2
sep
Seneste opdatering: 2/9-14 kl. 2259
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Ny bok av Julia Caesar: Landet som försvann. Politiskt inkorrekta krönikor.

omslag3Vad är ett land? Ett geografiskt område med gränser mot andra länder. En nation med ett antal invånare. Men ett land är också ett hem. En trygg plats som du delar med människor som liknar dig själv, som kommer ur samma kulturkrets och delar värderingar och sociala koder. Det land där vi föds formar oss in i en tillhörighet och gemenskap som lägger grunden för livsviktig trygghet och tillit. De utgör det kitt som håller landet och befolkningen samman. Tillsammans delar vi på plikter som att arbeta och betala skatt, men under ytan löper osynliga trådar i en värdegemenskap som vi kanske inte ens är medvetna om förrän vi konfronteras med helt andra värden.

Över hela världen söker sig människor till andra med samma etnicitet och kultur som de själva. Om man definierar Sverige som ett hem bryter definitionen samman. Sverige är inte längre ett hem utan ett djupt splittrat land, präglat av motsättningar och konflikter mellan olika etniska och religiösa grupper, mellan alltmer polariserade politiska åsiktsgrupperingar och mellan befolkning och elit.

Med massinvandring som medel genomför svenska politiker ett regelrätt befolkningsutbyte. Under den borgerliga alliansregeringens åtta år vid makten har 806 462 utlänningar fått uppehållsrätt eller uppehållstillstånd i Sverige. Nästan en miljon. Bara under första halvåret i år har 32 997 utlänningar fått uppehållstillstånd. Antalet utrikes födda i Sverige ökar 12,5 gånger mer än den svenskfödda befolkningen.

Lilla Sverige med 9,5 miljoner invånare tar emot flest asylsökande i hela Europa, inte bara per capita utan i absoluta tal. Hela asylsystemet har havererat. Men i valrörelsen inför riksdagsvalet den 14 september står statsminister Fredrik Reinfeldt på Norrmalmstorg i Stockholm och uppmanar svenska folket att öppna sina hjärtan. Det räcker inte att Sverige är Europamästare i asyl och som enda land ger alla syrier permanent uppehållstillstånd. För en humanitär stormakt krävs mer, mycket mer. Fredrik Reinfeldt vill utvidga asylhaveriet till nationell kollaps. De röd-gröna partierna med Stefan Löfven (s) i spetsen vill samma sak.

“Landet som försvann” är en samling politiska krönikor om ett kluvet land där allt fler ord blir onämnbara och tystnaden breder ut sig. Journalisten Julia Caesar (pseudonym), krönikör på Snaphanen och vald till en av Sveriges hundra viktigaste opinionsbildare 2013, tecknar ögonblicksbilder av Sverige under den turbulenta perioden mellan riksdagsvalen 2010 och 2014.

Ur förordet:

“Jag skulle skämmas för att kalla mig journalist om jag inte försökte ge mina läsare en så sann bild av verkligheten som möjligt. Dessutom har jag alldeles för starka band till de förfäder som har levt före mig för att kunna svika deras liv, arbete och drömmar. För mig är det viktigare att hedra dem och deras verk än att pressa in mig i en politiskt korrekt mall för att bli accepterad av den meningsbärande elit som en bit in på 2000-talet dominerar den offentliga debatten. Deras epok kommer inte att vara för evigt. Sanningen har en benägenhet att borra sig fram även i de mest osannolika sammanhang och vid tidpunkter då ingen trodde att det var möjligt.”

Boken kan beställas från Books on demand.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 3 september 2014 - 01:41 - Svar

Expressen tvingas sparka 70 anställda – UPPDATERAD

Ja, som man reder / bäddar, får man ligge / ligga 😉

http://www.exponerat.net/expressen-tvingas-sparka-70-anstallda/

TIDNINGSDÖDEN SKÖRDAR Under ett stormöte på tisdagen informerades personalen av Expressens nya vd, Gunilla Herlitz, om att 70 tjänster försvinner, varav 50 på redaktionen, skriver Resumé.

Expressen har cirka 530 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Av dem arbetar cirka 300 redaktionellt.

– Det talas om 20 man på tjänstemannasidan och 50 journalisttjänster [!!!],
men det finns en del vakanser, så vi vet inte hur många riktiga människor det berör,
säger journalistklubbens ordförande Olle Forss.

Anställda kan komma att erbjudas avgångsvederlag, men ledningen har ännu inte lagt fram några sådana förslag. En ny organisation presenteras nästa vecka. Trots dagens besked om neddragningar är Olle Forss försiktigt optimistisk.

– Expressen är bra på att hitta nya inkomster. Jag hoppas att vi vid förhandlingarna senare i september kan ha fokus på att stärka inkomsterna. Det kan vara ett större minus att göra sig av med för mycket folk, skriver Sydsvenskan. [Ja, och snart kommer turen till er …]

04:09 och klarvaken

Posted: 3 september 2014 - 04:09 - Svar

Jag hade förhoppningar om att JC skulle träda fram lagom till valet. Kanske också dyka upp på Riksdagslistan för SD. Det måste snart hända något som får folket att känna framtidstro igen

Fyra år till orkar inte jag engagera mig. Det har blivit långa kvällar och tinnitus så minst 15% för SD annars är Sverige förlorat och min tinnitus permanent.

Victor

Posted: 3 september 2014 - 14:05 - Svar

BBCs panorama så i går på Rotherham-skandalen:

https://www.youtube.com/watch?v=5s_JhDt_xx4

Angela

Posted: 4 september 2014 - 08:42 - Svar

I panik slänger SVT och SR in F! i valspurten för att oskadliggöra folkets röst. Etablissemanget har egna undersökningar och rädes folket! En känd socialdemokratisk professor uppmanade i SR att rösta på F! för att störa ut folkrörelsen mot etablissemanget. Vad säger denne professor om att etablissemanget säljer ut västvärlden till Kina. DET är ett hot mot väst. Flera sora fiender tornar upp sig. Inte enbart islams strävanden efter att lägga under sig världen utan även Kinas och det militärindustriella komplexet. De tre stora hoten mot världen som nu kämpar öppet om makten. ISIS i Asien och Boko Haram i Afrika båda med samma strategi och mål ett muslimskt världskalifat. Det svenska etablissemanget har mycket att st till svars för, Inte minst det senaste knivhugget i ryggen på USA. FY SKÄMS!

Många har tydligen hörsammat SR:s F!. Idag redovisades opinionsinstitutens mätning men bara det som passade SR:s egen kampanj. Dn andra där F! bara hade 2 % kom inte förrn i 8.00 nuheterna och sist. Fastän den första från Ipsos inte var statistiskt säkerställd men utifrån den kunde Gudrun Schyman inbjudas till P1 Morgon och få göra propaganda. Inget parti utanför riksdagen har tidigare fått en sådan favör i något riksdagsval tidigare i historien. SVT , SR övriga medier och staten bedriver en odemokratisk kampanj mot svenska folket på de arenor som borde vara folkets röst och med skattepengar! Sverige har gått från demokrati till medikrati till REN IDIOTI! Skam alla ni som uppträder som Quislingar mor Sverige och svenska folket. Kom ihåg en sak SANNINGEN kommer alltid i fatt. Och de som nu röstar på skit kommer att få skit. Synden straffar sig själv!

Angela

Posted: 4 september 2014 - 08:53 - Svar

Jag skulle gärna vilja veta hur RIGGAD undersökningen var som lyfte F! över riksdagsspärren. Det är tydligen bråttom för etablissemanget nu att stoppa FOLKET. Mycket märkligt att opinionsundersökningens resultat kom i morse OCH att SR hunnit att boka in Schyman till SR:s P1 Morgon för att propagandera. Väckte de henne mitt i natten? Eller var hon redo redan på väg när första nyheterna kom om F!:s resultat i opinionsundersökningen som vi inte ens VET om den är sanningsenlig. Lite i skymundan las en lapsus in så att inte folk skulle märka det så mycket men att man ändå skulle ha ryggen fri att undersökningen INTE var statistiskt säkerställd. DETTA var en ren KUPP mot svenska folket!

    steen

    Posted: 4 september 2014 - 12:02 - Svar

    fra 2.0 til 4.0 % ?

Angela

Posted: 4 september 2014 - 08:55 - Svar

Igår försökte SR inbilla svenska folket att valresultatet redan var klart genom att presentera socialdemokraterna som vinnare i valet med Löfven som statsminister. Får jag påminna SR om att valet inte ens ägt rum? Eller är det förmätet?

Bosse H

Posted: 5 september 2014 - 11:16 - Svar

Viktor!!
Den länk du angav (https://www.youtube.com/watch?v=5s_JhDt_xx4) hade tyvärr tagits bort av “användaren”!

Synd! Den kunde varit intressant att få ha tagit del av.

Leave a Comment