19
maj
Seneste opdatering: 20/5-14 kl. 1303
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Gudrun Schyman taler i Gøteborg i går. Det er tolket på tegnssprog, men jeg vil alligevel gerne have, at der er nogen der oversætter det for mig. Schymans lyriske tomhed er dyb som en tyrkisk mineskakt, men den må kunne afkodes i mange etager af rigtige Schymanologer.  Er hun helt ædru? Kan hun tåle de kødfrie mandage?. Man kan også høre præsten Lars Gårdfeldt ved samme ‘home-party’, “svensk författare, präst och HBT-aktivist,” men det hjælper ikke meget på substansen.

Mens Schyman stod og var følsom, smadrede hendes kvindelige rødgardister Sverigedemokraternes valgstue på Sergels Torg i Stockholm. Feminister slog sönder SD:s valstuga. Schyman siger, at “FI ikke går til valg med knyttede næver, men med kærlighed” så nogen højere oppe i det uhierakiske parti har klogeligt slettet FI’s fotos på Twitter af hærværket i Stockholm.

Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg le råt af hele kvindekønnet takket være floskelorkanen Gudrun. Socialdemokraternes leder har rost hende, selvom hun først og fremmest er socialdemokratiets lyseviolette mareridt. Skulle nogen synes, at hendes følsomhed lyder en kende påtaget – for mig at se er alt ved hende af granit, is, beregning og forurettethed – så skriver Kjell Albin Abrahamson i sin ny bog “Låt mig få städa klart!” om hende:

“Hon var en duktig socialarbetare på socialförvaltningen i Ystad. Hon klarade vårdnadstvister bättre än någon annan eftersom hon aldrig blandade in känslor.”

Valgkampe er sandelig onde tider for os, der i forvejen ikke er alt for forgabte i det politiske reklamebureau. Jeg skal gøre hvad jeg kan, for at surfe uden om enhver debat om valget til Mickey Mouse parlamentet på søndag. Jeg har ikke besluttet mig for, om jeg vil medvirke til dets ubetydelige legitimitet ved at gå hen og stemme. I snit 57 % af europæerne bliver på sofaen, og stemmeprocenten daler for hvert valg, de afholder. Danmark ligger noget over gennemsnittet, Sverige kun lidt.

Dette ‘parlament’, der ikke kan fremsætte lovforslag (det gør kun kommissionen), ikke har en opposition, ikke vælger en regering, ikke engang vælger EU’s ‘præsident’ eller ‘udenrigsminister’, som ikke tjener andet formål end at udbetale bestikkelsesagtige lønninger til de 766 medlemmer, hvoraf 1.7 procent (13) er den ‘danske, demokratiske indflydelse’.

Hvis jeg brugte sådanne  ord, ville jeg kalde det ‘demokratisk narrefisse’, men det gør jeg jo ikke. Tror Fanden Knold og Tot vil derned, afdankede politikere for at få en forgyldt alderdom, unge for at tjene en lille formue, de aldrig kunne tjene i Folketinget. Europe – The theft of democracy, kaldte Condell det. Gudrun Schyman tjener kun 550.000 om året i øjeblikket så jeg, “mere end fordobl min årsløn”, er hvad hun siger i sin vamle tale fra Gøteborg.

Danish-Iranian Artist Shreds the Koran

Danish-Iranian artist Firoozeh Bazrafkan didn’t learn her lesson back in September when a Danish high court found her guilty of racism for making anti-Islam comments. Now she has put together a bold art gallery exhibition that is guaranteed to further offend the hair-trigger sensibilities of European Muslim fundamentalists and their multiculturalist abettors.

Unambiguously entitled “Blasphemy,” the exhibition in the small town of Skanderborg in central Denmark consists of the shredded remains of a Koran piled onto an Islamic prayer rug. “I want to continue to remind people that it’s okay to disagree,” says Bazrafkan, who is particularly critical of Iran’s Islamic regime as well as religion in general. “But it takes place under democratic rules” – an undeniably reasonable position, but she’s not up against reasonable forces.

Bazrafkan has a history of such provocative – sometimes sexually so – art installations and performance art pieces against either the Iranian regime or Islam…Frontpage Magazine

Stockholm Syndrome

Ivar Ekman interviewer blandt andet Tino Sanandaji i en lang artikel om det neddroslede velfærdssamfund Sverige i Foreign Affairs: Stockholm Syndrome, How Immigrants Are Changing Sweden’s Welfare State. Klik og se en kamel i snevejr.

And yet Sanandaji now argues that Sweden should stop taking in people who share his background. “Immigration has meant that Sweden has imported a bunch of social and economic problems that to a degree didn’t exist before,” he tells me, sitting in a modern conference room at his office in the upscale Östermalm neighborhood of Stockholm. “For a number of reasons — a long period of peace, a homogenous population — Sweden has had a unique combination of welfare, growth, and equality. That idyll is to a certain degree over.”

Over the past several decades, a stream of people from countries such as Bosnia, Iraq, and Somalia have taken advantage of Sweden’s asylum policies, the most generous in Europe. As a result, this once homogenous Nordic country has been utterly reshaped. In 2000, 11 percent of Sweden’s population was foreign-born. Today, the proportion is closer to 17 percent, higher than any comparable country in Europe — and higher also than the United States, where only 13 percent of the total population is foreign-born.

And far from slowing down, the trend is accelerating. In 2013, Sweden — a country of 9.5 million — received a total of 54,000 asylum requests, a 24 percent increase over 2012. In September, Sweden became the first European government to offer permanent residency — a designation that extends to all immediate family members — to any Syrian who manages to arrive in Sweden. Since then, Sweden has been taking in Syrians at a rate of more than 500 per week.[..]

Sweden is becoming the clearest case study of a question being asked across Western Europe: Can a modern welfare state be reconciled with rapidly increasing diversity at a time of rapidly dwindling job prospects?….

Over the past two decades, the size of Sweden’s welfare state has shrunk. Public spending has fallen from its peak of 67 percent of the GDP in 1993 to 52 percent today, as taxes have been cut quite drastically: as a percentage of the GDP, overall taxes have gone down from 51.4 percent in 2000 to 44.3 percent in 2012. Both services and benefits have been cut — most notably unemployment benefits — and big parts of the welfare sector have been opened to private, profit-making companies. In international economic circles, this has been hailed as a new “Nordic model” — a lean but well-financed and still generous state. But for many Swedes, the cutbacks carry a clear sense of loss. And, increasingly, some Swedes seem inclined to blame immigrants for that feeling.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Hans Und

Posted: 20 maj 2014 - 06:48 - Svar

Det er tilsyneladende ikke ikke enkeltpersoner eller isolerede grupper der lider af Stockholm syndromet.

Det er hele nationen inklusive gidseltagerne.

Der er en i forhold til dele af de spørgsmål en sådan sag rejser, en interesant sag igang på Filippinerne. En kvinde har tilsluttet sig en sekt og spørgsmålet er nu, hvordan man skal håndtere hendes vidne udsagn, mht om hun er blevet holdt fanget. Når sagen kommer op så er det nok så meget pga et mord i sekten.

Og det er jo lidt interesant i forhold til sverige. Hvilken værdi skal man egentlig tillægge deres egne udsagn om “multikulturens” velsignelser, overfor eksperters udsagn om, at nok er de ikke sindsyge, men de er i en tilstand, hvor man må lade eksperter tolke dem i sammenhæng med alle sagens øvrige omstændigheder.

http://www.sunstar.com.ph/cebu/local-news/2014/05/16/victim-suffers-st ockholm-syndrome-witness-woman-rescued-cult-leader-34311

Bjovulf

Posted: 20 maj 2014 - 09:23 - Svar

Bederum på skoler – det næste bliver måske fredagsbøn i undervisningstiden

http://denkorteavis.dk/2014/bederum-pa-skoler-skruen-uden-ende

20. Maj 2014

Så er den gal igen.

Nu har en 16-årig radikaliseret muslim på Københavns åbne Gymnasium stillet krav om bederum på gymnasiet.

Rektor Anne-Birgitte Rasmussen, som også er formand for Rektorforeningen, har sagt nej. Og hun har fået massiv støtte i sin afvisning af at lave gymnasiet om til et bedehus.

Hendes begrundelse er principiel:

“Når man går i skole, så går man derhen for at lære noget. Ikke for at bede. Hvis man vil det, så går man hen i en kirke eller i en moske. Hvis man går i bibliotek, går man også hen for at låne en bog – ikke for at bede. Og det er det samme. Man kommer i skolen for at lære om noget, siger hun til TV 2 News, og fortsætter:

“Om et menneske inde i sig selv beder, har ikke noget at gøre med, hvordan vi indretter skolen. Man kommer for at lære noget. Hvis man vil meditere eller bede kan man gå i et meditationscenter, en moske eller en kirke.”

Og der er god grund til at ikke at bøje sig.

Abu Labans søn

Måske erindrer rektor balladen med Abu Labans søn, Taimullah, da han gik på Vestre Borgerdyd Gymnasium (Berlingske 20.11.2005).

Han stillede krav om et bederum. Og han fik det. [!!!]

Men det blev hurtigt afsløret, at bederummet var led i en større plan for at trække gymnasiet i en muslimsk-religiøs retning.

Han gjorde sig selv til selvbestaltet imam, der lagde pres på de andre elever med muslimsk baggrund.

Bederummet blev til organiseret fredagbøn midt i undervisningstiden.

Og de andre muslimer blev udsat for grov mobning, hvis de ikke mødte op for at høre ”imamen” tale til fredagsbønnen. Gjorde de ikke det, var de ikke gode muslimer.

Elever begyndte at klage over det pres, de blev udsat for. Til sidst blev det for meget for rektor, og fredagsbønnen blev stoppet. [!!!]

Bergfast

Posted: 20 maj 2014 - 11:02 - Svar

Den goda mammastaten, eller kanske den onda…?

Ett s.k. feminiserat samhälle där s.k. kamratskaplighet, kompisanda och en s.k. god moderlighet eftersträvas, och samtidigt en föreställning om att detta är en s.k. modernitet, för nog med sig att ganska många medborgare relativt automatiskt kan anamma vissa psykologiska sociala fenomen.

Bl. a. så kan där nog ganska lätt utvecklas hos barnen, medborgarna, svårigheter att kunna sätta gränser mellan sina privata rum och det allmänna, samhälleliga, rummet.

…När man eftersträvar en offentlig och statlig godmodighet, alltså en statlig god moderlighet, så medför det lätt vissa svårigheter för barnen, för medborgarna, att kunna ställa sig utanför en sådan (tanke-) omfamning, utan att automatiskt riskera att anses inte vara lydiga och snälla mot mammastaten, och istället riskera att anses vara onda, elaka och osolidariska avvikare från densamma….

De barn, eller de medborgare, som försöker ställa sig utanför och försöker avvika genom att vilja sätta gränser för sin privata sfär, kan då riskera att ses som att vilja vara avståndstagande från just den statliga goda moderligheten och därmed från en den s.k. goda, moderna, upplysta, moderliga, vänskapliga och kamratliga solidariteten.

Det kan helt enkelt uppfattas som att vilja vara elak.

Detta eftersom motsatsen till solidaritet uppfattas vara osolidariskhet, som i sin tur ses som någonting okamratligt och ovänskapligt, vilket i sin tur ses som någonting ont som måste fyas och bannas av den goda mammastaten.

Sverige som nation, inbillar sig då befinna sig vara i en modern, kamratlig, vänskaplig, solidarisk och moderlig godhet, och önskar sig då, som en s.k. kycklingmammanation, att alla barn, alla medborgare, skall hålla sig intill den moderliga och omsorgsfulla staten och lyda hennes ord.

Alla barnen, alla medborgarna, skall hålla sig lydigt och snällt till statens anförda ideal, ideologier och ismer, för att kunna räknas som befinnande sig innanför den s.k. goda och moderliga samhällscirkeln.

Avvikelser av olika slag, eller gränssättningar för det privata (tanke-) rummets sfär som då skiljer sig från givna och förväntade politiska ideal och ismer, t ex jämlikhet, kamratlighet, feminism, alla barnens/ medborgarnas/människornas lika värde, multikulturalism, massinvandring, solidariskhet, vänskaplighet osv., osv., riskerar då att ses som elakhet. Barnet, medborgaren kan riskera ses som, direkt och utan pardon, varande olydigt och därmed också automatiskt kunna anses vara elakt.

Att vilja visa tendenser till elakhet, ja, att visa trotsiga (tanke-) avvikelser från de satta normerna och tankarna anses då vara som en slags olydnad och en slags uppstudsighet mot kycklingmammastaten och alla hennes trogna medarbetare, systrar och bröder.

Sådan eventuell olydig, uppstudsig och avvikande (tanke-) trots från barnen, medborgarna, anses då av den goda moderliga kycklingmammastaten, behöva rättas till genom att bannas och fyas på olika sätt.

Kanske måste i värsta fall smisk utdelas.

T ex då i form av utskällningar med ofördelaktiga epitet, anklagelser om osolidariskhet, om ovänskaplighet och en automatisk ondska och elakhet.

Mammastaten uppmanar då sina trogna, lydiga, solidariska och snälla, storasystrar och storebröder, att utdela till de olydiga barnen, de små medborgarna, som ännu inte lärt sig veta hut, bestraffningar av olika slag.

Sådana olydiga, elaka och onda, avvikande (tanke-) barn, medborgare, måste då förmås att inte göra sådana (tanke-) fel.

De måste istället just med hjälp av både hut och hot försöka ledas till den moderliga goda samhällsmodersvärmen, för att kunna anses vara just goda och snälla barn…

Dvs., medborgare….

Rettelser indsat. Red.

    Bergfast

    Posted: 20 maj 2014 - 15:26 - Svar

    Tack till Red/Steen.

Bjovulf

Posted: 20 maj 2014 - 11:31 - Svar

Bergfast

Posted: 20 maj 2014 - 11:31 - Svar

Moderlighet passar inte på en statlig, samhällelig, nivå. Den riskerar då att bli någonting förfalskat och någonting hämmande och begränsande för medborgarnas möjlighet till integritet, självständighet och oberoende.

Moderligheten hör hemma på den privata, familjära, nivån. I en privat, ömsesidig barn-moder-bindning och beroende, är den moderliga kärleken naturlig. Moderlig omsorg om den egna, privata familjen och barnen är där någonting viktigt och värdefullt för både moder och barn, och i förlängningen för samhället.

På samhällsnivå bör inte en sådan slags intimitet och privat nivå odlas.

Samhällsnivån är helt enkelt inte en privat nivå.

Bjovulf

Posted: 20 maj 2014 - 11:37 - Svar

Abu Hamza: Cameron calls for faster extradition process

http://www.bbc.co.uk/news/uk-27481816

20 May 2014 Last updated at 09:39

David Cameron has said more could be done to speed up the UK’s extradition process, after Abu Hamza al-Masri was found guilty of supporting terrorism.

The prime minister said while it took 10 years to remove the radical Muslim cleric from the UK [!!!], justice was done.

Home Secretary Theresa May hailed the verdict at a New York court, which could see Abu Hamza face a life term in prison when sentenced on September 9.

The court heard he aided the kidnappers of 16 tourists in Yemen in 1998.

The 56-year-old was also accused of attempting to build a terror training camp in Oregon in the north-western US.

“Obviously, we also need to look, as I’ve said many times, at the European Convention on Human Rights [!!!] and the position we have got to get into in which if someone threatens our country, we should be able to deport them if they have no right to be here.”[!!!!!]

[ Tænk nu, hvis vore naive, uvidende og uansvarlige vatnissepolitikere også ville begynde at
vågne op til virkeligheden og indse, hvad de så letsindigt har importeret uden nogensinde
så meget som at overveje at spørge den danske befolkning om tilladelse 😉 ]

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 20 maj 2014 - 12:33 - Svar

Samma sorts dödligt effektiva floskelorkan gjorde redan på 90-talet England till ett av “världens ledande rekryteringsområden för Al Qaida”, som Con Coughlin beskriver det, och vem vet, det var kanske också det som var meningen.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/concoughlin/100272150/abu-hamza-is-g one-but-britain-remains-the-worlds-leading-recruiting-ground-for-al-qa eda/

Vi bör absolut koppla det som våra politiker till resultatet av deras politik och tillbaka igen. Oavsett om det råder en skenbar motsättning mellan den faktiska utvecklingen och vad regeringsföreträdare säger eller strax tidigare har sagt, så måste vi anta att utvecklingen är den avsedda om inga korrigerande motåtgärder vidtas.

Det finns också politiker som har genomskådat floskelorkanerna:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/nigeria  /10823670/In-our-own-modest-way-were-living-in-a-Boko-Haram-world.htm l

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead

Posted: 20 maj 2014 - 12:44 - Svar

Dagsaktuell ledarartikel i Telegraph om domen mot Abu Hamza:

“Hamza was able to abuse the UK’s immigration system to remain here. He and his family became beneficiaries of our welfare system. He was given a platform at the Finsbury Park mosque to spread his wicked message, because elements within the Government believed he was in some way useful”

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/10842452/Ab u-Hamza-Justice-is-served.html

Tydligare kan det inte sägas i MSM: Al Qaida ses som användbart av vissa nattsvarta krafter inom vårt eget politiska system. Därför gör man det möjligt att utnyttja “vår” “generösa” flyktingpolitik” och bidragssystem i syfte att bekämpa oss.

HH

Posted: 20 maj 2014 - 13:30 - Svar

Det som utspelas i vårt samhälle i samband med EU-valet fyller mig med äckel och avsky. Den demokratiska tro som våra förfäder kämpade sig till har blivit det träsk som Koestler beskrivit så bra – d v s när han klev upp ur kommunismens klara vatten och i sinom tid insåg vad allt handlade om. Egentligen.

Jag har funderat mycket på vad det är som gör människor så hätska. Om man inte gillar en politikers utspel är väl den aktivaste handlingen att helt enkelt utebli vid mötet.

Emellertid tror jag att jag hittade svaret på min undran i filosofen Heideggers “Sein und Zeit” (Varat och Tiden). Så här (ursäkta att det blir litet långt):

“Den oäkta människan är den människa som inte vågar se verkligheten i ansiktet. – – – hon gömmer sig i massan, tänker som alla andra tänker, beundrar vad alla andra beundrar och vågar inte vara sig själv. Hennes tal är inte verkligt talande utan bara tomt prat eller skvaller, hon upprepar alla andras klyschor, återger andras åsikter, utklädda till “det nyaste” i fråga om idéer och former, så att hon kan njuta av den trösterika illusionen att hon följer med sin tid, är välorienterad och därför en person att räkna med.

I motsats till de oäkta människorna (“das man”) har den verkligt äkta människan satt sig in i det faktum att hon balanserar över ett metafysiskt ingenting och att hon en dag skall dö. Därför har hon möjlighet att i frihet tala sina egna ord och leva sitt eget liv utan stöd av illusionen att hon betyder något, har en ställning och är med sin tid.”

Som förstås av sista stycket här motsatte sig Heidegger Guds-bilden eller tron på någon Gud. Sammanställningen ovan hittade jag i Alan Richardsons utmärkta “Religion in Contemporary Debate”. Hade jag börjat citera Heidegger själv hade jag nog aldrig kommit till punkt.

De skränande flockarna som inte har vett i skallarna och är införstådda vad ordet demokrati betyder passar nog alldeles utmärkt in i begreppet “das man”.

LarsS

Posted: 20 maj 2014 - 18:25 - Svar

Feministisk Initiativ! Et klart valg, hvis man vil det bedste for alle kvinder og ens hjerte bløder af omsorg for de allermest undertrykte i luksussuiten..

Advarsel: God humor!

http://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/

Leave a Comment