3
jan
Seneste opdatering: 30/6-17 kl. 0038
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

(klik foto for helskærm) – Jeg skulle bruge en reserve-laptop, for alt kan lukke hvis den ene bryder sammen og shit happens uvægerligt. Den er min radio, mit tv, mit Skype, mit kontor, mit vækkeur, mine kontakter – alt. Jeg studerede Chromebooks og besluttede, at for 1.700 kroner ville jeg godt vove det ene øje. Så hvis andre skulle have brug for en billig, fuldgod laptop løsning:

Den virker kun på nettet, men hvor er der ikke WiFi i dag? Den har et OS letvægtsstyresystemsystem, der starter på et sekund, lyden er i top, den er ikke pakket med overflødige programmer, og man slipper fra at betale Apple eller Microsoft 2000 kroner. Alt foregår i skyen og på apps, ord og billedbehandling og tusind andre ting. Harddisken er lille og hurtig, ingen ventilator der puster efter vejret. Jeg købte en Acer C 20 for at sikre bloggens ubrudte opdatering, og den er blevet en fin ven.

Sammen med en smartphone og et DMC-GM1K, verdens mindste systemkamera, et helt kontor uden husleje på 1.830 gram, der fylder mindre end en gennemsnitlig bog. En almindelig bærbar vejer 2.5 kg. Det er en fantastisk udvikling på bare ti år, hvor jeg var en af de første i Damnark, der tog blogsystemet til mig. Nu kan man slå sit kontor op i enhver togkupé eller café uden at man føler, man slæber rundt på noget. Det skal stå sin prøve i Tyskland om en uge, selvom det har været lidt ude at rejse allerede.

Er det godt at kunne være connected hvor som helst? De lærde diskuterer, men jeg har ikke noget problem med at hoppe af. At hoppe på, når tingene er der, synes jeg derimod er en god mulighed. En drøm forsvinder ti minutter efter at man er vågnet, et vigtigt indfald lidt senere, og ellers er det jo bare min radio når jeg hører NDR eller SR2, til en vis grad for at undgå at høre på  dårlig popmusik og ditto politikere, der har besat ethvert medie invasivt.

Eller slukket, for nogle gange foregår der jo også noget analogt eller ligefrem inde i hovedet. Afkoblethed er udmærket når ens ansvarsområde heldigvis er begrænset til mindre vedligeholdelsesarbejder i den nærmeste omkreds. (»Wherever I Lay My Laptop…« 2012.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


PFEP

Posted: 3 januar 2015 - 17:21 - Svar

Der findes en grund til at jeg ikke er på F*ckfacebook, Google plus eller har Skype!
Enhver kan hackes eller blive udsat for datainbrud og det private, bør man ha på separate enheder uden netadgang.
Hvis flertallet netbrugere vidste hvem der kigger med over skulderen, havde de været tvunget til at skifte underbukser en gang i timen.
Har været der, ved det og stoler ikke på en eneste digital bit jeg ikke har kontrol over!
Paranoid? ja lidt måske, men ikke uden årsag 🙂

  steen

  Posted: 3 januar 2015 - 17:24 - Svar

  Skype er nyttigt til at overføre mega store videofiler, til folk der vil undertekste osv.

  Jeg har ikke Facebook, men det er et uvurderligt researchredskab, som du kan se på Uriasposten. Foruden en rendesten.

  Sikkerhed, jo vist

  Svend Andersen

  Posted: 3 januar 2015 - 18:09 - Svar

  Facebook, og twitter vel også, er i høj grad også blevet en politisk arena, hvor dissidenter har temmelig stort spillerum i nyheds- og holdningsformidling. En form for virtuelt “samizdat”-system, som allerede længe har været udenfor magthavernes kontrol.

   PFEP

   Posted: 3 januar 2015 - 18:28 - Svar

   Al ære og respekt for både FB, G+ og Twitter, men man sidder der sgu med sit digitale fingeraftryk, IP-adressen om man ikke har en VPN der fungerer!
   Paranoid?
   Det er bare at gå ind på Routern og se hvilke der sniffer og køre lidt “backtrace”, det tar tid da det kan dreje sig om flere 1000 adresser på en aften, dog kan jeg love at enhver nok finder interessante adresser.
   Nu anvender jo majoriteten Windows der har sine svagheder, men de der kan og ved hvordan man penetrerer et netværk, har ingen problemer selv med Apple-OS.
   Det er en lidt unyttig debat egenlig, det er ikke nyt og det foregår i parti og minut daglig.
   Jeg er sikker på at flere der skriver her er udsat.

    norje

    Posted: 4 januar 2015 - 00:30 -

    VPN har NSA hacket for lengst, det er såkalt falsk trygghet om man har noe å skjule, men det har vi da ikke.

Voldposten

Posted: 3 januar 2015 - 17:47 - Svar

Steen, jeg håber sandt for dyden at du har slettet alle referencer til mig og dine andre gode venner – såsom e-mail-adresser – såfremt du bruger Google’s ‘tjenester’ ! – Jeg er ganske enig med PFEP: så længe du bruger Google’s piratkopierede Android-system (en stjålet Linux, lemlæstet og modificeret Linux til Google’s behov) så er alt på din fine laptop lige så sikkert som hvis det stod med fede typer på Samarbejds-Politikens forside…

Dersom jeg havde en Chromebook, ville jeg omgående slette hele molevitten og installere et rigtigt, full fledged styresystem, såsom en komplet Linux (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu eller whatever). Så ville du have det bedste af begge verdener og dertil være fri for bekymringer om virus, keyloggers, trojans og – først og fremmest – kunne have dine data i fred for Redox, Gestampo og lignende peeping Johns!

  steen

  Posted: 3 januar 2015 - 18:25 - Svar

  Gerne, lad os tale om det, når vi ses. Den er kun 2 GB RAM / 16 GB SSD-lagring, men den kan udvides med 400 kroner og en stjerneskruetrækker

  PFEP

  Posted: 3 januar 2015 - 18:49 - Svar

  Windows er i dag en god del sikrere end inden, men du har ret i at jag nok burde køre nogen Linux eller BSD.
  Problemet er bare at jeg er sgu for gammel for at skole mig ind på et nyt operativsystem!
  Dog holder jeg i dag kortene tæt ind på kroppen, det private findes på eksterne enheder der er krypterede og jeg forsøger at gennem diskretion og “pænt sprog” undgå opmærksomhed til daglig.
  Jeg HAR været hacket, fået måske omkring 1 GB data stjålet og jeg er +90% sikker på hvem der lavede dette for cirka fem år siden.
  Jeg sige bare; velkommen til virkeligheden!

   PFEP

   Posted: 3 januar 2015 - 19:33 - Svar

   Glemte lige en ting her, hvordan opdagede jeg at jeg havde blevet hacket?
   Jo i al sin enkelhed skete dette efter jeg havde byttet Router (for mere hastighed) og havde ikke fået hverken ændret password fra “ADMIN” til noget andet og aktiveret kryptering på Routern.
   Jeg så det efter en kort tid, nogle uger faktisk, da jeg opdagede at alle mail jeg modtog viste sig ha været læst inden jeg havde åbnet dem!
   Vist var jeg en idiot, helt opslugt af 30/30 mbs den gang (nu 100/100), men da der begyndte komme forskellige indlæg på blogger i mit navn ( stjålet login), så jeg skriften på væggen.
   Jeg har desuden haft personer i bil udenfor min lejlighed efter det, der med en grydelågstor parabol pegede på min stue! Sikkert for at forsøge at lytte til mit trådløse netværk.
   (jeg var lokal-politiker for SD den gang)

   Der findes en årsag at jeg har lidt med i lommen når jeg lufter hunden, elsker stødt peber 🙂

   I Danskere har ikke en anelse om hvordan det er i Sverige, virkeligheden er påtrængende og jeg tror til mit bedste vidende, at Sverige går mod en slags opløsning

   Jernhesten

   Posted: 3 januar 2015 - 20:43 - Svar

   Steen jeg syntes du skal lytte til Voldposten, for jeg ved at det her er han virkelig skrap til.

   Jeg har haft Linux i 2 år. Havde de første måneder nogle startvanskeligheder, som ikke skyldtes Linux, men at jeg langtfra er nogen IT-ekspert. I dag føler jeg at jeg har styr på de ting som jeg brug for, og det er skønt at være fri for alle de orme, viruser etc som andre jeg kender er voldsom plaget af.

   @PFEP

   Du skal ikke tro at du er for gammel til Linux. Jeg har installeret Kubuntu på min mors computer. I starten var hun ikke tilfreds, men det er hun så absolut i dag. Jeg er sikker på at når hun kan lære det, så kan du også.

jdm

Posted: 3 januar 2015 - 19:29 - Svar

Det at diskutere computere er lige så nytteløs som at diskutere våbner, deres kalibre og/eller biler. Alle har sin mening.

Derfor vil jeg bare sige til dig, Steen, at vi har haft virkeligt godt held med de Chromebooks vi har købt. Den først blev transporteret flere gange over Atlanten og udstyret med et SIM-kort fra Oister for brug i DK. Den har nu fast ophold i Danmark for det næste besøg, og en ny er blevet taget i brug herovre.

Grunden for at købe den første var fordi jeg blev træt af at være IT-manden for konen. Chromebooks “just work”. Den du agter at købe foroven er en fin model.

Gider man godt at pusle (i begge forstand) med maskinen, fortrækker jeg personligt, at “rede” en lidt out-of-date laptop til ingen penge og installere Xubuntu. Installationen inkluderer fuld disk kryptering.

Det lyder til at du har nogle gode rådgiver ved hånden, jeg vil bare indskyde mine to øre.

  PFEP

  Posted: 3 januar 2015 - 20:02 - Svar

  Kan bare være enig, nu har jeg været på WIN siden 6.0 da alt skete i kommandolinjen og været både forbandet og blevet imponeret under årene.
  Der var en klog mand der sagde; mænd tar ikke backup, de græder, og næsten det samme kan man sige om de der ikke forstår værdien af at kryptere sine dokumenter, der findes fine open source program, kør selv med PGP hedder der vel og det virker bare 🙂
  Nu skal jeg lige bare ha låst op min Teliarouter og købe en fed VPN, smager det så koster det; cirka 1000 pix om året med fuld speed (100/100)
  Jeg stoler ikke på nogen længere end jeg kan kaste dem og med min alder er det ganske kort 🙂
  En ting jeg under årene har lært er att det ikke bare er Windows der er sårbart, efterhånden som Apple-OS har blevet stort, har gangsters begyndt at skyde mod målet og de har flere gange, mange gange lykkes de seneste år.
  Alt der kan skrives til kan hackes, law of nature 😉

  steen

  Posted: 3 januar 2015 - 20:42 - Svar

  JDM: Ja, det hele var sådan set ment som en anbefaling til folk, der er trætte af at spendere 4000 og opefter på en laptop, som de måske skrotter fire år efter

Sune

Posted: 3 januar 2015 - 19:53 - Svar

Nu vi taler om IT-sikkerhed. Er der nogle der har erfaring med at have TOR installeret?

https://www.torproject.org/

Jeg overvejer det nemlig, bl.a. pga. de sikkerhedsmomenter I nævner.

  PFEP

  Posted: 3 januar 2015 - 20:08 - Svar

  Jeg har prøvet det og det var laaangsomt.
  Det virker som der er baseret på at alle er servere og klienter for hinanden, lidt ligesom magnettorrent vad jeg forstår.
  Til mail, dokumenter og andet diskret, er det sikkert bare sagen, men TOR er bare langsomt om du vil se på nogen Video, det går nok ikke at klemme frem 50 mbs i det netværket.

  Voldposten

  Posted: 3 januar 2015 - 20:33 - Svar

  TOR er så afgjort så sikkert, at den jævne Redoxer eller Gestampomand ikke kan hacke sig ind. Men det er langsomt – meget langsomt – idet alle datapakker først hakkes i småbidder, dernæst sendes jorden rundt hver for sig for til sidst at samles igen på den sidste ‘exit-node’ før dig. Selv efterretningstjenester gider næppe bøvlet, selv om de muligvis kunne bryde systemet. Jeg har TOR installeret, men bruger det kun, når jeg – undtagelsesvist – kommenterer på fjendens sider, f.eks. i aviserne eller hans blogs, så han ikke kan se min virkelige IP-adresse.

  Vigtigst er naturligvis at indstille sin router, så ens netudbyder ikke kan logge indholdet. For eksempel leverer TDC en router, der ikke kan slå log-funktionen fra, så her må man selv købe en sikker router, f.eks. Linksys.

  Dernæst skal man sky Windows som pesten, helst også Apple. Installer en eller anden Linux, så man dels kan kryptere hele harddisken, som også jdm skriver, og samtidig få fordelen ved ikke at skulle bruge anti-virus, anti-spyware og alt det andet bras. Endelig sørger man for at indstille rettighederne på sin /home-partition, så alt privat er privat og forbliver privat. Ikke noget med at nogetsomhelst er eksekvérbart (som f.eks. exe-filer på Windows).

  Det er ikke svært at sætte fjenden grå hår i hovedet – og det er desuden en fornøjelse.

   Kim Rasmussen

   Posted: 4 januar 2015 - 01:30 - Svar

   Der var en interessant udsendelse paa en af de tyske kanaler for nogle maaneder siden;
   jeg husker hverken senderen eller titlen ,men jeg husker en udtalelse fra en tysk internet-
   sikkerheds-specialist,omhandlende sikkerheden ved brugen af TOR.Den var i sig selv ikke ringe,men blot det faktum,at man googler eller bing’er el.lign. begrebet TOR eller
   opsoeger deres hjemmeside er aabenbart nok til at blive registreret(for nu at sige det paent)visse steder.Ingen naevnt,ingen glemt.Jeg er alt andet end kyndig udi materien, men
   dog nok til kun at droefte virkeligt alvorlige/serioese/personlige emner oeje til oeje.
   Skulle der mon blive stigende interesse for brevduer…..? 🙂

   Victor

   Posted: 4 januar 2015 - 15:39 - Svar

   Ikke engang Tor er sikkert:

   http://daserste.ndr.de/panorama/aktuell/nsa230_page-1.html

   I øvrigt er denne sætning vel den mest skræmmende i disse år:

   “Alt foregår i skyen”.

Angela

Posted: 4 januar 2015 - 11:28 - Svar

Idag vet man aldrig vad man kan råka ut för. Att undvika att inte hamna i någons lilla låda är inte lätt. Fastän man inte tillhör något vare sig religioner, ideologier eller idéer så kan man ge sig den på att om man anför något så är det intecknat av just någon dogm. För att bli trovärdiga använder man sig oftast av vetenskapen. Den som tror sig stå utanför alla idiotier kan simsalabim hamna i någons lilla låda med en stämpel i baken. Det blir svårare och svårare att ha en uppfattning som ingen annan redan lagt beslag på och intecknat som sin. Det blir svårare och svårare att hålla sig utanför lådorna och dogmatismen. För att ha samma uppfattning om en sak så innebär inte det att man samtidigt delar alla uppfattningar som personen eller ideologin/religionen/idén står för. Basen kan vara en gemensam källa som sunt förnuft eller vetenskapen. Man kan ju då anföra att “ja, de tycker likadant som jag i det fallet. Och det är ju bra”.

Jag har länge efterlyst att riksdagen måste ta itu med nätet och dess problem, demokratifrågan och framför allt INTEGRITETEN. Människans privatliv som måste skyddas från otillbörligt intrång. Det handlar i slutänden om den fria människan contra slav. Människan som mål eller medel. Det brådskar. Det är ett skenande problem, en tickande bomb. Den som anför att de har “rent mjöl i påsen” så inget kan hända mig vet inte vad de talar om.

Lyssnade på Spanarna i fredags och sista inslaget med Calle Norlén var riktigt roligt och belyste just hur vi alltmer tappar kontrollen över våra liv, vårt privatliv och integriteten.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/479720?programid=516

Inte ens om du saknar tillgång till nätet och alla dess teknikaliteter med surfplattor, iphones, smartphones eller mobiler går du fri. Människor som inte har tillgång till detta har ingen aning om det.

En bekant talade om att han kört sina gamla mostrar till stationen och innan de tagit avsked fotograferat dem med sin smartphone. Innan han började hemvägen twittrade han på nätet. När han kom hem tänkte han att han skulle ta en koll för att se om hans twitter gått fram. Och det hade det. Andra twittrare frågade: “Vilka är personerna”. Då såg han att hans gamla mostrar hamnat i hans twitter. Så på något sätt hade ett system sökt upp ett annat och hans gamla mostrar har ingen aning om att de varit ut på twitter med foto och allt. De vet inte ens vad twitter är. Deras uppfattning om fotografering är densamma som de är vana vid ett foto för familjebruk i albumet.

Så ingen vet idag var man hamnar i världen. Vem som utnyttjar en eller i vilka syften utan att du har en aning om det. Det är DJUPT oroande och farligt. Alla borde reagera med alla varningsklockor ringande och kräva att politikerna gör något åt eländet. Vem som helst kan fotograferas på allmän plats utan att man har en aning m det och användas på mycket fula sätt av obskyra och ondskefulla människor. Det är inget roligt även om jag kan skratta åt ovanstående så fastnar skrattet i halsen. Man skrattar inte länge när man börjar förstå VIDDEN av det hela.

mb

Posted: 4 januar 2015 - 14:45 - Svar

Historyman

Posted: 4 januar 2015 - 14:50 - Svar

Dan Park OVERFALDET!
se:http://ekstrabladet.dk/112/provokunstner-overfaldet/5382787
Mvh. Historyman

Leave a Comment