29
maj
Seneste opdatering: 7/6-14 kl. 0504
78 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Videoes: Gruß der Jungen Schwedendemokraten an alle freiheitsliebenden Europäer. I Østrig vækker den Identitære bevægelse stor opstand. – Jeg bryder mig ikke om det, alle de blågule faner, de vandkæmmede drenge med slips i marchkolonne til opulent Hollywood musik, den militante tone. Det smager forkert. Slagord som “Sverigevänlig” og “Sverigefientlig” sætter sig på tværs i mine ører. Jeg kan ikke lide folkrörelser eller begejstrede folkemasser af næsten nogen art. Slap dog af! Der er heller ingen i Danmark der frivilligt kalder sig selv eller andre ‘nationalister.’ Nationalisme er en ideologi der finder forskellige udtryk, og jeg er ikke ideolog.

Endnu engang må jeg tænke et stykke tid over, hvad historikeren Herman Lindqvist skrev forleden i Danskhat – en stolt tradition här i Sverige. (ægte skåninge tæller ikke med her og besindige Jimmie Åkesson heller ikke.) Det er trukket hårdt op, ligesom en ven i Gøteborg siger, ikke jeg: “Svenskerne er naturlige facister” – fra højre til venstre. Han regner Schyman, Miljøkommunisterne, main-stream feminismen, liberalisterne og hele dynen med, så sandt som fascisme er den nationale afart af kommunisme. Han mener antagelig, at svensken er meget glad for -ismer i en grad, så det ligner erstatningsreligion.

Sverige och Danmark ligger så nära varandra, men de kulturella skillnaderna är mycket stora. Huvudproblemet är inte språket. Chefen för det danska Nordea Peter Lybecker sa så här: ”Innan jag begav mig in i fusionsarbetet som senare resulterade i Nordea trodde jag att den största skillnaden mellan danskar och svenskar var språket. Nu vet jag att det är den enda lik­heten.”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 29 maj 2014 - 01:56 - Svar

Svulstighed eller ikke svulstighed, jeg kan nu godt lide videoen!

EU er skabt for at knuse de europæiske nationer og har igangsat en masseindvandring der paradoksalt nok vil forvandle vores stater til endnu mindre enheder af evigt krigende enklaver.

Vi behøver blot at se til Ukraine for at skue vores egen fremtid.

Og hvis Europa ikke tilhøre europæerne, ja så ved vi jo godt hvem det så kommer til at tilhøre.

Op for drama-musikken og frem med flaget! 😉

T. Snorrason

Posted: 29 maj 2014 - 03:26 - Svar

Jeg kan ikke lide folkrörelser eller begejstrede folkemasser af næsten nogen art. Der er heller ingen i Danmark der frivilligt kalder sig selv eller andre “nationalister”.

Det er var dog en slem gang uigennemtænkt ævl.
Du farer rundt, søger efter og fotograferer netop motiver, som er klart nationalistiske.
Du klager over EU udsletter nationalstaternes egenart.
Du bryder dig ikke om, at blive påtvunget sharia.
Osv, osv.
Med andre ord du er nationalt sindet, helt naturligt som alle andre også er det, man kan bedst lide sine nærmeste, som man kender bedst.
Det er da interessant at besøge fremmede lande, men når man vender hjem, ja så glæder man sig over lokale dufte, lyset, årstiden osv.

Og hvad angår “folkrörelser eller begejstrede folkemasser”? Hvad er der galt ved fodboldkampe, Livgarden der trækker op, byfester eller fra udlandet karneval i Rios osv?

Der er intet galt i at være nationalist, alle er det på et eller andet plan.

  steen

  Posted: 29 maj 2014 - 11:20 - Svar

  Fædrelandskærlighed og nationalisme er to helt forskellige ting Se f.eks. George Orwell: Notes on Nationalism. Når vi har mange ord for den nationale følelse, er det fordi vi har mange varianter med konkrete forskelle. Jeg benytte anledningen til at genlæse Orwell, det er lige så klart observeret, som da jeg læste det første gang i 1970

  Jeg har aldrig kendt en dansk nationalist eller en chauvinist, men jeg kan da ikke udelukke, jeg kommer til det. Selv ikke de temmelig mange gamle frihedskæmpere, jeg har truffet gennem årene.

  Det Radikale madammevælde skal såmænd nok lykkes med at skaffe sådan nogle med tiden. Der står en gryde på komfuret og brygger med en krig i Europa, og jeg minder bare om hvis skyld det bliver.Heldigvis bliver det næppe i min tid. Tænk på, hvilken stemning i landet en stor, ‘vellykket’ terroraktion vil have, og tænk på, at vi næppe undgår den.

  Folkemasser, jeg skrev “af næsten nogen art” og tænkte på fodboldkampe og 5 maj, der dog blev den blodigste dag under besættelsen.

  >Document skriver Sverigedemokratisk Ungdom imiterer Génération Identitaire, og jeg er helt enig.

  Det var det sidste jeg så inden jeg tørnede ind i går, og reaktionen var en refleks. Men jeg står ved den. Den svenske nationalfølelse er en inficeret sag, der mangler en naturlig radar på feltet. Dette gælder naturligvis ikke alle svenskere, men alle dem, jeg har iagttaget i politik.

   Svend Andersen

   Posted: 29 maj 2014 - 12:24 - Svar

   Jesper Langballe havde engang et smukt lille indlæg om patriotisme og nationalfølelse på Nomos: http://www.nomos-dk.dk/skraep/1983_idag/langballe.html

    Børge

    Posted: 29 maj 2014 - 14:13 -

    Fremragende kommentar af Langballe.

    De radikale er så indskrænkede, at de tror, at tilværelsen er noget man vælger.

    Kernen i vi konservatives verden er familien. Den er kernen vi bygger vor tilværelse op omkring, samtidig med at vi inds3er fordelene ved at “dele” med naboerne. Så med læsebrillerne ser vi familien, og uden ser vi nationen.

    Konservative bygger og de radikale vælger, hvad andre har bygget. Afskyelige mennesker.

   T. Snorrason

   Posted: 29 maj 2014 - 13:50 - Svar

   Der er intet galt i krig, voldelige opstande osv.
   Som bekendt er krig blot politik med andre midler. Omkostningerne er mere synlige ved krig end ved andre politiske omvæltninger, men derfor kan de stadig være et nødvendigt onde for at få balancer genskabt i samfundene.
   Ja, vi får krig, men ikke krig mellem nationer i Europa, derimod borgerkrig med religiøst/politisk indhold, hvilket er værre og mere brutalt end ordinær krig. Årsagen dertil er som altid politisk ledelse ude af trit med befolkningen, sådan har det altid været, så længe der har eksisteret mennesker.
   En eller flere terroraktioner vil have en glimrende effekt, af en lidt andenj art end terroristerne og deres bagmænd, som har et politisk mål, nok forestiller sig, nemlig et totalt og endeligt opgør med islam som politisk faktor.
   Rusland og Kina ved, hvad der skal gøres, og har gjort det gennem århundreder, Europa og USA lærer det nok også igen, så et par, selvfølgelig islamiske, terroraktioner er helt i orden, idet de tusinder, der alene har fundet sted siden 9.11, ikke synes at have gjort tilstrækkeligt indtryk på politikerne, vore nuværende, såkaldte samfundsledere.

   Fædrelandskærlighed og nationalisme er to helt forskellige ting – rent sofisteri.

   Østrogenets effekt på tidens politiske “åndsliv” er jeg helt enig i, men det ordner udviklingen også, det svenske samfunds post-kommunistiske, eller måske rettere neo-marxistiske/kommunistiske samfundsudvikling er ganske som et abebur i ZOO interessant at følge.
   Blot beklageligt at Sverige ligger så tæt på Danmark.

    steen

    Posted: 29 maj 2014 - 13:57 -

    Sofisteri? Overhovedet ikke.

    Nationalisme er en ideologi, og jeg er ikke følger af nogen ideologi, og så er jeg måske mere følsom for sprog, end du åbenbart er. Jeg kan som nævnt heller ikke døje “Sverigevänlig” og “Sverigefientlig”, som man hele tiden hører i SD regi rigtignok i de lavere lag af partiet, men jeg er heller ikke noget foreningsmeneske.

    De der undrer sig over at der opstår nationale og konsevative bevægelser i Europa, skulle have deres skolepenge tilbage. I stedet skulle de glæde sig over, at de fleste er spiselige. Det er ikke nogen stationær tilstand.

    Multikulturalisterne vil komme til at fremkalde alt det, de mest afskyr, og sikkert også noget af det, vi andre afskyr. Jeg ser næsten ingen tegn på i Folketinget og navnlig EU, at nogen vil forebygge det.

    T. Snorrason

    Posted: 29 maj 2014 - 16:14 -

    Nationalisme er en ideologi
    – nej det er det ikke. Det er et alment, evigt og naturligt menneskeligt sammenhold med sine egne. Ordet har fået New Speak, venstreorienteret betydning efter Adolfs nationalsocialisme, nu har det en klang af masseudryddelser, hvilket den internationale socialisme så afgjort også stod for. Men det udelades behændigt. Nationalisme er ikke ondt, tværtimod.

    jeg er ikke følger af nogen ideologi
    – det er jo også en ideologi.

    og så er jeg måske mere følsom for sprog, end du åbenbart er.
    – helt klart, ganske som i Animal Farm. Du retter ind efter New Speak og formulerer på modstanderens præmisser ved at anerkende hans fortolkninger af ordene, som gør sort til hvidt i en politisk kamp: dialog og dialogcentre, interfaith, race i betydningen religion, inkluderende, man må ikke generalisere, progressiv, højreorienterede fascister og nazister, man skammer sig over – at modparten ikke har samme opfattelse, reelt eklatant og tåbelig, barnlig selvforheligelse. Alt sammen negativt ladede politiske termer for at forhindre andre at nå til korrekt opfattelse af virkeligheden og handle derefter.

    Jeg kan som nævnt heller ikke døje “Sverigevänlig” og “Sverigefientlig”
    – intet galt med de ord, beskriver ganske fint forskellen mellem ikke-venstreorienteret og international, yderligtgående venstreorienteret Frankfurterskole.

    Dem der undrer sig over, at der opstår nationale og konservative bevægelser i Europa, skulle have deres skolepenge tilbage. I stedet skulle de glæde sig over, at de fleste er spiselige. Det er ikke nogen stationær tilstand.
    – mere New Speak. Nationale og konservative bevægelser, underforstået nazismen marcherer igen, hvilket er noget vrøvl. Men rigtigt, at almindelige mennesker er trætte af det såkaldt progressive og de ulykker, det har nedkaldt over Europa, den ny Sovjet. Skriv hellere at befolkningerne er naturligt trætte af topstyret og overbureukratiseret socialisme, som alene foramer samfundene og vanskeliggør dagligdagen unødigt. Faktisk er det en helt naturlig og stationær tilstand i et sundt samfund, de skal lige ryste lidt New Speak af sig.

    Multikulturalisterne vil komme til at fremkalde alt det, de mest afskyr, og sikkert også noget af det, vi andre afskyr. Jeg ser næsten ingen tegn på i Folketinget og navnlig EU, at nogen vil forebygge det.
    – det er netop det, den kommende politiske terror naturligt vil hjælpe på.

    Vil man ikke lære, så må man føle.
    Sådan er naturens lov, og den vinder altid til sidst.

    steen

    Posted: 29 maj 2014 - 16:15 -

    Vær venlig at slå ordet op. En wikipedia rækker.

    T. Snorrason

    Posted: 29 maj 2014 - 17:10 -

    Det er hverken Wikipedia eller en ordbog, der afgær, hvad jeg mener!

  Svend Andersen

  Posted: 29 maj 2014 - 11:30 - Svar

  Hic patria, hic bene. Semper custodio.

  Machiavelli

  Posted: 30 maj 2014 - 03:02 - Svar

  Fuldstændig enig.

Voldposten

Posted: 29 maj 2014 - 07:00 - Svar

Den video er nok det mest præcise skud i egen fod, jeg hidtil har set. Hvis det på nogen måde tegner Sverigedemokraternas talent for politisk agitation, så siger jeg ‘tak skævben’! – Den giver mindelser, som får det til at vende sig i mig..
http://www.youtube.com/watch?v=29Mg6Gfh9Co

  ny kommentator

  Posted: 29 maj 2014 - 13:48 - Svar

  @Voldposten (jeg er fast follower)

  Uden at vide det, tror jeg ikke man umiddelbart kan billedtolke på disse typer som man gjorde i 70’erne.. Bob Glitter (Bitterblog).. Har en del ganske sjove beskrivelser af disse “hipster” fashion statements… Disse Hitlerjugend frisurer kan udemærket dele holdninger/politik med fuldskæg og langt hår i “mig og Charlie” læderjakke… Den totale opløsning af sammenhængen mellem “uniform” og indhold.. Gik fløjten da SF fik “stylet” den tomme “raslebøsse” Villy Søvndal.. Så han kunne passe et job (uden at blive grinet af) i udenrigsministeriet og samtidig “appellere” til hans vælgergrundlag i storbyerne.. SE LINK og læs gerne lidt Bitterblog om “Hipster”..

  http://www.youtube.com/watch?v=lVmmYMwFj1I

   Voldposten

   Posted: 29 maj 2014 - 14:13 - Svar

   Jovist… jeg tror da heller ikke at dengserne på den video deler ret mange meninger med Hitlerjugend, men altså!… udseendet alene er stærkt associassionsgivende til den video, jeg henviser til, ikke? – Hvad værre er – i det mindste for mig – det totale fravær af humor, for slet ikke at tale om selvironi. Men hvad, de er er vel svenskere….

    ny kommentator

    Posted: 29 maj 2014 - 14:43 -

    Associationen fra “din” video, deler jeg helt… Men når man ser Johanne S Nielsen i dueblå skjorte, mørke bukser med pressefolder og ultrafeminine stiletter (som workingclass Hellerup)… Og når Villy dresses op som “yngre ledende” medarbejder i Danske Bank… Så ophører associationen og image fortolkningen efter nutidens forståelse… Inden i dem begge er en Jette Gotlieb men dette er glemt…. 2100 Spelt typerne stemmer RV, SF og EL… Ikke fordi de absolut deler deres politik.. Selv “stemmesedlen” er vel efterhånden bare et “fashion statement” (de har alle deres børn i “whites only” skoler… Derfor synes jeg også at Steen dømmer de unge svenskere vel rigeligt hårdt, de stiller sig i “skudlinien”, i sig selv er det modigt i Sverige… Dog uden jeg har dybere kendskab til Svenskerne, anden end den fra blogs..

    http://www.uriasposten.net/archives/4482

Robin Shadowes

Posted: 29 maj 2014 - 07:22 - Svar

Jag har aldrig känt av något danskhat men så är jag också infödd skåning. NV-skåning till och med. Uppfödd i en tid då vi hade två färjelinjer, Vikingbåtarna och dom kanske mer kända Scarlett-färjorna. På lite över en timme, tror det tog 75 minuter så var man inne i ett annat lands huvudstad. Som trots det kändes mer som min/vår huvudstad, då Stockholm var väldigt avlägset för oss. En enda gång råkade vi ut för en otrevlig pölsehandler men det är också det enda jag kan dra mig till minnes. Kanske var han trött på alla fulla ungdomar, vad vet jag. Hur som helst har jag alltid känt mig mer avslappnad i Köpenhamn än i Stockholm där folk till och med halvspringer fram. Tydligen räcker inte tiden till nog för dessa arma stressade själar. Inte så konstigt då att dom har blivit galna över tid. Har säkert inte varit över på över 10 år men varje sommar längtar jag över. Det har alltid stupat på att jag inte haft någon att åka över med. Om jag finge en hel dag i Köpenhamn så skulle jag gärna återbesöka Bakken men jag älskar även smågatorna runt Ströget, med klassiska ställen som Fantask och Montmartre.

Tingeling

Posted: 29 maj 2014 - 08:02 - Svar

Som gammal Malmöbo kan jag bara säja att Köpenhamn alltid varit “min” huvudstad och det danska kungahuset varit “mitt” kungahus.
Och i min släkt kände alla likadant.
Det danska folket var så nära, och så lätta att förstå sej på….mycket humor….stor integritet….varmt hjärta.
Det bara var så.
På den tiden.
Innan Malmö invaderades av folk som varken bryr sej om Sverige eller Danmark.

Ole Burde

Posted: 29 maj 2014 - 10:20 - Svar

Jeg er enig Med Steen i at tonen i videoen er noget som INDTIL NU ikke helt passer ind i vores elskede blide og selvironiske danskhed .
Den som ikke er på mode mere…
Uheldigvis er det bare for sent at græde over spildt mælk ,alt for sent .
For Sverrige er der kun ET valg tilbage : Enten en selvsikker og brutal nationalisme , eller også en giftig kombination af post-national ”progressivisme” og Islaam .
For mig er valget en selvfølgelighed …”Come Hell or High Water! ”

Svend Andersen

Posted: 29 maj 2014 - 10:28 - Svar

Vedr. den første video: det ser ud til, at SDU er blevet inspireret af Génération Identitaire’s første video “A Declaration of War” – flot video, godt gået, SDU 😉

  Santor

  Posted: 29 maj 2014 - 11:37 - Svar

  Jeg ser det på samme måde som dig, men jeg kan godt forstå dem der drager parallellen til fortiden. Man skal måske forstå deres fremgangsmåde som et forsøg på at finde deres egen stil fordi de ingen tillid har til deres forældres generation og kan ikke hente hjælp fra deres erfaringer.

   Morten - - -

   Posted: 29 maj 2014 - 13:59 - Svar

   Koreograferet “spontantinet”, effekter, samt villethed og anstrengthed, er altid sådan lidt … Det må vel tilskrives dannelsestabet, at filmmagerne ikke selv fik den oplagte association til “Cabaret”.

   – – –

norje

Posted: 29 maj 2014 - 11:32 - Svar

Imo, så når ikke originalen til anklene engang:)

Tim Pallis

Posted: 29 maj 2014 - 12:39 - Svar

Jeg kan ikke se noget svulstigt eller national-chauvenistisk i den demo. Svensk middelklasse har altid været velklædte i modsætning til danskere. I det hele taget er der stor forskel på, hvordan man går klædt i Danmark og Sverige. Det oser ikke af fascisme. Prøv at se på deres milde smil med lidt selvironisk humor i. Det er bare veluddannede unge svenskere fra de borgerlige rækker med nogle gule flag. Musikken er heller ikke pompøs. Se så på mod-demoen, de ligner antifa-unge fra jagtvejen. OK en DFU demo vilde nok se anderledes ud i Danmark, for stilen er ret traditionel svensk. De er sgu så velplejede. Det er el helt modeshow.

  Svend Andersen

  Posted: 29 maj 2014 - 12:47 - Svar

  Enig. Vel talt, Tim.

Gunnar Biering

Posted: 29 maj 2014 - 13:28 - Svar

Jeg synes godt om videoen, efter omstændighederne. Musikken finder jeg ikke særlig svulstig – den minder om musikken fra de uforglemmelige amerikanske TV-serier “Band of Brothers” og “Pacific”.

De unge SDU’ere går vel heller ikke i marchkolonne. Flere af dem ser tværtimod lidt trykkede ud, hvilket man udmærket forstår, når man kender det officielle Sveriges uanstændige behandling af dem.

Og en genial pointe at vise, hvem der er deres modpart: De rød-brune tæskehold fra den yderste venstrefløj. Det er dem, der er fascisterne. Det er dem, politiet må beskytte de fredelige borgere mod.

Børge

Posted: 29 maj 2014 - 14:29 - Svar

Jeg er som Steen ikke glad for sammenstimlende ismer, men jeg synes, at der er for meget sur hønsestrik i Steens kommentar.

Vi er i krig, og i krig uniformerer vi os for at understrege sammenholdet, og for synligt at adskille os fra fjenden.

  steen

  Posted: 29 maj 2014 - 14:32 - Svar

  Den ‘sure hønsestrik’ er en luksus, vi endnu har. Jeg strikker lidt endnu.

Thomas Nydahl

Posted: 29 maj 2014 - 15:17 - Svar

Steen, jag finner din kommentar så intressant och av så principiellt intresse att jag vill att också mina läsare ska ta del av den, varför jag just denna bloggpost om din och norska Documents analytiska kommentarer: http://nydahlsoccident.blogspot.se/2014/05/hojt-tonlage-och-stark-krit ik.html

  steen

  Posted: 29 maj 2014 - 15:41 - Svar

  Tak. Jeg synes, det er nødvendigt vi skærper vores opmærksomhed på en følelse og en indstilling i Europa, der vokser fordi den er provokeret af komplet tonedøve politikere. Min opmærksomhed har hidtil mest været sproglig, jeg har været helt bevidst om min brug af de mange forskellige ord, man kan væge imellem, for de betyder noget forskelligt.

  Måske vil det gå tabt i kampens hede, men det er rigtigt at insistere på det.

  Orwell er et godt sted at begynde, han skelner f.eks mellem Positive Nationalism, Transferred Nationalism, Negative Nationalism, og han skriver netop, som Torben Hansen nedenfor:

  Nationalism is not to be confused with patriotism. Both words are normally used in so vague a way that any definition is liable to be challenged, but one must draw a distinction between them, since two different and even opposing ideas are involved. By ‘patriotism’ I mean devotion to a particular place and a particular way of life, which one believes to be the best in the world but has no wish to force on other people. Patriotism is of its nature defensive, both militarily and culturally. Nationalism, on the other hand, is inseparable from the desire for power. The abiding purpose of every nationalist is to secure more power and more prestige, not for himself but for the nation or other unit in which he has chosen to sink his own individuality.

  Kasper Støvring har i Danmark skrevet gode analyser af de Identitære, han ser med forståelse på dem, men uden begejstring.

   Thomas Nydahl

   Posted: 29 maj 2014 - 15:54 - Svar

   Steen, i detta är vi helt överens. Och Torben Hansson är också inne på samma tankegång. I min bok om Identitärerna skriver jag bland annat:

   Vad patriotismen beträffar delar jag John Lukacs uppfattning, så som han formulerar den i Democracy and Populism : ”Vi har sett att medan den verkliga patriotismen är defensiv, så är nationalismen aggressiv; patriotism är kärlek till ett speciellt land, med sina speciella traditioner; nationalism är kärlek till något mindre påtagligt, till myten om att ett ”folk” rättfärdiga allt, ett politiskt och ideologiskt substitut för religion; både modernt och populistiskt (… ) Patriotismen är alltid mer än enbart biologisk – eftersom välvillig kärlek är mänskligt och inte bara ’naturlig’. Naturen har, och visar ingen, välvilja.” Det finns en patriotism som tar sig de uttryck som Lukacs formulerar, men det finns också politiska rörelser – som Svenska Motståndsrörelsen och Svenskarnas Parti – vars patriotism snarast är en krigsförklaring utifrån nationalsocialistiska idéer och övertygelser.

   Fast Orwell har förstås formulerat det hela så mycket bättre!

   Svend Andersen

   Posted: 29 maj 2014 - 18:56 - Svar

   Grunden til Støvring’s ambivalens over for Génération Identitaire kunne skyldes, at Støvring er en varm fortaler for nationalstaten, mens [dele af] GI afviser denne; Arnaud Delrieux – initiativtager til GI og en af de ledende personer i bevægelsen – har således udtalt:

   There is no “identitarianism.” Génération Identitaire is not a club for ideologues fantasizing about the “Grand Soir” (the general upheaval to come) or “glorious tomorrows.” We are young and pragmatic, both in our methods and worldview. This does not, however, keep us from having an ideal: we want to live in peace on our land according to our identity, like every people has the right to.

   The 20th century was the century of ideologies – Liberalism, Socialism, Communism, Nationalism, all of which failed. The 21st century is the century of identities. Indeed it is the very substance of the European people that is threatened by the steamroller of globalization, invasion-migration and multiculturalism. Sovereignists have missed the boat by a longshot: it’s no longer the power or sovereignty of nation-states that’s in jeopardy; it’s the very identity of our friends, our families and our kinfolk. On the ethnic scale, because of the effects of migrant submersion on demographics, and on the cultural scale, because of the uniformization of different ways of life. In addition to this, European nation-states, prime inheritors of the Jacobinist ideas of the French Revolution, were the first agents in the destruction of popular traditions, deep rooted cultures and spiritual mass movements which fortified and irrigated European societies. No ideological recipe forcibly applied by these nearly extinct fossils can protect us anymore. The people have to take their fate into their own hands: time to wake up!

   [oprindeligt interview på AltRight, nu gengivet på http://www.radixjournal.com/altright-archive/altright-archive/main/the -magazine/europa-nostra%5D

Torben Snarup Hansen

Posted: 29 maj 2014 - 15:41 - Svar

@ Steen: Nationalisme er en ideologi, men ikke patriotisme, nationalt sindelag eller sammenhold. Menneskeheden er ingen aktør. Det er derimod flokke eller fællesskaber som stammer, klaner eller nationer, som kan sammenlignes med et forsikringsselskab. Det er der intet ideologisk i.

  Thomas Nydahl

  Posted: 29 maj 2014 - 16:10 - Svar

  Förlåt Torben, att jag kallade dig “Hansson” – jag vet ju vad du heter!

   Torben Snarup Hansen

   Posted: 29 maj 2014 - 16:13 - Svar

   @ Thomas: Nema problema, som de siger sydpå! Egentlig skulle jeg have heddet Knudsen.

   Torben Snarup Hansen

   Posted: 29 maj 2014 - 16:20 - Svar

   Nazismen var det modsatte af patriotisme. Sekunder før pelotonen fyrede mod Claus von Stauffenberg efter kupforsøget 20. juli 1944, råbte han “Es lebe das heilige deutschland!”

   Adolf foragtede tyskerne. I foråret 1945 beordrede han Speer til at ødelægge al infrastruktur. Nationen havde svigtet ham – og skulle dø med ham.

    Hans Und

    Posted: 30 maj 2014 - 06:03 -

    Ja Hitler var jo født og opvokset i det multikulturelle Østrig-Ungaren. Hvilket bare viser hvor farlig uhæmmet multikulti og immigration er.

Alster

Posted: 29 maj 2014 - 15:57 - Svar

Nu er det mit oversatte indlaeg paa den tyske blog. Jeg har laenge overvejet, om tonen var for meget “nazimässig”, som vi siger. Jeg synes, disse unge er noed til at kaempe meget haard i Sverige, saa jeg har kun hoert det, jeg ville hoere til fordel for et friere Europa med en ungdom, som elsker sine hjaemlande! Som nogen (Ole?) skrev her, den “elskede blide og selvironiske danskhed” hjaelper ikke altid, selvom jeg foretraekker den, og vi skal alle passe paa, at vi ikke taenker alt for politisk korrekt-det er jo en sygdom. De har i oavrigt diskuteret det paa Avpixlat mest som Steen. Her er en kommentar fra den tyske PI-blog, som traeffer det?
#39 DieFrau:

“In den Videos schauen diese Schweden ganz schön verbissen drein. Naja, ich habe dort ein paar Jahre gewohnt. Schweden sind ganz allgemein ziemlich verkniffen…. Ein Schwede, der nur schlecht Deutsch spricht, lässt unsere Sprache schlimm klingen. Nicht bös gemeint… Sei es drum. Ich nehme den guten Willen für die Tat.”
Se det nyeste indlaeg paa den samme tyske PI-blog med mange flag: “Wien: Linke Blößen und identitäre Größen”:
http://www.pi-news.net/2014/05/wien-linke-bloessen-und-identitaere-gro essen/

Stefan Borg

Posted: 29 maj 2014 - 17:26 - Svar

“By ‘patriotism’ I mean devotion to a particular place and a particular way of life, which one believes to be the best in the world but has no wish to force on other people”.

Min kommentar: jag trodde aldrig att det Sverige jag föddes i var “best in the world “. Tvärtom, det var en pärs bara att överleva som människa redan från början. Men — och det är det viktiga — jag trodde att det fanns en avsikt med att just jag föddes där jag föddes. Uppgiften var en historisk uppgift, och den var bara min egen, min “identitära”, om ni så vill. Ingen föds i ett tomrum, alla föds vi till ett historiskt nexus, hur vi hanterar den uppgiften kommer att avgöra vår identitet. Ideologierna (läs: -ismerna) är vapen i kriget som förs om våra själar. Men uppgiften består inte i att vinna kriget, utan i att övervinna kriget. Bli “hiin Enkelte”, den som Kierkegaard satte så stort hopp till.

  Angela

  Posted: 29 maj 2014 - 18:00 - Svar

  Våra kommentarer kom ungefär samtidigt så jag såg inte din. Naturligtvis är det så.

  Torben Snarup Hansen

  Posted: 29 maj 2014 - 18:21 - Svar

  @ Stefan:

  “Ingen föds i ett tomrum, alla föds vi till ett historiskt nexus …”

  Netop denne påvisning benægter venstrefløjen og multikulti-ideologerne. På den fløj dominerer en tro på “det serielle menneske” (jvf. Lenin). Enhver kan udskiftes med en hvilken som helst anden. Der er ingen reel – altså praktisk – opfattelse af tid. Fortiden stemples som ond og dum. Derfor ideologiserer de historiefaget. Burkes opfattelse af en kontrakt mellem generationerne anerkendes ikke.

  Marx ville nedkæmpe naturen ved hjælp af historien. Nietzsche ville afskaffe historien med naturen.

  For revolutionære og frankfurtere er nutiden en dårlig udgave af den fremtid, de har i hovedet – utopien med total lighed og ensartethed. Det fremgår af både nazisters og kommunisters slagord:

  “Du bist nichts, dein Volk ist alles!” og “die Partei die hat immer recht”.

  Og øverst hersker Big Brother.

Angela

Posted: 29 maj 2014 - 17:35 - Svar

Intressant diskussion som är en fortsättning på föregående “Hedegaard & Carlqvist: EU in deep trouble Efter valget”. Man tar över etablissemangets “nyord” och låser in sig i begrepp som främlingsfientlighet, nationalism etc. Vi skall inte svara dem med deras nyord för då får de tolkningsföreträde för vad de menar att orden betyder. Och övertaget. Då blir vi inlåsta i lögner som i statistiken i valet. “Lögn, förbannad lögn och statistik”. Vi godkänner deras bild av valet där etablissemanget helt negligerar att inte ens hälften av EU:s befolkning röstar. EU saknar legitimitet som jag skrev i Hedegaards och Carlqvists debatt: Efter valet. Det är samma diskussion som denna med nationalism.Vi godtar deras tolkningar av ord och företeelser. Som T. Snorrason skriver:” … der frivilligt kalder sig selv eller andre “nationalister”. Snällt och lydigt ställer vi upp på det och ungdomarna ser ingen annan utväg än att besätta de roller som står till buds i teaterstycket. Protestens roll och den kan se så ut för DET har de sett på nätet. Vi vuxna sitter ju still en del p g a rädsla, en del av okunnighet, en del av naivitet, en del av likgiltighet en del av ren skär egoism. Endast ett fåtal av oss tar ju oss ton och plats och säger ifrån. Ingen i Ukraina önskade sig det helvete de nu fått. Endast p g a EU:s stormaktsambitioner att utvidga österut. Ryssland som känner sig trängt. Och de stackars ukrainarna får betala priset.

Folk i gemen tänker aldrig på om de är nationalister eller ej. De tänker på sig själva som svensk, tysk, dansk etc. Det är etablissemangets som steen skriver “tondövhet” som skapat fokuseringen på “nationalism” som inte är någon nazism. Nationalist är den som älskar sitt land, en patriot, och har inte varit något negativt förrän EU och globalisterna ville skapa ett imperium. Då blev nationalist motsats till imperialist. Inte konstigt att folk ser positivt på begreppet nation eftersom fortfarande FN består av nationer.

“Document skriver Sverigedemokratisk Ungdom imiterer Génération Identitaire, og jeg er helt enig”, säger steen. Jag har inte sett något av det men det är förmodligen riktigt att de gör. Människor är s k “socialt responsiva” och idag går denna responsivitet med blixtens hastighet p g a nätet , alla apar efter alla och allt så till slut vet ingen vilka/vilket som är original eller kopia/kopior. steen:” Den svenske nationalfølelse er en inficeret sag, der mangler en naturlig radar på feltet.” Jag tror inte det är annorlunda än vad andra människor känner för sina länder som andra ovan i debatten skrivit. Man tolkar utifrån vad man lägger i begreppet nationalism. Och vill man som globalismens förespråkare ha bort demokrati och nationer , folks självbestämmande och suveräna småstater/nationer så ser man till att förflacka och förfula orden. Så ingen skall våga stå för de begreppen. Så kan man man göra med allt. Stå och lukta på en liljekonvalj och njuta tills någon befäster det med något fult och glädjen tar slut. Och ingen vågar säga något om konvaljens ljuvliga doft. Så kan allt förvrängas.

Ungdomar vill tillhöra en grupp. De är livrädda att inte få vara med. Man kan säga mycket om detta och någon tog upp Hitler Jugend…alla diskussioner brukar hamna där fastän det finns andra exempel att dra …och Obama Jugend…och de unga rödgardisterna och…sovjeternas “det är med barnen vi skall börja”…

Jag avslutar kommentaren som Prudentius inledde med: “EU er skabt for at knuse de europæiske nationer og har igangsat en masseindvandring der paradoksalt nok vil forvandle vores stater til endnu mindre enheder af evigt krigende enklaver.

Vi behøver blot at se til Ukraine for at skue vores egen fremtid.”

Ja, Ukraina är ett praktexempel. Putin var inte sen att nappa på det EU-kraterna lanserat i sin stupiditet. Och globalisterna står där med lång näsa. Hur många har redan dött i denna sak?

“Vi behøver blot at se til Ukraine for at skue vores egen fremtid.”

Angela

Posted: 29 maj 2014 - 17:55 - Svar

“Jeg kan som nævnt heller ikke døje “Sverigevänlig” og “Sverigefientlig”, som man hele tiden hører i SD regi rigtignok i de lavere lag af partiet, men jeg er heller ikke noget foreningsmeneske.” Jag tror inte att man skall hänga upp sig på de orden. Orden uppstod nog som “svar på tal” för att de ständigt blev kallade för främlingsfientliga. Något annat står det inte för.

T. Snorrason Posted: 29 May 2014 – 13:50 – ” Ja, vi får krig, men ikke krig mellem nationer i Europa, derimod borgerkrig med religiøst/politisk indhold, hvilket er værre og mere brutalt end ordinær krig.”

Ja, precis. Precis som det avspeglar sig i Syrien, Afghanistan, Irak, Somalia , Nigeria eller varför inte i Latinamerika i krigen med knarkmaffian. Att tro att om man gör hela världen till ett land för att slippa krig är ren idioti. En stor okunskap om människor och samhällen. EU är inget fredsprojekt och har heller aldrig varit. Det är en ren lögn. Krig kommer alltid att finnas så länge det finns liv. Har skrivit förut att de blir värre med alla de teknikaliteter som finns idag, tekniker som gör att vi knappt är medvetna om att vi är i krig förrän vi eller mitt barn förintas. Och värre eftersom vi i en global röra eller sörja inte kan skilja “vän från fiende” (samhällsvetenskaplig terminologi). Snart behöver det inte ens vara en riktig människa utan en programmerad människoliknande varelse. Det är detta vi måste sätta stopp för!

Menig 442

Posted: 29 maj 2014 - 18:11 - Svar

Der skal skrap lud til skurvede hoveder, for at de kan forstå idiotien i, at en hastig voksende fremmed minoritet gerne må kæmpe for at tage Sverige fra svenskerne, mens en svensk minoritet ikke må kæmpe for at få landet tilbage.
De gode og de onde og som Søren Kierkegaard skrev, så kræver det ikke ret meget at være god, men vil man være ond, så kræver det talent.
Mit råd til SDU: “Overspil ikke talentet.”

Ole Burde

Posted: 29 maj 2014 - 18:17 - Svar

Det er ikke nemt at udmønte et begreb som dækker helt entydigt hvor den rigtige retning ligger henad .
”Nationalisme” er egentlig det begreb som ligger tættest på , men selv efter to generationer er forgiftnings-effekten stadig dominerende. Forgiftningen bliver helt klart vedligeholdt af de samme kræfter som er modstandere af Nationen i dens historiske betydning .
Derfor er jeg til en afveksling ikke ening med George Orwell i hans skelenen melem den ”forsvarenede” patriotisme og den magtgale og angrebslystne nationalisme . Allerede på Orwells tid var begrebet nationalisme forgiftet af datidens sindsyge -ismer .
Herudover er selve ideen om at erobre landbrugsarealer fra naboerne selvfælgelig forældet . Hvis en moderne udgave af nationalisme stræber efter nogen meningsfuld magt , må det overvejende være finansverdenes og informationskrigens slagmarker det drejer sig om . En moderne natinalisme vil næsten automatisk være i konflikt med den blinde ukontrollerede ”globalisering” , kapitalinterressernes dominans af enhver anden form for indflydelse.
Spørgsmålet er om det kan lade sig gøre at rehabilitere Nationen som positivt begreb samtidig med at nationalisme , ideologien som er bygget op omkring den positive værdi af nationen , forbliver negativt ladet og forgiftet med næsten hypnotisk kraft .
Logisk set er det bedst at rehabilitere natinalismen , men logik har desværre ikke ret meget at gøre med politik .

  intetnavntak

  Posted: 29 maj 2014 - 19:46 - Svar

  Der er næsten ingen tid tilbage til at rehabilitere nationalismen, i hvert tilfælde ikke i norden.

  Angela

  Posted: 30 maj 2014 - 07:36 - Svar

  Vi skall inte behöva rehabilitera nationen . Vi skall bevara den och skydda den från gangstrarnas angrepp. De globala gangstrarna som just nu håller möte i Köpenhamn. Där kan ni titta på dem om ni inte blir anhållna av överheten.

  Jag har inte sett filmen men kan gissa av kommentarer och inlägg något vad den handlar om. Nationalism och vad det är. Narcissism är ett beteendevetenskapligt begrepp, nationalism ett historiskt eller statsvetenskapligt, nationalsocialism ett politiskt begrepp för att göra det mer förståeligt. Det är INTE samma saker. Vad jag kan förstå vill man nu som Ole Burde säger behålla nationalismen i ett gift av nästan hypnotisk kraft.

  Nationalism står för demokrati och de liberala idéer som pressfrihet, tryckfrihet, mötesfrihet, yttrandefrihet som fick kraft under 1800-talet. Det har sina rötter i den franska revolutionen och tack vare det kunde USA frigöra sig från England. Nationalismen spreds från världsdelen Europa, som Europa är, över hela världen och har främst varit till hjälp för Italien och Tyskland som inte var några territorialstater.Italien och Tyskland har ingen lång historia. Garibaldi enade Italien och Bismarck enade Tyskland. De nordiska länderna var redan sedan tusentals år länder/riken och senare territorialstater med befästa gränser som förhindrade alla dem som drabbades av storhetsvansinne och ville bygga imperier och lägga beslag på hela världsdelen som sitt eget rike. Och i Sverige hade man delvis rösträtt och en ståndsriksdag. Med idéerna under 1800-talet fick även folket makt och välfärden utvecklades. Nu har vi angreppen där igen. Globalisterna som försöker slå sönder nationalstaterna med dess demokrati, folkmakt, välfärd och liberala rättigheter. På det sättet kan man kalla nationalism för ideologi en idé om demokrati, parlamentarism, allmänna val, och de andra liberala fri- och rättigheterna.

  Återigen nationalism är INTE vare sig narcissism eller nationalsocialism. Nationalism står för ett demokrati, välfärd och de liberala fri- och rättigheterna. Något nytt feodalsamhälle eller folkvandringar vill vi inte ha som de globala gangstrarna nu är i färd att skpa bakom lykta dörrar över huvudet på oss och bakom ryggen. Det samhälle som riktlinjer, dagordning, sedan länge dragits upp för och som man håller på att förverkliga med de små stegens tyranni så att folk inte skall märka det förrän det är för sent. Därför är jag hjärtinnerligt tacksam för alla dem som vaknat upp ur dvalan och börjat agera. Tacksam för alla som INTE röstade i EU-valet och de som röstade på de nationalistiska partierna. Tacksamt vore om de nationalistiska partierna nu kunde ena sig mot de krafter som vill förstöra. Demokratin är som en sällsynt blomma. När den en gång utrotats är det svårt att få den tillbaka. Det tar lång tid att få till grunden nationalstaten som är basen och förutsättningen för demokratin och de liberala fri- och rättigheterna.

   Robin Shadowes

   Posted: 30 maj 2014 - 15:13 - Svar

   Jag tycker du använder det korrekta ordet här, gangstrar, för det är precis vad dom är. Jag ser ingen skillnad på globalisterna och Cosa Nostra eller Triaderna. Möjligtvis att man ses som lite finare om man kallar sig för Bilderberg istället. Men det är uppbyggt på samma sätt. Samma pyramid. Samma Muerta. Se bara på alla bankirerna som “begått självmord”. Man golar inte, då är det game over. Jag har till och med läst att Henry Kissinger varit internationellt efterlyst i många år för brott mot mänskligheten. Icke desto mindre har han besökt sådana länder där han hade kunnat riskera gripas och utlämnas. Men ingenting har hänt. Vilket visar på vilken makt dom har. Tror inte ens Cosa Nostra hade sluppit undan lika lätt. Blir nån höjdare efterlyst internationellt så undviker dom vissa länder, för dom har inte samma immunitet som dessa gangsterligor som kallar sig Bilderberg, CFR, Trilaterala Kommissionen och liknande. Men arresterade är just vad hela byket borde ha blivit, vilket kanske hade varit möjligt utan all denna korruption.

   Torben Snarup Hansen

   Posted: 30 maj 2014 - 15:31 - Svar

   Angela skriver:

   “Nationalism står för demokrati och de liberala idéer som pressfrihet, tryckfrihet, mötesfrihet, yttrandefrihet som fick kraft under 1800-talet. Det har sina rötter i den franska revolutionen och tack vare det kunde USA frigöra sig från England. “

   Det var faktisk omvendt. Amerikanerne kom først, og d. 4. juli 1776 fremkom “Uafhængighedserklæringen”. “Oplyste” franskmænd – som Lafayette – blev inspireret, og i 1789 kom så den franske revolution. Den blev en dundrende fiasko med ensretning, terror, tvang, elendighed og død i næsten et kvart århundredes verdenskrig mellem Napoleon og stort set resten af Europa (ikke de uheldige polakker og danskere).

   Den dybe forskel beror på, at den politiske kultur i de oprørske nordamerikanere var præget af “common law” (et middelalderfænomen) og accept af religiøs mangfoldighed. Frankrigs forbandelse var og er Rousseau’s almenvilje, som han udtrykkeligt guddommeliggjorde med sit ønske om en “civil religion” = statstilbedelse !

   Kære Angela – se på de barbariske optrin i Frankrigs Nationalforsamling i begyndelsen af 1790’erne! En rasende pøbel har hugget hovedet af en greve og sat det på en stage, som svinges triumferende, imens de deputerede jubler. Eller Robespierres vulgærreligiøse ritual i Notre Dame de Paris. Her instruerede han en afklædt prostitueret til at danse på alterbordet.

   Totalitære iscenesættelser er ofte grusomme og vulgære.

   Bemærk, at Robspierre og senere Karl Marx havde Rousseau som forbillede.

    Tim Pallis

    Posted: 30 maj 2014 - 21:24 -

    Det er godt at vi har dig til at sætte hele denne marxistiske jakobiner totalitarisme på plads. Det er guld værd. Det burde være mellemskole og gymnasiestof. Din analyse af den amerikanske uafhængighedserklæring, som går forud for den franske revolution er meget vigtig. Min søn oplevede i sin skoletid tre gange at blive hjernevasket med den marxistiske fortolkning af den franske revolution betydning. Det glæder mig hver gang du nævner Edmund Burke. Han var ved Gud den eneste på den tid som forstod hvad der foregik. Dansk Folkepartis forlag har udgivet en oversættelse af hans værk. Jeg siger bare cirklen er sluttet. Tak Torben!

    Angela

    Posted: 30 maj 2014 - 23:00 -

    Tack för påpekandet, såg nu att jag tappat det “amerikanska”. Det blev kanske lite väl summariskt och snabbt skrivet.
    Det skulle ha varit att nationalismen har sina rötter i de amerikanska och franska revolutionerna och deras idéer om mänskliga rättigheter.

    Dessa staters erkännande av mänskliga rättigheter gjorde att människorna i staten blev medborgare, inte bara undersåtar. Människan blev myndig. Det som definierar medborgaren är just att man har både rättigheter och skyldigheter, till skillnad från undersåten, som bara har skyldigheter.

    I det amerikanska frihetskriget uppkom en nationalistisk anda i USA, då amerikanarna slogs för sina rättigheter gentemot Storbritannien.

Ludvig

Posted: 29 maj 2014 - 19:27 - Svar

“Slagord som “Sverigevänlig” og “Sverigefientlig” saetter sig på tvaers i mine örer”, skriver Steen.
Men dessa ord har uppstått som ett försvar och en motreaktion mot det hatfyllda och djupt lögnaktiga bruk av ordet “främlingsfientlig” som Sverigedemokraterna utsätts för dagligen och stundligen från alla övriga riksdagspolitiker, från alla MSM-tidningar och från Statstelevisionens och Statsradions alla politiska journalister.

Dagligen och stundligen, förresten. Under söndagens skandalösa EU-valvaka i SVT brukades ordet främlingsfientlig närmast minut för minut så fort SD kom på tal – som en trumeld av den vänstermaffia som helt behärskade scenen.

SD har inte klarat av att få tyst på attackordet “främlingsfientlig” och har istället anlagt moteld med bl.a. ordet “Sverigevänlig”, därtill nödd och tvungen, skulle jag säga, som ett miniförsvar; även om det,tyvärr, är som att bruka en Colt 45 mot en Kalasjnikov.

steen

Posted: 29 maj 2014 - 20:53 - Svar

Tak for info. Jeg ved sproget er en kamplads, men jeg bryder mig alligevel ikke om kampagnesprog.

Skåning

Posted: 30 maj 2014 - 00:37 - Svar

Jag kan hålla med om detta. Liksom Tingeling och Robin Shadowes är jag uppväxt i Skåne och har mer känt Köpenhamn som min huvudstad. Danskhat är väldigt främmande för mig.

Jag flaggar förstås stolt den skånska flaggan, men skulle aldrig få för mig att marschera i ett tåg med fanor och den skånska flaggan i spetsen. Det som alltid har fått mig att känna ett visst avstånd till SD är just det, den där inpiskade “nationalismen”.

Jag måste dock säga att jag inte reagerade så hemskt mycket på den första filmen, men den andra är smått pinsam. Däremot är det direkt fånigt att dra några större paralleller till nazismen (och filmklippet från Cabaret t ex). Det vet jag att PK-iterna kanske gör, men vettigt folk som den här bloggens läsare borde begripa den rätt djupa skillnaden.

Men det är möjligt att det finns en viss traditionell skillnad mellan länderna här (överifrån åtminstone). Jag minns att jag såg en gammal super 8-rulle från 50-talet när min egen mor gick i skolan och de åkte på skolutflykt. I spetsen gick det hela tiden en kille med svenska flaggan, precis som på den här SDU-demonstrationen. Har det aldrig varit så i Danmark?

Machiavelli

Posted: 30 maj 2014 - 03:37 - Svar

Fin video. Der er her ret meget forvirring om, hvordan vi skal forstå og tolke nationalisme og fædrelandskærlighed: Og det er ret utroligt, at vi ikke kan blive enige om disse begreber, fordi en sådan enighed er endda særdeles nødvendigt for at formulere den rigtige kritik af de multikulturelle politikere, der vil have multisamfundet til at hænge sammen ved at fjerne danskernes nationale følelse og forståelse for, hvor de hører til. Og angrebet på Nationalstaten er en del af denne taktik. Fin video for Europa tilhører os og ikke Afrika og Mellemøsten.

Det som Steen skriver – undskyld – er således sludder: “Nationalisme er en ideologi, men ikke patriotisme, nationalt sindelag eller sammenhold.” Det er sludder, fordi disse forhold ikke kan adskilles. Jeg er nationalist, fordi jeg kæmper for Nationalstatens bevarelse. Og det har jeg faktisk skrevet en hel bog om, – Humanismens elendighed – hvor hvert kapitel næsten skarer ud i pap, hvad Nationalstat, nationalisme, fædrelandskærlighed og identitet er. Lad mig citere lidt:

”Som historikeren og filosoffen J.G.Herder ( 1744-1803 ) påviste, så eksisterer der ubevidste faktorer i historien som så at sige skaber et folk, idet oplevelser af en sammenhæng skaber en bevidst eller ubevidst forståelse for, at der findes nogle fælles erfaringer som igen skaber en sammenhængende livsforståelse eller verdensbillede. Danskheden er derfor en forudsætning for danskerne, og derfor er den nationale identitet og de værdier, der hører danskheden til de barrierer, der skal skærme mod opløsningen af kendte traditioner og kulturmønstre. At være dansk er et menneske og historiesyn i det øjeblik dette syn forbindes med de værdier, der har skabt skabt det konkrete menneske i sin historieske udfoldelse. Forsvinder følelserne eller troen på at danskerne er et folk, er det den nærmeste vej til kaos og folkelig opløsning”.

At kæmpe for Nationalstaten er derfor gennem sproget at fremlægge en bevidsthed om det historiske samfund, og at denne bevidsthed har som forudsætning en oplevelse og en forståelse for, at man er en del af et interesse-fællesskab. Det er herigennem det enkelte mennesket henter sin identitet. Alle møder mellem mennesker forudsætter en fortælling, hvor mennesket gennem oplevelse og erfaring skaber sit bevidste indhold. Nationalstaten er simpelthen det fænomen, der skal holde et samfund og et folk sammen i en meningsfuldhed helhed.

Nationalisme hos den enkelte er derfor en bevidsthed om, at vi lever i et kulturfællesskab, hvor nationalfølelse er en del af den identitet, vi vokser op med. Og ordet ”nation” betyder i europæisk forstand et folk, der består af mennesker, der oplever sig som medlemmer af et historisk fællesskab. Et produkt af menneskets bevidste og ubevidste forståelse af dets egne historiske erfaringer.

Forståelsen for hvad kulturel tradition betyder for den identitets bevidsthed der får samfundet til at hænge sammen er den begrebsopfattelse, der ligger bagved bemærkningen om at bevare og forsvare Nationalstaten. Dvs. at erkende sig som nationalist i folkelig betydning, fordi ideernes lange historie viser, at ethvert samfund holdes i balance af en fælles idestruktur, gennem hvilken menneskers erfaring og deres viden ordnes og udtrykkes. At nationalismen har frembragt politiske galninge forandrer intet.

Til gengæld er der for det universelle menneske ingen grænser. Derfor er det blevet højeste mode blandt progressive anti-nationale mennesker at elske hele verden som sin egen familie. Det eksistentielle er derfor, at en national forståelse er noget, der sker med én gennem oplevelsen. I den forståelses ramme kommer danskheden til syne. Ikke som en illusion men som noget håndgribeligt, i det øjeblik følelserne bliver involveret i nogle faste og håndgribelige ting i vores omverden, som vi kan knytte os til. Historien, sproget, litteratur, myte, film, historie, arkitektur, kunst etc. Ja selv steder vi kender. Dvs. at en nation er et symbol på et fællesskab, der eksisterer i kraft af borgernes bevidsthed om, at de tilhører et historisk samfund. Derved opstår patriotisme, nationalt sindelag og sammenhold, og er dermed en del af den forståelse, der fører til, at man er national og kæmper for Nationalstatens bevarelse. Amen.

  Angela

  Posted: 30 maj 2014 - 07:41 - Svar

  Tack och amen.

  Angela

  Posted: 30 maj 2014 - 09:01 - Svar

  Det är viktigt att prata om mötet i Köpenhamn. Där besluten tas utan oss. Vi måste vara medvetna om vad som händer. Och inte tillåta att våra nationer eller demokratiska val blir ett skämt. Redan nu talar man i public service om Europa som om det vore ett land och Bryssel som om det vore en huvudstad och EU-medborgare.

  Den officiella deltagarlistan för mötet i Köpenhamn är framtagen. För Sveriges del är det Wallenbergarna som vanligt, Carl Bildt, Svanberg… Det mest intressanta är Tove Liwendahl. Vad skall hon informeras i?

  Nästa ordförandeland blir Italien som valt Europas Förenta Stater som huvudfråga. Ministern väljer bort sitt eget land för EU. 5-stjärnepartiet måste ingå i enhetlig nationell grupp grupp i EU.

  euractiv.com/sections/eu-elections-2014/italian-pm-vows-push-united-st ates-europe-during-presidency-302048

Angela

Posted: 30 maj 2014 - 09:38 - Svar

Alla borde läsa Riksdagsprotokollet om Bilderbergarna vars första möte hölls 1954. Inte bara svenskar utan alla borde läsa det och det borde översättas på övriga europeiska språk.

Har tidigare tipsat men då från en länk från Partiet “de Fria”.

http://cyberliv.bloggplatsen.se/2014/03/06/10584649-sveriges-riksdag-1 977-om-bilderberggruppen/

Angela

Posted: 30 maj 2014 - 09:54 - Svar

Titta också på Alex Jones infowars på högersidan Most popular m m

Bilderberg Agenda Revealed: Elite Desperate to Rescue Unipolar World (591 comments)

Bilderberg 2014: Reporters Arrested as Cloak of Secrecy Descends (468 comments)

Plus, Caught On Camera: Bilderberg Police Beat Detained Reporter.

Angela

Posted: 30 maj 2014 - 09:58 - Svar

Läs också Julia Caesars krönika från 2010 om Landsförrädarna.

Angela

Posted: 30 maj 2014 - 10:05 - Svar

  Ludvig

  Posted: 30 maj 2014 - 11:16 - Svar

  Tack för länken till Julia Caesars makalösa krönika från november 2010.
  Den är mer dagsaktuell än någonsin.

  Julias förmåga att förutsäga den svenska utvecklingen är helt enkelt a w e s o m e (alltså, man förundras och bävar nästan).

  Kommentarsfältet till krönikan är också av mycket hög klass. Det blir till att skriva ut och distribuera den.

  W O W !

Alster

Posted: 30 maj 2014 - 11:26 - Svar

Nichts für ungut:
Bloggare skrämd av “onödigt välkammade män”:
http://avpixlat.info/2014/05/29/bloggare-skramd-av-onodigt-valkammade- man/#more-111770

Svend Andersen

Posted: 30 maj 2014 - 16:34 - Svar

For god ordens skyld skal det bemærkes, at der i kølvandet på DF’s jordskredssejr nu også debatteres nationalisme /patriotisme på Information: “Venstrefløjen mangler nationalfølelse” http://www.information.dk/499056

steen

Posted: 30 maj 2014 - 16:47 - Svar

LOL – de progressive ankommer 30 år forsinket.

Torben Snarup Hansen

Posted: 30 maj 2014 - 22:17 - Svar

@ Tim: Der var en anden observant og politisk begavet person, som gennemskuede det franske vanvid, mens det stod på – Friedrich Schiller.

De første par år efter 1789 var han positivt stemt over de revolutionære ledere i Paris. Her kendte man hans dramaer (f.eks. “Fiesco – Ein Republikanisches Trauerspiel” – om en oprørsleder i Genua år 1547) og hans appel til frihed. Derfor fik han fransk statsborgerskab. Men terror og krig bragte digteren på andre tanker, og han sendte det fine papir tilbage til afsenderen. “Det franske folk har vist sig at være umodent … ” skrev han. “Det kan ikke varetage friheden!” Han fortsatte med en spådom: Om få år bliver Frankrig underlagt et militærdiktatur, som vil bringe hele Europa i fare.

I november 1799 – d. “18. brumaire” i revolutionskalenderen – gennemførte Napoleon sit statskup, og de følgende 15 år måtte det øvrige Europa sætte alle kræfter ind på at banke franskmændene på plads. Det afgørende slag stod ved Waterloo d. 18. juni 1815 – altså for 199 år siden.

Det officielle Frankrig hylder ham stadig med pomp og pragt i “Les Invalides” – nogenlunde placeret mellem præsidentpaladset og nationalforsamlingen. Fortæl det til ungerne, når I besøger Paris. Anders Bondo gider jo ikke!

Angela

Posted: 30 maj 2014 - 23:21 - Svar

Tim Pallis (Posted: 30 May 2014 – 21:24)Jag tycker faktiskt EU:s hjärntvätt med Habermas är värre. Mobilitet och spränga gränser och göra världen till en universal enhet. Ja du milde. Får de fortsätta lite till med sin propaganda och dumheter på sina Bilderbergmöten så har vi det snart likadant som i Ukraina eller Syrien. Det är en gigantisk hjärntvätt och lurendrejeri som världen aldrig skådat. “Man går från demokrati, till mediokrati och till idioti”, sa nobelpristagaren i sitt tacktal för några år sedan.

Intressant att se att de danska tidningarna knappt nämnde mötet. I Politikken kunde jag inte hitta något. I Berlingske fanns den sedvanliga bagatelliserande tramset och framhållandet att de som vågar kritisera spektaklet är konspirationsteoretiker. Så framhåller man vilken elit som deltar. Hahaha…vetenskapsmän???!!! Hahaha…Skulle det vara Bildt? Wallenbergarna, journalisten på SvD? Ingen av dem har ens en riktig studentexamen. Så deras kompetens är ganska knal. På sin höjd har någon en ekonomisk examen. Men det är inte pengar som lever på jorden utan människor. Pengar är bra att kunna hantera i ett företag eller bank (men de kan ju inte ens det mer än att stoppa dem i egna fickor) men att skapa mänskliga och civiliserade samhällen får man nog ha andra kunskaper till.

Angela

Posted: 30 maj 2014 - 23:41 - Svar

Läste precis http://www.friatider.se/europas-judar-bekymrade-ver-valresultat.

De är fast i EU-tänkandet. Jämställer Europa med EU. De förstår inte ens att de EU-kritiska partierna inte ens vill vara med i EU. De förstår inte att EU och Europa är två olika saker. Europa är en världsdel och ingen stat och i Europa är vi “med i” vare sig vi vill eller ej. Våra länder ligger där de ligger – i världsdelen Europa – och det kan vi inte göra något åt. Men EU vill vi inte vara med i. De får hålla på med sitt projekt själva.

Så oerhärt svårt att kunna tänka utanför EU:s tankeram. När en modell eller idé satt sig så har en del svårt att tänka annorlunda. Fast de ropar om öppna gränser och öppenhet så öronen håller på att ramla av på oss så har de svårt med just det! De sitter i sin lilla låda och klamrar sig fast och vågar inte gå ut för då är de rädda att hela världen ramlar ihop. Men sanningen är väl snarare att de vill ha oss i sin lilla låda, strängt övervakade, kontrollerade och hjärntvättade så de kan slå runt utanför den med alla skattepengar de snor från oss.

De ser rent ömkliga ut på fotot, muslimerna, judarna och Rumphuy – de såta bedragarna. Då är de inte rädda för varandra. Eller varandras attentat.

  Angela

  Posted: 30 maj 2014 - 23:45 - Svar

  Då är de bara rädda för folken i EU som kan ödelägga deras planer om rika, bekväma lyxliv genom att inte rösta som herrarna behagar utan till och med vill lämna gödselstacken EU. TVI VALE!

Angela

Posted: 31 maj 2014 - 09:13 - Svar

Ju mer jag tittar på Fria Tiders foto på gangstrarna desto mer förbannad blir jag. Ta er en titt ni också. Ett lysande foto på skenhelighet och skamlöshet och egen gudomlig förträfflighet. En samling gangstrar som utnyttjar människor att föra deras krig för att sno pengar från varandra de pengar som de själva snott från vanligt folk. De står där och kramas och gullar med varandra för att i nästa minut sticka en kniv i ryggen på varandra för någon fördel eller bättre position genom att skicka den lilla människan att utföra deras smutsiga maktkamper om pengarna och härligheten. Och människor dör. Och så får folk en smocka i facet som rasister och främlingsfientliga. De hånar folket som de lever på, de som inte röstar rätt och inte vill legitimera deras gudomlighet och rätt att leka med andra människors liv, deras (gangstrarnas) inbillade rätt att hålla människor som slavar att jobba ihop deras rikedomar. De skuldbelägger folk för de konsekvenser de själva skapar som ett led att hålla folken i schack och tillskansa sig världens rikedomar. Tre judars död i Bryssel, Lampedusa, flyktingströmmar från Asien och Afrika. Stor propagandaapparat på världsscenen. Folk sitter bänkade framför TV:n. Men de som lider varje dag, dör får ingen uppmärksamhet fastän antalet vida överstiger de noga utvalda katastroferna. Folket skall förfasas över de tre judarnas död, de skuldbelägger människor för de flyktingkatastrofer gangstrarna själva skapat i sin jakt på ännu större makt och rikedom, Lampedusa, Syrien, Somalia och förfärliga övergrepp mot människor världen över. Folk skall skämmas, straffas, hånas och demoniseras för sin främlingsfientlighet, rasism, populism, extremism, fobier och Gud vet allt. Håll folk i skam och rädsla så blir de lydiga och underdåniga marionetter till makten. När skall gangstrarna nagelfaras? Hur många människor lider och dör för deras skull? När skall deras övergrepp och brott mot mänskligheten utredas? Deras folkmord på västvärldens människor? Den svenska demokratiministerns ännu en gång, hystriska utfall kändes kanske t o m För Carl Bildt en smula besvärande. Ta människan och släpp ner henne i Mali, Somalia, Syrien eller på en soptipp i Asien, Afrika eller Sydamerika eller varför inte i maffian i Sydamerika så hon får något annat att tänka på. Kanske det kunde ge henne några vettiga tankar att hamna i verkligheten i stället för att leva i fantasin med alla påhittade rasister. Men man kan ju betvivla det när man hör gangstrarnas floskler. T Lifvendahl, Bilderbergarnas stora vetenskapsman och nytillskot uttalade sig om skuldsanering i tredje världen. “De hemlösa trodde hon saknade bostad”. Gud bevare oss för puckona i Bilderbergsgruppen och deras motsvarighet i USA.

Deras gullande med varandra äcklar. Hur många har inte fått sätta livet till i Ukraina? Fler än tre? Någon tyst minut för folket i Ukraina? Deras senaste projekt i utvidgningen av EU! Eller andra offer? Alla människor som redan offrats i bara Sverige! Erik, som slogs ihjäl av en afrikan för att han var svensk, en pojke och äldre kvinna som misshandlades till döds i Linköping av en knarkande kongoles, en gammal kvinna som inte längre orkade slita med att vårda sin ännu äldre man utan i förtvivlan kastade sig ut från balkongen mot en säker död. Bara några i mängden av döda och människor som nu lever i misär.

Det är inget vi ser på fotot . Deras skamliga brott mot mänskligheten. Det vi kan se är deras självgodhet , hyckleri, och ryggdunkande i sin gemensamma kamp och ränksmiderier mot folket. Deras uttalanden är patetiskt i sin självgodhet. Deras förakt för människor visar sig i all sin prakt! Ett utmärkt foto, Fria tider! Det säger allt.

Angela

Posted: 31 maj 2014 - 09:26 - Svar

MUF-ordföranden Tove Lifvendahl om skuldavskrivning för världens fattigaste länder ur en DN-intervju.

“…många av de som är hemlösa saknar ju bostad…”

Angela

Posted: 31 maj 2014 - 09:35 - Svar

http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/en-bok-om-givandets-gladje/

Recension av boken ” Att ge”, av Tove Lifvendahl.

Belyser bra gangstrarnas människosyn och intellektuella nivå. Det är människor av denna kaliber som styr världen.

HH

Posted: 31 maj 2014 - 13:16 - Svar

Nya triumfatoriska utrop från Miljöpartistiskt håll, hör jag i radion. Erik Axel Karlfeldt får verkligen ursäkta mig för att jag rumsterar om i hans vackra dikt om skördeanden. Faktiskt kan jag inte läsa den utan att genast börja nynna Peterson-Bergers melodi:

Här dansar Fridolin,
han är full av det galna vin,
av lögnernas frukt,
sin förljugenhets saft,
av den vinande migrationsmelodien!

Jag vet inte var Gustav Fridolins släkt fått sitt namn ifrån, men stygg som jag är kommer jag alltid att tänka på Hans Alfredssons “fioliiin, fioliiin”. Förlåt mig, man ska inte skoja om namn. Det bara kom över mig. Förlåt!

steen

Posted: 31 maj 2014 - 15:02 - Svar

Fridolin er et komisk navn. Hvis man googler det, får man bare Fridolin, ikke noget andet

https://www.google.dk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UT F-8#q=Fridolin&safe=off&start=0

HH

Posted: 1 juni 2014 - 15:57 - Svar

Precis som du Steen står jag frågande inför namnet Fridolin. Jag misstänker på goda grunder att namnet kommit till i poetens fantasi. Karlfeldt arbetade ofta med ljudlikheter i sin diktning och själv är jag förtjust i honom. Mycket av dikterna bygger också på företeelser och ord i det Dalarna där han växte upp.

En annan dikt som blivit tonsatt av Karlfeldt är den om Julia Djuplin. Det är en betvingande dikt och med en melodi som faktiskt t o m operasångare i Sverige sjungit. Ju mer jag såg namnet i dikten och hur Karlfeldt uppfattade hennes skönhet, förstod jag att hon faktiskt varit en levande person!

Jag sökte vidare och hittade henne! Hon blev gift med en polsk-fransk man, övergick till katolicismen och ligger idag begraven på den katolska kyrkogården i Stockholm. Själv var hon från Stockholm.

Men – jag hittade ingen bild på henne! Däremot på hennes man som såg soignerad ut. Hon fick flera barn med maken men jag tror alla är borta nu.

Så långt Karlfeldt.

Leave a Comment