2
mar
Seneste opdatering: 3/3-14 kl. 0254
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

1-Ezra Levant, TFS, 2014, I 152

(klik f. helskærm) – Hvilke tårne, der er for få tårne. Jamen, det er en af byens mest centrale pladser kommet til at hedde ‘som en hyldest til mangfoldigheden.’Det er lige så originalt som hvis de havde kaldt den “Dan-Pladsen” efter Dankort, Dantaxa, Danbolig, Danpoulard og Dan-mig i røven. Hvorfor ikke kalde den  Simon Emil Ammitzbøll-pladsen først som sidst? Det kan lissom overskues fra Rådhusets iøvrigt  alt for ukendte  kantine.

Det var selvfølgelig ikke rigtig godt med en homoseksuel nazist eller en lesbisk skuespiller, som kun jeg husker. Opgaven var bunden, men der er fandeme ikke meget Schwung over det navn, der mere lugter af i hvilken åndelig og historisk fattigdom københavnske politikere henslæber deres liv.  Giv dog pladsen navn efter en af Danmarks- eller verdenshistoriens virkelig store homoseksuelle, hvis det endelig skal være, og stil bøssen  Michelangelos David op på den. Brygger Jakobsen skænkede netop statuen til den plads i 1897. Hvad med lidt format, København?

Michelangelo’s David har haft en omtumlet skæbne siden brygger Jakobsen i 1897 skænkede den til opstilling ved Vartov i Vester Voldgade. Der boede fromme, gamle damer lige ud for kæmpens genitialier, og snart måtte den gemmes af vejen i anlægget ved Helligåndskirken indtil også det blev for stærkt. Så i 1901 blev den opstillet ved den vestlige gavl af Statens Museum for Kunst i et hjørne af Østre Anlæg hvor der aldrig kom et øje, undtagen os børn der spillede bold om sommeren og kælkede om vinteren på den bakke, der nu også er næsten væk. Micheangelo, Møller og Herman Bang


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten Dreyer

Posted: 2 marts 2014 - 15:29 - Svar

Nu skal en del af Rådhuspladsen have nyt navn har det røde flertal bestemt.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) kom alvorligt på afveje, da hendes første og meget stærkt anbefalede navn, desværre viste sig at være tidligere straffet lidt tys-tys for noget med mindreårige drenge.

Men borgmesteren fortsætter i samme spor.

Nu er hendes kærlighed faldet på Hannah Bjarnhof.

Skuespillerinden med den glorværdige karriere, som birolleskuestiller i klassiske grænseoverskridende danske film.
Som f.ex. i

Fodboldpræsten (1951)
Bag de røde porte (1951)
Pigen i søgelyset (1959)
Gymnasiepigen (1960)
Eventyrrejsen (1960)
Een blandt mange (1961)
Eventyr på Mallorca (1961)
Slottet (1964)
Dage i min fars hus (1968)
Familien med de 100 børn (1972)
Mig og Mafiaen (1973)

Ikke mindst kan man anbefale Eventyr på Mallorca, hvor hendes 8 minutter og 7 replikker i filmen rykker for os feinsmækkere, som elsker film.
Samspillet med især det evige postbud, Henry Nielsen og med selveste Clara Østø var mindeværdig, da den nu lukkede tv-kanal DK4 viste filmen i primtime den 12. marts 2004. Filmen lagde simpelthen gaderne øde.

Man kunne også fra politisk have prioriteret anderledes.
Tænk om man havde hædret Dirch Passer, Victor Borge eller Bodil Kjær i stedet?
Eller hvad med professor Niels Bohr eller skibsreder AP Møller?
Et outsider forslag kunne dog være Egon Olsens Plads, ihukommende Olsenbandens skønne film, hvor de kravlede rundt på urskiven.

Morten Dreyer
Folketingskandidat for Dansk Folkeparti
Københavns Storkreds

Bjovulf

Posted: 2 marts 2014 - 18:19 - Svar

Ung aarhusianer dræbt i jihad
En 21-årige dansk konvertit meldes dræbt i Irak

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2229132.ece

En ung blond aarhusiansk jihad-kriger meldes dræbt i kamp under al-Qaidas faner.

Det drejer sig om den 21-årige VK, som på forskellige jihad-hjemmesider bliver udråbt som martyr, efter han angiveligt skulle være dræbt under et angreb på den irakiske hærs 22. brigade nord for Bagdad.

Den unge danske konvertit stammer fra Aarhus og var færdig med 10’ende klasse, da han i 2012 tog på en religiøs dannelsesrejse til Cairo i Egypten. [!!!] Her er han øjensynligt blevet rekrutteret til at kæmpe i Syrien, for i 2013 tager han til landet for at deltage i oprørskampen for al-Qaida-gruppen Den Irakiske Stat Irak og Levanten(ISIL). På billederne ovenover ses han stående bevæbnet foran gruppens karakteristiske sorte flag.

  Bjovulf

  Posted: 3 marts 2014 - 08:20 - Svar

  Terrordømt gik på Langkær Gymnasium i Aarhus

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2229008.ece

  En af de få terrordømte herhjemme kom også fra Langkær Gymnasium

  [ Begynder man så småt at ane et mønster her? 🙁 ]

  – Vi er rystede over sagen. Vi har ikke haft nogen fornemmelse af, at noget skulle være under opsejling, sagde rektor på Langkær Anders Østergaard lige efter anholdelsen.

  [ Surprise, surprise … ]

  machiavelli

  Posted: 3 marts 2014 - 11:16 - Svar

  En god dag.

   Bjovulf

   Posted: 3 marts 2014 - 19:27 - Svar

   Et meget “stort” tab for Danmark – hvordan skal vi dog nogensinde komme over det? 😀

   Alarm på Aarhus-skoler: 13 elever i krig i Syrien

   http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2228933.ece

   Halvdelen af de Syriens-farende fra Aarhus kommer fra en ungdomsuddannelse.
   Langkær Gymnasium alene tegner sig for fem krigere [!!!]

   Mindst 13 elever fra forskellige gymnasier og ungdomsuddannelser i Aarhus har de seneste halvandet år lagt skolebøgerne bag sig for at gribe til våben i krigen i Syrien. Alene fra Langkær Gymnasium i Aarhus Vest kender politiet med sikkerhed identiteten hos fem elever, som har deltaget i den blodige borgerkrig.

   Ud over Syrien-krigerne blev en elev fra Langkær også i 2012 anholdt og senere dømt efter terrorloven for at yde støtte til den somaliske terrorbevægelse al Shabab. Det oplyser Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

   – Jeg har hørt, at mange fra Langkær Gymnasium er taget til Syrien. Det er et sted, som er kendt for at have en gruppe med islamistiske holdninger. Men rekrutteringen foregår nok i højere grad i moskeen på Grimhøjvej, siger Naser Khader

   2,5 kilometer fra Langkær Gymnasium ligger moskeen på Grimhøjvej. Og det er her, de unge bliver hvervet til kampen i Syrien, fortæller Allan Aarslev. 22 ud af de 27 personer, som Aarhus Politi kender til har haft deres gang i den kontroversielle moske.

   [ Og rektor – samt lederne af moskéen og dens imamer, der har gejlet dem op i årevis med deres hjernevask, intolerance, jødehad og anden racisme, er naturligvis alle chokerede 🙁 ]

Peter Andersen

Posted: 2 marts 2014 - 21:03 - Svar

Ja, opgaven var bundet, men så kunne man have kaldt den Herman Bang. Det er umiddelbart den eneste bøsse jeg ville finde værdig til et sådant sted. Man diskuterer jo stadig om ikke det var lidt fattigt, kun, at give ham den lille plads foran Langgade station i Valby. i øvrigt var hele homo-idéen komplet åndsvag.

T. Snorrason

Posted: 2 marts 2014 - 21:25 - Svar

Det er vel egentlig groft diskriminerende, at opkalde noget som helst efter en homoseksuel, blot fordi han eller hun er homoseksuelle?

  steen

  Posted: 2 marts 2014 - 21:46 - Svar

  Det synes jeg ikke. Det er i orden at markere. Man skal ikke overdrive, men give enhver hvad der tilkommer dem. Man skal også vise, at man beskytter en lille minoritet. Men man skal ikke være politisk selektiv, som f.eks. den gennemførte hykler og løgnhals borgmester Allerslev. Hvis islam forfølger og terroiserer jøder og bøsser, så er det bare et faktum uanset, om hun synes det er behageligt – hvad hun ikke gør, fordi hun har faciliteret det og nu er et gidsel af sin egen dumhed.

  Jeg giver ikke meget for homopolitik og Pride Parader, hvor enhver plattenslager skal ind og have profit af rovet.

  Det var ikke så forfærdelig slemt at være homoseksuel i Danmark i 50 erne, men det havde visse ulemper. Hvad jeg har sværere ved at tilgive homomiljøet er, at de idag holder hånden over dem, der virkelig plager dem fysisk. Det fortjener kun foragt. DE kan være åbne og ærlige og få min respekt igen.

  Homopolitik er, som f.eks. i Sverige, at påstå at det er udbredt, normalt og almindeligt. Det er rent vås og interessepolitik

  Kun halvanden procent af befolkningen er homoer Der er langt færre homoseksuelle i befolkningen end tidligere antaget, viser kæmpe britisk undersøgelse.

   T. Snorrason

   Posted: 3 marts 2014 - 00:24 - Svar

   så kald den Homotorvet eller Homopladsen, så er alle mere klar over, hvad det er man vil markere.
   Hver “minoritet” bør have en plads eller gade, det vil klart vise vort frisind og inkludering, at vi har den rette “inkluderende” tidsånd.
   Eller?

Britta Due Andersen

Posted: 3 marts 2014 - 17:34 - Svar

Æres den der æres bør! og det uanset om folk er homoer eller ej. Ikke særbehandling. I øvrigt synes jeg, det er en dårlig ide, at bruge navne på kendte, som er ukendte, ganske få år efter de er døde.

Max

Posted: 5 marts 2014 - 23:42 - Svar

Skal regnbueis så hedde homo-is fra nu a?

Leave a Comment