16
maj
Seneste opdatering: 18/5-14 kl. 0139
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Demonstrationen mod Jimmie Åkessen er uanmeldt og ulovlig: Polisen: Fritt fram att överrösta SD-möten med talkörer. “Antiracisterne” overfaldt en mor, hvis 7-årige søn havde været fremme og give Jimmie Åkesson en gave.

Här tvingas 7-årige Alfons se sin mamma bli misshandlad av motdemonstrant, den kurdiske ‘aktivist’ Diyar Amir. Moderen Izabella skriver om det her. Politiet afstår fra sin autoritet og griber ikke ind over for instrumenterne, der skal overdøve talen. Det er en anledning til at læse Marika Formgrens interessante analyse af dagens Sverige: Det antiauktoritära samhället är en myt. Hun hævder, at den egentlige magt i Sverige gemmer sig under den flade struktur “vi er alle lige”, og derfor kan unddrage sig ansvar når det udkræves. Det giver god mening. Vi har en sjuk politisk kultur, skriver Per Gudmundsson. Også dette møde måtte opgives.

“HMF er en genindførelse af blasfemiloven i Sverige” Jeg ved ikke hvornår, Sydsvenskan sidst har haft en artikel, der vovede det ene øje, men det har den i dag:

Kort bakgrund: för snart ett år sedan kommenterade Hess en artikel i Aftonbladet på nätet. Ämnet var situationen för kvinnor i Egypten. I sin kommentar skrev Hess bland annat att ”det är djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära”.

Stötande? Ja. Kränkande? Helt säkert. Men ligger det någon sanning i det? Spelar ingen roll. Eller som tingsrätten skriver i sin dom: det är ”utan betydelse i målet” eftersom Hess när han skrev sin kommentar varken hänvisade till ”etablerad forskning eller islamiska källor”.I domskälen lägger tingsrätten även vikt vid att Hess saknar ”utbildning i den islamska tron”. Det är ett befängt resonemang.

Sedan när blev det ett krav att ett yttrande – när det yttras – måste backas upp med hänvisningar till av rättsväsendet accepterade källor? Sedan när blev yttrandefriheten graderad så att det krävs dokumenterad sakkunskap för att uttala sig i vissa ämnen? Alla är inte lika inför lagen om hets mot folkgrupp. Som även framgår av domen mot Hess ges religiösa ledare vidare ramar för sin yttrandefrihet än andra….En sådan lag hör inte hemma i en rättsstat.“Lagen om hets mot folkgrupp hör inte hemma i en rättsstat”

Apropos HMF har Politiken i dag en artikel om Dan Park mødet forleden. Svensk gadekunstner fik fængselsstraf for opsigtsvækkende plakat. Reportage med den lille syrlige drejning, der kræver mange årtiers øvelse at skrive. Det har Niels Thorsen også. Ingen er i tvivl om avisens mening ude på lærerværelserne og højskolerne, eller hvad de selv skal mene, og det selvom Niels Thorsen indrømmer han har svært ved at forstå, hvad der bliver sagt og ikke demonstrerer noget videre kendskab til Dan Park eller sagen.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?