3
jun
Seneste opdatering: 4/6-14 kl. 0333
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Nationalsången framförs på 4 sätt och 4 språk av: Sîdar med musiker (på kurdiska)* Josef Cacan med musiker (på assyriska)* Gålmuk med Markus Räsänen (på lulesamiska) * Sångruppen Svea (på svenska) * Producerad av Folkets röst

Folkets röst är ett pågående projekt som strävar efter att samla in tolkningar av nationalsången för att visa på den svenska mångfalden. Det är en kraftsamling för att inte låta symbolerna för landet tillhöra extrema grupper med budskap som bryter mot konventioner kring mänskliga rättigheter. I samband med 6 juni på Historiska släpper vi fyra studioinspelningar där tolkning görs av musiker som är Samer, Kurder, Assyrier och Romer.Fira 6 juni på Historiska Museet i Stockholm.

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor man fejrer nationaldag i en nation, der er ved at forsvinde, men måske fejrer man den nation, man fromt og militant håber vil opstå. Sverige lever på forventet efterbevilling.

For mig er 6 juni D-dag, og i år er det 70 år siden. Jeg var i Normandiet på 60 års dagen, en stor oplevelse og da var der stadig mange amerikanske, canadiske og engelske veteraner tilbage. Hvis der overhovedet findes en europæisk identitet, får man færden af den, når man står på Omaha Beach og på den smukke kirkegård i Colleville sur Mer lige op over den skrænt, der kostede så mange unge menneskeliv at forcere. Der ligger 9,387 amerikanere og 300 ukendte. Man føler sig, som en indtrænger på veteranernes private område, man er ærbødig.

Efter EU valget: Opdragelsesrejser til Auschwitz-Birkenau

Skal vi gætte på, at de er ved at gøre i bukserne over, hvor store SD kan blive i Riksdagsvalget i september? Inden 14 september 2014 vil vi opleve svenske journalister og politikere gå helt over gevind, og gøre sig til grin i hele Europa.

 The Swedish government is to spend SEK five million on trips for Swedish schoolchildren to the World War II concentration camp Auschwitz-Birkenau. The move comes following successes in the recent European elections by far-right parties across the continent. In an opinion article in tabloid Expressen, Democracy Minister Birgitta Ohlsson writes: “We need to do things on several fronts, I’m convinced more young people need to know what happens when hate conquers democracy.”Government to sponsor school trips to Auschwitz, Avskaffa Sverige Ohlsson: Bekämpa hatet med grymma sanningar.

“Norge er verdens 6. mest islamiske land”

Dette vitterlige vås har to muslimske forskere i USA brygget sammen. Undersøgelsen ser specifikt kun på hvilke lande der mest gør, som et islamisk samfund ville køre økonomien. Dens ‘forskergruppe’ er to iranere – der bor i Vesten. Jeg går ud fra, at hvis den muslimske verden skulle blive muslimsk nok, skulle de alle forlade islam. Danmark er “verdens næstmest islamiske land.” Man kunne også få den tanke, at de bare har skrevet det for at håne visse danske og norske politikere, og det har de da fortjent.

Islam invaderede kristendommen og jødedommen mentalt og fysisk, og erklærede sig for den endelige sandhed. Nu invaderer de endnu fungerende samfundsmodeller. Jeg ved ikke, hvordan det rimer med, at vi iflg. koranen alle er født muslimer, men når vi alligevel ikke er det, er det fordi vi er frafaldne, selvom vi kender den eneste sandhed, nemlig Muhammeds. Vi er derfor ikke udskyldige, og er hjemfaldne til islams straf for apostasi, hvad der er værd at huske, når en muslim siger, at koranen forbyder ham at dræbe uskyldige. Måske er frafaldne muslimer som os de bedste muslimer ifølge rapporten. Nu begynder det at blive så indviklet, at man vist skal have gået på et amerikansk universitet.

Norge er langt mer islamsk enn Saudi-Arabia og Iran, ifølge noen av verdens fremste Islam-eksperter. De har målt 208 land mot islamske verdier. Norge ligger på 6. plass, mens Saudi-Arabia ligger på 131. plass.

En forskergruppe har sammenlignet 208 land i verden, og rangert landene etter islamske verdier. I den første utgaven av listen fra 2010, kom Norge på 9. plass, mens Irland, Danmark og Luxembourg tronet øverst.Når denne indeksen nå blir revurdert, kommer Norge på 6. plass. Muslimske land scorer gjennomgående lavt i den oppdaterte listen. Saudi-Arabia kommer for eksempel på 131. plass, med Iran og Irak ikke langt bak.

Grunnverdiene i Islam handler ikke om sharialover eller en religiøs stat, ifølge Hossein Askari. Professoren fra Iran leder forskergruppen ved George Washington University i USA, som legger fram listen.Forskergruppen gikk igjennom Koranen og muslimske tekster for å finne hva tekstene sier om Islam sine idealer.– Vi satte sammen en indeks basert på de aller viktigste verdiene i Islam. Så har vi sett på hvordan verdiene vises igjen i landene, sier Askari.– Det man raskt legger merke til er at de fleste muslimske landene dessverre ikke har gjort det de skulle ifølge Islam. NRK


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


HH

Posted: 3 juni 2014 - 17:06 - Svar

Under den fjärran tid jag gick i skolan firade vi Svenska flaggans dag. Vi gick till en historisk park i min hemstad viftande med pappersflaggor och överläraren höll ett tal som vi inte förstod.

Nationaldagar firas i länder som har haft revolution eller befriat sig. Norge t ex. Frankrike t ex. England har inte, så vitt jag vet, någon nationaldag. St Georgsdagen kan inte räknas dit. Vår s k nationaldag kanske kommit till för senarekommande kulturer. Vinjetten ovan ger ett vältaligt exempel på vad alltsammans kan bli. Vi ska väl ändå inte ha en national sång på olika språk.
Förlåt – det var nog meningen!

Angela

Posted: 3 juni 2014 - 17:52 - Svar

Jag skulle precis gå in på snaphanen för att tipsa om detta och möts än en gång inom en minut av denna fruktansvärda bild och meddelande att svenska folket nu officiellt är fråntaget sitt land.Det är att spotta det svenska folket rakt i ansiktet.

Frågan är nu om jag tänker fira nationaldagen eller ej. Skall vi med kraft visa vilka Sverige tillhör eller bojkotta etablissemanget. En vrede stiger inom mig. Denna helgen skulle varit en glädjens helg. Nationaldag, pingst som förebådar sommaren och dop av Sveriges prinsessa. All glädje är borta. Det är så oförskämt så man häpnar.

Aldrig någonsin har väl något folk blivit så skändat, offentligt skändat inför hela världen som etablissemanget nu skändar sitt eget folk. Det är att tala om att Sverige inte längre är svenskt, tillhör svenska folket utan nu är sålt. Med andra ord svenskarna kan sticka åt helvete. Invandrarna förvandlas här och nu med denna bild till kolonisatörer och ockupanter av Sverige. Har Historiska Muséet även ett förslag på vart svenskarna skall deporteras? Är det redan uppgjort det med? Nedtecknat i er djävla nya “berättelse”?

Inget annat land har begått en sådan fruktansvärd och avskyvärd handling mot sitt eget folk! Detta är unikt!

BE

Posted: 3 juni 2014 - 18:29 - Svar

“I det gamle arbejderkvarter Södermalm vælter kaffehipstere, bohemer og kendisser over hinanden. Men kvarteret har også grønne lommer med plads til personlig fordybelse og imponerende udsigter.”

http://politiken.dk/rejser/turengaartil/europa/sverige/stockholm/ECE23 04369/livet-er-sdt-i-stockholms-hippe-kvarter/

steen

Posted: 3 juni 2014 - 19:23 - Svar

Og Stieg Larsson, tænk engang. Genlæs endelig Christopher Hitchens giftige

The Author Who Played With Fire

All right, picture a four-foot-eleven-inch “doll” with Asperger’s syndrome and generous breast implants. This is not Pippi Longstocking (to whom a few gestures are made in the narrative). This is Miss Goth, intermittently disguised as la gamine…….check out Lisbeth Salander’s taste in pussy rings, tattoos, girls, boys, motorcycles, and, above all, computer keyboards.

There is much sex but absolutely no love, a great deal of violence but zero heroism. Reciprocal gestures are generally indicated by cliché: if a Larsson character wants to show assent he or she will “nod”; if he or she wants to manifest distress, then it will usually be by biting the lower lip. The passionate world of the sagas and the myths is a very long way away. Bleakness is all. That could even be the secret—the emotionless efficiency of Swedish technology, paradoxically combined with the wicked allure of the pitiless elfin avenger, plus a dash of paranoia surrounding the author’s demise.

If Larsson had died as a brave martyr to a cause, it would have been strangely out of keeping; it’s actually more satisfying that he succumbed to the natural causes that are symptoms of modern life.

Angela

Posted: 3 juni 2014 - 19:37 - Svar

Historiska Muséet har med en skiss, några penndrag suddat ut ett helt land, dess befolkning, historia, språk och kulturella identitet. Många forskare har beskrivit sammanbrottet i New Orleans efter Katrina. Lag och ordning försvann helt som om det aldrig existerat. Plötsligt förlorade inlärda vanor och rutiner som styrt 90 % av den dagliga verksamheten sin mening – en mening som i normala fall var alltför självklar för att ens ägnas en tanke. Tysta förutsättningar underminerades. Vanliga orsak-verkan-sekvenser föll sönder. Vad vi till vardags kallar normalt och vid högtidliga tillfällen civilisation visade sig bokstavligen vara papperstunt. Flodvattnet i New Orleans dränkte, mosade sönder och sköljde bort det papperet på nolltid. I Sverige behövs inga naturkatastrofer av större dignitet. Det klarar landets institutioner likabra. Historiska muséet som endast med ett penndrag suddar bort ett helt land och folk ur historien. Historiska Museet är värre än en naturkatastrof.

  Robin Shadowes

  Posted: 4 juni 2014 - 02:15 - Svar

  Undrar när man officiellt kommer bestämma sig för att elda upp regalskeppet Vasa offentligt? Det påminner ju trots allt om när Sverige var en stormakt, förmodligen även både rasistisk och imperialistisk sådan som förtryckte andra länder och folk. Förmodligen kommer vänstern skandera slagord medan skeppet skattar åt förgängelsen.

Moran ya Simba

Posted: 3 juni 2014 - 20:53 - Svar

“Danmark er “verdens næstmest islamiske land.””

Altså, hvis vi nu mindede bare lidt om vores muslimske “venner” ville jeg nok taksere sådan en udtalelse til en ganske heftig fatwa haha

  Bjovulf

  Posted: 4 juni 2014 - 00:51 - Svar

  Uha, bare det nu ikke rygtes nede i Saudi Barbarien og omegn, så de allesammen
  lige pludselig vil på pilgrimstur til Danmark for at vade rundt om Christians-
  borg i ekstase i dagevis i stedet for om den sorte meteorsten nede i Mekka, som
  de plejer at gøre 😀

  De har jo ellers god grund til det efter den ufortjente luksusbehandling deres
  fuldstændigt uintegrerbare og evigt krævende trosfæller har fået af borgens
  blåøjede “personale” gennem flere årtier 😉

   Robin Shadowes

   Posted: 4 juni 2014 - 02:18 - Svar

   Sätt upp skyltar redan vid Kastrup. Med breda filer för danskar och kuffar och en liten smal fil för bara muslimer. Dock ingen fil som leder in till Köpenhamn för den staden får bara kuffar besöka.

    Bjovulf

    Posted: 4 juni 2014 - 13:41 -

    Ja, just precis 😀

Prudentius

Posted: 3 juni 2014 - 21:51 - Svar

“…men måske fejrer man den nation, man fromt og militant håber vil opstå.”

Tja, eller man håber på og stræber efter det post-historiske post-nationale samfund, hvor det nye multikulturelle menneske kan boltre sig frit fra etniske og kulturelle tilhørsforhold, der alle i anstændighedens navn er tolereret ihjel.

Et nyt samfund hvis fundament ikke længere er naturen og historien, men universelle rettigheder. Et ide-imperium.

(Braget fra endnu en utopi der kvases mod virkeligheden, kan næsten allerede høres i den stille sommernat)

Boethius Victor

Posted: 3 juni 2014 - 22:33 - Svar

Operan i Stockholm har netop udgivet sit sæsonprogram som app – med en neger på forsiden.

http://www.operan.se/sv/Kop-biljetter/Sasongsprogrammet-som-iPad-app/

steen

http://snaphanen.dk/2014/05/26/fortsatt-okning-av-utanforskap-2006-201 2/

Synonymen

Posted: 4 juni 2014 - 02:45 - Svar

Det är alldeles utmärkt att barnen får en inblick i hur det kan bli när den muslimska mördarmaskinen når full kraft i ett Sverige snart nära dig.

Hans Und

Posted: 4 juni 2014 - 06:31 - Svar

Mon ikke de muhammdanske børn og deres forældre siger “ja tak” til dette tilbud?

Stormuftien af Jerusalem havde trods alt også en hånd med i spillet. Så en kombination af dannelses- og inspirations rejse er vel velkommen.

Santor

Posted: 4 juni 2014 - 10:57 - Svar

Ang : “Norge er verdens 6. mest islamiske land”

Jeg har til tider brugt argumentet at vesterlændinge var langt bedre “muslimer” end muslimer når de har forsøgt at argumentere for islams fortræffeligheder og nu har jeg så en undersøgelse der viser at jeg har ret 🙂

  Bjovulf

  Posted: 4 juni 2014 - 13:42 - Svar

  😀

HH

Posted: 4 juni 2014 - 15:06 - Svar

En hastig avlyssning av Sveriges radio. Herredumilde vad det hatas! Jag vet inga större hatare än alla dem som predikar “olika” – men det är tydligen en viss – hrrm -olikhet på olika. Så får man inte vara SD för då ringer kyrkklockorna och då visar man ryggen och rumpan!

Men hör mig nu – jag gillar LIKA! Jepp! Åker jag till Danmark vill jag ta del av Danmarks historia – ah Glob, förlåt att jag aldrig kom till din Torvmossemand! Fastnade på museet i Köbenhavn där det var en stor utställning om Karen Blixen. Det kunde jag bara inte motstå, inte hustrun heller.

Jag vill höra danska. Åker jag till Norge vill jag höra norska. Kommer jag till Finland vill jag höra den vackra finlandssvenskan OCH finska – yksi kaksi, litet grand kom jag i alla fall ihåg av det synnerligen rika finska urspråket.

Och så där är jag. Och i vilken liten dansk stad åt jag mitt första danska wienerbröd? Det är längesen. Men jag baxnade över storleken! Och vilken generös smak!

Det är bara ibland det kommer över mig – denna känsla av förlust, av omgivningens självförakt, kunnigheten hos det unga släktet – läs Miljöpartiet! – som inte förstått eller vill förstå hur vårt land vuxit fram.

Alldeles nyss läste jag i en bok av prins Eugen som skrev om riksdagens röstning om den allmänna rösträtten och hur intensivt han önskade att den skulle gå igenom i bägge kamrarna. Prins Eugen var en sann demokrat!

  Bergfast

  Posted: 4 juni 2014 - 15:34 - Svar

  Sympatiskt, HH.

  Mycket sympatiskt.

steen

Posted: 4 juni 2014 - 15:09 - Svar

Noget specielt program, eller sådan det hele?

Er det også dit indtryk, at temperaturen og desperationen stiger? Det er min

HH

Posted: 4 juni 2014 - 15:34 - Svar

Ja steen, jag känner mig utkastad, utsatt för en självförnekelse som jag vuxit ifrån. Jag förstår absolut inte detta utspydda hat. Det säger någonting annat om dessa parts-tagande egen självförnekelse. Och lagom till Almedalsveckan i sommar då alla politiska partier möts har man utlovat kyrkklockors ringande och förmodliglen vända ryggar.

Jag kom just att tänka på en strålande mode-idé. Varför inte sy upp kläder som visar baksidan av en person samtidigt som denna människa tittar framåt? Hon har då full insyn och kan blåsa på pipor och skrika ut sitt hat- samtidigt som ryggen vänds mot den som talar. Jimmie Åkesson t ex.

En lysande idé i tidens mörker…

Samtidigt kommer nya rapporter om dödandet i Syrien. Har FN och alla andra givit upp? Finns det ingen lösning alls?

  steen

  Posted: 4 juni 2014 - 22:49 - Svar

  Nej, der er ingen løsing i Syrien. Betragt det som borgerkrigen i Libanon. 15 år.

  Dengang ville interessenterne heller ikke gøre noget, for at det skulle holde op. Og Vesten har fået nok af islams krige. Man kan ikke bebrejde dem. Vesten vil vride hænder, islam vil bebrejde Vesten krigen, men ingen af dem, der virkelig kunne gøre noget, vil gribe ind

HH

Posted: 7 juni 2014 - 11:26 - Svar

I familjearkivet dök det upp en gammal svartvit bild. Där ser jag min bortgångne svärfar som liten tillsammans med sina syskon stå tillsammans med sin far när denne hissar den svenska flaggan på Svenska flaggans dag. Bakom dem skymtar det lilla torp de bebodde. Den flaggan måste ha kostat en hel del – om den inte var en gåva.

Alla stramar upp sig, nästan i givakt och stolta över sin del av Sverige och den blågiula fanan.

F-n måtte ta detta Fi som uppmanar till flaggbränning och skändning. Ja, skändning av människor som levat i vårt land under små omständigheter, men som ändå alltid känt stolthet över sin självklara svenskhet.

Nog är nog nu!

Leave a Comment