20
aug
Seneste opdatering: 20/8-14 kl. 2254
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Justin Trudeau, leder af det liberale parti, kan blive premieminister næste år. Han er en rigmandssøn uden egne meritter overhovedet, en naiv ‘environmentalist’ der aldrig er blevet voksen. Vores parlamenter flyder over af den slags personer, der ikke ville være nået nogen steder udenfor politik, hvor karrierer koster håndfaste kvalifikationer. Se f.eks. Margot Wallström (student 1973, derefter professionel socialdemokrat, ”Med högre skatter kan vi spendera ännu mer på invandring”) som næsten alle i Bryssel anså en uskyldig, kvindelig kølerfigur blottet for evner. Nu kan hun træde lige ind på en nøglepost i en kommende svensk regering.

Anne Marie Pålsson nævner i interviewet nedenfor, at 90% af svenske politikere savner kvalifikationer, som er relvante for at styre et højt udviklet samfund. Det bevirker at demokratierne helt begår unødvendige fejl, og at deres bremselængde på dem er katastrofal lang, hvilken i Sverige er forlænget af en magttro presse. Tag den svenske multikultur, hvor korrektioner skulle have været foretaget for mindst 15 år siden, hvor de røde lamper blinkede rigeligt, ja allerede i 1992.

Det er en skræmmende tanke for os der har fulgt ham, at han kan blive leder for et G-7 land, at se ham sidde og forhandle med drevne skurke i en farlig verden.  Han er stort set blank på alle tidens brændende spørgsmål. Han begriber ikke muslimsk terror. Han tror, den skyldes “verdens uretfærdige fordeling af ressourcer og en følelse af at være udelukket.” At vor tids sikkerhedstrussel og krigsårsag er ” udtømningen af resourcerne og følelsen af håbløshed.”

 Hans svar til CBS’ Peter Manbridge om årsagen til Bostom-bomberne er kun ét af de skræmmende eksempler på, hvilke personer Vestens demokratiske processer kan sætte i spidsen for vor alles skæbne. I videoen opremser Ezra Levant nogle andre.

PETER MANSBRIDGE: Let me try to ask this as fairly as I can, because it’s only a couple of hours after something has happened that clearly was not an accident, in Boston. People have died, many people are injured. You’re the Canadian prime minister, what do you do?

JUSTIN TRUDEAU: First thing, you offer support and sympathy and condolences and, you know, can we send down, you know, EMTs or, I mean, as we contributed after 9/11? I mean, is there any material immediate support we have we can offer?

And then at the same time, you know, over the coming days, we have to look at the root causes. Now we don’t know now whether it was, you know, terrorism or a single crazy or, you know, a domestic issue or a foreign issue, I mean, all of those questions. But there is no question that this happened because there is someone who feels completely excluded, completely at war with innocents, at war with a society. (*En simpleton)

‘All My Friends Are Getting Death Threats’
Young Jewish Swedish Leader:

Death threats, daily anti-Semitic attacks, and harassment are causing many young Swedish Jews of the shrinking 20,000-member community to say “enough,” and seek to establish their futures elsewhere, according to a report by Zvika Klein of Israel’s NRG News.

“I and my friends decided to leave,” 22-year-old Victor Borsolov, told NRG, after getting his 11th death threat after posting pro-Israeli views on his Facebook page. Borsolov, a student of International Relations and Economics from Gothenburg, suggested some other preferable countries. “I’m thinking of emigrating to Berlin, Tel Aviv or Haifa,” he said. Allgemeiner.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


intetnavntak

Posted: 20 august 2014 - 17:54 - Svar

“all my friends are getting death threats”

Det fint, men jeg vil lige påminde alle her om hvad for en verden jeg ser.

PFEP

Posted: 20 august 2014 - 17:54 - Svar

Hvorfor ikke bare skrotte demokratiet og våbenloven?
Det havde givet os danskere en chance til at overleve!

norje

Posted: 20 august 2014 - 18:29 - Svar

Han minner litt om NATOs neste sjef og, Jens Stoltenberg, så naiv i sin omgang med russere under den kalde krigen at han endte opp med ‘Steklov’ som kodenavn i arkivene til KGB. Plassert som statsminister av Gerd Liv Valla, og plassert i rollen som NATO-sjef av Obama, en rag doll.

Bergfast

Posted: 20 august 2014 - 19:25 - Svar

Nja, undrar ändå om det är så pass enkelt som Ezra Levant vill framställa det hela som…

I Afghanistan beväpnades muslimska motståndsgrupper av USA, och beskrevs då vara – befrielserörelser – , när Sovjet var där och krigade, vilket tvingade Sovjet att backa ut ur Afghanistan. Men s.k. – befrielserörelser – (?), kallades sedan för – islamister – , när USA kom till Afghanistan och krigade med dessa muslimska krigare som de då tidigare hade beväpnats av USA, men som nu sågs som fientliga, vilket alltså medförde en förändrad syn…..

Likaså beväpnade tydligen USA även Saddam Hussein, när han skulle kriga mot Kuwait och verkade då av USA, vid den tiden, anses befinna sig på just USA´s sida, eller som någon slags allierad till USA, vilket sedan då ändrade sig….

Den gruppering som nu krigar i Irak, och som tydligen är sprungen från den gruppering som krigat i Syrien, mot president Assad, och som också tydligen har beväpnats av främst USA, som några slags frihetskämpar i just krigandet mot Assad, är nu tydligen förändrade till att istället, med fortfarande en massa vapen tydligen, bli fanatiska krigare för …Islamiska Staten… istället? Som därmed då inte längre befinner sig i någon slags allians med USA, utan där konstellationen har förändrat sig….

Ja, vad ska man förstå egentligen….

Vid en tidpunkt så betraktas då muslimer som mer eller mindre allierade och beväpnas som stöd eller som några slags frihetskämpar, för att i nästa stund betraktas som fientliga fiender…..?

Det är lite märkliga turer ändå.

Och hur kommer det sig att man tydligen kan få tillgång till så pass mycket vapen? Samt att en sådan frenesi, eller avancerad militärisk krigstaktik plötsligt kan utveckla sig ur dessa grupperingar av, som det väl är för det mesta, inte särskilt militärt drillade människor? Utan mer eller mindre olika former av gerillaformeringar…?

Eller finns det hos dessa grupperingar kanske mycket väl just militäriskt skolade människor, som faktiskt leder och driver på dem i deras fanatiska attacker? Samt förser dem med vapen och också då kanske också mycket kunniga aktörer och aktivister, eller kanske rent av agenter som är skolade i sådana krigföringar?….

Tydligen finns det vissa uttalande om att CIA kan ha några fingrar med i bildandet och skapandet av dessa fanatiska grupperingar, när de befann sig i just Syrien, men som sedan gått vidare och bildat …IS?… (Som då förmodligen i så fall antagligen är skapade för att just kunna väcka avsky för islam samt att också då kunna rätteligen och rättfärdigt kunna angripa dem för deras handlingar…)…

Att kunna uppvigla människor till bestialiska handlingar, och fanatiska krigsviljor är tydligen inte så svårt om man endast kan de rätta knepen och knåpen för den saken. Samt kan använda sig av de rätta, de övertygande, de förföriska, de motiverande och de tilltalande rätta argumenten framförda med just den rätta tyngden och auktoriteten…

Tänker på Lenins förmågor till hatuppvigling och krigsviljor av folkmassor, liksom även Hitlers förmåga att uppmana krigsviljor, samt andra och flera just krigsledare eller militärer som genom historien har velat mana sina befolkningar eller sina arméer till krig, som väl kan ses som just utstuderade psykologiska manipulationsförmågor som har målet att just kunna uppvigla och mana fram krigsviljor. Förmodligen hade även Napoleon sådana förmågor….

Så omöjligt är det ju inte att kunna göra. Men, men…..

Vem kan veta någonting helt säkert…

Peter Andersen

Posted: 20 august 2014 - 22:21 - Svar

Jeg mener ikke man skal dømme Justin Trudeau helt så hårdt, baseret på de udtalelser han kommer med ifb. Boston-bomberne eller det globale trusselsbillede. Han går jo bare på line, helt efter bogen. At fyre selvfølgeligheder af, uden at komme til at skræmme alt for mange væk, er en del af det politiske håndværk.

Hvis man taler om resurseknaphed, fattigdom eller global opvarmning, kommer man højst til at støde dem, som mener det kan siges lidt mere konkret, lidt væk.

Det værste ved ham er nok, at han virker som den sædvanlige naive liberale type, som sikkert vil gøre sig fint på de bonede gulve, men nok ikke gør hverken Canada eller resten af vesten til et tryggere sted.

    steen

    Posted: 20 august 2014 - 22:45 - Svar

    Jeg tror desværre nok, efter at have studeret ham i et par år, ikke han taler som han gør af ren kalkulation. Uforberet, uden telepromter, for frie, åbne spørgsmål fra journalister, er han forsvarsløs. Når han en sjælden gang er konkret, tager han fejl.

Sintram

Posted: 21 august 2014 - 10:26 - Svar

Justin Trudeau låter som vilken svensk politiker som helst låtit de senaste fem tio åren (Sverigedemokrater undantagna).

nobis dame

Posted: 7 november 2014 - 09:22 - Svar

Vi ser alle slags kanascientif en afbøjning på 5:21 af family den tredje.

Leave a Comment