18
okt
Seneste opdatering: 18/10-14 kl. 2137
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Sam Harris er bachelor i filosofi og doktor i neurovidenskab. I bogen The End of Faith (2004) leverer han en skarp kritik af islam, men garneret i alibikritik af alle religioner. Nu en han ti år klogere og giver han en klar islamkritik uden alibier. Her diskuterer han kritik af det snart berømte Ben Afleck – Bill Maher interview.

Jan Sjunnesson: Fremtidsmanden

Sverige må grueligt meget igennem, før Sverigedemokraterne endelig kan danne regering i 2023. Mød forfatteren til ny svensk fremtidsroman. [..]

»Romanen er, men jeg er selv mindre optimistisk. Jeg håber, at romanen får ret, og jeg uret, men har haft behov for at lege med fremtiden, fordi nutiden forekommer mig så dyster. Vi har alle brug for håb, og jeg placerer mit håb på denne ensomme forskertype, der sidder og studerer demografien og når frem til et skæbnesvangert resultat. Et resultat, som han som en anden whistleblower lækker til offentligheden. Man kan knap nok kalde ham modig, for han aner intet om politik og etablissementets herskerteknik i Sverige. Min helt kaster sig ud i malstrømmen uden at vide, at den kan bringe ham i uføre. Han er for så vidt den ideelle forsker, uafhængig af den offentlige mening, dedikeret til at finde frem til videnskabelige, velunderbyggede visheder. Sandheden koster ham dyrt. På en måde bliver denne, ja alle, fremtidsromaner om Sverige, til spændingsromaner.«

Hvorfor?

»Fordi vi allerede lever i tågernes land og ikke vil vide af det. Det er det sidste, den udbredte og systematiske benægtelse, der skræmmer mig mest. At eliterne har besluttet sig for, at intet skal få dem til at åbne øjnene og droppe den stadig mere desperate politik og utopi om Sverige som en humanistisk supermagt. Ergo må der et spekulativt mord til – det anvender jeg narrativt. Kun det, den sidste eventualitet, vil få flertallet til at forstå, at det er alvor med Sverige, at vi ikke kan fortsætte med at ødelægge det land, vi har fået givet i arv. Jeg synes, det er et spændende plot, synes du ikke?«Fremtidsmanden, AF MIKAEL JALVING

Jan Sjunesson præsenterede bogen i Pressklubben i Stockholm fredag 17. oktober. Han har bloggen; sjunne.com

sverige.jansjunesson-515x906


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Jan Sjunnesson

Posted: 18 oktober 2014 - 15:26 - Svar

Mange takk !
Hilsen, Jan

steen

Posted: 18 oktober 2014 - 17:14 - Svar

du er velkommen. Jeg ledte efter en video om bogen, men måtte nøjes med et foto

barfbag

Posted: 18 oktober 2014 - 19:59 - Svar

Eksmuslimen Ali Sina (pseudonym/dæknavn) siger det klart på islam-watch.org: i-slam er IKKE en religion, og kan IKKE sammenlignes med religioner. I-slam er en totalitær, diktatorisk POLITISK bevægelse under dække af at være en religion (under the guise of being a religion)/den er skjult som religion/it is disguised as a religion. Hvis i-slam er noget, så er den POLITIK. “Religionen” er bare et løgnagtigt røgslør. Sammenlign hellere i-slam med kommunismen og nazismen (som dog begge er/var sekulær(e), ikke-religiøse, hvilket i-slam foregiver at være – religiøs). Se f.eks.: http://www.israellycool.com/2014/10/17/sam-harris-is-wrong-says-an-ex- muslim/

Santor

Posted: 18 oktober 2014 - 20:16 - Svar

Machiavelli

Posted: 18 oktober 2014 - 20:22 - Svar

Hvorfor er der ingen, der har præsenteret min bog Humanismens elendighed. En litterær skandale i dette århundrede.

  Santor

  Posted: 18 oktober 2014 - 20:31 - Svar

  Mac, jeg har købt den for lang tid siden nu mangler jeg bare at læse den 😉

   Anonym

   Posted: 19 oktober 2014 - 04:17 - Svar

   Bandit! Ja det kan jeg se på dine indlæg.

   Machiavelli

   Posted: 19 oktober 2014 - 15:26 - Svar

   Undskyld Anonymous det var til Santor.

  Angela

  Posted: 18 oktober 2014 - 21:06 - Svar

  I Sverige gav inte boken några träffar. Finns väl inte översatt till svenska. I Sverige får folk inte läsa kritiska böcker mot mångkulturalismen. Ett demokratiskt problem. Har inte funnit någon kritisk bok på svenska. Etablissemangets “rädsla” och “oro” för att inte få igenom sitt projekt. Etablissemanget känner “social oro” och “rädsla” för människors tankeförmåga. 🙂 Citationstecknen är av ironisk art. Etablissemanget har en benägenhet att projicera sin egna rädslor och oro på folket.

   steen

   Posted: 18 oktober 2014 - 21:39 - Svar

   I Danmark hedder den Troens fallit – religion, terror og fornuftens fremtid, hvis det kan hjælpe dig

   Utlandssvensk

   Posted: 18 oktober 2014 - 23:12 - Svar

   @Angela,

   Det kommer i princip inte ut några översättningar alls i Sverige av böcker som inte passar in i den bild som media och 7 klövern vill upprätthålla. Detta gäller nästan oavsett hur stort genomslag böckerna har haft internationellt samt även om de ganska direkt berör Sverige.

   Ett bra exempel är Bruce Bawer. Han har skrivit flera internationella bestsellers som ofta inkluderar mycket om Sverige. Vidare är han en väldigt etablerad journalist och det finns nog ingen som har skrivit så mycket om Sverige i amerikansk press som han. Men man hör aldrig så mycket som ett pip om honom i svensk mainsteram media.

   Det mesta han har skrivit är riktigt bra men om jag ska välja en bok blir det “While Europe Slept”.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Bawer

   Skåning

   Posted: 19 oktober 2014 - 01:41 - Svar

   Om du syftar på Sam Harris så finns alla hans titlar att köpa i Sverige, på engelska då förstås. Köpte och läste The End of Faith redan när den kom ut. Känns nog en aning förlegad nu men då var den mycket läsvärd. Sam Harris är ju den enda av dessa “new born atheists” som faktiskt inte relativiserar utan öppet säger att alla religioner inte är lika illa. Därför är han oerhört mycket mer intressant än papegojan Dawkins eller den numera framlidne ex-marxisten Hitchens.

    Skåning

    Posted: 19 oktober 2014 - 04:23 -

    Kollade upp statusen på nytt, och som sagt är alla hans engelska verk där, men hör och häpna, två av hans böcker finns även översatta till svenska Moralens landskap och Brev till en kristen nation, vilka (utan att ha läst dem inte direkt behandlar islam). Hans första bästsäljare The End of Faith/Troens Fallit är INTE översatt, trots att det är den bästsäljande och mest uppmärksammade boken, och också väldigt islamkritisk.

    Jag minns när jag letade efter Oriana Fallacis böcker på svenska, eller för den delen Ayaan Hirsi Ali. Den sistnämndas första bok hette ursprungligen J’accuse, med tydliga historiska markeringar, men fick i Sverige titeln “Kvinnor, kräv er rätt!”.

    Utlandssvensk

    Posted: 19 oktober 2014 - 12:28 -

    @Skåning,

    Jo, jag har också många minnen av att gå runt i bokaffärer. Gud vilka blickar man fick av personalen ibland. När “Exit folkhemssverige” kom ut vandrade jag runt en dag i Stockholm och det var allt annat än trevligt. Det kändes ungefär som att man frågade efter “Mein Kampf”.

    Ayaan Hirsi Ali var väl under några år nästan accepterad i Sverige. Du vet hur det är, “rasifierade” kvinnor har en helt annan rätt att ta upp känsliga ämnen. Men även där finns det någon form av gräns och på senare år har även hon sorterats in i facket icke önskvärda debattörer i Sverige.

    Vad gäller Oriana Fallaci har hon väl däremot aldrig varit vidare välkommen i svenska bokaffärer. Sättet som hon skriver på, väldigt rakt och ganska aggresivt, ligger nog så långt man kan komma från vad som anses vara rumsrent i svensk debatt. Utan tvekan hade hon suttit i fängelse om hon hade varit svensk. Att hon sen sålde miljoner böcker i Italen är bara ytterligare ett tecken på hur otroligt stor skillnanden är på debattklimatet i Sverige och samtliga andra västländer.

    Jag gillade verkligen “The rage and the pride” och rekommenderar den till alla svenskar just som en illustration över hur otroligt mycket hårdare debatten är på många håll i Europa.

    Det är delvis pga. att jag under många år har följt den internationella debatten om immigration och mångkultur som jag anser att just Sverige har unikt dåliga utsikter jämför med nästan samtliga andra västländer. Min uppfattning är att det nu i princip råder konsensus att man måste minimera immigrationen från tredje världen samt att islam är ett verkligt hot. De flesta länder har redan vidtagit kraftiga åtgärder och mer är på väg. Det är, enligt mig, bara en fråga om några år innan islam i princip kommer att börja förbjudas i Europa. Schweiz, Italien, Frankrike och många andra länder har redan infört restriktioner.

    Men även om allt detta är positivt för Europa så är det också väldigt negativt för Sverige. Vi sitter nu i läget att alla andra länder under flera år har gjort det mycket svårare för olika “problemgrupper” att både flytta in och att stanna i landet om de redan är där. Sverige har gjort motsatsen och detta resulterar, föga förvånande, i ett enormt inflöde av just de personer som inte är välkommna någon annanstans i världen.

    Det lär inte sluta lyckligt……..

    Skåning

    Posted: 20 oktober 2014 - 01:10 -

    Jag vet inte om jag var före min tid, men jag har nog inte bevistat en bokhandel sedan 1900-talet. Beställer allt online. Så den typen av turer du beskriver har jag faktiskt aldrig upplevt. Hursomhelst, Oriana Fallaci är en hjältinna som aldrig bör glömmas. Som du säger så spydde hon med alla till buds stående medel mot islamiseringen av Europa, och hon visste vad hon pratade om. “The Rage and the Pride” är ett alldeles utmärkt exempel på en bok som inte kompromissar, som möjligen kan väcka en och annan 87-procentare till liv.

    Tyvärr har du lite fel om hennes öde. Någon sketen imam anmälde henne för “hets mot folkgrupp” i Italien under något EU-direktiv. Hon riskerade också att bli utlämnad till Italien via ett kross-EU-arresteringsdirektiv, vilket alltså inkluderade “thought crimes”. Hon levde sina sista år i Schweiz med långt gången cancer. Minns att hon fick pardon att återvända till Italien två veckor innan hon dog.

    All hail!

    utlandssvensk

    Posted: 20 oktober 2014 - 02:37 -

    @Skåning

    Oriana Fallaci är en hjältinna som aldrig bör glömmas

    Ja, verkligen!

    Men hur menar du att jag har lite fel om hennes öde? Jag skrev inget om detta, men det var för all del interessant med lite mer info kring henne. Bra val att fly till Schweiz! Jag bor där sen länge och här är det uppfriskande PK fritt !

    Skåning

    Posted: 20 oktober 2014 - 23:00 -

    Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Hon levde under hot om allmänt åtal sina senaste fem år trots att hon led av långtgående skelettcancer. Så länge hon var kvar i Schweiz så var hon någorlunda säker för den pan-europeiska arresteringsordern, instiftat av en italiensk islamist! När hon hade en vecka kvar att leva så förbarmade sid de italienska myndigheterna. Hon fick träffa sina närmsta familj och även Påven själv.

    Jag läste hennes sista ord. Jag är inte religiös, men jag grät i alla fall. En kvinna av osedvanligt mod.

tumle

Posted: 18 oktober 2014 - 22:43 - Svar

Trist at Sam Harris, når han nu nævner buddisterne i Myanmar, ikke nævner at årsagen til buddisternes angreb på muslimer er udløst af gruppevoldtægten og mordet må den 27 årige buddistiske kvinde Ma thida Htwe begået af 3 muslimske mænd d 28 maj 2012

  Moran ya Simba

  Posted: 19 oktober 2014 - 23:12 - Svar

  Meget interessant. Det vidste jeg ikke. Men de intellektuelles dovenskab ses når ingen stopper og spørger “hvorfor er buddhister, der normalt er så fredelige, pludseligt så voldelige overfor muslimer?” De ønsker ikke at vide hvorfor. De er kun interesseret i propaganda-værdien. “De frelste” er IKKE motiveret af “medmenneskelighed.” De er motiveret af at skjule deres egen fejhed…

Moran ya Simba

Posted: 19 oktober 2014 - 23:09 - Svar

Glimrende af Sam Harris. Han skulle have nævnt abrogation, i.e. at de fredelige vers i Koranen er ugyldige i traditionel islamisk fortolkning, fordi de kom før de voldelige vers. Og med det på plads ser det ud til at blive mere og mere klart at det er islam selv der er problemet.

Leave a Comment