19
feb
Seneste opdatering: 19/2-14 kl. 1750
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det var egentlig den vidunderlige 2 sats, jeg ville høre, men da jeg fandt den fra Vilnius i 2013 med den 10-årige Pijus Paškevičius, som spiller den udenad uden noder, må I få den hele. Den er bygget som en ritornello, som man senere hører raffineret til det yderste i Bachs Obo koncert BWV 1059. 2 satsen begynder minut 5:25.

Once Upon a Time in Aleppo

“If only ISIS saw this! A Syrian women’s football (soccer) team from 1971 in Aleppo”,

skriver fadi Salem på Twitter. Foreign Policy har haft nogle meget interessante fotoessays, som jeg har blogget fordi de minder mig om mine rejser i Mellemøsten og Asien på den tid, og min ungdoms oplevelser. Once Upon a Time in Afghanistan og Once Upon a Time in Egypt, som jeg forestiller mig er særligt nyttige for dem, der forestiller sig at historien er en lineær bevægelse fra fremskridt til fremskridt.

Ta inn hele skjermen 19.02.2014 024515

Denne uskyldige, naive antagelse fascinerede særligt Mikael Jalving i hans Absolut Sverige – En rejse gennem tavshedens rige, hvor man i kvindes minde kun husker at ting er gået fra ondt til bedre, og kun erfaret at alle problemer i verden har en løsning. Den har også fascineret mig. Selv når medier eller politi skal fortælle om endnu en ufattelig tragdie, er der en sær uafficeret optimsme i deres stemmer, jeg ikke kan komme mig over. En mangel på vrede og bekymring og “når bare vi står sammen, ender det godt.” Sverige er et åndeligt Hollywood, den officielle stemning i landet er ikke europæisk. Den tragiske bevidsthed mangler undtagen naturligvis hos enkeltpersoner, gerne kunstnere eller andre outsidere.

At det er en lumsk’värdegrund’ og en livsfarlig tro at bygge en regeringsførelse på, ser vi af det ufattelige, kroniske morads de tænkende klasser er ved at lave ud af landet nu. Der er intet vi har ejet, vi ikke kan miste. Noget på et sekund, noget på en generation.

Cairo 1959 og Kabul 1970

Ta inn hele skjermen 19.02.2014 040518


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Hans Und

Posted: 19 februar 2014 - 05:59 - Svar

Hvis man var “ung” cirka 1965 – 1975 kan man tildels være undskyldt for islamofili, hvis man tager i betragtning, at billeder som disse har stor indflydelse på menneskers holdning.

På den anden side, så undskylder det ikke folk som Preben Wilhjelm, Gammeltoft osv. der påbegyndte folkemordsforbrydelserne. De skulle selvfølgelig have sat sig langt bedre ind i islams materie inden de påbegyndte deres “projekt”. (hvis vi forudsætte, at f.eks. en folkemordskriminel handling som befolkningsudskiftning var fraværende hos dem. Svært at tro, men trods alt)

  steen

  Posted: 19 februar 2014 - 09:38 - Svar

  jeg ved ikke helt, om jeg har fanget din tanke. Men man kunne sagtens være i Libanon, Indonesien eller Malysia dengang uden at skænke islam én enkelt tanke.

  Anderledes i dag, og man kan ikke engang bare tage hjem til Europa, hvis man vil være fri.

  I dag man man læse følgende truende, senile, psykotiske klynk fra Malaysias fhv. PM. Islam er statsreligion i Malaysia, over 60 % er muslimer:

  http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/islam-really-under- siege-in-malaysia-says-dr-m


  Islam really under siege in Malaysia, says Dr M

  KUALA LUMPUR, Feb 18 — The constant fear Malaysian Muslims have of Islam being attacked in the country where they are the majority is a legitimate fear, Tun Dr Mahathir Mohamad said today.

  The still influential former prime minister also accused the Malaysian Christian community of deliberately testing the tolerance of their Muslim countrymen by insisting on using “Allah” to call their God.

  “It is a legitimate fear; if we lose our influence on the country, obviously lots of things which are offensive to Muslims will be found here,” he told reporters after officiating the Global Peace Foundation Chair for Global Peace at the International Islamic University Malaysia here.

  Dr Mahathir said the respect Malaysians have for traditional values and customs will disappear should Malays lose political power and backed calls by certain Malay and Muslim rights groups here to rally to defend Islam.

  “All this while, during the British time and after independence, it was agreed that the word ‘Allah’ should not be used in the Christian text. But now you purposely bring it up and make all kinds of claims so as to agitate people and the reaction to that is for them to object,

  “This is a reaction to the way people treat Islam in this country today. They have no more respect for Islam, they do things that would be objectionable to Islam and suddenly they come up with this idea that they should call their god ‘Allah’ as well, which is very confusing,” he said.

  To illustrate his point, he cited neighbouring Singapore, where he claimed non-Muslims there are less sensitive and considerate to Muslims.

  “We see in Singapore for example, while it is not forbidden for us to sit and eat when others are eating pork, but traditionally we don’t allow that.

  “But in Singapore, they say so long as you don’t eat, you can put a roast suckling pig in front, but for Malays, this is something they cannot accept,” Dr Mahathir said.

  Last week, Islamist group Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) urged Muslims nationwide to be aggressive in defending Islam, which it claimed is under attack from certain bands of non-Muslims.

  In a video posted on its YouTube page, the group urged Muslims to emulate the Prophet Muhammad in all his aspects, including waging war, instead of just offering the prophet’s message of peace.

  Isma vice-president Muhammad Fauzi Asmuni said unnamed anti-Muslim groups were baiting the country’s Muslim majority and causing the current racial and religious tensions in the country.

  He also slammed Muslims who tried to deal with anti-Muslim groups through diplomacy and dialogue, saying the former had misinterpreted Islam by only reading stories about the Prophet Muhammad’s kindness.

  According to Fauzi, when faced with a massive enemy, like the Coalition of Human Rights NGOs (Comango), it is not enough to rely on just Friday sermons and articles printed in Malay dailies Utusan Malaysia and Berita Harian.

  Isma also warned last month that Muslims in Malaysia are facing real conspiracies coming from Christians and “chauvinists”.

   Hans Und

   Posted: 20 februar 2014 - 03:23 - Svar

   Jeg forstår de psykologiske mekanismer, der i nogle tilfælde kan være i spil.

   F.eks hvis du udelukkende bedømte islam udfra billederne + nogle venlige moderate muslimer du har mødt i Libanon, klædt som på billedet + eks’en.

   Det er så ikke nogen undskyldniong, hvis man systematisk og i høj grad i det skjulte, arbejder for at islamisere andre. For det første; det forhold at der arbejdes skjult tillader, at man gå udfra at de der gør det, kender den rette sammenhæng. For det andet; hvis man arbejder for et eller andet, har man pligt til at gå adskillig spadestik
   dybere.

TheReligiousCynic

Posted: 19 februar 2014 - 06:04 - Svar

“…den fofficielle stemning i landet er ikke europæisk”

Den minner i mangt om det nordlige Kina, men også den uoffisielle stemning ute blant menneskene minner om stemningen der. De vet utmerket godt at alt er løgn og at ingen er til å stole på, men de stoler allikevel på f r e m t i d e n – som om fremtiden gjør seg selv.

Det er i grunnen samme stemning her i Norge. Da min kinesiske kone og jeg flyttet hit sa hun at det er “som å flytte tilbake til Kina på 90-tallet.” Vi har hatt vår egen, relativt stillferdige, kulturrevolusjon, og en dag må boken ‘The Closing of the Scandinavian Mind’ skrives.

Steinadler

Posted: 19 februar 2014 - 08:29 - Svar

Det var først på 1970-tallet etter Nassers død at den egyptiske sekularismen ble rullet tilbake. Det som skjedde skiller seg ikke all verden fra tilsvarende inngripen fra USA og UK i en del andre land. Man foretrakk simpelthen et “vennligsinnet” reaksjonært regime fremfor et nasjonalistisk og Israel-fiendtlig et.

Mye den samme destruktive politikk som ovenfor Iran der man sørget for å få fjernet den demokratisk valgte Mossadegh, I Afghanistan hvor man støttet muslimske ekstremister med milliardbeløp og Stinger-raketter, eller for den saks skyld i dagens Syria hvor de samme gamle kolonimaktene ser ut til å foretrekke nær sagt et hvilket som helst terror-regime såsant man bare får utradert de siste rester av den sekulære arabiske nasjonalismen.

1954-1970: CIA and the Muslim Brotherhood Ally to Oppose Egyptian President Nasser In 1954, Egyptian President Gamal Abddul Nasser’s nationalist policies in Egypt came to be viewed as completely unacceptable by Britain and the US. MI6 and the CIA jointly hatch plans for his assassination. According to Miles Copeland, a CIA operative based in Egypt, the opposition to Nasser is driven by the commercial community—the oil companies and the banks. At the same time, the Muslim Brotherhood’s resentment of Nasser’s secular government also comes to a head. In one incident, Islamist militants attack pro-Nasser students at Cairo University. Following an attempt on his own life by the Brotherhood, Nasser responds immediately by outlawing the group, which he denounces as a tool of Britain. The following years see a long and complex struggle pitting Nasser against the Muslim Brotherhood, the US, and Britain. The CIA funnels support to the Muslim Brotherhood because of “the Brotherhood’s commendable capability to overthrow Nasser.” [Baer, 2003, pp. 99; Dreyfuss, 2005, pp. 101-108] The Islamist regime in Saudi Arabia becomes an ally of the United States in the conflict with Nasser. They offer financial backing and sanctuary to Muslim Brotherhood militants during Nasser’s crackdown. Nasser dies of natural causes in 1970. [Dreyfuss, 2005, pp. 90-91, 126-131, 150] Following the Six-Day War in 1967, Israel takes over the administration of the West Bank and Gaza. Whereas Egyptian President Gamal Abddul Nasser had been tough on Islamist militants (see 1954-1970), Israel is much more permissive. One of their first actions is to release Sheikh Ahmed Yassin from prison. Yassin, a charismatic radical Islamist and the future founder of Hamas had been jailed in 1965 during one of Nasser’s crackdowns. [Dreyfuss, 2005, pp. 195] David Shipler, a former New York Times reporter, later recounts that he was told by the military governor of the Gaza Strip, Brigadier General Yitzhak Segev, that the Israeli government had financed the Islamic movement to couteract the PLO and the communists. According to Martha Kessler, a senior analyst for the CIA, “we saw Israel cultivate Islam as a counterweight to Palestinian nationalism.” In the 1970s, Yassin is able to form some Islamic organizations (see 1973-1978). In the 1980s, he forms Hamas as the military arm of his organizations (see 1987). [Dreyfuss, 2005, pp. 195, 197, 198] October 1970-1981: After Nasser’s Death, Egyptian President Sadat Brings Back the Muslim Brotherhood and the CIA. After Egyptian President Gamal Abddul Nasser dies in October 1970, he is succeded as president of Egypt by his former Vice President, Anwar Sadat. Sadat is also a former member of the Muslim Brotherhood, and he promptly reinstates the group as a legal organization and welcomes them back into Egypt. Sadat also has a very close relationship with the head of Saudi intelligence, Kamal Adham. Through Adham, Sadat also develops close working relationships not only with the Saudis, but with the CIA and Henry Kissinger. Sadat uses the power of the religious right, and the Muslim Brothers in particular to contain the Nasserites and their resistance to the radical changes he introduces.

http://mediachecker.wordpress.com/2013/07/09/brief-narrative-timelines -cia-mi6-muslim-brotherhood-al-qaeda/

  Bergfast

  Posted: 19 februar 2014 - 12:30 - Svar

  Detta var verkligen en intressant text. Tack för referensen.

  Uttdrag:…”The US, Britain, and radical Muslims were all on the same side, helping the Muslims in Kosovo fight the Serbians.*** Loftus says that Al-Muhajiroun was involved in recruiting British Muslims to fight in Kosovo, and Aswat was part of that effort. [Fox News, 7/29/2005] ***Two days after Loftus’s comments, the Sunday Times reports that senior British officials “deny ‘any knowledge’ that he might be an agent for either MI5 or MI6.”***[Sunday Times (London), 7/31/2005]”..

  Verkligen märkliga och intressanta informationer…

  Så man, dvs. U.S.A.´s och Storbritanien´s specialpolis, , – använde sig alltså av – och – hjälpte – , alltså just radikala muslimer, för att – bekämpa – ursprungsbefolkning i Serbien ??..

  Mycket märkligt. Därför att man ju ändå – officiellt – säger sig vilja bekämpa – terrorism – och – terrorister – ?…

  Verkligen intressant historisk översikt.

  Man kan ju säga att det var snarlikt vad som hände när USA och Israel – tog hjälp av – , det muslimska brödraskapet, för att bekämpa Egyptens nationalistiska Nasser…

  Märkliga politiska turer och operationer, som tydligen sker bakom – kulisserna – .

  Men, att säga en sak, och göra en annan…ja, det är samtidigt kanske ganska så – mänskligt – …

  Få människor finns kanske, som verkligen kan tänka, säga och göra exakt i överensstämmelse…?

  Många tänker en sak, men säger en annan…Andra gör en sak, men tänker en annan, och säger en tredje…

  Det är tydligen så som människan som varelse i allmänhet är …

Ludvig

Posted: 19 februar 2014 - 10:13 - Svar

“Sverige är ett andligt Hollywood”.

Den bilden är fin och framkallar genast synen av den tidiga technicolor-erans hårt förvanskade färger. Hård förvanskning av verkligheten är just vad den svenska överheten bjudit sin menighet på, när den målar upp sina Potemkin-kulisser för att dölja det eskalerande sönderfallet i samhället.

Och den överväldigande majoriteten av valboskapen suger i sig budskapet makten så frikostigt lögnaktigt sprider: humanistisk stormakt, vägvisare för resten av världen, våra framtida pensionsbetalare – you name it.

Men det som inte nämns, och redan är glömt, är självmordsbombaren i Stockholm. Det som förtigs är den skamlösa behandlingen av landets pensionärer, och att pensionärerna själva tiger genom sina jättelika men totalimpotenta organisationer. “En svensk tiger”, hette det under krigsårens 40-tal, och så fortsätter det.

För sin inre andliga hollywoodsyn vevar man de av makten skänkta Potemkin-bilderna, alltmedan skolorna och bilarna brinner i ständigt ökande antal. Den andliga burkan är redan påtagen, och genom de små titthålen ser man det överheten vill att man ska se.

Bilderna från Kairo och Kabul är mycket talande. Tänk så vacker Stockholm var 1970.
2010 ligger en söndersprängd självmordsbombare mitt i centrum.

Att han inte hade 40 – 80 kroppar till bredvid sig är bara en tillfällighet.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 19 februar 2014 - 13:41 - Svar

Once Upon a Time in Aleppo:

Steen: “Men man kunne sagtens være i Libanon, Indonesien eller Malysia dengang uden at skænke islam én enkelt tanke.”

OK, men vad var det då egentligen som hände? Är det inte så enkelt som att ‘civilisationen sitter inte i kläderna’. Islam och klan-, hot- och hämndkulturen kan helt enkelt inte ha varit frånvarande under 50-70-talen. Då hade de inte kunnat göra en så stark come-back på några decennier. Visst ser det oskyldigt ut, men var det sanningen? Kan det ha varit annat än yta?

Ger inte händelserna under 50-talets Algeriet-krig och Frantz Fanon en annan sanning? Palestinska fedayeen 50-60-tal? Inbördeskriget Väst-Öst-Pakistan? Till och med det sekulära PFLP? En annan ögonblicksbild: “En känd journalist” undertecknade 1972 ett brev till en DPFLP-ledare med kodnamnet “Abu I(y)ad”. Var det bara ett slumpmässigt valt täcknamn eller ett nom de guerre i jihadistisk tradition?

http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/15/har-ar-guillous-hemliga-bre v-till-dpflp-ledaren-abu-leila-om-att-ekberg-ska-gripas-och-forhoras-u nder-dodshot/

  steen

  Posted: 19 februar 2014 - 15:25 - Svar

  det er bare et lille nedslag i personlige erfaringer – ikke noget politisk overblik, men iøvrigt mener jeg ligesom Broby Johansen, at påklædning siger temmelig meget om en tid og et folk.

  Jeg havde f.eks. i Singapore en malayisk, muslimsk kæreste i et år (u hijab), og aldrig kom islam ind i billedet på noget tidspunkt, heller ikke når vi drak Tiger Beer eller spiste gris. Jeg vidste ikke en skid om islam efter det år.

  Men jeg har da hørt Lee Kwan Yew citeret for, at islam i Singapore (også) er blevet værre selvom kineserne der, er så kloge at holde den i ret stramme tøjler. “If its not at your feet, it’s at your throath”. Det ved de.

  ( ‘The Hun is always either at your throat or at your feet’.)

Bjovulf

Posted: 19 februar 2014 - 14:10 - Svar

EU forstår da virkeligt at gøre sig “populært” ude blandt de europæiske befolkninger, der aldrig nogensinde er blevet spurgt til råds angående Euro-“elitens” sociale vanvidseksperimenter i fuld skala uden noget som helst sikkerhedsnet:

“For mig er jeres velfærdssystem som at gå ned ad vejen og finde en sæk kontanter, som jeg bare samler op”

http://denkorteavis.dk/2014/for-mig-er-jeres-velfaerdssystem-som-at-ga -ned-ad-vejen-og-finde-en-saek-kontanter-som-jeg-bare-samler-op

Af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow

Der er megen debat, også i Danmark, om velfærdsturisme inden for EU. Altså det, at nogle EU-borgere fra fattigere lande drager til rigere EU-lande for at udnytte deres velfærdssystemer.

EU-Kommissionen afviser, at det er et reelt problem. For nylig sagde socialkommissær Laszlo Andor: ”Velfærdsturisme som sådan er en myte.”

Rudi Ion har nu en anden opfattelse. Han er roma fra Rumænien, og han bor i den engelske by Nottingham med sin familie.

Rudis lejlighed rummer, udover ham selv, også konen, to børn, moderen og søsteren. Men rundt omkring i Nottingham har han 25 fætre og kusiner, der hver har tre-fire børn. Alt i alt udgør de en klan på omkring 100 mennesker.

En talsmand for ONS har peget på, at de sociale tilskud i Storbritannien kunne opmuntre indvandrerne til at få flere børn, så de kan få mere offentlig støtte. [!!!]

ONS henviser til, at rumænere, der kommer til Storbritannien, får mere end dobbelt så mange børn om rumænere derhjemme. Her får en gennemsnitsfamilie kun 1,25 børn.

Rudi medgiver uden videre, at mulighederne for generøse sociale ydelser opmuntrer rumænere til at drage til Storbritannien, hvor de blandt andet kan få offentlige børneydelser.

Sygt system

Samtidig med at han drager nytte af systemet, siger han sin ærlige mening: ”Jeres velfærdssystem er tosset – jeg vil i virkeligheden sige, at det er sygt.”

Som han nøgternt konstaterer: ”Selvfølgelig vil rumænere slå sig ned i Storbritannien, hvis de kan få så mange penge (…) Hvis mine landsmænd bringer flere børn hertil eller får flere børn her, får de højere ydelser. Så selvfølgelig får de børn” Og så banker han sømmet helt i:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2559776/This-week-Eurocrat-tol d-Britain-benefit-tourism-myth-read-Rudi-huge-Romanian-family-say-new- home-Your-benefits-crazy-Its-like-finding-sackful-cash-left-road.html# ixzz2tNKtxKI5

Prudentius

Posted: 19 februar 2014 - 14:52 - Svar

“…for dem, der forestiller sig at historien er en lineær bevægelse fra fremskridt til fremskridt.”

Det ser nu vitterligt sådan ud. Historien er selvfølgelig forbundet med enorme lidelser, men lineært og fra fremskridt til fremskridt, sådan kører den. Dog betyder det ikke at mennesket er godt eller kan blive det.

Allan Hansen

Posted: 19 februar 2014 - 15:08 - Svar

Malala Eller Allaah?

CNN igår:

http://www.youtube.com/watch?v=RY9RglIKUVY

Leave a Comment