8
aug
Seneste opdatering: 8/8-13 kl. 2025
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av Julia Caesar:

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Dagens satirförfattare har en otacksam uppgift. Allt oftare slår verkligheten satiren med hästlängder. Sex personer har i veckan dömts av Göteborgs tingsrätt till långa fängelsestraff för grov ekonomisk brottslighet. De osannolika personkonstellationerna i ligan kan få vilken satiriker som helst att ställa sig i kön för arbetssökande.

Huvudman i den dömda ligan är den moderate kommunpolitikern Klaus Schüffler, 64, som bland annat sitter i en kommunal nämnd för lokala näringslivsfrågor i Lerum utanför Göteborg. Han är en känd profil i Västsveriges näringsliv. Han döms till fyra och ett halvt års fängelse plus sju års näringsförbud för bland annat grov förskingring, grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott, grov oredlighet mot borgenärer och brott mot aktiebolagslagen.

I ligan ingår också den ökände islamisten Anas Khalifa, 30,. Han är född i Egypten 1983 och kom till Sverige när han var sex år gammal. Khalifa är en extrem salafist som blev känd för den svenska allmänheten genom sin medverkan i Oscar Hedins film “Det svider i hjärtat” * 2007. Filmen handlar om varför unga muslimer som vuxit upp i Skandinavien väljer jihad och martyrskap i Allahs namn.

khalifa

Sju jihadister från Sverige har stupat i Syrien

I Bellevuemoskén i Göteborg har Anas Khalifa uppmanat unga islamister med invandrarbakgrund att resa till Syrien och delta i jihad mot Assadregimen. Han har också predikat för barn om att det största offer man kan ge Allah är sitt eget liv, och hur underbart det blir för jihadister i paradiset. Hittills har sju jihadister, alla unga invandrare boende i Västsverige, dött i striderna i Syrien. De senast stupade var två svensk-libanesiska bröder, Moatasem Dib, 18, och Hassan Dib, 21. 

Ekonomisk jihad mot svenska skattebetalare

osannolik 1En moderat kommunpolitiker dömd för grov ekonomisk brottslighet tillsammans med ytterligare fem personer, därav flera islamister – det är en minst sagt osannolik historia, men av en sort som vi antagligen kommer att få se fler av i Det Nya Sverige. En historia med långa invecklade vindlingar genom mängder av riggade bolag och skumma kontakter med ett enda syfte: att blåsa svenska staten på så stora penningbelopp som möjligt. I denna ekonomiska jihad mot svenska skattebetalare har alla skillnader i religion och etnicitet uppenbarligen lätt kunnat överbryggas.

Hur kommer det sig att en känd politiker och näringslivsföreträdare som 63-årige Klaus Schüffler är villig att riskera hela sin karriär, sitt liv och sociala anseende genom att begå grova ekobrott tillsammans med en ökänd islamist som Anas Khalifa och hans islamistkompis Semi Khelifi, 25, plus diverse andra kriminella personer? Det kan nog bara han själv svara på där han sitter kvar i häktet i väntan på att fängelsedomen ska vinna laga kraft.

Anas Khalifa kallade sig “Mats Carlsson”

Anas Khalifa och Semi Khelifi är två av dem som har gjort ligans jobb på golvet genom att ragga kunder och sälja elektronikvaror som ligan köpt in utan mervärdesskatt i Klaus Schüfflers gamla hemland Tyskland. De opererade under falska namn. Anas Khalifa kallade sig “Mats Carlsson”, med titeln “Sales manager”. Semi Khelifi kallade sig “Anders Markgren”. Det var Klaus Schüfflers idé att säljarna skulle dölja sina invandrarnamn och muslimska identiteter och fejka svenska namn. Det skulle underlätta affärerna. För att göra ännu bättre intryck på kunderna rakade Anas Khalifa av sig sitt islamistiska helskägg. Både Anas Khalifa och Semi Khelifi döms till tre års fängelse, Khelifi dessutom till fem års näringsförbud.

Momsbedrägerier på minst 20 miljoner kronor

Affärsidén har varit att köpa i-phones, läsplattor och annan elektronik momsfritt och sälja med moms pålagd till åtta svenska företag, men utan att redovisa intäkterna. Den största kunden har varit Netonnet, som har köpt i-phones för cirka 40 miljoner kronor. På det här sättet har ligan svindlat svenska staten på minst 20 miljoner kronor. Kammaråklagare Kennert Lundgren vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg beskriver verksamheten som “avancerad vinningskriminalitet”, en sofistikerad omskrivning för grov ekonomisk brottslighet.

“De personer som hanterar det här bolaget hade enligt min mening inte för avsikt att betala in utgående moms. Och i och med det kunde man hålla lägre pris gentemot andra företag som säljer till svenska företag” säger han till SR Ekot,

som förutom Göteborgs-Posten är det enda stora svenska massmedium som har uppmärksammat domarna mot ligan. I övriga gammelmedia råder av någon anledning öronbedövande tystnad.

Misstanke att pengarna gått till al-Qaida i Syrien

En del av pengarna, uppemot 5 miljoner, ska ha förts ut till konton i Tyskland, Egypten, Marocko och Kina. Anas Khalifa har varit aktiv med att samla in pengar till “islamistiska rebeller” i Syrien (läs: al-Qaida nästående grupperingar som al-Nusrafronten), men enligt kammaråklagare Kennert Lundgren är det inte klarlagt vart pengarna tagit vägen, skriver Göteborgs-Posten.

Moderat politiker med perfekt yttre fasad

Klaus Schüffler är civilekonom och har under senare år, efter anställningar i bank- och finansbranschen, varit verksam som affärsman/konsult och bland annat företrätt bolagen German Business Center AB och ett på Cypern registrerat bolag, Sobrena Overseas Ltd (Sobrena). Han har varit spindeln i nätet som genom mängder av olika bolag olagligt har roffat åt sig pengar genom att systematiskt bluffa med fakturor, bokföring och utebliven skatteinbetalning. RSVS, Gute Wurst AB, Västsvenska Teknik AB, Montaro och Rolles Flyttjänst AB är några av de bolag hans verksamhet har varit inblandad i. Hans yttre fasad har exakt den framtoning som en moderat politiker och företagare ska ha. Men under den perfekta ytan har det pågått en verksamhet i den ekonomiska brottslighetens allra sjaskigaste utmarker.

Vigselförrättare och ordförande i tennisklubben

Klaus Schüffler är VD i sbfab, Smålands Byggvaruhandel och Fastighetsbolag,  och har tidigare bland annat varit finanschef i Volvos dotterbolag Volvo Car International (VCI). Hans företag German Business Center köpte i fjol stadshotellet i Sävsjö med långtgående planer på miljonrenovering. Han bor i villa i Lerum, är ordförande i tennisklubben, revisor i Rotary och borgerlig vigselförrättare.

Blåste ett par på mer än 300 000 kronor

I valet 2010 kandiderade han på plats 33 för moderaterna till Lerums kommunfullmäktige. Hans kommunala uppdrag i nämnden för näringslivsfrågor har gett honom stort inflytande över Lerums näringsliv. Klaus Schüfflers moderata partiförening har låtit honom ha sina uppdrag kvar i väntan på tingsrättens dom. Enligt moderaternas lokale ordförande kommer Schüfflers fortsatta framtid att avgöras vid ett styrelsemöte i partiet i nästa vecka.

Klaus Schüffler har inte bara blåst svenska staten på miljoner. Han har dessutom åtagit sig att för ett par makars räkning köpa en BMW av en bilhandlare i Tyskland. Makarna betalade 36 800 Euro (= 319 756 SEK) på ett konto i Tyskland som tillhörde German Business Center. Schüffler tog ut det inbetalda beloppet i kontanter och förde dem till Sverige. Där försvann de. Enligt åklagaren har Schüffler förlorat pengarna i en ”äventyrlig egen affärsuppgörelse”, närmare bestämt blivit lurad av bedragare som erbjudit stora pengar om Schüffler kunnat ordna fram kapital som krävts för ”tvättning” av färgade sedlar. Makarna som betalade för den bil de ville ha fick ingen bil, och de har heller aldrig sett röken av pengarna.

Köpte elektronikvaror för 67 miljoner

Det är genom Klaus Schüfflers bolag Västsvenska Teknik AB som ekobrottsligan har köpt in elektronikprodukter utan moms utomlands och sålt dem vidare i Sverige med moms pålagd. Verksamheten har pågått från den 22 augusti 2012 till den 4 mars 2013 när myndigheterna slog till och anhöll de inblandade.

Genom EU:s VAT Information Exchange System, VIES, har det gått att få uppgift om vilka inköp Västsvenska Teknik AB har gjort utan mervärdesskatt i Europa. Under år 2012 gjorde bolaget inköp av varor motsvarande 25 508 801 kronor, och under 2013 för motsvarande 41 204 711 kronor, det vill säga nästan 67 miljoner. Varorna har sedan sålts vidare i Sverige till bland annat NetOnNet AB, Bazula AB, Mobillagret och SMA Sweden Telephone. I brottsupplägget har ingått att elektronikvarorna har sålts vidare under inköpspris för att ge konkurrensfördelar.

Dömda brottslingar var rådgivare

Inspirationskällorna till ligans verksamhet är två bröder, Soheil och Shahin Raffieé Bakhtiarzadeh. Sommaren 2012 dömdes de för grova bokföringsbrott och grova skattebrott för samma typ av momsbedrägerier som den nu aktuella ligan har gjort sig skyldig till. Soheil begav sig utomlands efter domen och befinner sig troligen i Anas Khalifas gamla hemland Egypten. Innan han flyttade umgicks han privat med Anas Khalifa. Han har varit rådgivare och bistått den nu dömda ligan med råd om hur man bäst svindlar svenska staten.

Affärerna gick lite trögt, så Anas Khalifa åtog sig att prata med sin gamle kompis Soheil. Den 1 november 2012 reste en delegation av ligamedlemmar till Kairo för att träffa Soheil och konsultera honom i ekobrottstaktik. Delegationen bestod av Redzan Rafat, 31, Semi Khelifi och han själv samt hans lillebror. Soheil gick med på att hjälpa till men ville då sätta in pengar i och ha inflytande över verksamheten.

Schüffler ville inte ha invandrarnamn

Redzan Rafat fungerade som språkrör mellan Klaus Schüffler och Soheil, som inte hade direktkontakt. Det var Redzan Rafat som värvade Anas Khalifa till verksamheten och frågade om han ville jobba med kundkontakter. Han fick veta att företaget ägdes av Klaus Schüffler. Kort därefter träffade han Schüffler på Småföretagarhuset i Partille. Redzan Rafat berättade för Anas Khalifa vad han skulle göra och gav honom en mailadress i namnet “Mats Carlsson” att använda mot kunder. Schüffler ville inte att de skulle använda invandrarnamn.

Från början satt alla i Småföretagarhuset i Partille och jobbade. Men allteftersom ligan fått tillgång till Soheils bedrägerikunskaper kom försäljningen igång på allvar, och lokalerna blev för trånga. Då ordnade Klaus Schüffler en ny lokal i Mölndal. Han kom till lokalerna minst en gång i veckan och förhörde sig om hur affärerna gick.

Besökte Soheil i Kairo för att få hjälp med affärerna

Göteborgs tingsrätt skriver i sin dom att de gamla vännerna Redzan Rafat, Anas Khalifa och Semi Khelifi har känt till att bröderna Shahin och Soheil Raffieé Bakhtiarzadeh var dömda till långa fängelsestraff för ekonomiska brott, och de har känt till att bröderna har suttit frihetsberövade. Rafat, Khalifa och Khelifi har också tillsammans besökt Soheil i Kairo för att få hjälp med affärerna.

Av utskrifterna från chatten i bolagets datorer och de sammanställningar och vinstfördelningsplaner som påträffats hos Redzan Rafat, har framgått att Rafat, Khalifa och Khelifi skulle erhålla lika delar av bolagets ”överskott”. Ingen av dem har anställts i bolaget på normala premisser med anställningsavtal och lönespecifikationer.

Tre islamister styrde verksamheten

Det har varit de som har styrt bolagets faktiska verksamhet med försäljningen av elektronikprodukter. Anas Khalifa och Semi Khelifi har utåt företrätt Västsvenska Teknik AB mot kunder, medan Radzan Rafat skött bland annat betalningar med en bankdosa.

” Omständigheterna sammantagna är sådana att det utan vidare måste ha stått klart för dem alla att verksamheten handlat om att tillgodogöra sig mervärdesskatt på ett brottsligt sätt. Brotten är att bedöma som grova” skriver tingsrätten.

Den pryde islamistens dubbelmoral

Det kan finnas anledning att erinra om den extreme salafisten Anas Khalifas dubbelmoral. På sin officiella Facebook-sida har han bland annat förfasat sig över svenskarnas sätt att klä sig, som tvingar honom att “sänka blicken”:

“Varje gång jag är ute på gatorna dessa dagar, iaf väldigt ofta, så passerar halvnakna personer i väldigt korta kläder förbi mig. Som troende muslim sänker jag min blick när jag upptäcker dem från långt håll. När dessa personer som glömt ta på sig kläder passerar förbi mig hör jag att det är två KILLAR. Behöver vi en ny fiqh-regel nu? Ska man sänka blicken när både killar och tjejer passerar? Vad sysslar dessa killar med, klär sig som prostituerade på en aveny? Är det bara jag som har börjat iaktta mer av sådant eller? Förlåt för detta flipp. Var tvungen att skriva av mig lite. Må Allah hjälpa oss och rädda oss, amin/Anas.”  (Fiqh är en islamisk rättsvetenskap).

Barnskötare i salafistisk niqab

Anas Khalifas syster Alia Khalifa, född 1985, skapade omfattande publicitet 2009 när hon insisterade på att gå en barnskötarutbildning iförd heltäckande salafistisk niqab. Hon kände sig kränkt för att hon inte fick ha vad hon kallade “sin personliga stil” och valsade runt i samtliga svenska media under ett års tid.

alia_khalifa

Givetvis gjorde hon en anmälan till DO, Diskrimineringsombudsmannen. DO fastslog att det stred mot diskrimineringslagen att förbjuda Alia Khalifa att delta i undervisningen på barnskötarprogrammet iförd niqab men valde att inte driva ärendet till domstol för rättslig prövning. Kort därefter sparkades DO Katri Linna av regeringen.

Exempel på en perfekt fungerande integration?

Samme pryde, i sina egna ögon moraliskt högtstående, man som förfasat sig över svenskarnas sätt att klä sig har utan att tveka tillsammans med andra islamister under falskt namn begått grova ekobrott. Att islamister utövar ekonomisk jihad mot svenska skattebetalare är inget att förundra sig över. Jihad mot “de otrogna” är enligt koranen ett obligatoriskt åtagande för varje rättrogen muslim. Anas Khalifa och hans islamistkompisar har bara gjort sin plikt och följt koranens påbud.

Desto mer uppseendeväckande är att de har slagit sig ihop om bedrägerierna med flera svenskar, däribland den moderate politikern Klaus Schüffler. Ett exempel på perfekt fungerande integration och möte över etniska och religiösa gränser, målet för bland andra Schüfflers partikamrat, statsminister Fredrik Reinfeldt (m), och integrationsminister Erik Ullenhag (fp)?
Göteborgs tingsrätt dömde till långa fängelsestraff

Göteborgs tingsrätt dömde de svenska medborgarna till långa fängelsestraff:

• Tommy Ekberg, född 1939, bosatt i Norge. Medhjälp till grovt bokföringsbrott och Medhjälp till grovt skattebrott. Villkorlig dom med samhällstjänst 160 timmar.
• Ingemar Malmer, född 1950, Torslanda. Grovt bokföringsbrott, Grovt skattebrott och Medhjälp till grovt skattebrott. Fängelse 3 år 6 månader och näringsförbud i 5 år.
• Roland Pettersson, född 1961, Göteborg. Grovt bokföringsbrott och Grovt skattebrott. Fängelse 3 år och näringsförbud i 5 år.
• Klaus Schüffler, född 1949, Lerum. Grov förskingring, Medhjälp till grovt bokföringsbrott, Medhjälp till grovt skattebrott, Grovt bokföringsbrott Grovt skattebrott, Förberedelse till grovt skattebrott, Grov oredlighet mot borgenärer och Brott mot aktiebolagslagen. Fängelse 4 år 6 månader och näringsförbud i 7 år.
• Fantaye Hyvärinen, född 1969, Göteborg. Brott mot aktiebolagslagen. 70 dagsböter à 50 kronor.
• George Ketto, född 1967, Mölnlycke. Brott mot aktiebolagslagen. 70 dagsböter à 50 kr.
• Anas Khalifa, född 1983, Angered. Grovt bokföringsbrott, Grovt skattebrott, Grov oredlighet mot borgenärer och Förberedelse till grovt skattebrott. Fängelse 3 år.
• Semi Sami-Amin Khelifi, född 1987, Angered. Grovt bokföringsbrott, Grovt skattebrott, Grov oredlighet mot borgenärer och Förberedelse till grovt skattebrott. Fängelse 3 år och näringsförbud i 5 år.
• Redzan Rafat, född 1982, Partille. Grovt bokföringsbrott, Grovt skattebrott, Grov oredlighet mot borgenärer och Förberedelse till grovt skattebrott. Fängelse 3 år och näringsförbud i 5 år.

Tingsrätten anser att det föreligger risk för att Redzan Rafat, Anäs Khalifa, Sami Khelifi och Klaus Schüffler, om de försätts på fri fot, undandrar sig straffverkställighet. De ska därför kvarbli i häkte. Då det finns risk för att Ingemar Malmer på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet ska även han kvarbli i häkte tills domen vinner laga kraft.

Av Julia Caesar

Tidligere klummer og kronikker af samme forfatter.

Dommen fra GÖTEBORGS TINGSRÄTT: Tilltalad Ekobrottsmyndigheten, Tommy Ekberg, Ingemar Malmer, Roland Pettersson, Klaus Schüffler, Fantaye Hyvärinen, George Ketto, Anas Khalifa, Semi Sami-Amin Khelifi, Redzan Rafat.

*Et klip fra Det svider i hjärtet. Man skulle kunne se den hele her, det er blot ikke lykkedes mig. Khalifa optræder minut 6:23.

Trailer


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Kalleman

Posted: 8 august 2013 - 23:34 - Svar

Jag hoppas att allt detta inte är sant, även om jag vet att det mesta i vårt land är på väg åt skogen, trodde jag inte i min enfald att sådant här kunde passera skitjournalisternas pennor/tangentbord dvs Aftonbladet, Expressen, Svd, Di med flera.
Detta är ju helt absurt!

  Mattias Stanton (@MattiasStanton)

  Posted: 10 august 2013 - 11:10 - Svar

  Tyvärr är det nog sant. Det finns även en del “målvakter” med i bakgrunden som sitter med i de olika bolagen. Västsvenska verkar sakna styrelse och endast målvakter finns kvar registrerade.

  http://www.allabolag.se/5567634539/befattningar

  Samma gäller Rolles Flyttservice i Göteborg AB. Här hittar man också endast målvakten kvar.

  http://www.allabolag.se/5568064116/befattningar

  Så får det så klart inte se ut i ett aktiebolag.

  Det här är en gammal “teknik” med momsfiffel. Att köpa i ett land och inte betala momsen för att sedan sälja det i annat land utan att redovisa moms. I praktiken har man 20% marginal att leka med. Man kan då vara 10% billigare än andra på iPhones och fortfarande göra 10% vinst.

  Personligen anser jag att de företag som köper för underpriser på produkter som är hårt reglerat såsom iPhones, inte har helt rent mjöl i påsen. De borde ana att det är momstvättat och seriöst företag skall inte köpa sådana varor. Speciellt om det inte är via vanliga kanaler. Att NetOnNet gör det tycker jag är mycket dålig reklam för företaget. Jag kommer nog sluta handla av NetOnNet.

  Just iPhones är så uppenbar produkt som är hårt prisreglerat i hela världen. Polisen borde göra en utredning om häleri mot NetOnNet. Så de åtminstone får redovisa hur de tänkte när de köpte från en okänd kanal till lägre pris. (ja ni hör själv hur det låter).

  Ulf Lundman

  Posted: 24 februar 2014 - 11:21 - Svar

  Hej, neej vad journaliister skriver ärr aldrig helt sant, därtill är det ett laagbrott att
  sprida enss ssanna negaativa uppgifter på detta vvis. Man får intte kalla en tjuv tjuv det ärr en strafbaar förolämpning och att sprida dynga om en meedborgare som är vanlig friddtidspolitiker är grovt förtal, därtill verkar dt som HD kommer att häva domen!

Farbro Pelle

Posted: 9 august 2013 - 02:21 - Svar

Tack Julia!
En jättebra krönika, återigen, som belyser ett problem som det borde skrivas mer om. Nu skall man kanske inte dra alla s.k. kulturberikare över en kam, men visst, det finns myyycket elände som det borde berättas om. I synnerhet all den här svarta affärsverksamheten – jag menar, vem tror på allvar att det går ihop för en frisör som klipper en vuxen herrklippning för 150:-,
eller att det går att köra taxi för 49:- körningen, eller alla dessa små kvartersbutiker, men minst sagt märkliga öppettider, grönsakshandlarna på Möllevångstorget (i Malmö alltså), som säljer för betydligt lägre pris än sina svenska konkurrenter (de få som finns) på Möllevångstorget, för att inte tala om pizzeriorna – jag minns att när jag bodde i en annan del av staden (där jag bodde i sådär nästa tio år), så bytade pizzerian i samma hus ägare sju gånger – ja, det var ju för det mesta samma killar som stod där ändå, men det var någon annan som tog hand om kassan.
Alltihopa accepterar vi på något sätt – vi betalar vår frisör eller pizzabagare eller grönsakshandlare – eller taxichauffören. Och, vi frågar inte – och till råga på allt, oftast frågar vi inte om kvitto. Massmedia skriver naturligtvis inte om det här heller, inte i någon större omfattning i varje fall.
Det förekommer tyvärr alldeles för mycket svart näringsverksamhet, ofta driven av invandrare, men även av svenskar. Vi ser allt mer näringsidkare som driver en verksamhet som egentligen bara är en fasad för att tvätta svarta pengar vita – och det är egentligen ingen större konst: Köp en liten närlivsbutik som går halvtaskigt, lägg verksamheten i ett handelsbolag, gör sk. egna insättningar med svarta pengar och vips! har de blivit vita. Sedan kan man t.o.m få statligt rekryteringsstöd för anställda, företrädesvis då till långtidsarbetslösa eller folk som behöver arbetspraktik. Jodå, bara man betalar sina skatter o avgifter och arbetsmarknadsförsäkringar, så får man åtminstone arbetsgivaravgifterna och källskatten för den anställde betald.
Helsjukt, prata om att snedvrida konkurrensen!
Men, eftersom våra kära journalister lever i ett ghetto på Södermalm, där det förstås inte vare sig finns pizzerior eller frisörsalonger – och åker man taxi så gör man det på företagets kreditkort, så ser man inte detta. Det är ju bara käckt att det finns en liten handlare – eller falafelgubbe – som har öppet mitt i natten när man ramlar hem från krogen. Man tycker bara att det var ju ett jättebilligt pris för en läsk, ett paket cigaretter, en burk snus, en falafel för 25 spänn är väl OK – eller?

  GandalfGrå

  Posted: 10 august 2013 - 11:46 - Svar

  Just sådant du talar om tycker jag att svensken borde bojkotta..de ska inte kunna komma över våra pengar på ett så lätt sätt. Jag handlar aldrig av dem inte ens en pizza eller en kebab längre förresten det är inte så billigt längre heller, du får en minst lika god billigare pizza ur frysdisken nyttja lite svensk koldioxidren el sätt på ugnen och grädda din egen pizza är mitt råd så gör jag..! Fler borde följa i mina steg 😉 då ska ni se vad som skulle hända..!

  Ulf Lundman

  Posted: 24 februar 2014 - 11:29 - Svar

  Tjänsteproducenter kan i Sverige i bästa fall behålla en femtedel av omsättningen själv, om deklarar hålla kostnader på samma nivå, dvs om kunder betalar 2000 kr per dag, blir det din veckolön, medan tre dagar går till inkomsstskatt, eegenaavgifter och moms, inte konstigt att det blir någon svart frisyr, målning eller klinker på heelgen…? Skattesystemet bränner bort alla abeetsuppgifter som inte betalas mer på marknaden, och alla svaga från dde lönssamma jobben.

Magentan

Posted: 9 august 2013 - 13:56 - Svar

Det verkar som vissa av de filmsekvenser om islamisten Anas Khalifa som finns i slutet (från ca 6:50) i den första filmen i Julia Caesars artikel ovan är identiska med vad som visades i oktober 2009 i SVT:s PROPAGANDAFILM FÖR BARN om islams förträfflighet i TV-programmet “Lilla Aktuellt”, avsett för skolbarn i 8-12 års åldern!

Orsaken till denna SVT-variant av islamistisk TV-propaganda för svenska barn var den berömda artikeln som Jimmie Åkesson fick in i Aftonbladet i oktober 2009. Åkessons egen titel på artikeln var “SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR FARORNA MED ISLAM”, men som bekant bytte Aftonbladet ut Åkessons artikelrubrik och satte istället dit en egen som de själva hade hittat på, nämligen “MUSLIMERNA ÄR VÅRT STÖRSTA UTLÄNDSKA HOT”.

Till stor del på grund av denna påhittade, provocerande rubrik orsakade artikeln ett enormt mediapådrag under flera veckor efteråt. Svenska medier och 7-klöverpolitikerna formligen exploderade i sina ansträngningar att överglänsa varandra, dels med lovprisande av islam och alla muslimer och dels givetvis med beskyllningar och klander av Åkesson och alla sverigedemokrater samt hur många “felaktigheter” det fanns i artikeln. I synnerhet klandrades Åkesson för den “förfärliga rubriken” trots att denna var Aftonbladets eget påhitt.

I dessa mediala anti-SD-kampanjer ingick alltså även BARNPROPAGANDA i Lilla Aktuellt (som också fungerar som utbildningsprogram). I TV-rutan fick därför alla barn i våra hem och skolor runtom i Sverige se och höra hur programledaren stod och mässade för barnpubliken i Lilla-Aktuellt-studion om de fina och goda muslimerna och om hur fel Åkesson och de “lögnaktiga och rasistiska” sverigedemokraterna har. Medan detta mässande pågick RULLADE SAMTIDIGT EN FILM BAKOM PROGRAMLEDAREN. I denna film (utan ljud) vill jag absolut minnas att man bland annat kunde följa hur den “gode imamen” (Anas Khalifa) vitklädd och leende gick omkring och hälsade på glada barn i olika åldrar, som andäktigt och vördnadsfullt blickade upp mot sin ledare där de satt i rad jämte varandra på det mattbeklädda golvet i någon moské i Sverige och väntade på att få sina lektioner om storheten i att offra sitt liv i jihad.

I bloggen Politiskt Inkorrekt (föregångare till Avpixlat) fanns en artikel med information samt filmer och bilder om detta. Tyvärr kan det bli svårt att få tag på denna artikel efter att Politiskt Inkorrekt lades ned och raderades från nätet för ett par år sedan (möjligtvis kanske den grävande journalisten Julia Caesar skulle kunna lyckas).
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lilla_Aktuellt
http://www.aftonbladet.se/debatt/article5978707.ab

  Anonym 3456

  Posted: 10 august 2013 - 07:32 - Svar

  @Magentan

  Du frågade om det finns något sätt att se på gamla webbplatser, t.ex. Politiskt Inkorrekt, som ju nu är raderad. Absolut finns den möjligheten, och det skall vi tacka Internet Archive: The Wayback Machine för. Deras automatiska webbrobot går igenom webben och sparar historiska kopior av webbplatser för framtiden.

  Här finns t.ex. den absolut sista kopian av Politiskt Inkorrekt, från 2011-10-30:

  http://web.archive.org/web/20111030134704/http://politisktinkorrekt.in fo/

  För att prova själv, gå först hit:

  http://archive.org/web/web.php

  I fältet överst skriver du in en adress, och klockar på “Take me back”. Du kommer då till en kalender där du får välja vilken kopia du vill se. Klicka på datumet samt eventuellt klockslag och vips så är det klart.

   Magentan

   Posted: 13 august 2013 - 12:27 - Svar

   Man tackar!

Tony

Posted: 9 august 2013 - 21:32 - Svar

Den vidriga religionen Islam är omgärdat med förbud mot både det ena och andra, men bedrägerier
och att profiterara på andra ja det går tydligen bra i religionens namn<!

Andvare

Posted: 9 august 2013 - 22:10 - Svar

Kolonisation utförs med hjälp av giriga infödda, utan moral, utan samvete, utan heder. Inget nytt under solen. En av de första av denna sort i Sverige, och hittills den mest hänsynslöse, var Bo Grip. (Googla) Moderaterna här är söndagsskolebarn i jämförelse. Kanske att Reinfeldt kan komma upp Grips klass. Om han anstränger sig lite till.

Motgiftet hittade Gustaf Vasa.

Angela

Posted: 9 august 2013 - 22:57 - Svar

Välkommen tillbaka Julia Caesar. Vi har troget väntat på dig för ännu en intressant krönika. Jag klickade på Klaus Schüffler, och fick mig ett gott skratt när jag läste hans CV. Jag undrar vilka som förförs och tjusas av sådan rappakalja? Tydligen är det många. För mig blinkar och klingar alla varningsklockor. Kommunal nämnd för lokala näringslivsfrågor, känd profil i Västsveriges näringsliv. Det man undrar över är vilka de övriga i den kommunala nämnden och kändisarna i näringslivet är som han frotterar sig med?

Ann-Marie

Posted: 10 august 2013 - 01:03 - Svar

Intressant att Anas Khalifa uppmanat unga islamister med invandrarbakgrund att resa till Syrien och delta i jihad mot Assadregimen medan han själv sitter i trygghet i Sverige. Vilken ärkehycklare!

  Bo de Silva

  Posted: 11 august 2013 - 16:03 - Svar

  Helt riktigt påpekat Ann-Marie!
  Men varje gång jag läser eller hör att en “svensk” jihadist dödats i jihad någonstans i världen så faller mina tankar till en lättat suck: “- Skönt! Då slipper vi försörja den eller de förrädaren/na längre!” För varje dödad jihadist från Sverige, så minskas antalet blodsugare i landet.
  Men man kan också invända att; samtidigt så tillåter det asylpolitiska tillståndet här att ännu fler får komma hit och som vi vet, har de flesta islam som sin övertygelse. Så summan av alla lasterna är – inte – konstanta, för antalet nyanlända är avsevärt många fler än de som anländer till det muslimska Paradiset.

Världens Ende

Posted: 10 august 2013 - 03:49 - Svar

Den enda anledningen att ha en respektabel fasad, är att man har någonting att dölja.
Ju mer att dölja, desto respektablare är fasaden.

Man kan inte anklaga muslimerna för att ha dubbelmoral.
Dom klargör väldigt tydligt genom Koranen att dom ljuger när det passar islam.
Om någon förhåller sig till en muslim som om denne gör någonting än ljuger när det passar islam,
är det inte muslimens fel. Det är den som förhåller sig som inte förmår stå på fast mark.

  Bo de Silva

  Posted: 11 august 2013 - 16:38 - Svar

  Visst, men av de som “förhåller sig” så är det ett förvånande stort antal som är fullständigt okunniga om innehållet i Koranen och de levnadsregler muslimen har att hålla sig till. Så visst är de lättlurade då. Man måste “lära känna sin fiende” genom att studera de muslimska heliga skrifterna; som att det t ex ordet “kärlek” inte förekommer en enda gång i Koranen. Vår kristna bibel har t ex “Den gyllene regeln” (Matteus 7:12). Men muslimerna har varit så upptagna med att i 1400 år föra jihad mot judar, kristna och ogudaktiga runt om i världen, så de glömt bort kärleksbudskapet till sina medmänniskor – alltså de som inte är rättrogna muslimer – men det ser även dåligt ut på den punkten numera – sunni och shiiter, som tar livet av varandra på löpande band i både Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Tunisien, Afghanistans m. fl. liknande länder, och då bryter de själva mot sin egen heliga skrift – Koranen.
  Det finns t ex 35 213 koranverser, hadither, sharialagar och andra muslimska skrifter som uppmanar muslimen att begå mord, våld, krig, förintelse, våldtäkter, hat, bojkott, förnedring, underkuvande, stympningar, offentliga bestraffningar, avrättningar, förtryck och förföljelser, huvudsakligen mot judar och kristna i första hand och sedan mot icke-muslimer.

  Att presentera ett vinnande yttre är t ex just vad våra mest kända svenska bank- och finansfamiljer gjort länge. Men de är minst lika stora kålsupare, om inte värre än de som Julia skrivit om just nu. Jag tänker på hur de lurat sina aktieägare och omvärlden genom att förfalska årsredovisningen för Stora Enso under flera år. Där var det frågan om miljarder som skulle döljas och när den skicklige ekonomen från USA kom på dem och ville få styrelsen att rätta till det fick han sparken – som vanligt – vill jag påstå, alltid ge sig på budbäraren för att skydda sina egna skitiga skumraskaffärer – även om man tillhör den absoluta finanstoppen i landet. Wallenberg & co är inte ett dyft bättre, bara mäktigare och inte minst, otroligt förmögna. De kan köpa sig fria från allt ansvar.

Invandrare1957

Posted: 10 august 2013 - 05:58 - Svar

Mycket bra jobb. Människans lika värde. Och det värsta av allt. Man ska tro gott om alla. Två av dom värsta flosklerna som finns. Därför har vi det Sverige vi har.

Angela

Posted: 10 august 2013 - 07:45 - Svar

Julia Caesar har lyckats fånga det som är globaliseringens fruktansvärda innehåll i ett nötskal. I ett globaliserat samhälle kan människor inte längre skilja “vän från fiende”. Enligt globalister är det inte heller önskvärt. De som ens nämner denna nödvändighet för människors överlevnad och meningsfullt liv och samhällets utveckling mot något gott definieras omedelbart ut som “främlingsfientlig”. De kriminella kan flyta omkring var som helst över hela globen klädda i de mest fantastiska CV:n eller andra identiteter som namn och manipulation av utseende för att flyta in i omgivningen och bli ett med tapeten. Det är mera en slump än skicklighet om polisen lyckas avslöja någon. Polisen har ett omöjligt jobb. Poliser vittnar idag om att Sverige är i fritt fall. Men det gäller naturligtvis hela västvärlden.

För att lyckas stävja kriminaliteten måste samhället, världen, bli totalitär. Aningslösa okunniga politiker och medier har inte förstått detta utan de inbillas att tro som Invandrare 1957 skriver att “man ska tro gott om alla”.

Så det Julia Ceasar så skickligt plockat fram är hur farligt det är när man skapar ord som “främlingsfientlighet”. Att ha en skeptisk inställning till människor man inte känner kan vara skillnaden mellan liv och död. Det som i samhällsvetenskapen benämns “att skilja mellan vän och fiende”.

Den globala makteliten ( det militärindustriella komplexet) har redan insett vad de släppt ut ur Pandoras ask och “storebrors-lagarna” haglar över oss. Snowdon är ett tecken en motreaktion på denna utveckling. Hade inte Snowdon gjort det hade Page, Smith eller Schneider gjort det. System föder av nödvändighet tes och antiteser. Rubbas jämvikten imploderar samhället. Världen blir mer och mer totalitär. Globalisterna tror att de kan komma undan själva men det är en chimär. Det trodde Kung Midas i sagan också när han trodde att han kunde förvandla allt till guld utan att det fick negativa konsekvenser.

Det är bara att fråga en syrier , vi har förresten redan sett det på Aktuellt hur svårt det är för civilbefolkningen att leva i ett land som brutit ihop. Där “alla slåss mot alla”. Där ingen kan “skilja vän från fiende”. Inbördeskrig/gerillakrig oavsett om man har ord eller vapen i handen är de värsta krig vi kan tänka oss. Den tekniska utvecklingen med drönare gör det än värre. Har nämnt denna utveckling i tidigare krönika. Utvecklingen går därhän att ingen längre behöver trycka på en knapp. Drönaren agerar självständigt. Då kan något i ens utseende, beteende, ett litet ord, en konsonant innebära att ditt liv är slut.

Nisse

Posted: 10 august 2013 - 11:11 - Svar

Ja jisses. Varhelst människor utan moral träffas tycks dom finna behag i varandra.
Människor utan moral brukar beundra varandra och i detta fall var ju inte dom kulturella gränserna något direkt problem,
Själsligt lättsinniga människor som anordnar en tillvaro för dom själva där dom själva ska njuta alla fördelar och samtidigt kunna trampa nedåt…..usch!!

Erling

Posted: 10 august 2013 - 13:59 - Svar

Førsteklasses journalistik. Hvis gammelmedierne kunne præstere den slags, ville de ikke være i krise.

Johan

Posted: 11 august 2013 - 08:00 - Svar

Tack Julia. Informativt och välformulerat som vanligt. Som svensk skattebetalare blir man mycket besviken, dels på förövarna o dels på bristfällig info i media – men det är ju å andra sidan ingen nyhet…:)
Ser fram emot kommande artiklar under hösten.

Regimkritiker

Posted: 11 august 2013 - 09:33 - Svar

Till saken hör att svenska myndigheter och polis aldrig skulle tillåta att svenska frisörer, torghandlare och pizzeriaägare skulle tillåtas småsfuska med skatter och avgifter på samma sätt som kulturberikarna. Svenska facket har aldrig någonsin satt en invandrarföretagare i blockad pga vägran att teckna kollektivavtal.

Det kanske är så att svenska skummisar helt enkelt börjar inse att det är lättare att fuska om man använder kulturberikare som fasad?

Hans K Nilsson

Posted: 11 august 2013 - 10:19 - Svar

Ett stort TACK Julia för att du gräver i det PK Nya Sverige. Maskorna i det Svenska rättsamhällets nät blir bara större och större för varje år som går när det gäller personer med icke Svensk härkomst. På 10/15 års sikt kommer om inget görs sådana som krönikan handlaro inte att fångas detta pga av att maskorna har blivit betydligt större och resursbrist inom rättsväsendet. Allt fokus kommer att läggas på Svenska företagare små och medelstora och privatpersoner för att säkra statens intäkter.

IngaLill Alin

Posted: 11 august 2013 - 15:27 - Svar

Tack Julia, för ditt grävande efter den fruktansvärda sanningen!

Naymlap

Posted: 11 august 2013 - 17:07 - Svar

Nu skall nya miljoner offras på dessa svinpälsar. För svenskarnas lyxförvaring är inte billig så där 3000 kronor om dagen kostar det i dessa spa anläggningar. Mycket märkligt att, dessa dumsvenskar aldrig lär sig någonting. De knallar på i ullstrumporna och vill vara goda och snälla trots att, alla lurar dem dagligen och stundligen. En analfabet har ingen svårighet att lura skjortan av en svensk akademiker med från 12 till 15 års skolor. Den stackars Hjulholt blev av med sin skjorta i Kalmar, kineserna lurade den av honom. En svensk statsminister kandidat till på köpet. Sverige av idag är en parodi på ett fungerande land.

DogDylan

Posted: 11 august 2013 - 23:54 - Svar

Det är ganska uppenbart att den ekonomiska och sociala globaliseringen leder till att islamister, serbiska nationalister, islamofober, judar, bosnier, nynazister och etniska svenska affärsmän hamnar i samma båt. För många har de etiska gränserna redan passerats. I en tid där civilisationen, land, gemensam moral och folk anses förkastligt är det naturligt att människor köpslår med vem som helst. Den politiska eliten har haft denna tradition i decennier. USA finansierar till exempel militanta islamistiska rebeller i Syrien samtidigt som de bekämpar dem i Afghanistan. Slutmålet? USA (lik väl den israeliska lobbyn och Israel) vill ett krig med Iran och vägen är genom Syrien. Det är så många olika politiska, sociala, ekonomiska, religiösa och kulturella arenor idag vi kan i princip vänta oss vilka typer av allianser som helst.

För den här skaran män så var det naturligt att göra som de gjorde eftersom hela världen agerar efter en sådan moral idag. Bernard Madoff blåste hundratals förmögna judar på flera miljarder dollar. Det var ingen i den judiska communityn som tvivlade på Madoff – han var ju både jude, framgångsrik, förmögen och gav stora pengar till judiska organisationer. En annan intressant utveckling i den judiska communityn vissa ortodox-judiska grupper som ägnar sig åt fiffla med pengar både i USA och Israel. De är inte speciellt omtyckta av majoriteten av judarna. Judisk Krönika skrev en hetsig artikel för ett eller två nummer sedan där man varnade för den ortodoxa demografiska utvecklingen i Israel. Detta mönster ser vi i alla länder – tidigare kanske främst i tredje världen, där en liten eliten blåser alla andra men nu ser vi det i västvärlden och kanske i en betydligt större omfattning än tidigare. Sociala, kulturella och religiösa spelar ingen roll – så länge man kan “tjäna fina pengar” på sin nästa.

Det är en hemsk utveckling vi ser – men jag är inte förvånad att de här svenskarna gjorde gemensam sak med ett gäng radikala islamister. Det handlade bara om pengar….

Dannie_X

Posted: 12 august 2013 - 04:24 - Svar

Tack Julia för ytterligare en eminent sammanställning av eländet.

Det värsta i denna historia har nog tyvärr dock inte uppdagats ännu. Salafisterna kommer att hamna i fängelset, återigen bekostat av skattebetalarna.
Antingen avviker de från sitt “straff” (betalt uppehälle, gratis vård, utbildning, rekreation m.m) eller så stannar de där, och värvar ännu fler av de dömda och mer hårdföra muslimerna. Jag tror på de senare. Helt klart är att dessa jihadister ALDRIG kommer att kunna bidra till Sverige i någon som helst positiv anda.
De har själva via sitt högst planerade agerande gjort de klart att de parasiterar på de Svenska skattefinansierade välfärdssamhället.

7-klöverpoitikerna borde lagom till valet tvingas redovisa vad dessa dömda entreprenörer, med näringsförbud, har för framtidsutsikter på svensk arbetsmarknad…

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 12 august 2013 - 13:38 - Svar

Tack Julia!
Att detta inte dominerar förstasidorna utgör ännu ett indicium som stöder hypotesen att dagens globaliserade extremvänster ser alla västerlänningar som borgarsvin och att islam är deras slutliga lösning på borgarfrågan. Att pengar skulle ha utgjort något motiv för “moderaten” tror jag inte ett dugg på.

Associationerna går förstås till STASI: stasi-präster, stasi-journalister, stasi-forskare och stasi-politiker, ja förstås till KGB-dito också (inte minst till KGB-journalister).

Sven A Andersson

Posted: 13 august 2013 - 14:06 - Svar

Var det inte mycket enklare när debatten handlade om TOBLERONE, Monas HANDVÄSKA och Juholts MUSTASCH?

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 13 august 2013 - 17:17 - Svar

…Fermentaaffären dyker också upp i minnet…liksom Blekingegade-bandet och Baader-Meinhof och träningsläger i den jordanska öknen…

HH

Posted: 5 september 2013 - 13:25 - Svar

Stort tack Julia! Du slår dagens massmedie-journalister med hästlängder!

Talade nyss med svägerskan som anser SD vara någonting ohyggligt. Det blev en stunds prat där jag bl a förklarade att jag helt enkelt inte litar på våra politiker. Jag har två val inför nästa år – låta bli att rösta. Eller rösta på SD. Såvida inte ett nytt skarptänkt parti kommer fram.

Svägerskan förstod nog vad jag sa och höll med mig. De svarta sjoken, de svarta sjoken…. kvinnans eliminering i den islamska världen o s v. Kanske hon ändrar sig och röstar på SD.

Men uppriktigt sagt har jag inget större hopp. Att ens tala med en av mina telningar om saken blir genast rött kort! Alla som vill diskutera vådan av invandringen är rasister. Ett blidkande försök att peka på flyktinglägren där de fattigaste bor praktiskt taget utan vatten och avlopp ger ingen större verkan.

Och det är kanske det värsta. “Godisarna” i vårt land blundar inför de fattigaste, de mest behövande. Men tycker att de med pengar i fickan och som kan ta första flyg eller buss hit bör vi i första hand ge all hjälp. Här talar SD för de döva.

Efter oss syndafloden…

Leave a Comment