9
apr
Seneste opdatering: 9/4-14 kl. 2045
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

En indvandrer, Daban Ibrahim, går ind på Røde Kors kontor i Falun og stiller nogle spørgsmål, som han hemmeligt indspiller. Damen svarer med almindelig sund fornuft og henviser bla. til ungdomsarbejdsløsheden på næsten 26%. Mens svenske politikere redder hele verden, må svenske unge til udlandet for at skabe sig en fremtid. Filmen udkommer, damen der har arbejdet frivilligt og ideelt, bliver fyret af Røde Kors. I hele svensk MSM er “en fæl racist blevet fyret.” Ekstra Bladet har en balanceret version af historien.

Den moralsk overlegne mobilfilmer, Daban Ibrahim Mohammed, er naturligvis groft kriminel:  1) Olaga hot 2) Olaga intrång 3) Grov stöld 4) Hot mot tjänsteman 5) Förgripelse mot tjänsteman.  (En dom til her) Kvalmende hykleri og meningsterror. Röda korset skakat av nätfilm

Där hörs medarbetaren bland annat säga: “Jag tycker att vi ska hjälpa er där ni är.”
Daban frågar: “Inte här i Sverige?”
Medarbetaren: “Nej.”
Senare säger medarbetaren: “Men jag menar, arbetslösheten blir ju inte mindre ju fler ungdomar vi tar in. Förstår du det? Det är ju ingen lösning för oss, när vi har sådan hög ungdomsarbetslöshet själva.”
Daban frågar: “Så vad tycker du?”
Medarbetaren: “Jag tycker att vi ska hjälpa våra egna ungdomar i första hand.”

DF ét mandat fra at være Danmarks største parti

DF og V 1.2 % fra at have flertal alene. Hvis det svenske valg i år lidt mod forventning skulle blive lige så kedeligt, som det plejer, og som det altid er meningen det skal være, bliver det danske næste år noget af et brag, der ikke er hørt så højt siden jeg var nybagt student.

Socialdemokraterne: 16,5 (24,8)
De Radikale: 8,5 (9,5)
De Konservative: 4,3(4,9)
SF: 5,2 (9,2)
Liberal Alliance: 4,9 (5,0)
Kristendemokraterne: 1,0 (0,8)
Dansk Folkeparti: 24,1 (12,3)
Venstre: 24,7 (26,7)
Enhedslisten: 10,6 (6,7)

Blå blok i alt: 58,0 (48,9) Rød blok i alt: 40,8 (50,2) Venstre er gået ni procentpoint tilbage på et år, og DF er nu tæt på at være største parti. Det lugter af det såkaldte jordskredsvalg i 1973, mener politiske kommentatorer.

“You get the feeling here of a national resistance movement”

David Pyce-Jones var i København i februar og skriver om det i New Criterion:

Denmark is a republic with a monarch as head of state, belongs to the European Union, and keeps its own currency. The Danes do things their own way, then. When I was asked if I would accept an invitation to take part in a panel discussion in Copenhagen with the title “Fatwa or free speech?,” I said I would. Also on the panel would be Lars Vilks, the Swedish artist who has been one of the most contentious individuals in the world ever since the publication of his cartoon of the Prophet Muhammad with a bomb for a turban. Extremist Muslims make fairly regular attempts to kill him. Helle Merete Brix has set up a committee to defend him, and she is the organizer of this event. I felt I had to ask her about security. Armed guards would be on the watch round the clock.

You get the feeling from everybody here of a national resistance movement. The odds appear stacked against them, but they aren’t going to be pushed around by anybody, not when they can do things their own way. On the frontlines of free speech by David Pryce-Jones


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PFEP

Posted: 9 april 2014 - 16:27 - Svar

En muslimsk femtekolonner för lågintensiv krig mod landet där föder han…

  Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

  Posted: 9 april 2014 - 17:26 - Svar

  Poängen är att han gör det ju inte på egen hand. Han är uppbackad av hela det vänsterextrema komplexet. Det SKA skaka, inte främst Röda Korset, utan alla offentliganställda, kanske särskilt anställda på Migrationsverket och inom Polisen. Sverige ska kuvas till tystnad.

Peter Andersen

Posted: 9 april 2014 - 17:01 - Svar

De svenske opløsningstendenser er jo massive. Vi har før oplevet svenskere blive hemmeligt optaget – og her fik man oven i købet venstreorienterede mennesker til, at frasige sig alt deres politisk korrekte ævl. Nu burde vel selv Røde Kors snart fatte hvad der er på spil. I øvrigt lader det jo til, at også mange indvandrere synes, der bliver lukket for mange ind.

Det er sgu et sørgeligt Sverige – men interessant at følge. På afstand!

Peter Andersen

Posted: 9 april 2014 - 17:21 - Svar

Hvis DF nu tænker sig rigtig godt om, bliver de helt sikkert landets største parti inden valget. Venstre skal nemlig nok komme til at dumme sig før eller siden og deres politik er, på afgørende punkter, ikke en skid anderledes end den siddende regerings.

Machiavelli

Posted: 9 april 2014 - 17:42 - Svar

Det hjælper stadigvæk ikke, når DF ikke vil melde Danmark ud af EU.

  Peter Andersen

  Posted: 9 april 2014 - 17:50 - Svar

  Vi behøver ikke melde os ud af EU, hvis partier som franske FN, Italienske LN, Hollandske PVV, engelske UKIP osv. får flertal i den forsamling. Så kan vi nemlig bare lave hele lortet om, baseret på et europæisk befolkningsflertal. Vi har, trods alt, stadig en del fælles interesser.

  Det helt store problem med EU kom, da marxisterne kuppede lortet.

Santor

Posted: 9 april 2014 - 17:47 - Svar

@ Dydens agent provocateur i Falun.

Fritfalds Sverige!

180 Km. i timen, uden faldskærm, på vej mod asfalten.

  Santor

  Posted: 9 april 2014 - 19:08 - Svar

  I øvrigt tror jeg at det var et planlagt baghold rettet imod hende personligt!

Ove S

Posted: 9 april 2014 - 17:56 - Svar

On the frontline of free speech – correct url:
http://www.newcriterion.com/articles.cfm/On-the-frontlines-of-free-spe ech-7871

🙂

  steen

  Posted: 9 april 2014 - 17:58 - Svar

  Tak! S

Filippa

Posted: 9 april 2014 - 18:18 - Svar

Det här bleka standardsvaret nedan mottog jag som svar på min kritik av RK:

“Hej Filippa!

Problemet handlar om att göra skillnad på vi och dem. Röda Korset har som grundprincip att hjälpa alla oavsett nationalitet, etnisk tillhörighet, religion, samhällsställning eller politisk åsikt. Om man inte kan skriva under på det så finns det andra organisationer.

Om man är aktiv i Röda Korset så måste man se till att alla man träffar i sitt uppdrag som frivillig behandlas lika och känner sig välkomna. Man måste också skriva under på våra grundvärderingar och inte göra skillnad på människor.
Rödakorsare är för ett inkluderande och medmänskligt Sverige.

Vi ser inte heller någon motsättning mellan att hjälpa i Sverige eller i andra länder. Vi försöker göra båda. Vi jobbar på plats. ! Röda Korset i Faluns är på plats i Falun och möter behov där. På det sättet är vi alltid närvarande när en katastrof kan inträffa. Vi är en del av ett internationellt nätverkt där de utöver sitt lokala arbete ska hjälpa andra nationella föreningar.

Med Vänliga Hälsningar,
Fredrik Gladh
Röda Korsets Infoservice”

Svenska Röda Korset
Box 17563
118 91 Stockholm

Telefon: 0771-19 95 00
Öppettider: Måndag-Fredag 10.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar 17.00-19.00
E-post: info@redcross.se

  Bergfast

  Posted: 10 april 2014 - 07:59 - Svar

  Ur Röda korsets brev:.

  .”Problemet handlar om att göra skillnad på vi och dem. Röda Korset har som grundprincip att hjälpa alla oavsett nationalitet, etnisk tillhörighet, religion, samhällsställning eller politisk åsikt.”….

  Det som är delvis missvisande, misstolkande, från Röda Korset, är att det finns egentligen ingen anledning att tro att Röda kors- damens uttalande och åsikt, om bättre med hjälp till människor i deras egna hemländer skulle innebära diskriminering, eller dåligt bemötande, av intervjuaren. Röda kors – damens uttalande är endast ett konstaterande att det är svårt på arbetsmarknaden, och bostadsmarknaden, och att dessa faktorer då inte förmår hjälpa de invandrade och de inhemska, tillsammans, alltså båda lika mycket. Detta uttalande kan i själva verket ses som en omtänksamhet om både de invandrade och de inhemska medborgarna. Det är ett vaket och sunt konstaterande inför statstik som redovisas. Det finns dåligt med arbetsmöjligheter för unga människor, dåligt med bostäder för unga människor, som redan bor i Sverige.

  Ur Röda korsets brev:

  … ”Om man är aktiv i Röda Korset så måste man se till att alla man träffar i sitt uppdrag som frivillig behandlas lika och känner sig välkomna.”….

  Det finns ingenting i inspelningen som på något som helst sätt visar att rödakorsdamen skulle ha varit ovänlig, ogästvänlig, eller på något annat sätt visat ovilja till artigt bemötande av den smyginspelande personen. Däremot framkommer inte av filmsnutten hur samtalet kom att styras in på frågor kring invandringspolitik. Hur kommer det sig att damen hamnar i ett politiskt samtal? Där politiska åsikter kring invandringspolitiska ställningstaganden, om vad som är den bästa politiken för landet Sverige, och vad som är den bästa politiken för invandring till Sverige, för invandrare själva osv. Politiska åsikter, och särskilt kring invandringspolitiken, kan inte automatiskt beskrivas för att vara människoovänliga, eller ens för att vara s.k. rasistiska, eller för att vilja medvetet undervärdera andra människor, eller för att vilja medvetet utsätta människor för dålig behandling av något slag. Politiska åsikter om invandringspolitik, som kostar samhället pengar, dvs. det gemensamma får betala, och som påverkar alla människor, både invandrade och ursprungsinvånare, och politiska åsikter i denna invandringspolitik Kanske sådan politisk som förespråkar hjälp i – hemländer – , istället för inflyttning till Sverige. Särskilt som man då kan hjälpa så många fler människor för samma pengar som en enda individ hjälps, i t ex Sverige, med en sådan politik.

  Och f.ö. , vad gäller uttlandet:,

  … ”…alla man träffar i sitt uppdrag som frivillig behandlas lika och känner sig välkomna.”….,

  hur – likabehandlad – , och hur välkommen blir Röda korsdamen själv – bemött – , av Röda korset självt…?….

  När det gäller synen på människan som varelse, och den överallt för alla människor gällande delaktigheten till just digniteten människa, som automatiskt omfattar alla människor helt enkelt genom att alla är födda till människor, så innebär det inte att alla människor automatiskt har, för just alla människor, ett – lika värde – . Alla människor tillhör likvärdigt digniteten människa, men alla människor värderar alla olika människor olika.

  Det är det som är det människovänliga.

  Att pålägga människor en devis om att de skall ge alla människorna som finns i deras omgivning ett – likabehandlande – , samt ett – likavärde – , är en fullkomlig omöjlighet för absolut alla människor.

  Därför kan man säga att sådana uttalanden och deviser i själva verket är omänskliga, inhumana, människoovänliga, och också egentligen människofientliga. Detta därför att sådana deviser är omöjliga att förverkliga för någon endaste människa.

  Alla människor behandlar alltid alla olika människor olika.

  Om inte människor gjorde det, så skulle det vara en fasansfull tillvaro.

  T ex:

  Att inte behandla det lilla barnet olika från den gamla människan, vore fasansfullt.

  Att inte behandla den handikappade människan olika från den ickehandikappade, vore fasansfullt.

  Att inte behandla små barn olika från vuxna, vore fasansfullt.

  Att inte behandla ungdomar olika från vuxna, vore fasansfullt.

  Att inte tillåta att barn, ungdomar, vuxna, gamla, förhålla sig olika gentemot varandra, vore fasansfullt.

  Alla olika människor, kan inte göra annat, än att förhålla sig olika gentemot alla olika människor som de möter, är en verklighet som är människovänlig att erkänna. Skulle alla försöka behandla, eller försöka förhålla sig till, alla olika människor, på ett exakt likartat sätt, så vore det fruktansvärt inhumant, ja, fruktansvärt insiktslöst, fruktansvärt människofientligt. Det vore att absolut vilja förneka människan som varelse, som just en familjär varelse, och som en social varelse, med sociala behov av identitet.

  Så därför kan man säga att deviserna, (de kommunistiska(?), och slagorden om att behandla alla människor lika, eller parollen, (den kommunistiska?), om att – alla olika människor har ett lika värde för alla olika människor -, egentligen inte är särskilt varken sociologiskt eller psykologiskt insiktsfulla, och därför inte heller särskilt människovänliga i verkligheten?

  Alltså inte människovänliga i praktiken och i verkligheten för några människor, eller någon endaste människa? Just därför att inga människor kan någonstans verkligen praktisera dessa deviser. Deviserna tar därför inte alls hänsyn till människan, till den sociala varelse som människan är, som alla människor är. Dessa deviser gör tvärtemot vad de förmodligen önskar sig, då de i praktiken och i verkligheten reducerar människan, den mänskliga – varelsen – .

  Därför kan de anses vara människofientliga istället för att vara människovänliga.

   Bergfast

   Posted: 10 april 2014 - 14:41 - Svar

   Korrigering av trassliga och oklara meningar:

   …Politiska åsikter om invandringspolitik, som kostar samhället pengar. Dvs. som det gemensamma får betala för med sina skatter, och som därmed påverkar alla medborgare i Sverige, både invandrade medborgare och ursprungsinvånare. Att ha politiska åsikter kring denna invandringspolitik, politiska åsikter som då kanske förespråkar hjälp i – hemländer – , istället för inflyttning till ett Sverige som har dåligt med bostäder och arbetstillfällen, kan alltså lika gärna betyda uttryck för en omsorg och en omtanke om både invandrare och ursprungsinvånare, som någonting annat. Särskilt som man då kan hjälpa så många, många fler, ja, hundratals fler utländska människor, i t ex uppsamlingsläger i eller i närheten av deras egna hemländer, för samma pengar som endast en endaste individ kan hjälpas i Sverige. Ett Sverige som då inte kan erbjuda varken bostäder eller arbete. Därför kan Röda kors – damens politiska ståndpunkt inte automatiskt ses som varken s.k. främlingsfientlig, s.k. rasistisk, eller som någon uppdelning i ett – vi och ett dem – . De kan istället ses som en omsorg om hela Sveriges välbefinnande, som nation, inklusive alla landets – svenska – medborgare – , både nyare som äldre – svenska medborgare – , dvs. – ”svenskar” – . Detta som f.ö. många invandrade människor absolut inte ens själva vill kalla sig själva. Fastän alltså då att många svenskar, (särskilt politiker, journalister, och olika föreningsrepresentanter (?), verkar vilja envisas med och propsa på att alla de invandrade människorna skall kalla sig själva just för – svenskar – …? Kanske är detta inte så särskilt – snällt – egentligen, om dessa invandrade själva alltså inte själva vill det? Eftersom de då kanske har sina egna – nationella – , och kulturella, identiteter med sig, som de då föredrar före att kalla sig – svenskar – , som då för dem inte kan kännas som – hemma – , på samma sätt som deras egna – hemländer och folk – , då kanske kan kännas som just – hemma – ? ……Vem vet…..

   Filippa

   Posted: 10 april 2014 - 16:37 - Svar

   Jag hoppas du mailat det du skrivit ovan till Röda korset , både Falun och Riks.

Filippa

Posted: 9 april 2014 - 18:20 - Svar

PS. Jag har också bett om damens namn så att jag kan visa henne min uppskattning samt min bestörtning över det sätt hon har behandlats på. Det ska bli intressant att se om jag får svar.

  Peter Andersen

  Posted: 10 april 2014 - 10:23 - Svar

  Prøv at henvende dig til Robert Aschberg og Resurge-gruppen. Efter de “skammelige” udtalelser hun nu er kommet med, må de da have adressen…

   Filippa

   Posted: 10 april 2014 - 16:42 - Svar

   Jag fick ytteligare ett oförskämt svar från Röda Korset där de sa att de har erbjudit “samtalsstöd” till den kvinna som de sparkat!

   En kvinna sparkas från en ideell organisation för sina normala åsikter. Sen erbjuds hon terapi för att botas från samma åsikter. !!!

   Varför inte skicka henne till Gulag med en gång?

   Anonym

   Posted: 10 april 2014 - 16:49 - Svar

   Jag tror inte Researchgruppen vill hjälpa mig men tack för tipset!

   Skämt åsido, jag skriver till Röda Korset i Falun och ber dem ge brevet till kvinnan.

   Man kan ju alltid hoppas att de har någon moral kvar. Den här kvinnan behöver få veta att många känner med henne.

Peter Buch

Posted: 9 april 2014 - 19:04 - Svar

Pryce-Jones synes mig at forveksle de herrer Westergaard og Vilks.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lars_Vilks_Muhammad_drawings_controversy

Olav

Posted: 10 april 2014 - 12:44 - Svar

En gløtt på Sverige er nok til å begripe hvorfor bestefar og fars generasjoner overvåket de venstreekstreme. Det er skremmende hvor mye skade et lite antall mennesker kan gjøre på samfunnet, gjennom å besette viktige posisjoner, og ellers jobbe på “i det stille”.

steen

Posted: 10 april 2014 - 13:36 - Svar

Pratade med kvinnan som sparkats från @RodaKorset – hon grät och förstod ingenting. Jobbat 9 år ideellt. Bra jobbat @Aftonbladet

Chang Frick ‏@ChangFrick

Hans Und

Posted: 10 april 2014 - 15:13 - Svar

Der er ikke nogen grund til, at være overrasket over RKs opførsel (prøv for øvrigt at se billeder af det palads de har indrettet til topfolkene i Geneve.

Dansk Røde Kors, eller som jeg foretrækker at kalde dem: Dansk Røde Hagemåne. De har som generalsekretær ansat en kommunist, der end ikke trak sin støtte til sagen da muren faldt. Hans navn er Anders Ladekarl. Så at de behandler deres frivillige medarbejdere svinsk er ikke nogen overraskelse.

I øvrigt versere rygterne i Cebu (Phillipinerne) i kølvandet på bl.a. Dansk Røde Hagemånes tilstedeværelse blandt det lette kavaleri: De betalte storslået men havde svinske ideer.

Peter Andersen

Posted: 10 april 2014 - 15:57 - Svar

Jeg hørte i svenske nyheder, at der har været trusler mod svensk Røde Kors, og deres website har været nede idag, pga. denne sag…

Leave a Comment