17
jan
Seneste opdatering: 27/2-15 kl. 2217
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi var meget heldige med vejret i Dresden og Berlin. Smukkere kan det ikke være i begyndelsen af januar. Jeg havde studeret Dresden i 14 dage, inden vi ankom i søndags, og så var der kun en formiddag den tirsdag 13 til at se den. Af pragtbyen byen er der kun reminicencer tilbage. Hvad man ser i dag, er et monument over menneskelig dumhed og ødelæggelsesevne, men også over ukuelighed. Hvilken der er stærkest, synes at stå og balancere med hver eneste generation. Så meget er sikkert, når man ser Dresden,  at ingen civilisatoriske fremskridt er evige. Det var med sorg i hjertet, jeg tog afsted allerede tirsdag.

Som man kan se i dokumentaren nedenfor, troede de allierede helt frem til 1945, at de kunne  knække Tyskland ved at knække civilbefolkningen med terror. Hvis WW 2 var rationel, var den sluttet med Stalingrad i februar 1943.

I Dresden døde op til 500.000 civile, der rigtige tal får vi aldrig at vide. Nogle løb op fra brandstormen mod Dresdener Heide og blev skudt ned af britiske Mosqito jagere i rent terror.

Den genopbyggede Frauenkirche (1726) var lukket, så vi kunne ikke se dens interiør, ligesom Pergamon-alteret var lukket, da vi var i Berlin. Man må se det her. 8000 sten fra den gamle kirke kunne genanvendes, det er de meget mørkere sten, man ser i facaden. En enestående smuk bygning, selvom den jo altså er en helt anden.

Foran kirken står en sektion af tårnet, der styrtede intakt til jorden da kuplen brød sammen den 10 febaruar 1945. Det er et imponerende genopbygningsarbejde på kun tolv år, når man tænker på, den så ud sådan her fra 1945 til 1993. Rekonstruktionen var færdig i 2005.Dresden: The new ‘Florence of the Elbe’  klik fotos for helskærm.

Dresden 3 2015 016

Dresden 3 2015 022 Dresden 3 2015 023 Dresden 3 2015 032 Dresden 4 2015 028Dresden 4 2015 058 Dresden 4 2015 061


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Santor

Posted: 17 januar 2015 - 18:23 - Svar

Hæfter mig ved at Holmsted “mener” en hel masse i den artikel.

Det eneste konkrete der nævnes er højrefløjens manglende succes med demonstrationer.

Det bunder i at Bla. folk som Holmsted har haft held til at nazi-stemple alle der ikke ytre sig positivt om islam. Sekundært at højrefløjen vel mest er individualister og ikke specielt aktivistiske.

Øvelse gør mester. Et sted skal man jo starte så tak til PEGIDAdk.

Erik

Posted: 17 januar 2015 - 22:09 - Svar

Av erfaring fra Oslo forrige uke; film det pressen holder på med.

Skåning

Posted: 18 januar 2015 - 00:33 - Svar

Jag trodde aldrig att du skulle länka till en film med David Irving i, men hursomhelst, i fallet Dresden hade han rätt och har fortfarande rätt. 🙂

steen

Posted: 18 januar 2015 - 00:57 - Svar

Nej, jeg ser han er med, men ikke ret meget. Det vigtige i filmen er øjenvidnefortællingerne. Men – selv David Irving kan have ret i visse ting. Noget bliver ikke automatisk forket, fordi han siger det.

Eller du og jeg, og enhver ved jo, at vi er ekstreme højreekstremister 🙂

Anne Marie Buch

Posted: 18 januar 2015 - 04:40 - Svar

Hvis jeg var hjemme ville jeg deltage med glaede.

Demonstrationen er paa min foedselsdag – jeg vaelger at tage det profestisk som et tegn paa at jeg snart kan vende hjem til Danmark.

Ole Madsen

Posted: 18 januar 2015 - 08:48 - Svar

Jeg sympatiserer 100 procent med arrangørerne af denne spadseretur. Men min kone og jeg, der er oppe i årene, er bange for den uundgåelige rødfascistiske moddemonstration, som let kan føre til voldsepisoder. Vi er ikke Charlie Hebdo, snarere JP.

Poul Højlund

Posted: 18 januar 2015 - 11:33 - Svar

Blot en lille detalje: Dødstallet efter Dresden-bombardementet har været stærkt omdiskuteret. Tallet 200.000 til 500.000 har ikke hold i virkeligheden. Det var en del af den tyske propaganda.

Wikipedia, – og jeg har tjekket andre kilder også:

“Large variations in the claimed death toll have fueled the controversy. In March 1945, the German government ordered its press to publish a falsified casualty figure of 200,000 for the Dresden raids, and death toll estimates as high as 500,000 have been given.[10] The city authorities at the time estimated no more than 25,000 victims, a figure which subsequent investigations, including one commissioned by the city council in 2010, support.”

Det ændrer ikke ved det faktum, at det var en vanvittig terror mod civile og de mange flygtninge, der var samlet i byen.

  steen

  Posted: 18 januar 2015 - 13:53 - Svar

  jeg har set fra 35.000 til 500.000, jeg skal ikke sige, hvad der er rigtigt. Men når man tænker på de over 1 mio, der var i byen, synes jeg 35.000 lyder af vældig lidt.

  Ole Madsen

  Posted: 18 januar 2015 - 14:44 - Svar

  Tyskerne startede med terrorbombningerne af London.

   steen

   Posted: 18 januar 2015 - 14:54 - Svar

   Gjorde de nu også det?

   “Hitler only undertook the bombing of British civilian targets reluctantly three months after the RAF had commenced bombing German civilian targets. Hitler would have been willing at any time to stop the slaughter. Hitler was genuinely anxious to reach with Britain an agreement confining the action of aircraft to battle zones… Retaliation was certain if we carried the war into Germany… there was a reasonable possibility that our capital and industrial centres would not have been attacked if we had continued to refrain from attacking those of Germany… We began to bomb objectives on the German mainland before the Germans began to bomb objectives on the British mainland… Because we were doubtful about the psychological effect of propagandist distortion of the truth that it was we who started the strategic bombing offensive, we have shrunk from giving our great decision of May 11th, 1940, the publicity it deserves.”

   http://en.metapedia.org/wiki/Bombing_of_Germany_during_World_War_II

Adam Wagner

Posted: 19 januar 2015 - 12:05 - Svar

Vedr. artiklen om Sennels og Holsmsted Larsen, så er det ganske rigtigt påfaldende, hvor ukonkret sidstnævnte “ekspert” udtaler sig. Skal jeg være ærlig, tror jeg ikke han ved ret meget om fx Dansk Samling. Bemærk at han refereres for at kalde Morten Uhrskov Jensen for “et medlem af Dansk Samling” Morten Uhrskov jensen er nu engang LANDSFORMAND for DS; hvis Holmsted larsen godt ved det, hvorfor siger han det så ikke? Han kan naturligvis være unøjagtigt refereret.

Leave a Comment