1
maj
Seneste opdatering: 1/5-15 kl. 2159
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Sverige fortsætter sin kurs ind i betonvæggen. Det er svært at sige, hvilken samfundssektor, der imploderer først, og sammenbruddet viser sig først socialt eller økonomisk. Det er som at kaste sig ud fra et højt tårn, man ved ikke om man lander på hovedet eller benene, kun at man lander. De nuværende flertal er uden vilje eller evne til at forebygge et kollaps, og det er ikke troligt de har nogen evner til at adminstrere akut, multifaktoriel krise., når den først er manifest. Så er det hver m/k og hen for sig selv.

I en ny artikel viser økonomen Tino Sanadaji hvordan den “borgerlige” regering systematisk har fiflet med økonomiske nøgletal, så Sveriges produktivitet og BNP-udvikling fremstod større end den var: Tillväxt och produktivitet i OECD 2006-2014. Sandheden er, at Allianceregeringen stod for den svageste økonomiske udvikling i Sverige siden Anden Verdenskrig.  Sanadaji medvirker også i videoen. – Videoen er på udmærket engelsk, men er lavet i Sverige. Den er faktaspækket og dokumenterer alt med kilder.

Det svenska tillväxtundret visade sig vara en fantasi. Facit visade att BNP per capita bara växte med 0.3% mellan 2006-2014, vilket gör Reinfelds regeringsperiod till Sveriges sämsta åttaårsperiod under efterkrigstiden. Total bruttonationalprodukt växte med i snitt 1.1% per år. Det är redan svaga siffror, och det blev inte bättre än av att tre fjärdedelar av BNP-tillväxten bestod av befolkningsökning som inte ökar välståndet snarare än produktivitetsökning. Vårbudgeten bekräftade att Sverige har haft negativ tillväxt i BNP per capita och svag produktivitetstillväxt.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Zichau

Posted: 1 maj 2015 - 07:44 - Svar

Send lige den der video til David Trads…

  snaphanen

  Posted: 1 maj 2015 - 08:30 - Svar

  ja, tabe ansigt. Det er jo sådan over there, at man ikke kan beslutte noget fornuftigt, hvis SD også har foreslået det. Du kan se det med Moderaternes tiggerforbud fra i går. Nu råbes der SD efter dem, så infantile er beslutningstagerne og sådan maler de sig og hele landet ind i et hjørne

   Armadillo

   Posted: 1 maj 2015 - 15:48 - Svar

   Tja, nu ser vi jo næsten daglig hvordan et flertal politikere fra de borgerlige går på ‘strandhug’ i SD-politik og lader som der er noget nyt under solen.
   Det er bare pinligt at se hvordan den forrige justitsminister Beatrice Ask, snylter på SD:s forslag om at forbyde tiggeri.
   Læser man hens forslag, er det ikke svært at se det bare bliver ‘en fis i en hornlygte’ og aldrig kommer eksekveres.

   Statslös svensk

   Posted: 1 maj 2015 - 23:30 - Svar

   Sverigedemokraterna har noll och intet förtroendekapital kvar mera. Det enda som betyder något för SDs ledning handlar om hur mycket pengar de lyckas fylla sina fickor med innan festen är slut.För kan du nämna ett enda konkret förslag som SD lyckats genomföra? Kan du överhuvudtaget ge exempel på praktisk politik som SD har bedrivit sedan 2010?

    Armadillo

    Posted: 2 maj 2015 - 04:00 -

    SD bedriver en hel del praktisk politik runt om i kommuner ,län och regioner genom deltagande i olika beredningar, utskott och liknande, det genom de helt enkelt har stort väljarstöd och måste tilldelas platsar.
    Dessutom är beröringsångesten inte så stor bakom kulisserna i det praktiska arbete.
    På riksplan är det svårare, där är utstötningen mera massiv, men även i Riksdagens olika arbeten är de jo med och påverkar givits där också.

    Statslös svensk

    Posted: 2 maj 2015 - 11:48 -

    Tänker du på Buss-Mia som vill skjutsa invandrarbarn till svenska skolor för att ungarna ska integreras i Det Nya Sverige? SD är ett genomkorrumperat parti och ska behandlas därefter. Allra helst förbjudas att bedriva politisk verksamhet. För alla svenskars skull.

    Armadillo

    Posted: 2 maj 2015 - 12:10 -

    NEJ, jag tänker på allt det arbete där göras i beredningar, utskott och liknande landet över.
    Har själv för SD:s räkning varit med att ta fram en vindbruksplan och en översiktsplan för samhällsbyggnad och tro mig Statslös, min röst och mina argument vägde precis lika mycket som röster från andre partier.
    Du verkar tyvärr inte ha någon erfarenhet av politisk arbete.

    Statslös svensk

    Posted: 2 maj 2015 - 18:44 -

    Jag är väldigt bevandrad i politiskt arbete. Du påstår att SD gör ett gott hantverk i kommuner och landsting. Men det som styr bilden av SD är ju de 4:as gäng som visar bilden av ett parti utan någon som helst intern partidemokrati.

    Armadillo

    Posted: 2 maj 2015 - 21:16 -

    De så kallde 4:gäng, är inte någon påverkande kraft i lokalt arbete.
    Man måste sålla mellan vad AB och Expressen drar på med och verkligheten.

    Statslös svensk

    Posted: 3 maj 2015 - 01:35 -

    Var finns den politiska idédebatten inom SD? Jag hör aldrig lokala SD-företrädare tycka nåt högt.

    Armadillo

    Posted: 3 maj 2015 - 07:44 -

    Cirka 70% av ALLA journalister inom den samlade svenska medievärld är endera kommunister, miljöpartister eller socialdemokrater.
    Den debatt du inte ser, finns men redovisas inte i media.

    Niels Henriksen

    Posted: 2 maj 2015 - 23:50 -

    Det måsta kännes oerhört interessant att ha fått chansen att leva i ett parallelt univers 😉

    Och alle de massiva och mycket tunga integrationsproblemerna med en lång rad av myckelt alvarlige konsekvenser för svenskernas säkerhet, sociala tillit och ekonomi – och även för Sveriges stabilitet, ekonomi och kulturella “ihophållningskraft” på sikt, som alla de andra naiva, okunniga, handlingsförlammade och ansvarslösa svenska politikerna utan att tänka öht. så lättsinnigt har påfört nationen och sitt “eget” folk utan bara den minsta lille skuggan av ett demokratisk mandat nånsin eller någon äkta och öppen demokratisk debatt als kring dessa känslliga frågor, spelar tydligen ingen väsentlig roll för dig?

    Du kommer att få en mycket bratt uppvakning till verklighetens värld nån vackar dag ;o)

    Statslös svensk

    Posted: 3 maj 2015 - 01:37 -

    Trevligt att du sitter på säkert avstånd på en avbytarbänk nånstans i världen. Jag tar avstånd från Sverigedemokraterna. Och det gör tydligen en majoritet av alla svenskar – inte för att invandringsfrågan är oviktig. Utan för att SD är ett genomkorrumperat politiskt parti som förstör allt de rör vid.

    Niels Henriksen

    Posted: 3 maj 2015 - 14:02 -

    Inte als – jag är inte ens svensk 😉

    Men det skär mycket hårdt i hjärtat på en dansk att titta på hur den svenska PK-“eliten” har kunnat påföra sitt eget folk så stora olyckar – kanske för all framtid? – och även insisterar på helt medvetslöst bara att förtsätta med det utan den minsta lilla tanka nånsin för de mycket alvarliga konsekvenserna på trots alla dom mycket bittra erfarenheter de senaste 30 – 40 åren på grund ut av en fullständigt kravlös och gränslös invandrings- og flyktingpolitik.

    Nej,det gör de faktisk inte – bara för att de inte röstar på SD! Flertallet av svenskar kan ju numera se med sina egna ögon att nånting har gått helt snätt i Sverige – och detta är ju bara början på vad som ska komma – , även om de tyvärr inte vågar att säga det offentligt än. Privat är det ju en helt annan sak, som många säkerligen har erfarit på senare år – även långt inne bland normalt säkra S- och M-väljare och bland de andra borgliga partierna – tom. i Centerpartiet!

    Ja, SD har säkerligen massor av fel och sin andel av lyckoriddare och fantaster, men det är ju för inget att räkna i förhållande till dom andra politikernas och PK-medias landsförräderiska brott imot det svenska folket och deras ständigt mera desperata försök att tysta alla kritiska röster kring dessa frågor – även med kriminella metoder och via kontakter med kriminella och våldsbenägna vänsterextremister.

    Om inte SD fanns för att berätta hur galen situationen i verkligheten är i stackars Sverige nu, vem skulla då i det rådande otrygga “debatt”-klimatet våga att säga den otäcka sanningen om den svenska PK-“eliten” som hade fatalt fel, och som inte först och främst tog vara på sitt eget folks säkerhet, interessen och dets kulturella överlevnad?

    Statslös svensk

    Posted: 5 maj 2015 - 17:08 -

    Vem vet? Själv anser jag att SD bär skulden till det obefintliga debattklimatet om massimporten av bidragsinvandrare. För övrigt finns ett gammalt svenskt ordspråk om att högmod går före fall. Rent ekonomiskt sett sitter danskarna i en värre rävsax än oss svenskar. SÅ kanske städa rent framför egen dörr innan du kritiserar bjälken i nån annans öga?

Historymandk

Posted: 1 maj 2015 - 10:31 - Svar

Sverige har det hårdt og ser dårlig ud, men Danmark….FUCK, det er for vildt!

Øh…, Det kan godt være at det ser dårliget ud i Sverige, men har i set Danmarks tal for tilvækst i BNP pr. capita, renset for inflation i perioden 2006 – 2014?

Det er fandeme uhyggeligt, -0,8 % imod Sveriges 0,3 %, og OECD`s 0,5 %. Kun Italien og Grækenland ligger værre end os. Og Grækenland er nu ved at ryge ud af Euroen og dermed også gå statsbankerot. Italien holdes i live af EU og lettede regler ellers ville de også være på vej direkte imod statsbankerotten. Dvs. at Danmark har haft negativ vækst i BNP pr. indbygger under de sidste to regeringer(Socialdemokratisk og Venstre).
Det er virkeliget sindsygt, hvad fanden tror arbejdsmarkedets parter egentligt vi skal leve af, Tyskland har haft realløn`s stilstand i 18 år! Tyskland er Danmarks hoved eksportmarked, hvordan skal vi klare os på dette marked når vi konstant giver os selv større og større løn. Vi kan ikke konkurrere en skid.

Kun når det gælder produktivitets udvikling 2006 – 2014 er Danmark “bedre” end Sverige, hvor vi har en produktivitets udvikling på 0,3, imod Sveriges 0,2 og OECD`s 0,8.

Det kan godt være at Sverige er dårliget stillet, men kære venner, Danmark er fande`me ikke langt bag efter. Det er rigtigt at vi har et stort betalingsbalance overskud, men når Nordsø-olien løber ud vil overskudet på betalingsbalancen så stadigt være lige så stort?

Er vi ikke på vej imod Anker Jørgensens 70`erne igen? Hvor ligegyldig hvad vi gør, vil vi have underskud på betalings balancen og stigende gældsætning pga. stats-underskud(dvs. underskud på statens regnskab grundet massive sociale overførelser til de tilkommende bistandsklienter).

Den Danske stat kommer i alvorlige vanskeligheder i den nærmeste fremtid. Dagpengene er nu blevet begrænset, næste hellige ko på huggeblokken er; Folkepensionen. Vi kommer til at se en begrænsning i hvem der kan få den til at begynde med er det “de rige”, derefter kommer en graduering efter behov.

Kommer vi til at se en begrænsning i tilstrømningen af den 3 verden(muslimer)?
Nej, EU er allerede nu på vej med en fordelings ordning af middelhaves befolknings overskud. Og venstrefløjen kan se et kommende stemmekorps. Det vil sige at vensterfløjen skaber et demografisk fait accompli imod den danske befolkning. Og hvordan kommer det til at ser ud i Sverige,… ja, værre, meget værre.

Mvh.
Historyman

  Armadillo

  Posted: 1 maj 2015 - 15:39 - Svar

  Godt skrevet H-man, det er ikke uden at jeg får ‘gåsehud’ når jeg fordøjer budskabet.
  Jeg har i mange år sagt at de røde importerer stemmekvæg og de blå importerer løntrykkere!
  Ret mig om jeg har fejl.

   Peter Zichau

   Posted: 3 maj 2015 - 09:36 - Svar

   Den perfekte undergangs-symbiose…

Olav Ødegaard

Posted: 1 maj 2015 - 12:22 - Svar

Hvorfor ligger det ikke under FNs ansvar å redde land og befolkninger som svenskene fra slike kupp som vi ser, utført gjennom demokratiets mange svakheter?
Dette er det da ingen mennesker på jord som ville godta, om de ble spurt!
Det er heller ikke godt for noen, som vi ser har mye av innvadrermiljøet tydelig demonstrerer.
Tenk på hvilken historie du deltar i, som dagens innvandrer til Sverige..
Det ligger ikke mye ære i dette, snarere det motsatte.

  Armadillo

  Posted: 1 maj 2015 - 15:53 - Svar

  Læg ned FN! Denne organisation har i mange år været domineret af diktaturer og kommunister.

   ɱØяñιηg$ʇðя

   Posted: 1 maj 2015 - 16:50 - Svar

   FN är dessutom en Rockefeller Frankenstein-skapelse. Läste dessutom på FB för ett par dagar sedan att David Rockefeller har fått sin sjätte hjärttransplantation vid 99 års ålder! Någon ond makt vill tydligen att detta monster skall fortsätta leva. Fanns en del intressanta kommentarer i sammanhanget. Någon frågade hur han kom över alla dessa hjärtan. Någon annan föreslog från efter förbi-skjutningar. Någon annan föreslog att han är så rik att han bara kan köpa av fattiga afrikaner. Undrar hur ett sådant erbjudande eller kontrakt ser ut. Bryr han sig ens om att fråga först?

    Armadillo

    Posted: 1 maj 2015 - 17:08 -

    Ja du, det findes en hel del ‘Krankenstein’ i både politik og finans.
    Man spørger sig en gang i mellem om demokrati eller almen valgret virkelig er det værd.

Niels Henriksen

Posted: 1 maj 2015 - 16:59 - Svar

Dagens gode grin / skratt – gensyn med en ny-klassiker 😉

Serien har været “forsvundet” ( bortcensureret? ) fra nettet, så det tog mig flere dage at finde den igen.

“NYMOSOC” – stakkels Kalle Anke / Anders And lever i et “1984”-samfund /-samhälle –
eventuelle ligheder med situationen i dagens Sverige er muligvis ikke helt tilfældige / slumpmässiga …

http://i58.tinypic.com/10par5w.png

http://kalletarknark.com/serie.php?id=2417
http://kalletarknark.com/serie.php?id=2418

  Armadillo

  Posted: 1 maj 2015 - 17:04 - Svar

  Den side besøger jeg ofte…

  snaphanen

  Posted: 2 maj 2015 - 00:21 - Svar

  tak, jeg kan godt huskde den. Det må være 7-8 år siden efterhånden

   Niels Henriksen

   Posted: 2 maj 2015 - 04:22 - Svar

   Ja, men NYMOSOC-episoden er fra 2014 – vist nok i anledning af decemberaftalen mellem SOCialdemokraterne og de NYe MOderater + de øvrige partier i syvkløveren (?) om at samarbejde for at undgå riksdagsvalg samt enhver indflydelse til SD pga. den ustabile parlamentariske sitution, hvor den S & MP-regeringen havde fået et flertal imod sin finanslov,
   fordi SD ikke ville undlade at stemme.

Lars Åhlin

Posted: 1 maj 2015 - 17:20 - Svar

Imponerande produktion som ger en välkänd men ändå dramatisk översikt av utvecklingen i Sverige. (Fast jag undrar över demografi-diskussionen på slutet; är inte Sverige ett av de länder som ändå har en hyfsad fertilitet, inte särskilt mycket under vad som behövs för att upprätthålla befolkningsstorleken. Många andra länder i Europa har mycket värre läge).

Man frågar i programmet hur politiker och allmänhet (åtminstone de som får komma till tals) kan ha missuppfattat allting kring asylinvandring så fullständigt. Tino Sanandaji tror för att det beror på att antirasism blivit en religion som inte får ifrågasättas. Möjligen är det så för vissa inom Mp, S, V och Fp. Men jag tror på en mycket mer diabolisk plan: Reinfeldt skrev boken “Det sovande folket” på 90-talet (samtidigt som det inslag där han som ung man 1993 varnar svenskarna för att tro på välfärdsstaten). Den lär förespråka en naken liberbarianism (bort med alla regleringar, bort med sociala skyddsnät, välfärdsförmåner mm, så låga skatter som möjligt). När de Nya moderaterna och alliansen bildades inför valet 2006 var det många som misstrodde framför allt Moderaternas nya förkärlek för välfärd, arbetsrätt och jämlikhet. Men vi trodde oss efter en tid med alliansen i regeringsställning se en verklig förändring av Moderaterna, från Bildts och Bohmans systemskiften och “Enda vägens politik”.

Men jag börjar nu tro att för åtminstone den dåvarande moderata ledningen (Reinfeldt, Borg, Schlingmann, Kinberg Batra m fl) var det hela tiden systemskiftet som var det verkliga målet. Varför slöt man annars Migrationsöverenskommelsen 2011 med Mp? Det måste ha varit uppenbart för moderatledningen,liksom alla andra, att en så fullständigt okritisk asylprövning och anhöriginvandring skulle fullständigt överbelasta välfärdssystemen, bostadsmarknaden och arbetsmarknaden. Man ville knäcka dessa! På arbetsmarknad skulle man tvinga fram väsentligt lägre lägstalöner (lönen kan inte i längden överstiga produktiviteten hos den anställde, och denna är låg hos många nyanlända). Låga lägstalöner kräver att förmåner i välfärdssystemen reduceras motsvarande (till svältgränsen, kanske under den). Bostadsbrist kräver avveckling av hyresreglering (vilket iofs nog inte är fel, men man hade önskat att det var svenska bostadssökande som hade kunnat dra fördel av detta).

Leave a Comment