7
apr
Seneste opdatering: 7/4-14 kl. 1818
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Britain First, “Operation Fightback” Well done, Tony Blair! Konflikten  eskalerer uden at du behøver løfte en finger.  Se også ‘This isn’t the Britain we fought for,’ say the ‘unknown warriors’ of WWII

They despise what has become of the Britain they once fought to save. It’s not our country any more, they say, in sorrow and anger.

‘Our British culture is draining away at an ever increasing pace,’ wrote an ex-Durham Light Infantryman, ‘and we are almost forbidden to make any comment.’A widow from Solihull blamed the Thatcher years ‘when we started to lose all our industry and profit became the only aim in life’. Her husband, a veteran of Dunkirk and Burma, died a disappointed man, believing that his seven years in the Army were wasted.’It is 18 years since I lost him and as I look around parts of Birmingham today you would never know you were in England,’

An Inferiority Complex Plus a Quest for World Domination

Jeg havde Hamed Abdel-Samads: Den Islamiske Fascisme her forleden som video, men alt for få forstår desværre tysk takket være, nå, det kan sgu’ være lige meget lige nu vi snakker PISA-etnisk og såkaldte danskere, som ikke kan dansk, så her er en engelsk oversættelse af foredraget, men kun i tekst: An Inferiority Complex Plus a Quest for World Domination

Hvad i hede hule blev der af Michael Irving Jensen?

med det smarte Justin Trudeau-hår? Ja, man hører sådan set heller ikke meget til fredforskeren Jan Øberg fra Lund på DR længere. Måske er der en højere visdom i DR på spil, måske er der uransagelige in and outs på spil. Man kan aldrig rigtig ransage DR’s hjernekiste. Det er en Tarkovskij’sk zone, man trænger ind i med fare for livet.

Jeg genbesøgte ved et rent uheld den danske Mellemøstekspert Michael Irving Jensen fra det arabiske forår i februar 2011. Dette er kun tre år og to måneder siden. Da var han vældig ’empowered’, noget må have de-powered ham i hans i ‘normative kontekst, diskurs og narrativ’. Han har måske et af de mange jobs, der kræver at mundlæderet er i orden så bevilligerne flyder. Velfærdsstaten er et ædetrug for sine egne pseudoakademiske dødgravere og spåmænd i økologisk og bæredygtigt kaffegrums:

Frygten for at det Muslimske Broderskab skal tage magten i Egypten, den er helt ude i hampen. Broderskabet har utvetydigt sagt, at de ikke stiller op med en kandidat til præsidentembedet. De stiller op til parlamentet, men de ønsker ikke et flertal, fordi de udmærket godt ved at det ville Israel og USA ikke bryde sig om og hæren ikke bryde sig om….Koranen skal konstektualiseres ind i samtiden. Det Muslimske Broderskab stod på Tahrir-pladsen sammen med de unge, sammen med de dårligt socialt stillede i den proces lærte de hinanden at kende. Jeg kender personligt mange sækulære unge, der ikke har den frygt for Broderskabet, som de havde for bare tre uger siden, de kan kommunikere med dem.

To måneder efter: The 2011 Imbaba church attacks were a series of attacks that took place on 7 May 2011 against Coptic Christian churches. 15 døde, 232 sårede. Senere blev hundreder af kirker brændt ned og mange hundreder dræbt: The Muslim Brotherhood’s War on Coptic Christians. Siden da er tusinder af kristne blevet dræbt af Broderskabtilhængere, og Broderskabet kom i den grad i regering og viste sin religiøse fanatisme og verdslige uduelighed, og man kan ikke just påstå at Obama ikke brød sig om Broderskabet. Endelig måtte omkring 200.000 kristne  flygte fra Egypten,

Mange skud fra ekspert Jensen, ikke ét ramte skiven. Man kan sige, det er nemt at være bagklog, især når man ikke givet den på DR som ekspert. Hvor blev du af  Jensen? Var du kun på prøve? De fancy fremmedord drattede brat, da du forsvandt. Jeg ville ellers gerne have hørt en forårsopdatering fra Middle East Experts.dk, Dagbladet Information og bestyrelsesmedllemmet i KVINFO, interessant nok.

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


intetnavntak

Posted: 7 april 2014 - 03:55 - Svar

Omkring 4:10 inde i videoen påstår eksperten at chikane/voldtægt har været stort set fraværende, det passer ikke. Hørte om flere hundrede voldtægter imens jeg så et livestream, de var nødt til at organisere grupper til at beskytte kvinderne fra voldtægt.

Machiavelli

Posted: 7 april 2014 - 06:45 - Svar

Han lider af “Uffe-bristen”, en uforståelig fraværelse af den sunde fornuft, der får tungen til febrilsk at plapre rundt i munden uafhængig af hjernen.

Angela

Posted: 7 april 2014 - 08:11 - Svar

Alla vettiga människor, i alla fall de som levt länge så de har något att jämföra med, ser och säger exakt detsamma i hela västvärlden. I Australien, i USA, i Europa. Och varför gör vi det? Jo, därför att makteliten är densamma i hela västvärlden. Med samma mål, samma agenda. Och vi svarar på deras agerande.Likadant och konstigt vore det väl annars. På dumheter finns bara ett svar.

Jag hoppas innerligt att folk nu i valen slänger ut Bryssel ur våra länder, ur våra liv. Det är först i de små nationalstaterna som folk kan hålla reda på makten och deras förehavanden. Och kräva ansvar för det dem gör. I ett imperium kan ingen människa hålla koll på gangstrarna och vad de gör. De vet inte ens vilka de är. Därför skall vi aldrig ha imperier eller unioner. Människor skall själva ha kontroll över sina liv och möjligheter att påverka. Folks påverkansmöjligheter och ansvarsutkrävning är lika med noll i imperier och unioner. Och rena drömscenariot för gangstrarna som kan verka fritt utan inblandning.

Aldrig mer imperier och unioner. Folk, gemene man måste tygla makten och hålla koll på dem och alla deras visioner och idéer – den ena vansinnigare än den andra och som alltid syftar till detsamma, att fylla den egna plånboken. De struntar i “vanligt” folk. De skall bara utnyttjas till att fylla deras plånböcker. Ju fortare alla begriper det desto bättre.

Rösta ut era länder ur EU. Upploppen har redan börjat i Bryssel. Förhoppningsvis fortsätter de hela sommaren så de skrämmer skiten ur gangstrarna. Enligt naturkontraktet har folk rätt att göra uppror mot diktatorer, tyranner och gangstrar. Fastän detta händer så hördes bara om Ukraina i nyheterna. Och om Ungern som vågar ge fingret åt EU. Hela helgen, varenda dag flödar EU-propagandan. Hur EU-gangstrarna skall försvara sig mot det förskräckliga elaka folket. Och man filar och filar på den ena fantasirika “berättelsen” efter den andra som folket skall förföras av och inse att framtiden heter EU därmed basta. Vi skall bli ETT FOLK EN NATION som skall heta EU. Samtidigt som de BANNAR och PRYGLAR folk för att de vill vara just det i det i sin lilla nation. Folk skall vara ett folk en nation i EU och inte i sin respektive nation för då är de HU, så hemskt, NATIONALISTER, rasister, fascister, främlingsfientliga, sinnessjuka och sinnesslöa med hela raddan av fobier och bokstavskombinationer och känslomässiga störningar rapporterna står som spön i backen, lyssnar på några just nu ålderstrukturer, kulturella, etniska komponenter, utbildningsnivåer och hälsokommissionärer, och rekommendationer och massundersökningar och nationella satsningar och… nationella satsningar ???…så rasistiskt, främlingsfientligt, fascistiskt, populistiskt…usch…man storknar…

  Bergfast

  Posted: 7 april 2014 - 10:20 - Svar

  De eventuella ökade frustrationer som kanske utbreder sig på många håll, i främst kanske många västerländska nationer, handlar nog inte enbart om att några internationellt verkande och agerande aktörer kan utpekas som gangstrar, kriminella, brottslingar eller som banditer av olika slag….

  Det handlar nog mer om företagssammanslagningar, om rationaliseringar, om nationsgränsöverskridande handel och om nationsgränsöverskridande kommunikationer…?

  Som exempel:

  I en stad, i t ex Sverige, för kanske 50, 60, 70, år sedan, så fanns det exempelvis kanske 5 skomakare, som var och en hade 5 stycken anställda skomakarbiträden. De konkurrerade med varandra vad gällde kvalité och pris.

  Så en dag kom de som ägde sina skomakarfabriker på idén att de skulle slå sig samman i en kartell, för att på så sätt undvika att priserna på deras produkter hela tiden tvingades sänkas, därför att de hela tiden var tvingade att konkurrera med varandra.
  Kartellens ägare kom alltså då överens om att hålla en liknande prisnivå, för att på så sätt just tillsammans, kunna hålla priserna på skorna uppe, för att kunna göra sig någorlunda vinster på försäljningen.
  Inte långt därefter kom skomakarfabriksägarna på att de kunde bilda ett konsortium, alltså ett gemensamt bolag, för att på så sätt kunna minska sina omkostnader, och tjäna ännu mer på sin skotillverkning. De slog då samman sina skomakarfabriker, och minskade ned sin personal till endast 5 stycken skomakarbiträden, dvs. de rationaliserade sin skomakartillverkning. Samtidigt skaffade de sig en del nya maskiner, som gjorde skotillverkningen enklare och mer effektiv, så att i stort sett samma antal skor som de tidigare 5 fabrikerna, med varderas 5 skomakarbiträden tidigare producerat, nu kunde produceras med endast 5 skomakarbiträden totalt, vilket naturligtvis ökade vinsterna för ägarna för den nu gemensamt ägda skomakarfabriken. Och de kunde också gemensamt hålla priserna på skor uppe på självvalda nivåer, eftersom de inte längre hade någon konkurrens av varandra.

  Sedan gick det en tid. Så upptäckte man plötsligt att det började importeras bra och, ve och fasa, billigare skor, från t ex Italien.

  Skomakarkartellen såg sig utsatt för konkurrens, och deras försäljningssiffror, och därmed vinster, dalade i rask takt.

  Någon kom då på idén att deras skomakarkartell kanske skulle ta kontakt med de italienska skomakarfabrikörerna, och kanske försöka ansluta sig till dem, ja, kanske eventuellt erbjuda ett partnerskap, eller kanske försäljning, av den egna kartellen. De italienska skomakarna var kanske intresserade av att kunna göra ännu större vinster genom den eventuella konkurrens som fanns inom Sverige, och den svenska skomakarkartellens marknadsandelar, som då den italienska skomakarkartellen gick miste om.

  Man träffades så, och man gjorde upp en – deal -, som det heter. Man slog sig samman till en ännu större – förening – , där flera skomakarfabrikörer över hela Europa, slog sig samman i ett s.k. – multinationellt företag – , som då kunde rationalisera ännu mer, och där ägarna av företagen kunde göra ännu större vinster, samt skaffa sig ännu bättre maskiner och tillverkningsrobotar, och där den dyra personalkostnaden kunde rationaliseras bort ännu mer…..

  Osv. osv. osv….

  Att företag behöver göra vinster är begripligt och när företag sluter sig samman i mycket, mycket stora företagskoncerner, och i multinationella storföretag, som skaffar sig mer eller mindre monopol, dvs. kan själva sätta priser på sina – varor – , så står tidigare nationella gränser, och begränsningar, för denna internationella marknad, endast i vägen.

  Människor, medborgare, skattebetalare, i de olika nationerna, får snällt då lära sig att de egentligen inte är mycket mer än just konsumenter? De skall inte längre se sig själva som olika nationaliteter, utan helst se sig själva endast och allena som konsumenter? Eller då som producenter…?

  Konsumenter eller producenter, eller både och, i den rationaliserade och i den – moderna världens – gränsöverskridande – och hypereffektiva världshandel….

  Det fanns, eller kanske fortfarande finns, några (svenska?), uttryck förr, som hette:

  – Var och en blir salig på sin tro.

  – Själv är bäste dräng.

  – Var och en sin egen lyckas smed.

  M. fl. i den stilen.

  Att världshandel, export och import, är betydelsefull, det går inte att förneka. Att storkoncerner och multinationella företag har vuxit sig ENORMA, går inte heller att förneka, och att därmed tidigare nationalstatsgränser tenderar att – upplösas – , det kanske endast är en slags naturlig följd av denna storföretagsutveckling? Vem vet….

  Att det då utvecklas så kallade NGO´s, (Non Government Organisations), och företag av olika slag, är kanske också en slags naturlig följd av den avancerade teknikutvecklingen och möjligheterna att kunna kommunicera globalt, mycket snabbt? Innan telefonens tid, och innan möjligheterna över huvud taget fanns att kunna kommunicera just till andra världsdelar, på en sekund, dvs. i – nutid -, så kunde ju heller inte företag organisera sig just över både nationalstatsgränser och världsdelsgränser…

  Men människan som – varelse – , verkar överallt i alla nationer, inte alls egentligen tycka så mycket om att bli – reducerad till – , (`), att vara just endast – konsument – ,( eller – producent – ), och många verkar uppleva just en – identitetsförlust – i det? Allts just att – reduceras – till att bli betraktad som, och tvingas vara, just endast – konsument – , eller – producent -….?

  DÄRFÖR är det – människovänligt – , att försöka ta hänsyn till sådana – identitetsskapande faktorer och variabler – , som faktiskt påverkar alla olika slags människors förmågor att just kunna känna igen sig själva, och kunna känna sig som – hemma – , just till de människor, och till de kulturella företeelser, traditioner, språk, etniska signalement, musik, mat, klädstilar, byggnader osv. osv. Samt att just INTE FÖRSÖKA BENÄMNA SÅDANA TENDENSER, behov och inklinationer, som just är allommänskliga och överallt förekommande, som någonting RASISTISKT. Det är istället just ett ALLOMMÄNSKLIGT behov, som också i sin förlängning, faktiskt BIDRAR till att en MÅNGFALD kan fortsätta att leva och finnas inom människosläktet.

  Det finns egentligen INGEN s.k. – rasism – någonstans.

  Det finns ENDAST överallt olika människor som har LIKARTADE behov av sina egna – identiteter – och sina hemmakänslor till just de identifierbara variabler och faktorer, både språkliga, religiösa, traditionella, kulturella och etniska faktorer och variabler, som för var och en, dvs., för ALLA, innebär och betyder just – hemma – .

  Sådant är just människovänligt att visa hänsyn och förståelse inför.

  Människan som varelse är inte ENBART konsument och producent…..

   Bergfast

   Posted: 7 april 2014 - 14:57 - Svar

   Vad jag menar med att säga att det egentligen inte finns NÅGON s.k. rasism, kanske behöver förtydligas…

   Det som kanske FINNS i s.k. rasismväg, där människor då visar tendenser till att vilja förringa, att vilja se ned på, vilja håna, eller vilja förolämpa, vilja kränka, vilja förlöjliga, vilja förminska, alltså vilja – psyka – , på ett eller annat sätt något annat – folk – , eller annorlunda – folk – osv., i större eller mindre omfattningar, är MYCKE NÄRMARE att likna vid vad som FINNS i den s.k. – fotbolls – hulligan – hejarklackvärlden? Eller inom den s.k. – fotbolls-kulturen – …?….

   Hur då?

   Uppenbarligen finns det verkligen inom just denna hejarklackskultur inom fotbollens värld, en övertygad föreställning, ja, en tro på, att fotbollslagen som möter ett motståndarlag, verkligen ÖKAR SINA CHANSER, att VINNA matchen, OM de verkligen lyckas med just att – psyka ut – , motståndarlagets spelare..?…

   Detta är en slags inarbetad och upparbetad PROPAGANDA, som man då inom denna främst – manliga – (?) lagsport, och kanske också – grabbiga – (?), tävlingskultur, faktiskt använder sig av, som just ett försök till just ett vinnande koncept? Och används då som ett – VERKTYG -, som skall ÖKA deras VINSTCHANSER?…

   Detta FENOMEN är INTE unikt för fotbollens värld. Det är just ett FENOMEN som nog alltid har funnits, i alla krig, i alla bataljer, i alla historiska krigiska konfliktsituationer, stora som små…?

   Det är en slag av PROPAGANDA, som DELS skall sporra och egga spelarna, (krigarna), att verkligen VILJA bekämpa sitt motståndarlag, (för de är ju så dumma, så fula, så knäppa, så dåliga, så usla, så onda et cetera, osv., m.m.!), samt DELS också en FÖRHOPPNING om att motståndarlaget, (fienderna i kriget), också VERKLIGEN skall låta sig PÅVERKAS av dessa – psykningar – ? Och därmed alltså förlora sin – stridslust -, eller sin – kamplust – , (eller sin krigslust), och därmed alltså, som en konsekvens, då tilltros om att faktiskt MINSKA sina chanser att kunna VINNA…?.

   DETTA är nog en psykologisk bakgrund till detta FENOMEN, att alltså vilja – kriga – , med ORD som VAPEN? Detta gör man då genom förolämpningar, beskyllningar, anklagelser, förlöjliganden, hånfullheter, spydigheter, hatiska attacker och formuleringar om en allmän oduglighet, och ett allmänt diskvalificerande av motparten, motståndarlaget, (och också – fienden – , som skall – bekrigas – ), på alla sätt och vis, och på alla håll och kanter som tänkas kan?…

   Ju elakare, beskare, fulare, dummare och värre verbala – kränkningar – som man då som – hejarklack – , (?), lyckas formulera, desto – bättre – och desto – större vinstchanser – (?) tror man sig då om att kunna erövra? Detta verkar vara vad som driver dessa (manliga?), i alla kamp- tävlings – och krigssituationer? Ett s.k. – ordkrig -, ett propaganda- fenomen?…

   Man använder sig då av absolut ALLT som tänkas kan, för att smutsa ned, förlöjliga och håna så absolut mycket man kan, och särskilt då fokusera på – OLIKHETER – , av olika slag…?

   Och det är HÄR som s.k. – rasism – kommer in i bilden…?

   S.k. rasism, finns inte i egentlig mening… Det finns ENDAST fenomenet med s.k. – fotbollslags-, huligan- liknande – hejarklackar och – krigs – kämpar…..?

   Dessa – krigare – , i dessa – motståndarlag – , som alltså sinsemellan försöker bekämpa varandra och som då INBILLAR SIG SJÄLVA, eller som verkligen tror på, att ju MER de kan lyckas reta, förolämpa, kränka, håna och förlöjliga dem som upplevs vara en – motpart – , DESTO STÖRRE CHANS – , tror de sig då ha att kunna BESEGRA denna – motpart – (vare sig det är ett fotbollslag, eller en annan nation, ett annat folk, en annan kultur osv. osv.)…

   S.k. – rasism -, är ENDAST ett – VERKTYG – , just i detta krigspropaganda- fenomen – , att vilja bekämpa ett motståndarlag…, en motståndarkultur, en motståndarnation, ett motståndarfolk, genom hån, kränkningar och försök till – psykningar av – osv….

   S.k. – rasism – , är endast ett allom mänskligt fenomen, i den ständiga – kampen om tillvaron – som förekommer och som förekommit överallt, i alla tider och bland alla olika folk…

    Bergfast

    Posted: 7 april 2014 - 15:48 -

    Ps.

    Förtydligande…

    … ” alltså vilja – psyka – ” ,….Dvs. det är i praktiken att vilja försöka DEMORALISERA ett – motståndarlags kamp-vilja, för att på så sätt och därmed tro sig om att kunna ÖKA sina egna vinstchanser….

    Vilket kanske i och för sig också ibland till viss del är en verklighet?

    Lyckas man att just verkligen DEMORALISERA ett motståndarlags spelare,(eller nations medborgare, som man då kanske vill bekämpa?), (och då genom att retas, att hånas, att anklaga, att anmärka på, förlöjliga osv.osv.), så sker kanske just en gradvis DEMORALISERING….?

    OM alltså – propaganda – då verkligen är framgångsrik, och verkligen lyckas med sitt MEDVETNA UPPSÅT?….

    Vem vet…

    MEN, ett bästa – försvar – , (mot demoralisering, uppgivenhet, nedstämdhet, eller vrede, frustration, ilska, osv… ?), är nog att helt sonika INTE tillåta sig, (som fotbollslag, eller som nation under attack av just medvetet demoraliserande propaganda?), att inte låta sig påverkas av just – PROPAGANDA – ?…

    Kanske visserligen lättare sagt än gjort många gånger…

    Men ändå…..

    Ds.

Angela

Posted: 7 april 2014 - 12:01 - Svar

“Det handlar nog mer om företagssammanslagningar, om rationaliseringar, om nationsgränsöverskridande handel och om nationsgränsöverskridande kommunikationer…? ” Ja, precis. Gangstrar! Och gangstervälden!

Gangstrar eller maffiosos av olika slag brukar syssla med sådant. Ibland benämns de för makteliten, globalister, etablissemang, politiker/medier/storfinans, Davosmänniskor, tyranner, diktatorer, Bilderbergare m m Jag har aldrig sett eller hört en gangster, maffiaboss, tyrann, eller diktator benämna sig själva för det. Beter man sig som gangstrar får man nog finna sig i att bli kallade för det.

“…nationalstatsgränser tenderar att – upplösas – , det kanske endast är en slags naturlig följd av denna storföretagsutveckling? Vem vet….”

Jo, det vet vi. Gränser kan inte “tendera” till någonting. För att öppnas krävs politiska beslut. Allt som händer i ett samhälle sker genom politiska beslut. Idag fattas de politiska besluten i EU, Bryssel och Washington, långt långt ifrån folkets initierande och insyn. De fattas av icke-valda byråkrater, initieras av lobbygrupper , byråkrater och storfinansen, människor med mycket makt och pengar. De skiljer sig inte ett dugg från övriga gangstersyndikat.

  Bergfast

  Posted: 7 april 2014 - 13:05 - Svar

  Angela säger:…” Jo, det vet vi. Gränser kan inte “tendera” till någonting. För att öppnas krävs politiska beslut. Allt som händer i ett samhälle sker genom politiska beslut.”….

  Ja, och människor, medborgare, har deltagit i att rösta fram politiker, som fattar beslut, som dessa politiker då förhoppningsvis själva verkligen tror är de rätta besluten, (och inte enbart är – lydiga hantlangare åt – (?), eller ännu värre, alltså i själva verket utsatta för – påtryckningar av – (?), kanske då som liknande – gangsterpåtryckningar – (?), dvs., liknande: – ” I´m going to give you an offer you can´t refuse”…(?)…(fniss…, (?) Vem vet…)

  Men hur som helst så är det en verklighet att väldigt många röstberättigade faktiskt själva har röstat som de har röstat, och därigenom givit politiker, och beslutsfattare, mandat att faktiskt besluta som de har beslutat…

  Dessutom går det nog ändå inte att bortse från att i princip alltsedan – 50 talet, har ett mycket stort utlands- semesterresande företagits av en allt större andel av befolkningar i Europa? Vilket i sin tur har gjort att många s.k. vanliga medborgare, har så att säga – internationaliserats – ? (Dvs. internationaliserats på ett liknande sätt som fordom endast s.k. – överklass – , dvs. – bemedlade – , både med kontanter och kontakter, då reste utomlands och införskaffade sig kunskaper och erfarenheter från andra nationer, på sina s.k. – bildningsresor – ?…)

  Dessutom går det heller inte att förneka den globaliserade rent tekniska utvecklingen, samt de alltmer förfinade möjligheterna till en gränslös och global kommunikation, inte minst över internet, och har bidragit till – tendenserna – till gränslösheter…

  De allt större sammanslutningar som sker, och därmed allt fler människors önskningar om just – gränslösa -, möjligheter, både för företag och för människor, är ändå delvis både en – tendens – , och en – konsekvens – , av dessa tekniska, ekonomiska och kommunikativa landvinningar, som medför att världen blivit – mindre – genom att den blivit mer – överblickbar – för gemene människa….

  Att vilja kalla alla dessa allt större och större sammanslutningar av olika slag, både politiska men kanske framför allt inom näringsliv och massmedier, tätt följda då av politiker, framröstade av befolkningar, för att vara endast och enbart – gangstrar – , eller kriminella banditer, lurendrejare, narrar och – människofientliga lakejer – , det går ändå inte ….

  De mekanismer som påverkar dessa skeenden är inte enbart – onda mekanismer – . Egentligen kan man säga att de egentligen inte går att beskrivas som varande varken – goda – eller – onda – mekanismer, samtidigt som de ändå kan upplevas och just beskrivas som varande just – av godo -, eller – av ondo -, för olika människor.

  Det är ändå mest helt enkelt tekniska och mekaniska utvecklingar som har skett, och som medfört en ökning, eller en acceleration, av beteenden, tendenser och konsekvenser som egentligen alltid har funnits INOM de flesta samhällskonstellationer?

  Dvs. det har alltid i alla samhällen funnits olika grupperingar, olika familjer, släkter och ätter, olika folk, som har haft olika stora framgångar och därmed haft olika stort inflytande på sina samhällen…

  Den – industriella revolutionen – har ju pågått ganska så länge nu, och fortfarande fortsätter olika tekniska uppfinningar att göras. Ta bara telefonerna…

  Så det är ändå ganska så svårt att kunna låta bli att se dessa framför allt tekniska, men även andra uppfinningar, som de i praktiken starkaste påverkansfaktorerna till de till synes förändrade politiska besluten, och till synes förändrade politiska val och ställningstaganden..

  Men, inför – makter – , och inför just – maktsfärer – , av olika slag, inte minst ekonomiska sådana, har människor alltid, i alla tider, och överallt i alla nationer, sett sig tvingade till följsamhet?…

  Detta – fenomen – , är ingenting annat än som det alltid har varit? Dvs: – The same process last year – ….?

  Dvs., det är egentligen exakt detsamma som alltid varit förekommande i alla tider? Och människan själv är nog i egentligen nog inte så särskilt mycket förändrad på de senaste 10.000 åren?…

  Vilket i sin tur medför att människor i dag, är i allmänhet egentligen och i princip minst lika – lyhörda – och villiga att följa och underordna sig vad – makter – säger, som de eventuellt också var för 5 – 10.000 år sedan… ?..

  ”Ingenting är nytt under solen”, brukar det ju också heta…

   Bergfast

   Posted: 7 april 2014 - 13:14 - Svar

   Korrigering:

   Den engelska frasen, (från det engleska komikerprogrammet: Grevinnan och betjänten), skulle lyda:

   “The same procedure as last year”…!

Angela

Posted: 7 april 2014 - 12:15 - Svar

All social handling kräver åtminstone två människor. Inget händer av sig självt. Alla handlingar är intentionella. Människor ligger bakom alla beslut. Politiska beslut. Inget händer av sig självt. Vill man inte ha människors, folkets, inblandning avskaffar man nationalstaten som är grunden för demokrati och människors inflytande.

Sedan är det fritt fram för varor, tjänster och kapital att flyta fritt. Därmed kan kapitalet förflytta sig dit där det är billigast att tillverka. Där råvarorna finns. Folk spelas ut mot varandra. Får inte kapitalet som de vill flyttar de vidare. Kvar står lurade människor i spillrorna av kapitalets framfart. Utnyttjade, bedragna och utan möjligheter till utkomst.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 7 april 2014 - 12:36 - Svar

Michael Irving Jensen hamnar förmodligen på samma ställe som Islamexperten Jan “Vanliga Fromma Muslimer I Islams Moderata Mittfåra” Hjärpe.

http://www.dn.se/ledare/kolumner/jan-hjarpe-latsas-att-tyranni-ger-gul dalder/

Är det inte märkligt att ingen av de så kallade “experterna” “träder fram” och “pudlar”, det vill säga ber om ursäkt för att de kunde ha så fel, trots att de var experter och kanske till och med via skattemedel högt avlönade professorer.

Bjovulf

Posted: 7 april 2014 - 14:19 - Svar

Ha, ja – man burde jo næsten sende ham “experten” Michael Irving Jensen en mail og spørge ham:

“Hvordan synes du egentlig selv det går, Michael? – 😀
Har processen med kontekstualisering af koranen så været en bragende” succes,
set i en normativ kontekst, diskurs og narrativ? –

Eller havde du bare overhovedet ikke skyggen af begreb om, hvad du udbredte dig om, dengang du næsten dagligt sad og spillede ufejlbarlig Mellemøsten-“expert” på dansk TV og belærte alle os “uvidende” pessimister og islamskpetikere om, hvor grueligt vi tog fejl, når vi baseret på vore negative erfaringer og de dybereliggende tendenser i de arabiske lande og inden for islam ret præcist forudså, hvor galt det hele egentlig ville gå?”

Og så har vi endda kun lige set starten – det kommer til at blive lang værre, Michael!

————————————————

Sjovt at du lige skulle nævne ham, Steen – jeg sad såmænd også forleden dag og undrede mig over, hvor han egentlig var blevet af, og hvorfor vi slet ikke hører mere til alle hans ‘enlightened’ profetier om de lyksalige demokratiske muslimske samfund og den guldalder,
der åbenbart lå lige rundt om hjørnet for dem iflg. MIJ.

Nå, måske er selv DR-2 og dens Deadline-redaktion i stand til at indse, at det trods alt ville være for pinligt.

Men her er en rigtigt god ide til DR2 / Deadline – hvad med at invitere forskellige “eksperter”, selvbestaltede “kloge-åger” og frelste PK-tosser i studiet på 5-10-15-20 års afstand af begivenhederne og så ellers for alvor konfrontere dem med alle deres optimistiske spådomme om det lyksalige multikulturelle samfund, letkøbte påstande den gavnlige indvandring og den helt automatisk medfølgende kulturberigelse ( i ordets oprindelige betydning ) og alle deres håndfaste belæringer af den “uvidende og lavtuddannede bekymrede pøbel” i Danmark og deres endeløse forsikringer om islams sande fredelige og tolerante natur.

Det ville med garanti blive et kæmpe tilløbsstykke, og der er altså rigeligt med kandidater at tage af i mange år frem, så nu er ideen altså hermed givet videre, DR2 😀

Morani ya Simba

Posted: 7 april 2014 - 20:16 - Svar

RULE BRITANNIA…
Britons NEVER, NEVER, NEVER shall be slaves!!!!

Morani ya Simba

Posted: 7 april 2014 - 20:22 - Svar

Abdel-Samad nævner minderværdskomplekser. Jeg er helt enig og jeg er generelt overbevist om at “mindreværd -> selvhad (der er for smertefuldt at have og derfor projiceres over på andre) -> had til folk man føler sig mindreværdige overfor” er nøglen til mysteriet om menneskelig ondskab’s kilde.

Kuffarten

Posted: 8 april 2014 - 21:36 - Svar

Jeg var ret vild med at se briterne, som råber slagord mod de klamme muhammedanertyper!! Yipeee! Dejligt, at britiske mænd tør sådan noget.
Hvad med, at vi lavede noget lignende til flagdagen, for at forsvare de stakkels, brave, danske soldater, som hvert år må føle sig stærkt utilpasse ved synet – og lyden af – det lede araberpak, som står med deres muhammedanske dødninge-flag og råber onde ord mod soldaterne!? Noget, som jeg mener, de burde tæskes, fængsles og derefter landsforvises for, for altid! Landsforrædere.
Da jeg sidste eller forrige år så den samling mohammedanere stå og skrige allahuuuu akkkkbaaar, blev jeg og andre danskere meget vrede, og der blev råbt ‘go home, f… mohammadans – we don’t want you here’. Et par fra Ukraine eller Tjekkoslovakiet spurgte mig, hvad halvhjernerne stod og skreg, og jeg fortalte dem, at det var en flagdag for soldaterne. De så vantro på mig og sagde, at havde muslimer opført sig sådant i deres land, var de blevet fængslet og udvist! Nemmerlig! De skulle udvises blot for at gå i deres huleboerkluns!!

Leave a Comment