10
jan
Seneste opdatering: 10/1-15 kl. 1417
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av HANNE TOLG

Det franske samholdet og felleskapet som president Hollande formaner til (gjelder ikke Front National) nådde ikke frem til klasseværelsene. Mange muslimske barn nektet å delta og erklærte seg til og med enige med jihadistene i at karikaturtegnerne “fikk som fortjent”.

Den 87-årige Asterix-tegneren Uderzo tok en pause fra pensjonisttilværelsen og uttrykte sin medfølelse slik bare han kan

Dans une école élémentaire de Seine-Saint-Denis, pas moins de 80 % des élèves d’une classe ont refusé cette minute de silence.

På en barneskole i Seine-Saint-Denis (Paris), var det ikke færre enn 80% av elevene i en klasse som nektet å delta i minnestunden. Det ble også sagt at drapene var et komplott (iscenesatt av den franske staten?).

À l’image de ce qui s’est joué sur les réseaux sociaux, avec des réactions de soutien aux terroristes, certains élèves ont aussi fait entendre leurs convictions. «Mais vous ne comprenez pas, le Prophète, ils n’auraient pas dû le dessiner (…). Il est au-dessus des hommes», a lancé une élève de sixième à son professeur.

I likhet med hva som utspiller seg på sosiale medier, med hensyn til reaksjonene på terroristene, var det enkelte elever som uttrykte sin overbevisning: “Men dere forstår ikke, profeten, han skulle ikke ha blitt tegnet, han er hevet over menneskene”, sa en elev til sin lærer.

«Madame, c’est possible que je ne fasse pas la minute de silence? Je ne veux pas me recueillir pour des gens comme ça.»

“Frøken, er det mulig for meg å avstå fra ett minutts stillhet? Jeg vil ikke assosieres med slike mennesker.”

På en skole i Lille opplevde en lærer at en elev ropte ut «Je te bute à la kalach»(“jeg slår deg med Kalashnikoven”) mens de andre overholdt ett minutts stillhet.

Dans un collège de Roubaix, un rassemblement de 400 élèves a été dominé par un «grand bourdonnement» et les réflexions de certains qui «ne comprenaient pas bien à quoi ça servait», rapporte un enseignant. Sur son compte Facebook, une prof narre la difficile journée de jeudi, expliquant vouloir demander sa mutation. Elle raconte avoir été accueillie à 8 heures par des «Moi j’suis pour ceux qui l’ont tué»…

På en skole i Roubaix ble forsamlingen av de 400 elevene dominert av en “summelyd” og noen refleksjoner som viste at de ikke forsto hva dette dreide seg om, sa en lærer. På Facebook skrev læreren at torsdag var en vanskelig dag og at hun har søkt om å bytte skole. Hun ble møtt klokken åtte med: “Jeg er for de som drepte ham”…

Det ulmer i Frankrike. Det blir ikke noe #I’llridewithyou her. De er forbi det stadiet. Også Uderzo viser at han er sint:

Le Figaro


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Erik Balle Povlsen

Posted: 10 januar 2015 - 14:09 - Svar

Jeg er nu ganske fortrøstningsfuld i forbindelse med terrorangrebet og islam. Vore politikere forsikrer os nemlig om, at handlingen overhovedet ikke har med islam at gøre. Blot skal vi passe på, ikke at blive for islamofobiske. Desuden er det kun et meget lille fåtal af muslimer der støtter et sådant et angreb, ja faktisk så få at vi overhovedet ikke behøver bekymre os. Så tal pænt til hinanden, så går det hele såmænd nok.

Venligst Erik.

  steen

  Posted: 10 januar 2015 - 14:19 - Svar

  forebyggelse skulle have været for 30 år siden, og den er uløseligt knyttet til så få muslimer som muligt i Europa. Jo flere, desto mere blod. Det er den smertelige kerne i dette, som politikerne ikke vil røre ved selv i dag.

  De vil føre os videre ind i Helvede, og selvom de virkelig ville gøre noget, er der næppe meget at gøre. De vil ikke gribe til de midler, der kræves for at redde os fra deres egen kapitalbrøler.

  Frankrig kan klare at overvåge 200 fanatikere, og der er mange tusinde. Det er et uløseligt problem. Frankrig kan ikke beskytte sine borgere, samme gælder i mindre grad i Danmark

  Derfor har jeg ikke set så sort på det som nu.

   Øyvind

   Posted: 10 januar 2015 - 16:29 - Svar

   Statsminister Manuel Valls for nøyaktig ett år siden: The possibility of French citizens returning from Syria as hardened jihadists was the “biggest threat that the country faces in the coming years,” Manuel Valls, the interior minister, said on Sunday.

   France and Europe risk being “overwhelmed” by the phenomenon, he added. Mr Valls estimated that 700 French nationals have either travelled to Syria or returned to France – or are currently en route. Some 21 have been killed. The Telegraph: Al-Qaeda training British and European ‘jihadists’ in Syria to set up terror cells at home

   For et par år siden advarte britiske etterretningssjefer regjeringen om at landet huset 2.000 ekstremister som aktivt planla en eller annen form for terror. 200 av disse planla selvmordsangrep.

   En britisk etterretningskilde fortalte The Sunday Telegraph at dette var et “konservativt” anslag av trusselen fra hjemlige islamistiske selvmordsbombere.

  Peter Andersen

  Posted: 10 januar 2015 - 16:52 - Svar

  Hvis det overhovedet var mig fysisk muligt at overhøre eller se truslen fra islam, ville jeg øjeblikkeligt gøre det.

  Jeg er altså ikke en eller anden højrerabiat grænsebygger med nazistiske tendenser. Faktisk ville jeg ønske, at venstrefløjen kom til at stå helt alene med “deres” problem. Men sådan skal det ikke være. Først skal mit og mine børns liv forpestes af alle deres idiotiske idéer og dernæst skal jeg bare vende røven til og finde mig i det – uanset hvad! Sådan spiller klaveret altså..?

  Men de kan tro nej! Det kan godt være jeg forholder mig i ro, men jeg vil nyde hver eneste dag de, fra nu af, vil prøve at stable “deres” lortesamfund på benene. De er blevet gjort opmærksomme på umuligheden af det, men de bliver bare stædigt véd, i et håbløst forsøg på at redde ansigt.

  Muslimerne gider ikke længere tage afstand – og det kan jeg da godt forstå. Så kunne de jo ikke bestille andet. Så min opfordring til politikerne – og alle de andre ignoranter – herfra skal altså være; Bliv véd, fjolser..! Det er ikke ligefrem skøn underholdning, men næst efter egen succes er andres fiasko ikke at foragte..!

Erik Balle Povlsen

Posted: 10 januar 2015 - 14:56 - Svar

Jeg har tænkt på, om politikerne omtale af islam er grundet i uvidenhed eller løgn. Jeg nægter at tro, at de ikke er vidende om tingenes sande tilstand. Og jeg fornemmer, at nogle jeg diskuterer islam med er politisk korrekte. Andre er uvidende om religionen, og fælles for de fleste gælder, at de ikke ved hvad der sker i ghettoerne og bliver sagt i moskèerne. Eller bliver skrevet på facebook f.eks.

Jeg mindes min datter, der for ca. 11 år siden som 7-årig begyndte at tage bussen i skole. Det samme gjorde en del muslimske børn, som skulle i friskole. Min datter spurgte troskyldigt efter få ture med bussen:

“Far, hvorfor opfører de sig sådan”? Så siger far “ahem, øhh, de er nok lidt anderledes”. Har virkelig forsøgt ikke at påvirke mine børn; de har så til gengæld selv erfaret mere end f.eks. Lars Løkke i den henseende.

Jeg tør ikke tænke på hvad der sker; borgerkrig? Flere Breivik`er? Flere muslimske terroranslag? Eller bare en rimelig fredelig underkastelse? Jeg håber, at den største pest i vesten snart møder sin undergang: Den politiske korrekthed. Først der kan vi måske komme videre.

Venligst Erik, “Vi er Danmark”

Gunnar Biering

Posted: 10 januar 2015 - 15:30 - Svar

Jeg tror, at mediernes nyhedsfiltrering og sortering er et stort problem. Selv i dag møder jeg – oftest, men ikke altid, kvindelige – bekendte, der er overbeviste om, at indvandringen ikke er et problem. De kender selv masser af velintegrerede. Medierne – journalisterne og politikerne, minus DF m.v. – overbeviser dem løbende om, at terrorangrebene kun er undtagelser fra en god udvikling. Statistik og erfaring preller af på dem.

Jeg tror, at de vil gå til slagtebænken syngende “we shall overcome”, i bedste fald “Kringsat af fiender”.

  JensH

  Posted: 10 januar 2015 - 17:38 - Svar

  @Gunnar Biering

  Eller hvad med “Vi voksne kan også være og synge lange bange sange”???

  Under alle omstændigheder finder jeg det direkte hyklerisk, at den Europæiske politiske elite i morgen i Paris vil gå i demonstration for ‘ytringsfriheden’ sammen med ‘folket, specielt taget i betragtning af, at den selvsamme politiske elite har gjort alt for at lukke munden på ‘folket’, hver gang repræsentanter for dette selvsamme folk har vovet at ytre kritik af masseindvandringen fra den muslimske verden. Det er trods denne masseindvandring der har skabt det morads vi nu står i. Et morads som vi så udspillet over tre dage i Paris og omegn i denne uge.

PFEP

Posted: 10 januar 2015 - 16:35 - Svar

Det er svært det her og jeg er lidt i tvivl om hvad man skal gøre, men med tanke på det tankegods der hersker i hovedet på mange muslimer og som indprentes i deres børn, tror jag faktisk at massive repatrieringsprogram er den eneste løsning om Europa skal overleve med sin identitet og kultur nogenlunde i behold.
I hvert fald bør man stoppe helt med at tillade muslimsk indvandring direkte og derefter forberede en “udvandring” af muslimer der ikke vil assimilere sig.
Dagens situation er en tikkende bombe, den der siger noget andet taler mod bedre vidende eller er udenfor pædagogisk rækkevidde.

  Neuhammer

  Posted: 10 januar 2015 - 22:36 - Svar

  Så sandt, så sandt.
  Hvis ikke politikere tager skeen i den anden hånd nu, så ender det i ragnarok.
  Du beskriver det eneste rigtige at gøre, både menneskeligt og humant, ellers ender det virkeligt grimt.
  Ideologien islam og muslimer er problemet, også før 9/11.

Edvard Schnee

Posted: 10 januar 2015 - 17:13 - Svar

Hej med jer,
Det var en fantasifuld historie. Findes der eventuelt en kilde eller to, der kan underbygge den?
Mvh. Edvard

steen

Posted: 10 januar 2015 - 17:18 - Svar
Leave a Comment