23
aug
Seneste opdatering: 29/12-17 kl. 1030
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

(Mobilvideo) – Det var uforvarent og på grund af min meget erfarne rejseledsagerske, at vores kirkerundtur nord for Randers og på Djursland kom forbi Spentrup Kirke (1150) hvor Steen Steensen Blicher var præst fra 1825 til 1847 og hvor han er begravet.

Kirken var også familien Fiils fra Hvidsten Kro. Jeg burde have været der før, for min oldemor Mette Marie Blicher var datter af Niels Gudme Blicher, præsten i Grauerslund, digterens fætter, og hun blev selv gift med præsten i Søborg, min oldefar.

Jeg bladrer i den slægtstavle, min far har efterladt og støder på Hans Brix’ anmeldelse af Blichers breve fra maj 1957. Brix skriver, mens jeg holder vejret:

“Brevene giver indtryk for en beklemmende mangel på værdighed og fasthed i formen. De stemmer med de evige deficitter i hans økonomi. Han er uhyggelig i sine klagemål, man hører ham rasle med tiggerstaven foran hvermands dør. Efter 1840 spores der en voksende uærlighed…vi nævner diskret, at Blicher ikke var nogen dråbetæller. Hvordan var han dog blevet sådan?……Omsider gik han til bunds, alle vendte sig fra ham på det sidste, selv ærlige venner. Han blev afsat som præst, en gruelig vanære…….Men hvad Danmark skylder Blicher, sletter alle års gældposter ud, det kan overhovedet ikke skrives med tal.”

En lokal sagde til mig ved Hvidsten, hvor turistbusserne stod tæt: “Ja, krofatter har tjent rigtig godt på den film.” Bare i Danmark har flere end 600.000 set filmen Hvidsten Gruppen, kun overgået af »Klovn«, »Italiensk for begyndere« og »Flammen og Citronen.« Der var plads til, at vi kunne få den berømte æggekage, men desværre ikke i 30 graders varme og små lavloftede rum, der var endnu varmere. (Klik fotos f. helskærm)Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


JensH

Posted: 23 august 2012 - 23:46 - Svar

OT

Den skarpeste analyse af Det radikale Venstre jeg har læst længe:

http://blogs.jp.dk/reaktionaer/2012/08/23/de-radikale-bliver-aldrig-st uerene/

  steen

  Posted: 23 august 2012 - 23:57 - Svar

  den varmede. 100 års konsekvent, men ustraffet landsforrædderi.

   Anonym

   Posted: 24 august 2012 - 09:55 - Svar

   Ja – Steen, Men de kommer jo fra den samme liberale sump som venstre…de vil det samme.

   Victor

   Posted: 24 august 2012 - 10:00 - Svar

   Jo – de radikale er i en klasse for sig. Men de kommer jo fra den samme liberale sump som venstre…

   Og, i øvrigt, så burde netop Venstremænd holde kæft, når det gælder fordømmelse af andres skvattethed under besættelsen….

   Hvor mange medlemmer af Venstre havde frihedsrådet?

  Peter Andersen

  Posted: 24 august 2012 - 20:18 - Svar

  Rigtig god kommentar af en Bjarne Hansen.

  Anti-dansk Eliteparti…

Leave a Comment