4
mar
Seneste opdatering: 4/3-15 kl. 0724
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av HANS RUSTAD

Benjamin Netanyahu fikk drive diplomati innenfor det amerikanske politiske systemet, i hjertet av Washington, under Obama nese, uten at Obama kunne gjøre noe med det.

Jo mer Obamas folk klagde, jo mer virket det som de hadde en dårlig sak.

Det hadde ikke Netanyahu. Han hadde overbevisningens kraft. Hvis hans opptreden var en slik fornærmelse mot presidenten, hvorfor ble nesten alle representanter sittende? Bare en 40-50 uteble. Og mottakelsen var stormende.

Netanyahu ga en overbevisende presentasjon: Den avtalen USA og verdenssamfunnet er ved å inngå med Iran vil nærmest garantere at Iran vil bli en atommakt. Andre stormakter i regionen kommer ikke til å sitte stille og se på. De vil begynne å sondere mulighetene for deres egen atombombe.

Iran har regionale stormaktsambisjoner. Samtidig er antisemittismen en del av dets makeup. Så mange iranske ledere har gjentatt at Israel må forsvinne, at Israel ikke lenger tviler: Hvis Iran får atomvåpen vil Israel være i dødelig fare.

Plukket fra hverandre

Netanyahu plukket Obamas politikk fra hverandre på hans egen hjemmebane. Det må ha opplevdes som en stor ydmykelse.

Netanyahu sa avtalen som nå ligger på bordet er for dårlig. Mange, også blant demokratene, er tilbøyelig til å være enig.

Avtalen skal ha en såkalt sunset-clause, den vil utløpe om 15 år. Det er ingen tid. I mellomtiden kan Iran fortsette utprøving av raketter og bygge sentrifuger.

When “my long-time friend, John Kerry,” had confirmed to Netanyahu that “Iran could legitimately possess” 190,000 centrifuges enriching uranium when the deal expires; when the terms taking shape would leave Iran a year or less from a break out to the bomb; when Iran could be relied upon to play “hide and cheat” with the inspectors; when Iran would be free under the deal to continue development of the missiles with which it could deliver nuclear weapons — when these and other dangers were being built into an Obama-pushed agreement, then, yes, the price of alienating the current US administration is quite clearly one that Netanyahu is willing to pay.

Politiske motstandere, ikke minst journalister, forsøker å fremstille Netanyahu som en hauk, en som vil krig og ikke dialog. Det er vulgært og banalt. Netanyahu tror fullt og fast på at Iran representerer en dødelig trussel.

For all the cynicism and the political filtering over Netanyahu’s motivations, furthermore, the prime minister is convinced, in his heart of hearts, that Iran is determined to advance its benighted ideology across the region and beyond. The prime minister is convinced, in his heart of hearts, that the deal taking shape will immunize the ayatollahs from any prospect of revolution from within or effective challenge from without. The deal “doesn’t block Iran’s path to the bomb,” he warned. “It paves Iran’s path to the bomb.”

And the cardinal fact is that the prime minister is convinced, in his heart of hearts, that the Islamist regime in Tehran is bent on the destruction of Israel. Ayatollah Khamenei “tweets that Israel must be annihilated,” Netanyahu wailed, repeating: “He tweets! You know, in Iran, there isn’t exactly free Internet. But he tweets in English that Israel must be destroyed.”

Netanyahu kom ikke med budskapet: Bomb, bomb. Han kom for å si: – Denne avtalen holder ikke. Dere må vise Iran hvor skapet skal stå. Lag en ny og bedre avtale.

Det som svir for Obama er at Netanyahu dømmer hele hans Midtøsten-politikk nord og ned. Obama er ved å bli en strategisk katastrofe for USA: Han har lagt seg ut med USAs strategiske venner: Særlig Egypt, men også Saudi-Arabia. I stedet alliererer Obama seg med de to verste sunni-statene når det gjelder å støtte IS og terror: Tyrkia og Qatar.

Folk i Midtøsten tror ikke hva de ser. Konspirasjonene om USA florerer. Han er alliert med Brorskapet, sier de.

Netanyahu og el-Sisi snakker samme språk. De vet begge hva som foregår. Det gjør ikke USAs president. Det har flere demokrater begynt å si høyt. Nå kommer Netanyahu og avslører han på hjemmebane. Det er nesten uutholdelig.

Netanyahu’s devastating, irrevocable indictment of Obama Hør Ezra Levant: Netanyahu’s speech (and Obama’s petulance)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


KSD

Posted: 4 marts 2015 - 09:01 - Svar

OT:
Thornings tur til Kuwait uden nyhedsværdi – DR og TV 2 havde den som tophistorie

https://ksdha.wordpress.com/2015/03/04/thornings-tur-til-kuwait-uden-n yhedsvaerdi-dr-og-tv-2-havde-den-som-tophistorie/

Steinadler

Posted: 4 marts 2015 - 11:43 - Svar

Hvis hans opptreden var en slik fornærmelse mot presidenten, hvorfor ble nesten alle representanter sittende? Bare en 40-50 uteble. Og mottakelsen var stormende.

At talen ble mottatt med ukritisk applaus fra Republikanerne var vel ikke annet enn som forventet. Også mange Demokrater reagerte først positivt fordi Netanyahu innledningsvis roste Obama. Men dette endret seg underveis. Av det Demokratiske partiets 188 representanter hadde omkring 60 allerede på forhånd annonsert at de ville boikotte talen. Flere forlot også Kongressen før Netanyahu hadde fullført sin tale, blant dem leder for Demokratene i Kongressen, Nancy Pelosi.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu was met with rounds of applause and repeated standing ovations Tuesday while addressing a joint meeting of Congress but make no mistake: Democrats were by no means joining in the acclaim. With their hands, their feet and their mouths, Democratic members made clear during and after the speech that they had significant objections to Netanyahu’s remarks — both in how they were delivered and in what they contained. […] House Minority Leader Nancy Pelosi (D-Calif.) wore a fierce expression during much of the speech and left the House floor before Netanyahu did, without greeting him, and saying later that she was insulted by the speech. The Washington Post 3 March 2015. Decrying ‘insult,’ House Democrats seethe after Netanyahu address.

seethe. 1. To boil. 2. To boil vigorously. 3. To foam in an agitated manner, as if boiling. 4. To be in an agitated or angry mental state, as if boiling.

Psilly

Posted: 4 marts 2015 - 12:04 - Svar

Han hadde overbevisningens kraft? Tja, hvis man mener at gjentagelser av de samme advarslene Israel har kommet med de siden 80-tallet, nemlig at en iransk atombombe er rett rundt hjørnet, uten at dette har slått til, er overbevisende må man være i besittelse av noen særdeles sterke ideologiske briller. Dersom man i tillegg kjøper den fullstendige vannvittige påstanden om at Iran vil utslette seg selv og bombe Israel den dagen de har bomben klar er galskapen komplett. Det hører med til historien at Israel ikke er en den av P5+1 gruppen og at dette derfor er forhandlinger de IKKE bør inkluderes i og at selv ikke Mossad har noen indikasjoner på at Iran forsøker å utvikle en atombombe.

  machiavelli

  Posted: 4 marts 2015 - 16:04 - Svar

  Netanyahu har ret, Den Islamiske Republik Iran skal ikke have en atombombe. Først og fremmest fordi
  det
  er officiel iransk politik, at den jødiske stat skal ødelægges, så
  Netanyahu er ikke åndssvag. Desforuden ved man ikke, hvilke
  islamister der evt. kommer til magten i Iran til næste år osv. Islam og a våben er en dårlig ide.

   Psilly

   Posted: 4 marts 2015 - 17:24 - Svar

   Iran har aldri sagt at de skal utslette Israel, selv om Ahmadinejads analyse om at Israel vil forsvinne av seg selv om de ikke endrer kurs virker ganske spot-on. Det er forøvrig denne uttalelsen som gjentatte ganger har blitt feil oversatt (bevisst?) og presentert som en trussel i vestlige media. Utover dette har de ikke sagt mer enn at de vil gjøre det de kan for å ødelegge Israel dersom Israel angriper, med eller uten atomvåpen, noe som igjen kan virke som en fornuftig og rasjonell doktrine når man ser på hvor mange ganger landet med Samson-doktrinen som offisiell politikk har truet med angrep eller oppfordret andre til å gjøre det.

    machiavelli

    Posted: 4 marts 2015 - 18:30 -

    I en tale som Mahmoud Ahmadinejad holdt på konferencen “Verden uden zionisme”den 26. oktober 2005, sagde han, at “Israel skulle fjernes fra landkortet”.

    Psilly

    Posted: 4 marts 2015 - 20:47 -

    Denne talen har blitt feil oversatt en rekke ganger og et kjapt google søk vil vise deg at det er bred enighet om at følgende ble sagt:

    “As the Soviet Union disappeared, the Zionist regime will also vanish and humanity will be liberated”.

    Dette ble selvsagt ikke sagt ute av sammenheng og om du gidder å sette deg inn dette fremfor å hoppe på populistiske og politiske “oversettelser” vil du finne at han sa omtrent det samme som mange jøder i USA sier om Netanyahu og den politikken han fører, nemlig at fortsetter de på denne måten så vil Israel opphøre å eksistere. Verre enn det var det faktisk ikke, og det at alle vestlige aviser og statsledere fortsetter å terpe på en antakelig bevisst feil oversettelse vil aldri gjøre den riktig.

    machiavelli

    Posted: 5 marts 2015 - 02:54 -

    Jeg kan jo kun referere til, hvad hvad tv og aviser udlægger. Bortset fra det,vil det være hul i hovedet at Iran får a våben-hvis de ikke allerede har det. Ligesom det er hul i hovedet at Nordkorea har det. Desforuden er jeg Israel støtte og overlader det til venstreorienterede, muslimer og islamister at hade Israel.

    Psilly

    Posted: 5 marts 2015 - 07:44 -

    Det går an å være skeptisk og følge litt med selv vert du, men jeg er enig i at flere atomvåpen ikke er noen god idè noen steder, og derfor må det jo være betryggende at ingen av USAs etteretningsorganisasjoner, IAEA og nå, i følge lekkede dokumenter, også Mossad ikke finner noen tegn på at Iran bygger noe annet enn et kraftverk. For sikkerhets skyld foreslår jeg Israel undertegner ikkespredningsavtalen og underlegger seg inspeksjoner fra IAEA og at det legges internasjonalt press og sanksjoner på landet innen så skjer. Dette er spesielt viktig siden Israel er det eneste landet man faktisk vet har spredd atomvåpen.

    machiavelli

    Posted: 5 marts 2015 - 08:19 -

    Enig!

    mikgen

    Posted: 5 marts 2015 - 11:25 -

    mikgen

    Posted: 5 marts 2015 - 11:20 -

    Det är inte bara Ahmedinejad som hotat Israel:

    Khamenei has threatened Israel with destruction numerous times in the past; last October he used his annual message to Hajj pilgrims heading to Mecca to call for Muslim unity to bring Israel’s “annihilation.”

    And last November he launched a series of anti-Israel Tweets, writing in one “This barbaric, wolflike & infanticidal regime of #Israel which spares no crime has no cure but to be annihilated.”

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/192169#.VPgs1oUreHk

    Psilly

    Posted: 5 marts 2015 - 13:01 -

    Igjen er uttalelsen tatt ut av sammenheng og skrudd sammen for å skape et fiendebilde og for å fremstille Israel som offer. Legg merke til at uttalelsen benytter ordet “regime” og ikke land eller jødisk folk. I samme tweet sto også følgende som ikke overraskende er utelatt:

    However the statement adds that “the elimination of Israel does not mean the massacre of the Jewish people in this region”.

    Altså ser selv ikke en åpenbart ekstrem religiøs leder for seg noen bruk av verken en atombombe eller andre former for militær makt, og er sånn sett på linje med mange innenfor BDS-bevegelsen i vesten som mener at Israel enten må begynne å oppføre seg som den ansvarlig staten de hevder å være eller må isoleres dersom en dramatisk kursomlegging ikke er mulig.

    mikgen

    Posted: 5 marts 2015 - 13:41 -

    Aj, aj. I en av dina kommentarer ovan så påstod du att Iran aldrig har hotat med att “utslette” (sv. “utplåna”, eng. “annihiliate”) Israel. Det var tydligen fel. Khamenei följde visserligen upp sina hotfulla “tweets” med en så kallad plan. Men även hans “fredliga” plan som skulle innebära att “palestinier” överallt i världen skulle få rösta på att ta över Israel, skulle tvingas fram med hjälp av väpnad kamp.

    Det som är uppenbart är att ingen israelisk regering kan agera lika godtroget som vissa västerländska kommentatorer och hoppas att Khamenei och andra iranier inte menar vad de säger när de kräver att Israel ska utplånas.

    http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2014/11/09/iran_s_khamenei_isra el_must_be_annihilated.html

    Psilly

    Posted: 5 marts 2015 - 14:10 -

    Jeg står for det og mener verken Khameneis eller Ahmadinejads uttaleleser sier det du og mange hevder, de har ikke truet med militært angrep eller voldsbruk mot verken Israel eller jøder selv om de har vært meget tydelige på at militært angrep MOT dem så vil de respondere hardt, dette uavhengig av om et angrep kommer fra USA på vegne av Israel eller fra Israel selv. De iranske uttalelsene er som barnemat å regne i forhold til de ukentlige oppfordringene til militære aksjoner mot Iran som ofte har minst like sterk retorikk. Skulle man legge din og mange andres meninger om Irans trussel mot verdensfreden til grunn der alt man trenger for å skape et fiendebilde er et par sitater tatt ut av sammenheng burde jo hele Europa se på Israel som den største trusselen mot oss basert på uttalelser som dette fra fra den israelske professoren Martin Van Crevel:

    “We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets of our air force.”

    Poenget mitt med å si imot disse forenklede og fordummende fiendebildene dere tegner av Iran som en trussel er ikke å fremheve Iran som noe ideal for noe som helst, jeg er sterkt imot fundamentalistiske regimer enten de sitter i Teheran, Gaza eller Tel-Aviv, jeg ønsker dog å påpeke at Iran ikke utgjør noen reell trussel verken mot vesten eller mot Israel.

    mikgen

    Posted: 5 marts 2015 - 15:18 -

    …..jeg ønsker dog å påpeke at Iran ikke utgjør noen reell trussel verken mot vesten eller mot Israel.

    Jag bugar och bockar. Jag utväxlar tydligen tankar med en av världens ledande experter om terrorism och utrikespolitik.

    US State Department betecknar Iran som en terroriststat och i dess omvärldsrapport för 2013 listade man Irans terrorsponsring som följer: Hezbollah, Hamas, Islamska Jihad, PFLP-GC, Syrien (Assad), Houthirebeller i Jemen och militanta shi’itiska rebeller i Bahrain och Irak. Dåvarande argentinske statsåklagaren skrev förra året i en rapport att Iran har ett underrättelse och terroristnäverk i Argentina, Brasilien, Paraguay, Uruguay, Chile, Colombia, Guyana, Trinidad och Surinam. 2012 anklagade polismyndigheterna i två så geografiskt åtskilda länder som Bulgarien och Indien Iran för att ligga bakom terrordåd i respektive land, och samma år arresterade den kenyanska polisen två medlemmar ur iranska revolutionsgardet som hade förberett terrordåd i Kenya.

    Men naturligtvis intet av detta betyder någonting, för pseudonymen Psilly vet att Iran inte utgör något hot mot vare sig västvärlden eller Israel. Det är skönt att veta!

    Psilly, jag tror mig inte om att kunna öppna dina ögon. Jag bara hoppas att du aldrig kommer att behöva uppleva hur fel du har.

    Psilly

    Posted: 5 marts 2015 - 15:24 -

    USA er ingen nøytral part, og utgjør en langt større trussel enn nesten alle andre til sammen, du kan jo sette deg ned og lage en liste over angrep på andre land de siste 200 årene utført av ulike land, og det du vil finne er at USA suverent “leder” denne Hall of Shame og at Israel kommer langt opp på listen. Å legge frem en liste med udokumenterte anklager gir ingen mening, Israel er sånn sett beskyld for det samme i mange av de samme landene du nevner uten at anklagene dermed medfører riktighet.

    mikgen

    Posted: 5 marts 2015 - 15:38 -

    Din syn på USA säger en hel del. Du hade väl talat tyska om det inte varit för amerikanska GI:s och andra allierade soldater. När det gäller anklagelserna så är de långt ifrån odokumenterade och de står inte ensamma. Samma år fanns det också rapporter om iransk inblandning i terrorattentat från Thailand, Georgien och Nigeria.

    Men var så god. Du kan fortsätta att blunda och skylla allt ont i världen på USA och Israel.

    Psilly

    Posted: 5 marts 2015 - 15:41 -

    Hva mener du? Jeg behersker tysk og engelsk meget godt og ser ikke noe problem med det. Men for all del, dersom billig sloganisme og ad-hominem argumentasjon er din stil får det stå for din regning.

snorterx

Posted: 4 marts 2015 - 14:00 - Svar

Ole Burde

Posted: 4 marts 2015 - 17:44 - Svar

Kun historien vil dømme om Netanyahus kampagne mod Obama var en god idee .
På den ene side er det muligt at Netanyahu har begrænset Obamas muligherder for at give ENDNU flere indrømelser i den kommende finale i forhandlingerne med Iran .
På den anden side er det muligt at den ”frække’ indblanding i amerikansk politik vil få demokraterne til at slutte op omkring Obama….
En anden ting er imidlertid nem at bedømme , og det er at Netanyahu er temmelig sikker på at vinde valget i Israel . Han har derfor IKKE brug for kongres-talen i den interne israelske valgkamp , som nu er under fuld damp .
Det betyder at Netanyahu kommer til ”overleve” Obama i mindst 2 år , og måske langt længere . Netanyahu har tilsyneladende fuldstændig opgivet at samarbejde direkte med Obama , han betragter den amerikanske præsident som altfor svag til at have nogen videre negativ indflydelse på nogetsomhelst . Obama er nu så svækket og forvirret , at det måske bliver den ny amerikanske forsvarsminister som kommer til at regere over USA’s udenrigspolitik . Han ser tingene meget anderledes , han er ikke pacifist som sin forgænger , og vil sandsynligvis efterhånden komme til at se tingene mere tæt på den israelske synsvinkel .
En ting er helt sikkert : Atomspørgsmålet er kun et enkelt aspekt af problemet iran , og det er langt fra umuligt at Netanyahu ‘s strategi er focuseret mere på den GENERELLE iranske oprustning . Set fra denne synsvinkel er de de økoniomiske sanktioner spillets trumf : uden tilstrækkeligt mange penge er der grænser for kvaliteten af de mange nye iranske våbensystemer .

Skåning

Posted: 5 marts 2015 - 22:41 - Svar

Jag är inte så imponerad. Tycker att Netanyahu gör det han (och hans föregångare) alltid har gjort bäst, nämligen att tala i staten Israels egenintresse och inget annat. Visst, USA kanske måste få sina facts straight och förhindra att Iran utvecklar en atombomb, men att höra honom jämföra IS med Assad, och totalt ignorera IS folkmord på kristna, bara för att det passar honom bättre att bryta axeln Iran-Syrien-Hezbollah, får det att vända sig i magen på mig.

Gabrovitcs

Posted: 7 marts 2015 - 19:59 - Svar

Netanyahus chutzpah är makalös. Det har vredgat Obamaadministrationen och militären. Det har också retat upp många liberala judar och nästan alla ortodoxa judar, som anser staten Israel vara en blasfemi. Tusentals ortodoxa judar i New York demonstrerade mot Netanyahu. Det återges naturligtvis inte i MSM men gå till You Tube och sajter som “Veterans Today” så får ni se.

Leave a Comment