15
dec
Seneste opdatering: 15/12-13 kl. 2033
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

max

Don’t be put off by the title, which sounds ominously like Austin Powers: Man Of Mystery.This is an old-fashioned, full-blooded, non-ironic World War II movie, based on the true story of a man who, along with some like-minded chums, made a lot of trouble for the Germans during their occupation of Norway. Like Terminator: Salvation, it’s about resistance fighters. But unlike the Hollywood blockbuster, this movie takes the time to establish its hero as a flawed, uneducated, but extremely interesting human being. Max Manus, Man of War: Dark World War II drama with real heart

Man kan se hele filmen her. Man kan også se hele Hvidstengruppen, som 600.000 danskere så i 2012. Den er anderledes og udforsker mere følelserne bag den folkelige modstand mod besættelsen, og den gudstro og forsoning modstandskæmperne mødte døden med. Den er bevægende spillet af fremragende skuespillere. Hvidsten gruppen (2012) I IE og Firefox, ikke Chrome. Det tyske publikum i Hamborg græd ved forevisningen. Jeg kan ikke finde nogle svenske referencer til nogen af filmene, jeg aner ikke, om de har været vist i Sverige. Jeg var på Hvidsten kro sidste sommer: Blichers Spentrup og Hvidsten Kro.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Angela

Posted: 15 december 2013 - 07:50 - Svar

Du förbereder svenskarna för vad som komma skall? 🙂 Precis som de av makteliten bannade böckerna har väl dessa filmer redan bannats. Har aldrig hört talats om dem. Tänk om vi kunde få se dem i stället för alla de andra politiskt korrekta nordiska serierna i SVT.

Att inte kultureliten skulle känna till dem finner jag inte troligt. De är väl rädda att väcka den björn som fortfarande sover men som börjar ruska på sig i sitt idé och kommer att rusa ut med ett avgrundsvrål. Sanningen går inte att sopa under mattan hur länge som helst.

Folk kommer att vilja veta vem som köpt Sverige? Vem som sålt landet och till vem! Förut lekte makthavarna militär nu leker de affär. Idag vet inte invadörerna, om att de är soldater som angriper främmat land. I maktens fula spel tror de att de är flyktingar. Befolkningarna i väst blir beskjutna med ord: rasist du är död, främlingsfientlig du är död, homofob du är död, islamofob du är död. PANG! PANG! PANG!

Liken av döda och lemlästade flyter i den sociala, politiska, ekonomiska , kulturella skyttegraven. I blod och misär. De som valts – politikerna är marionetter, trojaner i fiendens hand som gräver ur folk från insidan till tomma skal. Medierna är folkets fiender som kryper in under huden och slänger ut deras identiteter och integritet på den globala marknaden att förgöras.

Angela

Posted: 15 december 2013 - 09:18 - Svar

http://www.exponerat.info/las-hela-sveriges-statsskuld-har/

Häromdagen roade jag mig med att jämföra statsskulden i USA och Sverige. De flesta har säkert hört om den eländiga statsskulden i USA. Om Budget-stupet, om krisen, om de amerikanska städerna som gått i konkurs. Ja, vid titt på den amerikanska statsskulden så tickade den på i marschtakt. Så tittade jag på den svenska och då måste man ha i beaktande hur många stater det finns i USA. Sverige är bara en stat. USA:s statsskulde är alltså FLERA staters skulder tillsammans. Den svenska statsskulden är enbart Sveriges och det svenska folkets. Sveriges statsskuld gick inte i marschtakt den skenade.

Globalisterna/imperialisterna genom sitt projekt EU är i färd med att skjuta världens flaggskepp Sverige i sank.

Läs kommentarerna. De är MYCKET tänkvärda. Snart har inte de svenska pensionärerna mer pengar att sno.

  Marit

  Posted: 15 december 2013 - 16:29 - Svar

  Angela : “verldens flaggskepp Sverige” ? Hur då ?

Victor

Posted: 15 december 2013 - 11:13 - Svar

“Jeg kan ikke finde nogle svenske referencer til nogen af filmene, men jeg kan selvfølgelig tage fejl. ”

Lad nu være. Det her er sgu for ynkeligt. Det tog mig fire klik og et søg at finde denne anmeldelse i DN:

http://www.dn.se/pa-stan/film/filmrecension-max-manus/

En kort søgning på SVD at finde denne:

http://www.svd.se/kultur/film/max-manus-liv-inneholl-allt_2870341.svd

Selv Expressen har en – indrømmet ubegavet – anmeldelse:

http://www.expressen.se/noje/recensioner/film/max-manus/

I klartekst: Det er ikke de svenske mediers skyld, at du ikke kan finde ud af at søge.

For en anden gangs skyld – når en søgestreng, som her, indeholder et ord – Manus – der bruges på mange, mange forskellige måder, så søger du efter et andet ord, som ikke bruges andre steder,

Max Manus spilles af Aksel Hennie. Altså søgte jeg efter Hennie.

Så er det heller ikke sværere.

Hans Und

Posted: 15 december 2013 - 11:50 - Svar

OT

Dataindbrudet hos CSC mener jeg at huske har tråde til danske og svenske venstreekstremister/kommunisternes væbnede gren.

Nu brokker Svartholms mor, Kristina Svartholm Warg, sig så over forholdene han er sikret under, her i Danmark.

Jeg mener at huske hun er universitets forsker, måske jurist. Nettet er tilsyndladende støvsuget for information på det punkt siden jeg så det.

Under alle omstændigheder er det et smart træk i forhold til, at dække over at det er røde politiske psykopater der igen igen er på spil, at hun giver sig til at snakke om tortur.

Daniel

Posted: 15 december 2013 - 16:44 - Svar

Max Manus var en norsk krigshelt. Men dessverre har filmen om Max Manus blitt noe farget av norsk historieforfalskning. For de som ser filmen vil registrere at en karakter ved navn Jens Christian Hauge var aktiv i motstandskampen fra et tidlig tidspunkt. Høyst trolig var dette et eks. på kunstneriske friheter for å få offentlig støtte fra daværende Ap-ledet regjering i Norge. For i følge offisiell norsk krigshistorie så var denne Jens Christian Hauge en krigshelt som senere ble Ap-politiker. I virkeligheten ble Jens Christian Hauge først aktiv i motstandskampen lenge etter at det ble klart hvem som kom til å vinne krigen.

Bjovulf

Posted: 15 december 2013 - 18:12 - Svar

Før advarede han mod tonen i indvandrerdebatten. Nu vil Stig Dalager have venstrefløjen til at droppe berøringsangsten [ Ha, hykleriet kender sgu ingen grænser på den fløj 😀 ]

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6336504/foer-advarede-han-mod-ton en-i-indvandrerdebatten-nu-vil-stig-dalager-have-venstrefloejen-til-at -droppe-beroeringsangsten/

AF Orla Borg | Rikke Gustavsen
OPDATERET 14.12.13 KL. 23:12

Forfatteren Stig Dalager, der i 2005 samlede 12 forfattere bag et manifest med protest mod diskriminering af de etniske mindretal i Danmark [?!?!], opfordrer nu fronterne i striden om ytringsfrihedens grænser til at tilnærme sig hinanden.

Venstrefløjen bør erkende, at den har haft berøringsangst over for problemer i visse indvandrermiljøer, og at der er et behov for, at det danske samfund sætter klarere grænser for indvandrere, der bryder danske regler og normer. [ 😀 – hvis ikke det var så tragisk, så ville det næsten være komisk ]

Højrefløjen bør indrømme, at den har brugt en så negativ tone [?!?!?], at det har været skadeligt for Danmarks internationale omdømme [ Rent ævl! – befolkningerne i mange andre vestlige lande drømmer da om de samme stramninger og en tilsvarende fri tone, hvor man langt om længe kan få lov at sige tingene, som de er] , så det i dag er svært at rekruttere højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft [ næh, Stig – bare noget du gerne vil tro 😉 ]. Derfor bør højrefløjen besinde sig på, at forhånelsernes tid er ovre. [ Det er da om nogen folk på din evigt frelste, selvgode og gloriepudsende fløj – dog altid på andres bekostning -, der har været grove, nedladende og uforskammede, Stig Dalager – blandt andet ved at hænge helt almindelige og bekymrede danskere ud og tyrannisere dem med sprogets allerværste gloser for bare at at sige sandheden om “kulturberigelsen” og de medfølgende alvorlige konflikter og massive sociale problemer, som de kunne se vokse op omkring sig – nemlig nøjagtigt de samme ting, som selv en svagt begavet og uvidende tosse som du nu altså langt om længe er nået frem til at indse – med “kun” 20-30 års forsinkelse 😉 ]

  Morten - - -

  Posted: 17 december 2013 - 21:40 - Svar

  Ja – en nøgtern gennemgang af “tonen i debatten” i de sidste tredive år, kunne bringe interessante ting for dagen.

  Stig mener, at vores omdømme har lidt skade i visse kredse uden for landets grænser. Og hvem ved: Måske har han ret i det stykke … I hvert fald advarer den britiske journalist, Richard Steed, os om, at det har indflydelse på vurderingen af os, hvad danskere siger.

  Men det er ikke vores fri debat, eller vores forholdsregler over for indvandringspresset, der ødelægger vores omdømme.

  Læs her, hvad det så er: http://politiken.dk/debat/ECE1374895/danskerne-boer-taenke-paa-deres-o mdoemme/

  – – –

   Peter Buch

   Posted: 18 december 2013 - 02:57 - Svar

   At Danmark skulle have brug for en kontrolleret indvandring for at holde økonomien i gang er et synspunkt.
   Et andet at der kan være mange danske, der prioriterer udrejse af nogle langt højere end indvandring overhovedet eller indvandreres påvirkning af økonomien.
   Hvordan er det lige med Japan, med deres økonomi og deres indvandring?

   Fra folketinget, til private og offentlige institutioner, selskaber og hyggelige små hjem er adgangskontrol, sikring, konstant overvågning, sluser og vagter konsekvensen af en idealistisk og total urealistisk stillingtagen til – virkeligheden.

   Virkeligheden er grum for alle, både for vælgere, og folk der ikke stemmer. Det tror jeg alle, eller et stort flertal kan indse, danske eller ej.

Ole Burde

Posted: 15 december 2013 - 18:55 - Svar

Modstandskampens centrale personligheder har som Max Manus ofte betalt en høj pris for deres indsats , måske SPECIELT i Skandinavien hvor de var en lille afvigende gruppe .
En veninde jeg har kendt siden skoletiden , er datter af en sådan tragisk personlighed . Hele sit liv var hun tilsyneladende bange for at et mord , som for mange år siden var sket i omegnen , var en hævnagt som hendes far havde begået mod en landsforræder .
Tragedien er ,at hun aldrig var istand til at se verden med sin fars øjne .

  steen

  Posted: 15 december 2013 - 20:10 - Svar

  NRK har en side tilegnet Max Manus med masser af stof om ham og interviews med ham. Han levede til 1996

  http://www.nrk.no/kanal/nrk_gull/1.6324326

  Victor

  Posted: 15 december 2013 - 20:37 - Svar

  Ole – tro det eller ej – det her har jeg faktisk diskuteret med en gammel cyklist fra Oslo-gjengen. I Norge var der IKKE tale om en lille gruppe: Konge og regering sad i udlændighed. 40.000 norske søfolk sejlede under allieret flag.

  I Danmark – desværre glemt – valgte næsten alle søfolk at sejle for de allierede.

  Mens de danske frihedskæmpere måtte kæmpe på trods og mod deres egen regering, så kunne de norske ikke kæmpe mod deres egen regering; men FOR den. Det er en enorm forskel.

  Han, nordmanden, var MEGET kritisk over for Holger Danske. Jeg tror simpelthen ikke han forstod, hvad de danske frihedskæmpere var oppe imod.

   Marit

   Posted: 15 december 2013 - 22:38 - Svar

   Og det hører desverre til historien at de norske krigsseilerne aldri fikk noen offentlig anerkjennelse for sin innsats og offer for fedrelandet. De gikk i graven med sine krigstraumer uten noen takk for innsatsen. Skam på norske myndigheter !

    Victor

    Posted: 16 december 2013 - 00:11 -

    Du har ret – hverken krigssejlerne eller de nordmænd, der kæmpede i Den røde Hør, blev nogensinde behandlet ordentligt.

    Til alle andre: Jon Michelet har faktisk skrevet en trilogi om krigssejlerne. 2. del er lige udkommet:

    http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10135929

    Caveat: Jeg har kun læst 1. del. Den er ikek dårlig. Hvis I ikke har andre planer, kan den bog være julelekturen…

Angela

Posted: 15 december 2013 - 23:21 - Svar

http://www.friatider.se/john-mccain-pa-plats-i-kiev Läs kommentarerna. Intressanta, informativa. Lärorika.

Och här är det lika spännande. Med samma stora globala labbar. VEM skall bli Max Manus här? Stackars satar. SVT och Agenda vinklar i sann globalistisk agenda. Agenda tar åter igen upp som inslag Putins taktik som man kallar “kalla kriget”???? Vad nu det är för floskel? 😀 Samma taktiker har använts historien igenom. Finns inte så mycket att välja på. Trakasserier som trakasserier.

Det roliga var när Bildt beklagade sig över Putins metoder för någon vecka sedan eftersom han använde sig av exakt samma metoder när han drev Sverige in i EU. För att inte tala om EU som hotat varenda statschef i Europa som obstruerat och inte velat vara med. När de satt sig på tvären har alltid någon Bilderbergare kommit flygande för att “tala förstånd” med vederbörande. Alla skulle med vare sig de vill eller ej.

Morani ya Simba

Posted: 16 december 2013 - 20:07 - Svar

“Det tyske publikum i Hamborg græd ved forevisningen.”

Tyskerne idag er ikke vores fjender længere. Det er vores allierede og venner. Ja, næsten et “broderfolk”. Endnu mere utroligt så har jeg læst mere end eet sted at i juli 1945 var Churchill i Berlin i forbindelse med Potsdam-konferencen da en flok berlinere fik øje på ham. De hyldede ham højlydt. DET viser at en del tyskere forstod at deres land var faldet i hænderne på forbrydere og at meget hårdhåndede midler desværre var nødvendige for at redde verden fra disse forbrydere. Jeg har altid fundet den reaktion særligt rørende i et udbombet Berlin. Særligt når man tænker på hvem der (ikke mindst) stod for sønderbombingen…

  Victor

  Posted: 17 december 2013 - 18:20 - Svar

  ” vores allierede”.

  De svin er måske DINE venner. Men det er IKKE mine. Hvad er det Tyskland har gang i lige nu? Endnu et forsøg på at vinde den totale magt ove Europa.

  Denne gang bruger de bare ikke Tiger Tanks og SS-uniformer; men EU-diktater og trojkaer i jakkesæt. Det er stadigvæk indbyggerne i det sydlige Europa, det går ud over. Dem, de kaldte Untermenschen i gamle dage og Pleitegriechen eller Schmarotzer i dag.

  Hvis du virkelig tror, at mere end 1000 års tyske forsøg på at gøre det af med Danmark som nationalstat og med dansk uafhængighed, sådan som det allerede er sket for Saarlændere, Sorbere og Slesvigere – så tager du dæleme fejl.

  De bliver ikke andeledes. De bruger bare andre ord. Meningen er altid den samme.

   Morani ya Simba

   Posted: 17 december 2013 - 19:35 - Svar

   Paranoidt og hadefuldt bavl fra ende til anden. EU er kanon-upopulært i netop Tyskland. Det kræver karakterstyrke at anerkende når en tidligere fjende gennem 60 år har optrådt som loyal ven. Den styrke savner du tydeligtvis.

victor

Posted: 17 december 2013 - 20:35 - Svar

“som loyal ven”.

Ubegavet og underinformeret. Det kan godt være, du har forelsket dig i kristendommens tilgivelsesonani. Jeg har ikke.

Hvis EU er så upoplært, hvorfor får AfD så kun 4 pct af stemmerne?

Et par eksempler på, hvordan deres holdning til die dumme Dänen stadig lever:

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/schleswig-holstein-morddrohu ng-gegen-ssw-spitzenkandidatin-a-343628.html

http://www.mopo.de/news/parteien-drohungen-gegen-ssw–machtkampf-in-kie l-immer-gereizter,5066732,5808994.html

Og så er den direkte diskrimination af danskerne i sydslesvig:

http://www.taz.de/!91956/

Men du tager fejl. Jeg hader dem ikke. Man skal nemlig ikke hade sine fjender, som Langballe sagde. Og tyskerne er – som han også helt klart sagde – vores arvefjender.

Desværre er P!s link til hans glimrende karakteristik af tyskerne nu blevet slettet.

I øvrigt – i dag aflagde Merkel kanslereden foran præsident Gauck. En dag skulle du spørge de gamle fiskere i Frederikshavn, hvad de husker til Gaucks far. Det er nemlig ikke for det gode.

Peter Buch

Posted: 17 december 2013 - 23:22 - Svar

Jeg har ikke set filmen om Hvidstengruppen, og gør det næppe.

At vælg sine fjender med yderste omhu som Victor synes mig gøre, forekommer mig meget mere fornuftigt end Moranis vennesæle vis.
Tyskerne er jo tyskere, ikke danske. Hvoriblandt de sidstnævnte der også er nogle…

  Peter Andersen

  Posted: 18 december 2013 - 05:30 - Svar

  Ja, tyskere er tyskere og danskere er danskere. Det eneste gode ved den muslimske indvandring er, at det i sidste ende vil styrke nationalfølelsen. Så kan tyskerne sgu lære det! Vi elsker hver især vore lande, opbygget gennem hundreder af år, og ønsker ikke at nedlægge dem for pludselige idéer om unioner eller større magter. Den sandhed vil også ramme tyskerne, når Neuköln har bredt sig til hele forbundsrepublikken og de våde drømme om storindustri og mega eksport-tal er skudt i sænk!

Peter Buch

Posted: 18 december 2013 - 07:52 - Svar

Den tyske Forbundsdag og det tyske forbund som sådan var en dårlig ting både for Danmark og for mange tyskere.

http://da.wikipedia.org/wiki/Sachsen-Lauenburg

Under Danmark (1815-1864)[

Først 1816 tog den danske regering landet i besiddelse, men lod det beholde sin særskilte forvaltning og sine gamle indretninger. Det blev kun lidt påvirket af det slesvig-holstenske røre og holdt sig tilbage under oprøret 1848—50, styret af en tysk forbundskommissær. 1853 udstedtes en ny forfatning for dets særlige anliggender, og ved Fællesforfatningen 1855 fik det 2 medlemmer (deraf 1 kongevalgt) i rigsrådet. Allerede i oktober 1856, endnu førend de holstenske stænder, indgav Lauenburgs »Ritter- und Landschaft« en klage til forbundsdagen over fællesforfatningen som krænkende landets selvstændighed og ligeberettigelse (ɔ: med Kongeriget Danmark) og gav således det første stød til det Tyske Forbunds indblanding i de danske anliggender. Sagen var, at det lauenburgske ridderskabs motiver var aldeles partikularistiske, og at de nærmest frygtede for at miste de store domæner til bedste for helstatens kasse. November 1858 blev Lauenborg lige som Holsten udskilt fra Helstatsforfatningen, december 1863 besat af tyske eksekutionstropper og oktober 1864 afstået til Preussen og Østrig. I sin afskedshilsen gav kongen af Danmark dets (jævne) indbyggere en ros for deres troskab.
Under Preussen (1864-1945)

Allerede 1865 solgte Østrig for 5 mio. kr sin ret til den preussiske konge, og fra denne tid var det forbi med Lauenburgs herlighed. Vel holdtes det i personalunion og styredes særskilt med Bismarck som minister, men dets forfatning blev ikke stadfæstet. Optagelsen i det Nordtyske Forbund 1867 og indlemmelsen i toldforeningen medførte store tab i indtægter, og mens det tidligere gav betydeligt overskud, kom nu et stort underskud. En deling af domænerne mellem kongen og landet 1871 skilte det ved godserne i amtet Schwarzenbeck, der gaves Bismarck som dotation, og landet måtte selv overtage den gæld, der stiftedes 1865 for at udrede salgsprisen til Østrig. Lidt efter lidt ophævedes alle de særlige gammeldags indretninger, hvori indbyggerne fandt behag, og juli 1876 indlemmedes Lauenburg i Preussen som en kreds af Provinsen Schleswig-Holstein, hvorved dets berømmelige »Ritter- und Landschaft« sank ned til at blive en simpel kredsdag.

Til den preussiske landdag valgtes 1 medlem og ligeledes til den tyske rigsdag.
-citatudsnit slut

Argumentet om at sidde med ved bordet, der også er brugt blandt andet af radikale i Danmark i anden forbindelse, er ren idioti. I mine øjne.

Leave a Comment