baseret virksomhed.

På trods af det betydelige kommercielle pres fra en branche, hvor godt to tredjedele af de globale aktiviteter foregik i muslimske lande, valgte virksomheden instinktivt at bygge videre på en hundredårig firmapolitik og insistere på sin ret til neutralitet i alle politiske og religiøse spørgsmål uden direkte relevans for egne aktiviteter, hvorfor virksomheden nægtede at følge kunders og aktionærers ønsker om at tage afstand fra Muhammed-tegningerne og/eller Jyllands-Postens publicering heraf. [!!!]

Bjovulf

Posted: 25 juli 2013 - 03:39 - Svar

Kebab-grossist overfaldet af tæskehold

Ekstra Bladets laboratorietest af kødet fra ni kebab- og shawarmabarer i dag, har tilsyneladende sat sindende voldsomt i kog i det muslimske miljø [ Det er de da vist permanent 😉 ]

Af: Kerstin Bruun-Hansen

En stikprøve, som Ekstra Bladet har foretaget, har afsløret spor af svinekød hos fire ud af ni spisesteder. Det har ifølge politiet ført til, at et tæskehold i eftermiddag mødte op hos kebab-grossisten Tayyib Food.

Tayyib Food leverer kød til den shawarmabar i testen, der havde det største indhold af svinekød i okse-kebabben.

Se også: Halal-tæsk i luften

– Det er frygteligt. Vi er dybt rystede, fortæller virksomhedens direktør til Ekstra Bladet.

Se også: Afsløring: Der er svin i din kebab

– Pludselig kom der fire-fem unge mennesker farende ind på kontoret. De begyndte bare at banke løs på os, mens de råbte og skreg, at vi havde solgt svinekød til dem, og at de havde spist svinekød på grund af os.

—————————————-

Halal-tæsk i luften

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2049399.ece

Halal-krigen rykker ind på Ekstra Bladet, hvor Morten Messerschmidt (DF) og Rasmus Helveg (R) mødes klokken 14 til rituel slagtning af politiske pointer

Angsten for muslimer eller hensynet til forbrugerne.

Debatten om halal-kød er steghed, og fronterne er særligt markante mellem Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Se også: Halal-krig på Borgen

– Det er et udtryk for muslimangst og fremmedfrygt – især fra Dansk Folkepartis side. Det bunder ikke i fakta, og jeg synes, at de skulle skamme sig, siger Rasmus Helveg (R) i dagens avis om kravet om obligatorisk mærkning af halalkød.

—————————————–

TV: Uhellig halal-debat

‘Det er derfor, at det multikulturelle samfund på alle måder er uønskeligt,’ lød det fra Morten Messerschmidt i heftig halal-debat med de Radikale

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article2049717.ece

Af: Thomas G. Svensson , David Rebouh , Peter Jeppesen

Efter Ekstra Bladet har sat halal-kød på debat-menuen, er det blevet til en heftig debat om, hvorvidt der lovmæssigt skal indføres en offentlig mærkningsordning, så forbrugerne ved, når de køber halal-kød.

Og selvom temaet i den grad omhandler religion, var der absolut intet, som var helligt, da Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i dag stødte brystet mod de Radikales Rasmus Helveg Petersen.

Det føg om med angreb som ‘usympatisk’ og ‘muslim-angst’.

Leave a Comment