16
maj
Seneste opdatering: 18/5-14 kl. 0139
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Demonstrationen mod Jimmie Åkessen er uanmeldt og ulovlig: Polisen: Fritt fram att överrösta SD-möten med talkörer. “Antiracisterne” overfaldt en mor, hvis 7-årige søn havde været fremme og give Jimmie Åkesson en gave.

Här tvingas 7-årige Alfons se sin mamma bli misshandlad av motdemonstrant, den kurdiske ‘aktivist’ Diyar Amir. Moderen Izabella skriver om det her. Politiet afstår fra sin autoritet og griber ikke ind over for instrumenterne, der skal overdøve talen. Det er en anledning til at læse Marika Formgrens interessante analyse af dagens Sverige: Det antiauktoritära samhället är en myt. Hun hævder, at den egentlige magt i Sverige gemmer sig under den flade struktur “vi er alle lige”, og derfor kan unddrage sig ansvar når det udkræves. Det giver god mening. Vi har en sjuk politisk kultur, skriver Per Gudmundsson. Også dette møde måtte opgives.

“HMF er en genindførelse af blasfemiloven i Sverige” Jeg ved ikke hvornår, Sydsvenskan sidst har haft en artikel, der vovede det ene øje, men det har den i dag:

Kort bakgrund: för snart ett år sedan kommenterade Hess en artikel i Aftonbladet på nätet. Ämnet var situationen för kvinnor i Egypten. I sin kommentar skrev Hess bland annat att ”det är djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära”.

Stötande? Ja. Kränkande? Helt säkert. Men ligger det någon sanning i det? Spelar ingen roll. Eller som tingsrätten skriver i sin dom: det är ”utan betydelse i målet” eftersom Hess när han skrev sin kommentar varken hänvisade till ”etablerad forskning eller islamiska källor”.I domskälen lägger tingsrätten även vikt vid att Hess saknar ”utbildning i den islamska tron”. Det är ett befängt resonemang.

Sedan när blev det ett krav att ett yttrande – när det yttras – måste backas upp med hänvisningar till av rättsväsendet accepterade källor? Sedan när blev yttrandefriheten graderad så att det krävs dokumenterad sakkunskap för att uttala sig i vissa ämnen? Alla är inte lika inför lagen om hets mot folkgrupp. Som även framgår av domen mot Hess ges religiösa ledare vidare ramar för sin yttrandefrihet än andra….En sådan lag hör inte hemma i en rättsstat.“Lagen om hets mot folkgrupp hör inte hemma i en rättsstat”

Apropos HMF har Politiken i dag en artikel om Dan Park mødet forleden. Svensk gadekunstner fik fængselsstraf for opsigtsvækkende plakat. Reportage med den lille syrlige drejning, der kræver mange årtiers øvelse at skrive. Det har Niels Thorsen også. Ingen er i tvivl om avisens mening ude på lærerværelserne og højskolerne, eller hvad de selv skal mene, og det selvom Niels Thorsen indrømmer han har svært ved at forstå, hvad der bliver sagt og ikke demonstrerer noget videre kendskab til Dan Park eller sagen.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Utflyttad svensk

Posted: 16 maj 2014 - 01:40 - Svar

Är detta vad demokratin har kommit till i Sverige? Allt jag kan säga tack och lov så lämnade jag detta skitland för några år sedan och kommer aldrig att flytta tillbaka.

Hans Und

Posted: 16 maj 2014 - 05:56 - Svar

Demokrati og Sverige er to ord der ikke meningsfuldt kan stå ved siden af hinanden i en sætning… hov

OT

Bjønskov er ude i en ny omgang islam er ikke et problem, intolerance er:

http://punditokraterne.dk/2014/05/14/tolerance-i-verden-nyt-fra-wvs/

Det har sin pris at blive professor, såsom at der er visse ting man skal påstå.

Marit

Posted: 16 maj 2014 - 07:56 - Svar

Svenskene skremmer meg. Er samtlige blitt “sjuka i huvudet2 ? Kollektiv psykos ? Når kommer den totale kollaps ?

Olav

Posted: 16 maj 2014 - 08:20 - Svar

Det her er altså ett av mange biprodukt, når et lite folk bygger et “folkehjem”.
Jeg som trodde nettopp dèt (et folkehjem) var det lengste man kom med den skrøpelige menneskeslekten, og at dette derfor skulle bli verdt å kopiere for andre, mot et mer harmonisk hele.
Hva skal vi gjøre nå, om vi ikke finner feilen?

Jernhesten

Posted: 16 maj 2014 - 08:47 - Svar

“Antiracisterne” må have haft stor besvær med at mobilisere den menneskemængde.

Tja, de har vel fået de lokale gymnasier og universiteter til at sløjfe undervisningen og herefter arrangeret gratis bustransport. Så kan man måske lige samle et par hundrede.

    steen

    Posted: 16 maj 2014 - 17:03 - Svar

    Der var en gymnasieklasse, som får ros i Expressen fordi den skulkede for at demonstrere. Rektoren syntes det var rigtig godt.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 16 maj 2014 - 14:01 - Svar

Den sjuka politiska kulturen var redan fullt etablerad i Sverige i början av 70-talet, om inte tidigare.

Då genomfördes nämligen den värsta attacken mot svenskt kontraspionage i modern tid, den s.k. IB-affären. De skyldiga blev visserligen dömda, om än till kortvariga fängelsestraff, men därefter kom åtminstone den ene och hans tidskrift att inta centrala och upphöjda positioner i svenskt offentligt liv i decennier framöver. Försvaret mot kommunistisk infiltration av svenskt samhällsliv, framförallt medier, politiska partier och universitetsväsendet förblev däremot fullständigt ödelagt.

Om IB-affären:
http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/12/vad-var-ib-affaren-egentlig en-del-1-tidsfakta-och-juridiska-turer/

http://tankaromib.wordpress.com/2013/02/14/ib-affaren-del-2-journalist en-jan-guillous-konspirativa-kontakter-med-dpflp-outsourcing-av-forhor sverksamhet-och-kopplingen-till-kgb/

Om hur IB-affären och inblandade på IB-sidan har skildrats i “oberoende” Sverige Radio:

http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/20/sveriges-radio-och-ib-affar en-del-i-styrelseordforanden-olle-wastbergs-markliga-agerande-mot-jan- mossander/

http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/21/sveriges-radio-och-ib-affar en-del-ii-olle-stenholms-kronika-om-winqvist-falld-for-grundlos-beskyl lning-osaklighet-och-vagran-till-beriktigande/

http://tankaromib.wordpress.com/2013/03/31/sveriges-radio-och-ib-affar en-del-iv-vendettan/

För nästan ett år sedan genomfördes en aktion i samma anda, med syfte att krossa USAs kontraspionage och övervakning av internationella kommunikationer till skydd mot västvärldens och demokratins fiender. Operation Snowden kunde p.g.a. NSAs bristande rutiner orsaka ännu större skada med bara en persons insats, och operationen välkomnades på många håll i västliga medier som en form av “visselblåsning” i allmänhetens intresse, mycket p.g.a. IB-affären och liknande lokala “anti-övervakningsaffärer” i andra länder.

Det säger väldigt mycket att hyllningarna var öronbedövande i de offentliga rummet i nästan hela världen, och alldeles särskilt i Sverige, omedelbart efter “avslöjandet” medan det här perspektivet kryper fram försiktigt som en alternativ världsbild ett år senare, men mycket har också hänt i världen sedan dess:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/10833862/Our-enemies-ar e-stronger-because-of-Edward-Snowdens-treacherous-betrayal.html

HH

Posted: 17 maj 2014 - 11:12 - Svar

I mina dystraste stunder funderar jag på att inte rösta alls – allt hat, alla påhopp och oförskämdheter från etablerade politiker gör mig missmodig. Var det denna rättighet att rösta – en röst för var man – som under min uppväxt ansågs närmast helig, nu har blivit någonting man kan placera fötterna på?

Jag har tittat på diverse program, faktiskt rätt upplysande, om EU. Vad som skrämmer mig är det faktum att INGEN av de hörda egentligen vet om EU:S slutliga mål. Jo, jag kan tänka mig en masterplan, om jag ska vara illvillig, och då blir EU en stat där demokratiska rättigheter försvinner och varje lands framvuxna lagar försvinner.

Men mest har jag tagit illa vid mig av hatet och glåporden på dagens politiska arena. Det där avsägar jag mig helt. Jag vill inte smutsa ned mig.

Leave a Comment