6
nov
Seneste opdatering: 23/11-14 kl. 0109
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Der kommer tre videoes til i løbet af de næste 48 timer. Se også Geert Wilders: Theo van Gogh, 10 years og Robert Redeker’s tale How and why is freedom of speech threatened in France?

Vand på en gås

Prof. Arnstberg er særlig god i dag. Han skriver om en situation vi alle kender, enten fra den ene eller den anden side af opinionsgitteret. Det er tankevækkende, i hvor ringe grad vi er styrerede af fornuft, både som individer og som samfund, og det er tankevækkende hvor lidt vi er os det bevidst. Min respekt er ikke størst for dem, der havde ret hele vejen igennem, men for dem der indså de tog fejl, og ændrede standpunkt. De  viser nemlig, at fornuften styrer over alt andet hos dem.

En av bloggens läsare mailade mig och berättade bland annat följande: Gåsvatten

Sverige håller på att bli ett Bolibompistan

I går kväll tyckte jag synd om kulturminister Alice Bah Kuhnke. Det har gått över nu. I dagens Expressen skildras hur kulturministerns första möte med riksdagens kulturutskott ska ha gått till. Det är ofattbart. Och samtidigt så fantastiskt fattbart. För när man tänker efter har ju tecknen funnits där länge: Sverige är på väg att förvandlas till Bolibompistan.

Kulturminister Bah Kuhnke frågade de folkvalda i kulturutskottet – och här vill jag klargöra att samtliga dessa folkvalda är så kallade vuxna människor som får köpa sprit och köra riktig bil och rösta och såna vuxengrejer – vilken superkraft de ville ha. Det var en hel del frågor om Pippi Långstrump. Bland annat fick toppolitikerna svara på frågan “Vad var det första Pippis moster/faster brukar göra när hon fick besök?” och “När tjuvarna kom in i Villa Villerkulla, fann de då en liten apa som satt och räknade guldmynt?” Expressen Leder

Lige præcis hvor infantiliseret det ‘voksne’ Sverige er, kan man se mere om her. Horace Engdahl skal have sagt: ”Jag skulle säga att Tyskland är ett Sverige för vuxna.” Det er i al fald godt sagt, der gemmer sig mange sandheder i det, enhver der kender begge lande godt, kan istemme.

Jeg er mig bevidst, at der kan findes andre grunde til kærligheden, end en kvindes intelligens. Jeg ser for mig Hr. Bah Khunkhe sidde og se “sådana där svartvita Kafkafilmer från innan Berlinmuren föll”, mens fru Bah Khunkhe læser Pippi Langstrømpe og leger “frågesport”.. Bagefter har de verdensklasse, stormagts-sex, som redder ægteskabet i nogle døgn. Måske er kulturministerens egentlige mission at vise, at Sverige overhovedet ikke behøver en kulturminister, og det er jo ikke så dumt tænkt når man husker, at svensk kultur ikke findes. At kritisere hendes niveau er naturligvis ‘afrofobi’, selvom hun ligesom Obama kun er halvsort. Bliver vi dobbelt så fobiske for de helsorte?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Boethius Victor

Posted: 7 november 2014 - 15:12 - Svar

Skarp flere kilo tung bombe demonteret i Stockholm. Karin Solberg, kommunikationsansvarlig ved Söderortspolisen, mener ikke, der kan konkluderes noget om terror. http://www.expressen.se/nyheter/skarpladdad-bomb-i-gallerian-i-liljeho lmen/

PFEP

Posted: 7 november 2014 - 16:33 - Svar

Jag har egentligen alltid trott att Sverige kunne undgå allvarlig terror och det av den orsaken att Sverige sannolikt är en “safe heaven” för många Islamister och att dessa inte så att säga; kackar i eget bo.

Jag har nog fel i och med att radikaliseringen av helt unga till extrema IS är omfattande och dessa tillsyns inte tar sådana hänsyn i kampen att införa UMMAH, Kalifatet, kosta vad det vill.

Så idag är det nog enbart en tidsfråga innan det smäller på allvar i Sverige eller för den saken; i något annat Europeisk land.

Dock finns jo den risken att det vid en sann massaker på oskyldige, det väcks en folklig vrede där kan utmynna i krav på massiv repatriering av o-integrerbara muslimer och då har dessa så att säga skjutit sig själva i foten.
Det är nog inte frågan om, men när vi står inför detta.
Konflikten mellan väst och Islam framstår efterhand ganska tydligt och det kommer få oerhörda konsekvenser för den samlade muslimska värld, där kommer bli ekonomisk och politisk isolerat.

  steen

  Posted: 7 november 2014 - 16:38 - Svar

  Man kan købe sig tid hos voldmænd og terrorister, men det betyder kun, man bliver ramt senere end andre.

  “An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.”

  http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/w/winstonchu100130.html

   PFEP

   Posted: 7 november 2014 - 17:34 - Svar

   Elsker bare Winston citater, her er et der desværre ikke er verificeret:

   “The fascists of the future will be called anti-fascists”

   Dog er dette citat meget stærkt med tanke på vores hverdag i dag.

Jørgen Duus

Posted: 7 november 2014 - 20:48 - Svar

Hvad er Bolibompistan? Jeg har googlet ordet, men det optræder kun i klummen om Alice Bah Kuhnke.

  steen

  Posted: 7 november 2014 - 21:17 - Svar

  Bolibompa er et snart gammelt børneprogram

  http://www.svt.se/barnkanalen/bolibompa/bolibompahuset/

  -stan ved du godt

  Bolibompa är inramningen för barnprogrammen i Sveriges Television.

  Ursprungligen användes inte namnet Bolibompa som titel för programmet. Tablåpunkten kallades för Barnprogram fram till slutet av 1990-talet, och namnet Bolibompa växte fram efter att denna signaturmelodi använts i några år. Sedan 1990 har barnprogrammen haft särskild programpresentation. Bland de barnprogram som visats inom Bolibompa finns Pingu, Babar och Björnes magasin.

  Sedan slutet av 1990-talet hade Bolibompa en fast tid på vardagkvällar mellan klockan 18.00 och 19:00 i SVT1, men sedan den 25 augusti 2008 sänds Bolibompa i Barnkanalen SVTB.

  Idag sänds Bolibompa varje morgon på SVTB mellan 6.30 och 9.00 och varje vardagkväll mellan 18:00-18:45 På helgerna sänder man 07:00 – 09:00 och mellan 18.00 och 19.00

PFEP

Posted: 8 november 2014 - 15:41 - Svar

Jag kan inte låta bli att reflektera över den goda Arnstbergs dialog med sin “ven” Petter kring invandringen och på vilka grundar Petter resonerar över läget.
Petters Argument är jo helt politisk korrekta; krig i världen, vårt ansvar och sist men icke minst, behovet för att hålla befolkningens storlek på en för samhällsbyggets fortlevnad.

Oro i världen och Sveriges ansvar, arkiverar jag vertikalt då dessa argument hör till i en klass med vad floskelministern Eric “Abdullenhag” Ullenhag kläckte ur sig i parti och minut under de åren han pallade vara minister för invandrings och integrationskatastrofen.

Däremot anser jag att ett flertal Europeiska länder, utmärkt tål att minska sin befolkning, något där utan tvekan vill ge positiva ekologiska fördelar och minska vissa länders kurs mot överbefolkning med ekonomisk kaos i släptåget.
Vi där är kvar får helt enkelt “rätta mun efter kappsäck” och med mer utrymme och resurser för en mindre befolkning, göra det bästa av läget.

Det är ingen naturlag att Europa måste ansvara för konsekvenserna av ett antal dysfunktionella muslimska stater och de konsekvenser dessas vanstyre, har på sina befolkningar.

Jag varken kan eller vill sia om hur det kommer gå, men jag är ganska övertygad att vi i Europa inom kanske något eller några decennier, kommer ställas inför val det idag är tabu att prata om, med konsekvenser där kommer kräva stora besvär för båda politiker och befolkning, att genomleva.

  PFEP

  Posted: 8 november 2014 - 16:34 - Svar

  När jag pratar Val och konsekvenser i förhållanden till den i dag massiva invandringen av muslimer, kan jag framför mig se länder där kommer säga upp olika internationella konventioner och genomföra i förhållande till i dag, radikala ändringar i lagar där vidrör statsborgerskap och rätten att vara i ett land där inte är egna hemlandet.

  Detta kan i förlängningen medföra repatrieringsprogram och utskick av människor där utan egentlige skyddsbehov, men lever på subsidier, till sin egna länder.

  Jag kan med se för mig att det kommer bli ganska svårt att för muslimer med kriminell bakgrund att få stanna kvar och att man i de fall det inte går att fastställa identitet, helt enkelt kommer låsa in dessa personer får samhällets bästa, såklart under humana förhållanden, de flesta kommer nog ihåg var de kastade sina pass under resan hit till Europa efter någon tid i en förläggning med enbart dörrhandtag på utsidan av dörren.

  Om inte väst börjar samla sig inför detta, finns det risk för någon sort storeuropeisk balkanisering, med allt detta innebär.

Leave a Comment