31
maj
Seneste opdatering: 1/6-14 kl. 1558
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jimmia Åkesson er en venlig og tålmodig mand. Her er han oppe imod politisk reporter Ci Holmgren, hun har tidligere skrevet politiserende indlæg på SR om Sverigedemokraterne. Det interessante i lørdagsinterviewet, er intervieweren. Læg mærke til hendes snubletråde: “I siger at kultur og kriminalitet hører sammen.” Det har Åkesson aldrig sagt, selvom han godt kunne have gjort det. I Danmark og England ved vi, at sikh’er og sydøstasiater er meget mindre kriminelle end gennemsnittet, og at muslimer er meget mere kriminelle. Der er naturligvis en kulturel faktor. Hun bliver ved med at påstå, at Åkesson har sagt det. Holmgren omtaler udvandringen fra Sverige, som er stor, så “nettoindvandringen ikke er så stor”.

Man kan ikke sammenligne indvandrerne med udvandrerne, veluddannede udvandrer og analfabeter indvandrer, og Åkesson burde have nævnt 40.000 familiesammenførte om året, 714.000  siden 1980, som hele tiden har været det største problem. Han virker udmattet, men i al almindelig er han ikke offensiv nok når han møder disse pseudopolitikere.

En interviewer skal naturligvis være pågående, men både den enthusiastiske tone og indholdet afslører af Ci Holmgren først og fremmest er en politisk modstander. Hun kan ikke skjule det.

Også i dag har Expressen en artikel om videoen, jeg skrev om forleden: Upproret mot SDU:s hatfilm till Europa. Den går langt ud over grænserne for, hvad der er almindelig reportage, men Expressen er dog ikke public service, selvom den får millioner fra staten. Det er op ad bakke for SD mod journalist-politikerne. Deres uhæmmede kampagne mod partiet, har været vellykket, men den vil kun forsinke det der er sket i Danmark og Norge et årti eller så. I processen har de sat deres troværdighed over styr.

Svensk journalistik kæmper med de samme problemer, som alle andre, men i tillæg har de påført sig selv et endnu større problem: De har en politisk dagsorden, der har undergravet flertallets tillid til dem. I dag vender folk sig bort fra dem, men i en mere tilspidset situation, når svenskerne er blevet i mindretal i deres eget land, vil de opfatte dem, som danskerne opfattede nazi-avisen Fædrelandet under besættelsen: Landsforrædernes Dagblad. Det bliver meget umorsomt at være svensk journalist i løbet af få årtier. Vælg et andet job.

Den Korte Avis og Uriasposten er fascistiske

P 3. Det har jeg ikke hørt i 30 år, hvis nogensinde. Jeg vidste ikke, de var antifascister. Det skal være et humorprogram, de har dog begge gået 4 år på journalistuddannelsen for at kunne præstere det. Monte Carlo på P 3.

EU’s “grænsebeskyttelse” bjærger 3000 illegale afrikanere

Italian boats have rescued nearly 3,000 migrants trying to reach Europe in the past 24 hours – as Italy’s government said almost as many migrants had arrived so far this year as in the whole of 2013. The navy said it had picked up around 1,300 migrants on Saturday as part of a major ongoing operation to save the lives of thousands of immigrants heading for Europe in overcrowded and rickety boats

The Italian government this week put the number of migrant arrivals at over 39,000 so far this year – not far off the 43,000 registered in the whole of 2013. Many are asylum seekers from Eritrea, Somalia and Syria, and most are picked up by Italy’s navy. Earlier this month, however, at least 14 died when a boat sank between Libya and Italy. Libya has long been a springboard for Africans seeking a better life in Europe and the number of illegal departures from its shores is rising due to clement weather conditions and growing lawlessness. Nearly 3,000 migrants arrive on Italian coast in 24 hours


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PisseNisse i Hökarängen

Posted: 31 maj 2014 - 19:31 - Svar

Några mindre korrektioner:

Expressen mottar inget presstöd.

Sydostasiaters kriminalitet kan inte genenerellt sägas vara lägre; den varierar en del beroende på ursprungsland. Vietnameser och filippinier begår tex fler brott än ursprungsbefolkningen. Bland asiater är det är ffa koreaner och japaner och i viss mån kineser som ligger väsentligt under ursprungsbefolkningen. Dessa länder har ju även väsentligt högre IQ; jämför tex Japans 105 vs Filippinernas 89.

Japansk polis för fö mycket detaljerad statistik över utlänningars brott i Japan, och den brukar uppvisa liknande variation.

  Hans Und

  Posted: 31 maj 2014 - 21:42 - Svar

  Gennemsnit for filippinerne skal tages med skovle af salt. Der er over 100 folkeslag med tilhørende egne dialekter og det spænder fra hulefolk (Palawan) til etnisk “rene” spaniere og kinesere (o.a.).

   Anonym

   Posted: 1 juni 2014 - 04:28 - Svar

   Hans Und,

   Du har förvisso en poäng, även om det nog är mycket begärt att BrÅ skall börja dela in filippinier i 100 subgrupper – de har ju fullt upp med att lägga ihop lägga samman disparata länder för att blanda bort korten.

   Jag har själv lång operativ erfarenhet från Filippinerna, och jag skulle nog våga påstå att folkslagen nu är rätt så blandade; det är svårt att hitta renrasiga spanjorer eller kineser (från 1800/1900-tals vågen, bland senare anlända finns renrasiga koreaner, kineser och vietnameser “boat people”).

   När det gäller kriminaliteten PÅ Filippinerna – som skulle kunna ge en fingervisning – så är statistiken otillförlitlig, många brott får ingen “file” utan går på sin höjd in i “blotter”, tex, och jag skulle faktiskt lita mer på sjukhusens loggböcker (över ankomna skottskador etc) än PNP:s statistik. Till saken hör även att det finns många fler sorters polis på Filippinerna förutom den nationella, tex stadspolis, barangaypolis etc.

   PisseNisse i Hökarängen

   Posted: 1 juni 2014 - 04:29 - Svar

   Hans Und,

   Du har förvisso en poäng, även om det nog är mycket begärt att tex BrÅ skall börja dela in filippinier i 100 subgrupper – de har ju fullt upp med att lägga ihop lägga samman disparata länder för att blanda bort korten.

   Jag har själv lång operativ erfarenhet från Filippinerna, och jag skulle nog våga påstå att folkslagen nu är rätt så blandade; det är svårt att hitta renrasiga spanjorer eller kineser (från 1800/1900-tals vågen, bland senare anlända finns renrasiga koreaner, kineser och vietnameser “boat people”).

   När det gäller kriminaliteten PÅ Filippinerna – som skulle kunna ge en fingervisning – så är statistiken otillförlitlig, många brott får ingen “file” utan går på sin höjd in i “blotter”, tex, och jag skulle faktiskt lita mer på sjukhusens loggböcker (över ankomna skottskador etc) än PNP:s statistik. Till saken hör även att det finns många fler sorters polis på Filippinerna förutom den nationella, tex stadspolis, barangaypolis etc.

    Hans Und

    Posted: 1 juni 2014 - 11:54 -

    Ja og nej.

    Men vi kender nok landet lige godt.

    Filippinsk statistik er overvejende troværdig, men det hjælper gevaldigt på ens egen fortolkning med et indgående kendskab.

    Hvad du berører her er forskellen på en anmeldelse til politiet og om det så rent faktisk kommer videre i retsystemet. Selv en forbrydelse som mord, kan være anmeldt (blotter) og rette person anholdt, for så at stoppe fordi der indgås en aftale mellem familierne.

    Tilgengæld fangede deres system, at der var et problem med “vesterlændinge” der anmelder tyverier/røverier. Der er ofte tale om forsikringssvindel.

    Men har vi efterhånden ikke også seriøse problemer med vores egen statistik? Af velkendte grunde…

    Som en bekendt med “bar-exam”, dvs advokat forklarede, mens en PNP officer sad og nikkede:
    Our task is to be peace brokers, it is to get the favorable price for the client.

    Og med hensyn til korruption: Den rappoteres intensivt, fordi folk sladre om hinanden. AC/DC jounalistik. Attac and collect/ defend and collect. Omvendt underrappoteres den i skandinavien. Og da opgørelsen fra Transparency International kommer fra offentlige kilder såsom aviser…

    Og ja folk er blandede, men meget opmærksomme på deres ophav. Hvis man tror man kan konstruere en ny europæiske race ved, at fremme familie dannelse på tværs af etniske linier, kan man passende se på om det skulle være filippinsk virkelighed. Konklusionen er negativ.

   PisseNisse i Hökarängen

   Posted: 1 juni 2014 - 17:59 - Svar

   Jag vidhåller att filippinsk statistik på området är tämligen otillförlitlig, så här får vi nog agreee to disagree. Det du nämner beträffande filippinska advokaters peacemaker-ambition, kan jag däremot helt instämma i. Det är ibland en inte så tokig överlevnadsstrategi på öarna. Jag har varit med om fall där ena sidans ombud utförligt försökt HITTA gemensamma, framstående släktingar hos motparten. Min uppfattning är att detta ökar exponentiellt med motpartens upplevda maktbas. Advokaten minimerar ju på så sätt sina personliga säkerhetsrisker vid framtida praktik i området, samtidigt som han hjälpligt utför sitt uppdrag.

   Som ett lustigt sammanträffande skall jag faktiskt om några dagar besöka ett fängelse (här på öarna) med i stort sett endast mördare, så det blir trots allt en hel del dömda 😉

  Skåning

  Posted: 2 juni 2014 - 02:15 - Svar

  Det du skriver stämmer i hög utsträckning. Om jag får försöka mig på en förklaring så är det så att vietnameser oftast invandrat hit som familjer och håller sig inom sin egen grupp, men samtidigt är de alltid vänliga och stör ingen. Deras brottslighet är diskret och sällan våldsam.

  Thailändare klarar sig bättre, mest pga att i princip 90% är kvinnor som kommer hit och bildar par med svenska män. Trots att de kommer från ett väldigt våldsamt land, så är de oftast entreprenöriska, hårt arbetande och har en slags medkänsla för andra som nästan är svår att förstå om man inte gräver djupt i den thailändska kulturen. Det är ett buddhistiskt land som aldrig var koloniserat. Det är ett land där kvinnorna har skinn på näsan och ser till att allting funkar. Den kriminalitet de förfaller i är oftast beroende av pengafixering (från ett arv av tidigare prostitution) och spelberoende.

  Filippinare känner jag inte så bra. Man kan gott säga att landet har varit koloniserat fram och tillbaka, är oerhört fattigt och våldsamt. Trots det är det mitt intryck att att de få kvinnor jag stött på har en oerhörd talang som sjuksköterskor och främst inom äldrevården, som vi välfärdsnordbor inte kan komma i närheten av. Behöver vi mer personal inom vård och omsorg så ta hit filippinska kvinnor som gästarbetare, men räkna med att de skickar allt sitt överskott hem till familjen.

  Indonesier känner jag många och har aldrig hört talas om någon kriminalitet i den gruppen. Även där är det mest kvinnor som parats med svenska män. Många av dem är kristna, och i andra fall är det svenska män som formellt blir muslimer för att följa traditionen. Men de är inte extrema, utan hårt arbetande och laglydiga.

  Jag skulle nog inte vilja säga att detta kan brytas ner till en ren fråga om IQ. Det är mycket klimat, traditioner osv. Skulle tro att de mycket väl kan höja sig till nästan samma IQ-nivå som kineser eller koreaner, givet att ortodox islam inte får ökat inflytande, och att korruptionen verkligen tas itu med. Jag har ett visst hopp om Sydostasien ändå, och ser inte dessa invandrare som någon större problemgrupp.

steen

Posted: 31 maj 2014 - 20:15 - Svar

Det lyder troværdigt. Jeg har kun set statistikker over asiater under et hele

Angela

Posted: 31 maj 2014 - 21:01 - Svar

Ja, det är intressant ur forskningssynpunkt. Men framför allt är det mycket underhållande. Riktigt roligt att se reportrar och journalister men även andra i public service göra sitt yttersta för att sätta dit SD och alla EU-kritiker. Ännu roligare var förra Agenda där Anna Hedenmo försökte sätta dit SD:s EU-parlamentariker Winberg med “ebola”. Hedenmos min när hon misslyckades var obetalbar.

Så här stod det i Expressen:
“Marie Demker, professor i statsvetenskap i Göteborg som länge har följt högerextrema partier, tycker att applåderna på SD:s valvaka är intressanta.” Och lika intressant är det när vänsterextrema Demker uttalar sig om högerextremer och deras intressanta applåderande. Kanske det hade varit det om Demker visste varför de applåderade. Var det för att som Demker vill antyda för att de var högerextremer eller var det för att motståndet mot EU ökar? DET är intressant. Jag hoppas någon forskar i det. Mediernas agerande som budbärare och maktens handgångna är intressant. Det mest intressant är att en professor inte ens är medveten om hur hon uppfattas.

Nej, Ci Holmgren kan inte dölja sina avsikter och ingen annan heller. De är pinsamt inkompetenta i sina ljusskygga förehavanden. Och Åkesson borde vara mera offensiv. Han kommer inte till tals. Ett av problemen är att partierna utomlands inte håller ihop som jag sagt tidigare. Då sluppe Åkesson att hela tiden backa och hålla sig på defensiven. Det är dåligt att parterna utomlands inte håller ihop. Det får konsekvenser. De måste gå förbi sina belackare och ta problemformuleringsinitiativet tillsammans. Alla är eniga om EU. Det är good enough. Börja där. De måste samarbeta. De anammar beröringsskräcken och att de inte är “rumsrena”. Så idiotiskt. Precis som om någon kunde bestämma vad “rumsrent” är och vilka som är det. Vänd på det. EU är väl inte “rumsrent”? En samling gangstrar. Sätt åt dem.

Jätteintressant det du skriver. Sådan här information och meningsutbyte är guld värt. Problemet är att Sverige inte kan vänta så länge. Ingen kan egentligen vänta längre. Nu måste taktiken förändras. Folk förgås. Hur få UKIP och FN att samarbeta. Jag tror att småpartierna måste bli tuffare mot dem. Kräva samarbete. Följa upp varandra bättre.

Tack för dina bra inlägg och synpunkter. De betyder mycket.

Angela

Posted: 31 maj 2014 - 21:27 - Svar

Läste just på denna länk. Kan läggas till ditt inlägg. http://varjager.wordpress.com/

Ett gott skratt kan behövas.

Jag skulle gärna velat se de centerpartister som röstade på c och fick fadderullan Federley. Det hade de inte väntat sig. Jag skrattar bara jag tänker på det. Om inte förr så har de väl fattat nu hur allvarligt läget är och att de måste begripa någon gång att det inte är som förut. Även c-partisten f d euparlamentarikern verkade ledsen. Inte ens han fattade komplotten. Förrän det var för sent.

HH

Posted: 31 maj 2014 - 22:51 - Svar

Ja, jag hörde bitvis intervjuen som var så uppenbart riggad att jag inte orkade med någon längre stund. Tassandet, sänkandet av rösten hos utfrågarinnan/hen!

Jag ska skaffa en bättre radioapparat så jag geschwint kan ta in andra länders kanaler. Minns med saknad Los Angeles Times som en hemvändande – på besök! – svensk gav mig. En hel bunt! DET var en tidning det.

Jag har läst Ian W:s “Elefanterna” färdigt nu och trots vissa lösa bitar står det klingande klart – ingenting har förändrats!

steen

Posted: 31 maj 2014 - 23:54 - Svar

Ja, jeg læste Elefanterna for ti år siden. Historien gentager sig selv, men ikke helt på samme måde. Sverige er ikke det samme, som da bogen blev skrevet i 1990. Inte als. Fronterne er meget skarpere.

Jeg vågnede op til interviewet, jeg har en radio som gør sådan noget. Jeg måtte så høre resten.

Skåning

Posted: 1 juni 2014 - 04:59 - Svar

Jag blev faktiskt minst sagt deprimerad av att lyssna på den här intervjun. Och inte för dess osakliga intervjuare, utan för den fullständigt förtofflade Åkesson, som numera totalt gått på defensiven. För varje fråga han fick kunde han ha gett ett motsvar som hade satt Holmgren på plats. Varför inte bara säga att det såklart är så att de som inte uppfyller Genève-konventionens strikta krav ska utvisas såsom vi alltid har utvisat folk som inte har rätt att vistas här. Och varför inte bara förklara i klartext att klankulturella folk helt enkelt inte platsar i vårt samhälle, även om de möjligen på sikt skulle kunna göra det om de var ytterst få och kom hit i så pass små mängder att de tvingades till assimilation. Kent Ekeroth uttrycker ju sig kristallklart. Varför inte bara försvara honom? Varför konstant se saken ur “flyktingens” perspektiv och inte svenskens?

Tror Jimmie Åkesson att detta är vägen till framgång för SD? Är han helt enkelt utmattad? Eller vad är det med honom? Jag vill inte ersätta honom med Kasselstrand, men däremot finns det ju folk inom partiet som kan tala klarspråk utan att ursäkta sig hela tiden. Ingen röstar på en som framstår som defensiv och mesig. Ta initiativet för bövelen. Och samarbeta med Marine Le Pen om så behövs. (DF:s feghet här är för mig obegriplig). Varför köpa MSM:s tolkningsföreträde istället för att gå på offensiven och inge förtroende?

Jag ser mer och mer att det gamla gardet behöver återkomma i svensk politik. Ian Wachtmeister är förvisso 70+, men han är fan inte feg och han hukar sig inte för att “bredda sig”. Folk följer den som inger förtroende och står för vad de tycker. De respekterar inte vindflöjlar. Det finns videos på nätet där ylle-Björn Söder deltar i en Front National-demonstration i Frankrike under Jean-Marie Le Pens ledning. Det finns videos från 2006 där Jimmie Åkesson säger saker som hade varit grund för uteslutning idag (“inga invandrare ska känna sig välkomna i Sverige”). Europa står inför en invasion som kommer att förändra kontinenten till oigenkännelighet, och Åkesson kan inte ens försvara svenskars rätt till sitt eget land och tar “avstånd” från andra politiska partier av inrikespolitiska taktiska skäl. Ynkligt!

https://www.facebook.com/ianwachtmeisterofficiell

  Angela

  Posted: 1 juni 2014 - 06:44 - Svar

  Ja, och han skulle utan vidare kunnat hänvisa till SR:s eget “Konflikt” där man återigen sände reportaget från Libanon. Sedan hade ord varit överflödiga. Frågan är – varför gör han inte det? Är han hotad? Snarad? Vad har hänt?

  I går kom ett typexempel på ett propagandanummer mot som Danmarks store demokratiförespråkare Alf Ross kallade ett övergrepp mot ett försvarslöst folk: ett inslag i Blekingenytt (SR SVT) där man helt utan någonting, ingen anledning, försåtligt lägger in inlindat med någonting som “nu har Sölvesborgarna glatt sig åt valsegern MEN inte alla gör det MINSANN (budskapet) och så visar man ett pucko som man hittat någonstans eller fått tips om eller kanske hon rent av var betald eller i alla fall trodde att hon skulle hyllad för sitt tilltag som säger sig veta att nu var det som på 30-talet! Inslaget klipptes sedan av abrupt så endast puckots budskap skulle gå fram. Och inga förklaringar, frågor eller analyser behövde göras till detta påstående. Hur visste puckot det? Hon var förmodligen inte ens född då om hon vore så kunde hon bara varit babys.

  Liknande propaganda förekommer dagligen i public service.

  Bra kommentar Skåning! Jag letar efter ledtrådar. Bra exempel och BRA att du tar upp det för då blir det svårt för etablissemanget att använda det som tillhyggen för då kan man bara t ex säga jaså du också har läst min kommentar på snaphanen. Snaphanen är super.

  Varför var puckot Lifvendahl med på Bilderbergmötet. Hårdare tag från SvD? De andra har redan förbundit sig att knipa käft om verkliga förhållanden. Det gjordes redan på 50-talet. Men motståndet från vara förfäder var stort. De trodde att de skulle på 40 år infört diktaturen men lyckades inte med det så förmodligen har de förlängt tiden vilket bevisas av det i journalistmun nya avtal som proklamerades av gangstrarna i Norge och populärt kallas av dem som vågar för “lilla Saltsjöbadsavtalet”.

  Återigen EU är ett gangsterprojekt de “riktiga” gangstrarna “de kriminella” känns som menlösa i förhållande till de globala gangstrarna som styr västvärlden så ingen är “rumsren” där. Punktera skitsnacket!

  Angela

  Posted: 1 juni 2014 - 07:00 - Svar

  För de som inte använder facebook:

  http://avpixlat.info/2014/05/31/ian-wachtmeisters-rad-till-fredrik-rei nfeldt/

  Återigen en mycket BRA kommentar! Tack för den Skåning!

Angela

Posted: 1 juni 2014 - 07:18 - Svar

Undrar om Julias Söndagskrönika kommit. Som vanligt blockeras det och snaphanen slår inte om till 1 juni utan fastnar på 31 maj. Att hitta Aktualia är omöjligt. Vilka blockerar Julia Caesar? Telias kunder? Eller EU?

Angela

Posted: 1 juni 2014 - 07:53 - Svar

Eftersom snaphanen som vanligt attackeras så snart det är dags för Söndagskrönikan, hann jag läsa föregående krönika om EU. Inte bara snaphanen utan även Aktualia blockeras. Finns bara äldre krönikor att tillgå. SKAM av Telia om det är de som blockerar.

Hahahaha… klart som korvspad att de blockerar. Efter JC:s senaste Söndagskrönika. Bra att de visar vilka gangstrar de är. Demokrati och de liberala fri-och rättigheterna är inget för EU och globalisterna.

  steen

  Posted: 1 juni 2014 - 09:51 - Svar

  Eftersom snaphanen som vanligt attackeras

  Det kender jeg ikke noget til. Er der andre, der har bemærket noget?

   intetnavntak

   Posted: 1 juni 2014 - 13:03 - Svar

   Hmmm, nej. Men det kan være jeg husker forkert; Jeg bruger ikke så meget tid på søndagskronikken.
   ISP-internet service providers kan blive hacket, det kunne selvfølgelig være provideren selv.

  Julia Caesar

  Posted: 1 juni 2014 - 13:41 - Svar

  @ Angela.

  Ingen krönika är blockerad. Dagens söndagskrönika utgår på grund av sjukdom.

  Hälsningar
  Julia Caesar

   Angela

   Posted: 3 juni 2014 - 10:21 - Svar

   Tack. Var rädd om dig.

Angela

Posted: 1 juni 2014 - 08:34 - Svar

Angående SDU:s film till andra ungdomar i Europa med budskapet Europa är vår världsdel så länkar jag återigen till Wilhelm Moberg som av svenska folket utsågs till 1900-talets störste författare.

http://petterssonsblogg.se/2011/01/05/sverige-ar-vart/

Limewood

Posted: 1 juni 2014 - 08:49 - Svar

Danmarks Radios humor har ikke så meget med “humor” at gøre. Selv kalder de det for “satire” – hvilket i virkeligheden dækker over, at det er et fripas til lange den ene regulære sviner over disken efter den anden. Og som oftest er det ikke engang sjovt, ikke engang plat. Nærmere ubegavet og indskrænket.

Det værste er ikke den ringe humoristiske kvalitet, men at der bag den postulerede humor ligger en politisk dagsorden og altid med samme vindretning. For selv om man på venstrefløjen har et særdeles veludviklet blik for egne fraktionsdannelser – som jo ikke er sjove (selv om guderne må vide at de er netop det)men dødelig alvor – så forsvinder al nuance når man når til venstrefløjens højrefløj – fascismen og national socialismen – alt hvad der ligger derudover har den socialistiske hjerneorm gjort det umulig af fatte endsige forstå.

  Peter Andersen

  Posted: 1 juni 2014 - 10:08 - Svar

  P3 er infantil radio for små unge og progressive poder, hvis verdensbillede er klippet lige ud af SF’s og de radikales partiprogram tilsat lidt Jon Stewart og Politiken. Det hele er så tilpas sammenspist, at værterne sikkert har en far eller en mor ansat i selve radiofonien eller noget andet “ved musikken”.

  Hvis man er ugleset i det sammenrend, er det at betragte som et adelsmærke..!

Angela

Posted: 1 juni 2014 - 09:49 - Svar

Just nu sänds Godmorgon Världen på SR P1. Programmet inleds euforiskt med partiet som public service lotsat fram, därefter EU-propaganda kallad analys. Det tredje inslaget (tror jag eftersom inte SR längre visar sin tablå) är intressant. Det handlar om det egyptiska valet. Ta del av det i reprisen i kväll eller på nätet och lär och bäva. En verklighet som snart är vår. Med ilfart rusar västvärlden mot samma öde. Verkar dock som om Australien skulle undantas.

Nu har jag tröttnat på att sitta här och kommentera gårdagens inlägg och drar. Man har god lust att strunta i hur det går för Sverige och väst. Vill folk ha skit så låt dem få det. Ibland kan man undra vilka länder som är i-länder eller u-länder. Folk i Thailand, Egypten m fl verkar ha förstått mycket mera än folk i Sverige, Europa och Amerika.

HH

Posted: 1 juni 2014 - 10:46 - Svar

Precis som Angela hörde jag Godmorgon Världen i dag. Norborg gjorde en bra analys om väljare. Men det jag inte står ut med är ordet “främlingsfientlighet”. Svenskar är inte fientliga mot andra. Varför inte ett mer civiliserat “främlingsnegativa”, “ifrågasättande” etc. Det är denna omutliga stämpel som förs åt två håll: de som vill ha status quo och de som får färgen på sig. Förmodliglen begriper inte invandrarvurmarna att de SJÄLVA talar om vilka de är!

Jag träffar regelbundet både irakier, iranier, bosnier och en nigerian. De första grupperna är akademiker, bra på svenska och har helt lämnat allt vad religion innebär. Glöm inte att Irak är det gamla Mesopotamien och Iran det högkultiverade Persien. Och Syrien… ack du milde! Vad säger inte Damaskus och Aleppo den kristne.

Men det vet man nog inte i massmedia…

  Rune

  Posted: 1 juni 2014 - 16:15 - Svar

  Eller ännu hellre: Främlingsskeptisk.

Ludvig

Posted: 1 juni 2014 - 11:52 - Svar

I svenska journalisters huvuden är det 30-tal!Dom säger det inte rent ut, men hela deras kampanjjournalistik, där dom smetar ner alla avvikande röster med “rasistisk”,”fascistisk” (och när dom känner sig riktigt godmodiga “främlingsfientlig”)bygger på en dröm om det egna hjältemodet, där de tar upp kampen med en av dem själva framkallad och projicerad fascism-bild. Projicerad? Ja, därför att de tillskriver andra det de själva håller på med, med sin giftiga hatpropaganda.

Själva är de en samling små Goebbelsar som fyller radio- och tv-lyssnarna med dessa smädesord dag in och dag ut, från över-Goebbels Wolodarski via Hedemoar, Ci Holmgrenar och så vidare ner till Goebbelina Sara Stenholm som nu i morse använt SR:s Godmorgon världen för den ständigt pågående desinformationen.
Och de miljoner stilla i landet klarar inte av att kallas för dessa skymford. De går in i en tystnad. Kan de annat än bli indoktrinerade?

Den av etablissemanget accepterade likriktningen av medierna är häpnadsväckande och missbruket av språket där är förödande.

Att Jimmie Åkesson så hamnat på defensiven och inte sätter en nolla som Ci Holmgren på plats är problematiskt. Hans taktik har ju varit att ligga mycket lågt för att inte minst locka “de stilla i landet”, men han är väldigt nära gränsen där detta blir kontraproduktivt.

Åkessons imponerande förmåga att inte låta sig provoceras är ett verkligt trumfkort, men var finns nu den nödvändiga offensivkraften?
Och visst, det är inte förvånande om han känner sig mycket trött just nu.

  Skåning

  Posted: 1 juni 2014 - 14:46 - Svar

  Tack, Ludvig. Du uttrycker dig bättre än jag. Åkessons ständiga förmåga att inte bli förbannad är övermänsklig, och jag kan verkligen förstå att han är trött. Jag blir bara så upprörd när jag hör sånt här. Varför måste SD antingen vara betongnationalister som Kasselstrand eller helt böja sig för journalisternas världsåskådning. Jag tror inte att det i nuläget är mer ursäkter som behövs utan mer konfrontation, precis i Wachtmeisters stil.

   Ludvig

   Posted: 1 juni 2014 - 15:01 - Svar

   Absolut!
   Wachtmeisters stil är perfekt i nuläget.
   Åkessons undfallenhet gentemot Holmgren kunde lätt ge intrycket att han inte var påläst (vilket hon ju inte var om man lyssnade noga efter), och det är ju inte bra.

   Mvh
   ludvig

Nils

Posted: 1 juni 2014 - 12:53 - Svar

Nu hørte jeg ikke hele interviewet, men det, jeg hørte af det, syntes jeg var helt o.k. for det følger blot den form, der er for programmet lørdagsinterviewet: At det skal være bidsk og konfrontatorisk, og det levede hun helt op til. Der bliver gået til stålet, og sådan skal det være. Det er jo ikke programmets skyld, at vor ven gør en lidt mat figur.

HH

Posted: 1 juni 2014 - 12:57 - Svar

Ludvig du beskriver precis det vi alla känner och ser och upplever. Tack!

I händerna kom några små historiska beskrivningar av en del landskap i Sverige – Västmanland, Dalarna, Sörmland, o s v. Jag satt hela tiden och imponerades av vårt folks innovativa förmåga. Att från stor enkelhet komma till stor komplikation.

För en herrans massa år sen jobbade jag som journalist i Bergslagen. Stråssa och Striberg var gruvor som fortfarande var i drift. Några engelska blivande gruvingenjörer hade kommit dit för praktik och min uppgift var att göra ett reportage om dessa unga män och gruvor i allmänhet och värdet av det som togs upp.

Jag minns fortfarande hissen vi åkte ned med! Djupt ner i jordens innandöme.

Sen, när jag läser den djupt ovetande fru Schyman slår mig en annan sak. Fru Schyman skulle inte ha det så bra om inte vårt folk förstått att använda sig av naturens resurser. Att det funnits innovatörer och sådana som med pengar bidragit till samhällets uppbyggnad på alla fronter. På vår vetenskap – gör ett besök i Eskilstuna och titta på en del av vår industris födelse – som betytt så mycket för oss. Läkarvetenskapen… tbc:ns utrotande, medlen mot difteri, mot polio. Nog tusan har vi detta lands innovatörer att tacka för mycket!

Så sorgligt då att höra t e Miljöpartiets fantasideklarationer. Energi behöver vi, men känner hr Fridolin till termodynamiken?

Obildningen står högt i kurs i vårt land. Det vet vi!

  steen

  Posted: 1 juni 2014 - 13:00 - Svar

  denne video beskriver SVT’s valvaka. Jeg så det ikke selv, men jeg har læst en del om det. Det er slemt. Ludvig har ret i, der må være en grænse for, hvor defensiv Åkesson skal være.

   Angela

   Posted: 1 juni 2014 - 20:50 - Svar

   Det är bra att du tar upp detta ämnet “Aktivistisk public service journalistik”. Jag hoppas att många forskare tittar på valet i år och demokratins sönderfall. Många gissade att valet skulle bli ovanligt smutsigt denna gång. Jag har aldrig under mitt liv varit med om något liknande.

   Att medier och andra institutioner så aktivt varit med i valet med en fruktansvärd ful propaganda mot folket. Man ger sig in i valet som valarbetare. Det är anmärkningsvärt. Och företräder vissa partier medan man attackerar andra. Alf Ross och Hal Koch skulle slagits med häpnad. Det som är anmärkningsvärt är att public service tar del i valet och så oförblommerat för vissa partiers talan. Framför allt MP och F!. Medan de attackerar SD på ett mycket fult sätt dagligen flera gånger så fort tillfälle bjuds. De tar aktiv ställning fastän de inte har något parti eller är partiledare. Det kan bara leda till en sak och det är att det är en medveten kampanj, olaglig sådan, och påbjuds av någon. Detta sker inte av en slump utan är en medveten handling. Andra program i public service följer upp kampanjen mot SD samtidigt som man demoniserar väljarna som opinionsundersökningarna visar finns. Man försöker skrämma dem på olika sätt. Så fort någon tar avstånd från SD blir det första nyhet och basuneras ut under hela dagen i SVT och SR.

   Inslaget i Lördagsintervjun där Åkesson ställs till svars för vad en privatperson sagt i ett samtal med en annan riksdagsledamot och som riksdagsmannen (Kent Ekeroth) skrivit om i sin blogg är oerhört intressant eftersom ett liknande uttalande sänds i Blekingenytt samma dag el möjligtvis kvällen innan intervjun. Uttalanden ligger nära i tiden, kommer från privatpersoner och behandlas helt olika. Åkesson hade inte ens träffat kvinnan som sa det utan Ci Holmgren berättar om det i Lördagsintervjun och börjar sedan ställa frågor om det. Ci Holmgren pressar Åkesson om vad kvinnan sagt och varför. Uttalandet från kvinnan är inte ens extremt. Personligen har jag nog hört 100-tals personer säga samma sak under flera års tid och andra har skrivit om det i insändare i medierna. Utalandet löd: “Jag känner inte igen mitt land längre”. Jag tror t o m att Julia Caesar haft det uttalandet i sin blogg.

   Varför lägger intervjuaren så stor vikt vid detta uttalande? Dagen före, kvällstid rapporterar Blekingenytt, helt a propos utan något som helst samband med något annat i sändningen eller kopplad till någon dagsaktuell Nyhet, EU-valet hade varit för en hel vecka sedan. På ett mycket utstuderat sätt säger nyhetsförmedlaren något i stil med : “I Sölvesborg har man glatt sig åt SD:s framgångar MEN det är inte alla som gjort det.” Jaha, tänker TV-tittaren vad skall nu komma för skit om SD. Och mycket riktigt. Blekingenytt visar en kvinna i blild, närbild som säger att hon tycker det känns mycket obehagligt eftersom hon upplever 30-talet”. Intervjun slut. Det var allt. Ingen förklaring. Ingen analys. Ingen partiledare som fick stå till svars för vad denna kvinna upplevde. Inte statsministern som är ansvarig för det samhällsklimat som råder inte demokratiministern. Skulle inte statsministern blivit pressad över samhällsklimatet på samma sätt som Åkesson? Det är så uppenbart att det är pinsamt och inkompetent i sig. Blekingenytt ville tala om för folk att i samband med SD tänker man HITLER! Det är bara nazister som firar. Budskapet skulle bara trumpetas ut så att folk blev uppmärksammade på att SD inte är “rumsrena”. Journalister vet att många har en s k auktoritetstro och uppfattar det journalister säger som en odiskutabel sanning. Dessa två händelser är så uppenbara i sitt syfte att de måste uppmärksammas och tas till forskningen som jag förväntar mig bedrivs i ämnet just nu.

   Det är SKANDAL att ett public service-företag beter sig på det sättet. De bedriver propaganda tillsammans mot ett enskilt parti som om de vore ett parti själva som vill vinna valet. Jag har aldrig upplevt något liknande förut.

   Det som också är anmärkningsvärt är den låga kunskapsnivå som journalisterna har vad gäller demokrati och de liberala fri-och rättigheterna. Trots denna låga kunskapsnivå tar man sig för att näpsa folk i debatter t ex Ring P1. Man kan ju förstå att de inte är medvetna om sin obildning men någon ansvarig som kan något borde ingripa. Men det gör man inte. De svar som ansvarig chef för just valvakan ger är häpnadsväckande.

   Det var bra att du tog upp valvakan. Den är en skandal i sig. Jag trodde inte att valvakor och val kunde bli värre än vad det var 2006 och 2010 men det kunde det.

Skåning

Posted: 2 juni 2014 - 01:34 - Svar

“Det var bra att du tog upp valvakan. Den är en skandal i sig. Jag trodde inte att valvakor och val kunde bli värre än vad det var 2006 och 2010 men det kunde det.”

Jag var helt förberedd på att denna valvaka skulle bli värre, men även jag överraskades av hur extremt det skulle bli. Till skillnad från Steen har jag fortfarande SVT och DR1 samt TV2 i mitt utbud så jag växlade mellan valvakorna.

Det var rent surrealistiskt. En känsla som knappt går att beskriva, men det bekräftade samtidigt att det inte var jag som var sinnessjuk, utan att det land jag lever i har blivit det. Alla partiledare och företrädare, samt valbevakare behandlade varandra civiliserat. De gratulerade varandra och hälsade artigt. En synbart svettig Lars Lökke Rasmussen (Venstres partiledare och valets stora förlorare) kunde till och med öppet tillstå att detta valresultatet gav en tydlig signal från folket att man ville ha mindre EU och mer Danmark, och att detta var något som han som politiker och hans parti fick granska sig själv inför! Något liknande skulle ALDRIG, ALDRIG en svensk borgerlig politiker säga. Det finns bara inte på kartan. Att växla mellan valvakorna kändes faktiskt som att sitta i Östberlin 1988 och blicka avundsamt över muren.

Man kan se et sammendrag her. S

Leave a Comment