14
jun
Seneste opdatering: 15/6-14 kl. 0338
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Inför valet nämns ofta skolan som en av de viktigaste frågorna och debatten om elevernas kunskapsnivå är ständigt pågående. På fordonsprogrammet på ett gymnasium i Stockholm berättar läraren att flera av eleverna i årskurs ett på gymnasiet inte kan klockan. Han tycker också att det har blivit svårare att upptäcka vad eleverna kan och inte kan eftersom de sällan frågar när de inte vet, säger han. Hör Randi Mossige Norheims reportage från gymnasiet i Stockholm. Hør Gymnasieelever kan inte klockan. (4:44 min)

Det svenske gymnasium er et enhedgymnasium, det gamle elitegymnasium afskaffedes allerede i 1971.  Det er meningen, at enhver nok så alternativ alternativ begavelse skal kunne frekventere det, for at ingen unge skal føle sig finere og klogere end andre. Fordonsprogrammet er således kommende automekanikere m.m., der som man kan høre er godt befolket med “ny-svenskere.” Allegevel er der rigtig mange kommuner i Sverige, hvor de unge er så alternativt begavede, at de ikke engang kan optages på dette lighedsgymnasium, hvor man altså ikke behøver kunne klokken heller. Kuren mod elendigheden, skal være at pynte på tallene. En gymnasilærer er blevet anmeldt til skolekommisionen, fordi han har givet for mange dårlige karakterer. Svensk offentlighed er et selvindbildningens teater.

Man ser på Karta över obehöriga elever till gymnasiet at det netop er de kommuner, hvor ‘nysvenskere’ inden for ret få årtier, kommer i flertal. Det er denne intelligensreserve, der er Sveriges umiddelbare fremtid, om hvilken Mogens Camre for nylig sagde:”Dette mærkelige Sverige, som enten går til grunde som moderne, oplyst samfund eller ender i en borgerkrig.” Camre kan meget vel få ret i begge dele, hvis jeg skal gætte også.

Tidligere har man om det svenske kundskabsstyrt kunnet læse bla. prof Dick Harrisons “Kränkta av fakta” og “Svenske universitetsstudenter er på tretten-års niveau.” For få dage kunne man se, at Svenska elever står för den största nedgången i PISA i flera dominerande kunskapsområden. Det er naturligvis den store tilførelse af lavtmotiverede og  elever fra lav-IQ lande, men det vil ingen svensk politiker adressere. De besegler dermed Sveriges skæbne som en moderne – tør man sige ‘vidensnation’?

Man kan benytte lejligheden til at genopfriske, i hvilken takt svenskerne vil blive indvandret ud af deres land. At det der foregår, i virkeligheden falder under de fleste, vedtagne definitioner af “folkemord”, nemlig erstatning af en befolkning med en anden, synes ikke at have slået særlig mange endnu. Det vil det komme til.

Til Sveriges særlige tilfælde, burde man måske opfinde den juridiske term “folkeselvmord.” Hvis nogen vil indvende, at de da ikke bliver fordrevet, kender de intet til de hundredetusinder af svenskere, som er internt fordrevet fra Stockholm, Malmø, Gøteborg, Sødertälje, eller de 50.000 der forlader landet om året. Det har pågået i årtier, og det er formentlig kun den spæde begyndelse, vi har set.  Utländsk bakgrund i alla kommuner 2050

1-Indspilning i fuld skærm 14-06-2014 115348

Tyskland: Hver femte tyrker får ingen afsluttende skoleeksamen

Den nye uddannelsesberetning fremlægger foruroligende tal for gruppen ​​tyske tyrkere. Forandring sker meget langsomt. At nå dem, bliver svært – men det er helt afgørende for fremtiden.

Således skiller ​​tyrkere i Tyskland skiller sig særligt ud blandt alle indvandrere. Ikke kun når det kommer til erhvervskompetence, men også det gælder afsluttende skoleresultater, ser det ikke godt ud. Mere end 20 procent af de unge kvinder har ikke engang en bestået eksamen. Mændenes resultater ligger lidt derunder.(…)

Marcus Hasselhorf fra Deutsches Institut für Internationale Pädagogische Forschung, finder det yderst problematisk, at tyrkiske børn normalt kommer ind i det tidlige uddannelsessystem for børn to år senere end tyske børn “. Nøglen ligger i den tidlige barndom.” Ofte er forsinket sproglig udvikling grunden til, at børnene får det sværere i skolen. (…)

Halvdelen af udlændinge havner i overgangssystemet

Dette system er en serie af tilbud, der er beregnet til at forberede sig bedre til en erhvervsuddannelse. I virkeligheden er det ikke frivilligt, men obligatorisk for dem, der får nogen læreplads. Hvert år går der stadig en kvart million unge i dette system. 2003 omkring gik der 500.000 – Selv om det er mindsket i årevis, er antallet dog stadig højere end dem, der hvert år begynder i skolen.

Af de nytilkomne i overgangssystemet udgjorde udlændinge i 2012 46.5 procent, mens tyskere udgjorde 24.4 procent. Særligt vanskeligt er det for dem, der slet ingen afsluttende skoleeksamen har. Jeder fünfte junge Deutschtürke ohne Schulabschluss (Snaphanens oversættelse)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 14 juni 2014 - 14:01 - Svar

folkeselvmord = genosuicide, hvis det skal være fint? 😉

Angela

Posted: 14 juni 2014 - 14:41 - Svar

Tyvärr är läget likadant i hela västvärlden. Länder, däribland Sverige som har haft skolor på topp har samma problem. Washburn & Thornton studerade det amerikanska samhället “Dumbing down. The Stripmining of American Culture (1996)och jämförde med 1950- och 1960-talen och fann att det amerikanska samhället blivit mindre förståndigt på en rad områden och utbildningen ses som det avgörande steget bort från det förnuftiga.

Multikulturalism och förvanskning av demokratibegreppet är några orsaker, öppet tillträde (öppna gränser, gränslöshet) postmodernism, kunskapsförakt är andra. Det ena leder till det andra. En skribent i studierna understryker att multikulturalismen har fått folk att glömma vem som uppfostrar de unga (teven) vilken den egentliga religionen är (sporten) och den verkliga passionen (datorn).

De typiska aktiviteterna är soffprogram, matcher och IT samtidigt. Typpersonen sitter mellan en datorskärm och TV-skärm i en svängstol (med mobilen i örat skulle jag vilja tillägga). Det vi fått när vi avskaffade skolkulturen är inte vad som förväntas att en medborgare bör kunna utan terapi, självtillit och sexualitet.

Skolorna karaktäriseras av aggressiva pojkar och hårdsminkade trettonåriga flickor som ser ut som prostituerade, elever som inte gör läxor men ändå får höga betyg och av vilka man inte vågar kräva ett gott uppförande därför att lärarna är rädda för klagomål. (Utdrag ur litteraturen)

Ron Paul, amerikansk politiker sa en gång att eleverna är så dumma, så de förstår inte ens hur dumma de är.

Detsamma skulle jag vilja säga när man hör den nya “inne”-floskeln: “Det känns såååå 90-tal”.

Argentina och Spanien är andra länder som forskats i med samma resultat. Man talar om fördumning, infantilisering och samhällsupplösning.

I Sverige har processen eskalerat sedan EU-inträdet. Vid harmoniseringen till EU-anschluss smögs en ny kommunallag (1992)igenom. Redan Kommunaliseringen är i särklass det största enskilda dråpslaget mot skolan. Sedan kriget (WW2) har steg för steg tagits med avskaffande av den gamla toppenskolan med realskola, studentexamen, SIA-skolan, sammanslagning av Ykesskolan och gymnasiet. Skolorna i väst är låtsas-skolor. I Sverige märks det mest p g a massinvandringen och dess följder.

  Utlandssvensk

  Posted: 14 juni 2014 - 15:28 - Svar

  “Tyvärr är läget likadant i hela västvärlden.”

  Det stämmer absolut INTE. Mina barn går i skola i Schweiz och här påminner väl läget i skolorna mest om Sverige på 50-60 talet, dvs. ordning, reda och väldigt höga kunskapskrav. Vi har jämfört en del så kallade nationella prov från Sverige med nivån här i Schweiz och de svenska skolorna ligger verkligen långt bakom. Det en svensk elev i årskurs nio förväntas klara kan utföras av schweiziska barn i årskurs 6!

  Det är endast en fråga om kort tid innan betyg från Sverige blir helt värdelösa i omvärlden.

   Angela

   Posted: 14 juni 2014 - 17:40 - Svar

   Jo, trenden (agendan) är detsamma sedan finns det naturligtvis undantag, större och mindre. Tyskland, Frankrike och Schweiz (Schweiz är inte ens medlem) t ex tillhör de länder i Europa som fortfarande anser att elever behöver lärarens auktoritet och inte hakat på det EU stipulerar. EU strävar efter samma utbildningssystem i samtliga medlemsstater. Det är tänkt att alla elever i unionen skall kunna studera i vilket land som helst. Därför måste utbildningssystemen vara lika. Sedan har man hunnit olika långt. Det är det som är vitsen med ett Europas Förenta stater. Att Reinfeldt, Bildt och nu även Löfven är så följsamma och gasar på beror på att det finns flera topptjänster utomlands än i Sverige. Att Bildt ville ha Ashtons jobb var väl ingen hemlighet eller att Reinfeldt ville ha Barossos. Men det finns många fler avdankare som vill ha de låtsas-jobben. Vart gick Stoltenberg förresten? Jag vet. NATO! Eller andra från DK och andra länder när de vill avancera? Dagens NATO-chef är dansk. Näste blir norrman. Snart blir det väl vicepresidenter, finansministrar med vice och alla ministrar med vice som det går att hitta på plus en massa andra byråkrater så avdankarna slipper att jobba och kan bidragförsörjas livet ut av skattebetalarna i EU (en halvmiljard).

   Så Schweiz får se till att hålla sig utanför EU även i fortsättningen så att de kan bestämma själva över sitt land. Än så länge har vi vanliga dödliga som inte kan poppa upp i ett nytt låtsasjobb i EU som kaninen ur trollkarlens hatt, ett land kvar att fly till. Men hur länge? Och hur mycket medlem är i egentligen Schweiz? En intressant fråga. De står alltid utanför det trista och vardagliga som krig och allsköns dumheter som trojkan hittar på. Och den bra skolan sedan 50-talet har de kvar av någon outgrundlig anledning. Kanske för att trojkan skall ha en riktig skola att placera sina ungar i.

   Ja, skolan på 50-60-talen var inte så dum. Då höll skolan fortfarande måttet. Men kampen var hård skall du veta. De lyckades införa enhetsskolan fast våra förfäder försökte stoppa den. Men då gjorde de som med EU:s konstitution. När Frankrike och Holland sa nej till den ändrade de namnet till fördrag i stället (Lissabonfördraget)och en del kosmetiska förändringar som att man tog bort flagga, nationalsång (medlemsländerna fick behålla sina egna), president och utrikesminister och väntade med skatten. Men det kommer när folk glömt bort och nya generationer inte kan sin nations historia. Efter några generationer är de tillvanda dvs vet inte om något annat(hjärntvättade, indoktrinerade, manipulerade). Finland är ett annat land som vägrat hoppa på det nya. Hur länge till de kan göra det? Det är ungefär som med EURON. Sverige har lyckats uppskjuta införandet fastän det redan stod i Maastricht-fördraget att alla medlemsländer skulle ha euron och Sverige begärde inget undantag som Danmark och britterna gjorde.

    Angela

    Posted: 14 juni 2014 - 17:44 -

    Jag glömde att säga att “enhetsskolan” blev grundskolan efter lite kosmetika.

  steen

  Posted: 14 juni 2014 - 16:23 - Svar

  Ron Paul, amerikansk politiker sa en gång att eleverna är så dumma, så de förstår inte ens hur dumma de är.

  Ja, det er det der går igen i SR indslaget om klokken, og de jeg linker til om universiteterne. De er uvidende selv om deres uvidenhed.

Bjovulf

Posted: 14 juni 2014 - 17:02 - Svar

Alt, alt for lidt – 30-40 år for sent …

Tja, nu mangler vi så bare liiige, at de rent faktisk mener det i V og også gør noget ved problemerne med de uintegrerbare, konstant krænkede, stærkt religiøse og evigt krævende
typer af indvandrere i praksis 😉

Løkke: Luk Danmark for udlændinge der ikke vil bidrage

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2306233.ece

Venstre vil præsentere et udlændingeudspil, der både skal åbne op og lukke i for udlændinge, siger Lars Løkke.

I fremtiden skal udlændinge, der vil bidrage til den danske velstand, have bedre muligheder for at krydse over grænsen til Danmark, mens der skal lukkes bedre af for dem, der ikke vil.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, efter sin tale ved Folkemødet på Bornholm, hvor han afslører, at partiet er på vej med et udlændingeudspil – uden dog at løfte meget af sløret.

– Sigtelinjen er at skabe en endnu bedre balance end den, der er, så vi har et åbent Danmark for den arbejdskraft, vi får brug for, og som gerne vil Danmark.

Venstres formand mener også, at der skal åbnes mere op for dem, der i forhold til værdier og lyst til at bidrage passer ind i det danske samfund, mens der lukkes mere omhyggeligt af for dem, der ikke vil. [!!!]

  steen

  Posted: 14 juni 2014 - 17:18 - Svar

  Det lyder nogenlunde lovende, selvom det er vagt formuleret, men tillid til Lække som værdipolitiker, det må komme an på en senere prøve.

  Der kommer meget store strømme over Middelhavet de kommende år. Vil han afvise et EU forsøg, der helt sikkert kommer, på at “lade alle lande tage deres ansvar”?

  Vil han indskrænke, genforhandle eller opsige Flygtningekonventionen ? Vil en evt. statsminister Thulesen Dahl?

  Jeg vil se det først.

   Bjovulf

   Posted: 14 juni 2014 - 17:26 - Svar

   Ja, det er jo lige det 😉

   Mere her:

   http://www.bt.dk/politik/lars-loekke-vil-sortere-udlaendinge-i-danmark

   Lars Løkke vil sortere udlændinge i Danmark

   Af Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau Lørdag den 14. juni 2014, 16:50

   Ifølge Venstres formand vil partiet efter sommerferien fremlægge et bud på en ny politik på udlændingeområdet herhjemme. Løkke ønsker samtidig en hurtig afstemning om Danmarks retsforbehold.

   Danmark skal have ny udlændingepolitik.

   Det mener Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), som i sin tale lørdag eftermiddag på Folkemødet på Bornholm annoncerede, at Venstre efter sommerferien fremlægger et bud på en »ny, balanceret og sammenhængende udlændingepolitik«.

   Det er uvist, hvilke konkrete tiltag Venstre vil spille ud med, ligesom det er uvist, præcis hvornår udspillet kommer. Ifølge partiets pressetjeneste vil det ske »efter sommerferien«.

   Det står dog klart, at der skal fokus på, hvilke typer af indvandrere der kommer til landet.[!!!]

   »Vi skal ændre balancen i dansk udlændingepolitik, så vi er mere åbne for udlændinge fra lande med gode udsigter til at blive integreret [ !!! Og med gode hensigter? 🙂 ],« sagde Løkke i sin tale på Folkemødet.

   »Til gengæld skal reglerne for familiesammenføring strammes, og kriminelle udlændinge skal ud. Jeg ønsker et åbent Danmark for dem, der kan og vil – men et hermetisk lukket Danmark for dem, der ikke vil,[!!!!!]« siger Venstres formand.

   Dermed er det efter alt at dømme lagt op til, at der skal lempes på kravene til visse grupper af indvandrere, mens reglerne andre steder strammes. [ Ja, gid det var så vel – de naive og uvidende (okunniga) svenske PK-politikere må vel nærmest være ved at gå i koma, når de hører eller læser den slags selvfølgeligheder? 😀 ]

   Bjovulf

   Posted: 14 juni 2014 - 17:56 - Svar

   DF om Venstres udlændingeudspil: Godt, men ikke godt nok 😀

   http://www.b.dk/politiko/df-om-venstres-udlaendingeudspil-godt-men-ikk e-godt-nok

   Af Michael Alsen Lauridsen og Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
   14. juni 2014, 17:50

   Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), løftede i sin tale på Folkemødet på Bornholm lidt af sløret for Venstres udlændingepolitik. Dansk Folkeparti ser både gode og dårlige ting ved udspillet.

   Det er ikke med hænderne strakt i vejret af begejstring, at udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) fra Dansk Folkeparti tager imod Venstres bud på en ny udlændingepolitik.

   Lars Løkke Rasmussen (V) løftede i sin tale ved Folkemødet på Bornholm lørdag lidt af sløret for det udspil, Venstre ventes at præsentere efter sommerferien. Blandt andet skal der i højere grad fokus på, hvilke typer indvandrere der kommer til landet.

   »Vi skal ændre balancen i dansk udlændingepolitik, så vi er mere åbne for udlændinge fra lande med gode udsigter til at blive integreret,« sagde Løkke i sin tale.

   Martin Henriksen savner i første omgang svar på, hvilke indvandrere Lars Løkke Rasmussen vil åbne grænserne for.[!!!]

   »Hvis Venstre forestiller sig, at der skal komme endnu flere indvandrere, så er det ikke noget, vi synes, er en en specielt god ide. Vi har de seneste år oplevet en historisk stor tilflytning, og det har altså nogle konsekvenser,« siger Martin Henriksen.

steen

Posted: 14 juni 2014 - 17:39 - Svar

JP havde dette læserbrev forleden:

Klart svar savnes
Jp.dk (Jyllands-Posten) | 13.06.2014

En overskrift i Jyllands-Posten 11/6 lyder: “Illegal indvandring mod ny rekord”.
Det må derfor være på sin plads at afkræve vore politikere et klart svar på, hvor længe Europa skal vedblive at modtage indvandrere og asylsøgere fra tredjeverdenslande.
Taler vi om 5 år, 10 år, 25 år, 100 år eller i uendeligt lang tid?
Politikerne skylder os et klart svar på det helt afgørende spørgsmål, for vi har allerede i Europa flere steder nået grænsen for, hvor mange mennesker man med rimelighed kan klumpe sammen, og de seneste 40 års udvikling viser jo tydeligt, at trafikken i væsentligt omfang er medvirkende til en sænkning af den europæiske velfærd, tryghed og samhørighed, ligesom udviklingen i kriminaliteten heller ikke just er på plussiden.
Mon ikke det er på tide at gøre eksempelvis ulandsbistanden afhængig af, at modtagerlandene fører en håndfast etbarnspolitik og samtidig forpligter sig til ikke at producere udvandrere/flygtninge i større omfang?
Vi kan ganske enkelt ikke forsvare over for kommende generationer at vedblive med at forringe vore egne samfund.
Flygtningekonventionen må strammes gevaldigt op og adgangen til asyl indskrænkes væsentligt.

Hvorfor har Socialdemokraterne da ikke lært af lektien fra 2001? Jeg kan kun se, at deres evt. internationale karrierer ligger dem mere på sinde, end deres lands interesser. Det danskerne prostesterede imod i 2001, er blevet mange gange værre siden, og S og R spæder endda på, selvom problemerne ville være blevet værre helt af sig selv.

Vi har haft 14 terrorsager siden da, herunder mordforsøg på Hedegaard og Westergaard

Angela

Posted: 14 juni 2014 - 17:54 - Svar

“Hvorfor har Socialdemokraterne da ikke lært af lektien fra 2001? Jeg kan kun se, at deres evt. internationale karrierer ligger dem mere på sinde, end deres lands interesser.”

Det håller jag fullkomligt med om. De är rädda att EU skall gå i stöpet och att de skall förlora sin makt och lyxliv. Makthavare är likadana över hela världen och agerar likadant. De har bra betalt, lyxliv och roliga jobb. Få resa och över hela världen, under angenäma former på “arbetstid”, träffa varandra och intrigera och bilda nya pakter. De älskar det. Det ser hjärnans belöningssystem till. När de gör allt detta njuter de, och njutningen uppstår genom att hjärnans belöningssystem aktiveras. Stå i centrum är kul. Kickar upp deras egon.

  steen

  Posted: 14 juni 2014 - 18:42 - Svar

  har du set?

  Stories from “Sweden, a Humanitarian Superpower” # 1

  My answer to the concerned citizens is as follows:

  Your political representatives across the board, from the municipal level in your little village right up to the Prime Minister’s office, they all know about all of this but they turn a blind eye to it.

  They accept everything you mention and also bring yet more asylum seekers to these kinds of quickly established, privately run — at a high cost for the tax payers — accommodations for asylum seekers. They know that if they saw to it that the Aliens Act was complied with — the law that the parliament and the government passed — things would certainly not look like this does and children would not have to stay in unhealthy houses with mold, sharing their living quarters with drug dealers, addicts and prostitutes and experiencing fights and conflicts at a daily basis.

  https://medium.com/@MeritWager/stories-from-sweden-a-humanitarian-supe rpower-1-5161a65461ac

   Angela

   Posted: 14 juni 2014 - 21:42 - Svar

   Tack för infallsvinkeln. Nej jag hade inte läst just detta. Ja, de är mycket väl medvetna om vad de gör. Fast jag tror inte alla vet. Det var uppenbart att Juholt (tidigare ordförande i SAP) var helt omedveten om vad som försiggick bakom kulisserna. Det är inte så enkelt eller banalt att det bara handlar om invandring och det MW tar upp. Det är mycket större än så. Vem håller i trådarna? Detta är inte en sak för bara Sverige även om Sverige drabbats värst.Att Sverige drabbas hårt är ingen SLUMP. Finns alldeles för många belägg för det. Vad kom man överens om i Köpenhamn nu? Naturligtvis var frågan uppe och diskuterades om att folk börjar vakna upp och sätta sig till motvärn. Det är inte en slump att “Flygtningekonventionen må strammes gevaldigt op og adgangen til asyl indskrænkes væsentligt” man säger detta nu. Det är ingen slump att SD attackeras så hårt i Sverige nu. Det är ingen slump att “nationalisterna” haft svårt att få ihop grupperna. Varför lämnade DF och Sannfinländarna UKIP:s grupp?

   Vad gjorde Soros hos Reinfeldt? EU är ingen ny idé. Den tog bara fart i annan skepnad. Två världskrig har redan utkämpats under 1900-talet för den idén och 2:a världskriget hann knappt avslutas förrän man var igång med nya planer för att få till stånd det “europeiska” imperiet. Massinvandringen är en del av det. Söndra och härska kallades det förut, Idag kallas det mångkultur. Varför anställde/ gav i uppdrag Soros Tobias Hübinette? Varför anställde/gav i uppdrag Reinfeldt honom? Varför var skolverkets chef med på Köpenhamnsmötet? Vi vet att utbildning och medier är a och o när ett land skall omdanas eller övertas. Den tidigare identiten och allt som kopplas till det (historia, språk, kultur,bildning)måste förstöras i grunden. Det har TH bland annat uttalat. Och diverse andra professorer som frankt säger att de “gamle må dö först”. Få bort den äldre generationen som inte är historielös och bearbeta de yngre som ingen historia har: “Det är med barnen man skall börja”.

    Angela

    Posted: 14 juni 2014 - 21:49 -

    Finns många länkar. Här en
    https://www.flashback.org/t2278072

    Tobias Hübinette är en mycket kontroversiell person.

    Robin Shadowes

    Posted: 15 juni 2014 - 00:59 -

    Det finns ju en intressant historia som förmodligen inte är sann. Den om den amerikanske frimuraren Albert Pike som skrev brev till en bekant i Europa på 1870-talet. Där han påstår att det kommer ta tre världskrig innan den nya världsordningen är på plats. Den detalj som fått folk att tvivla är dels att ingen har hittat originalbrevet men även det att Pike talar om nazismen som överhuvudtaget inte alls existerade på 1870-talet. Men en bra rövarhistoria om inte annat.

    Angela

    Posted: 15 juni 2014 - 08:20 -

    Robin Shadowes, ja det finns många historier men vi har haft romarriket, Napoleon, habsburgarna som försökt under historiens gång. Vi har haft flera försök att göra om människor till sovjeter, rödgardister m fl. Sorokin har studerat tidigare experiment med att frigöra barn från familjen. Sorokin var en ryskamerikansk sociolog och minister i övergångsregeringen mellan tsarväldet och bolsjevikerna. Sorokin berättar att den tidiga kommunistiska regimen först försökte frigöra individerna från familjen men att man på 1920-talet upplevde att de kringströvande “horderna av vilda barn” som ett sådant hot att en tidigare förhånad familjemoral snabbt återinfördes. Samme Sorokin anser sig ha bevisat att samhällen på uppåtgående beundrar hjältar, uppfinnare, vetenskapsmän och helgon medan samhälen på nedgång intresserar sig för alkoholister, kriminella och prostituerade.

Leave a Comment