28
aug
Seneste opdatering: 29/8-15 kl. 0110
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Indspilning i fuld skærm 29-08-2015 005646

Formand for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm gav d. 25 interview i Jyllands Posten: Sammenbrud truer flygtningesystem, den nuværende flygtningekrise er permanent og vil føre til et sammenbrud. Idag gav Dansk Røde Kors’ formanf Anders Ladekarl interview i BT: Dansk Røde Kors frygter kaos i Europa: Det næste bliver, at de skyder efter flygtningene. Nu mangler vi sådan set kun, at politikerne spytter lige så klart ud. Ikke mindst dem i EU, der holder en meget ubelejlig ferie. – TV Andreas Kamm  i Deadline fra minut 23.15

Imre Kertész om Europas självmord

Av Thomas Nydahl

I sin nya (av Ervin Rosenberg) till svenska översatta bok, Den sista tillflykten, skräder Imre Kertész sannerligen inte orden om det som sker med Europa i relation till och underdånighet inför islam. Jag återkommer längre fram förstås, men vill bara ge er två citat som tål att tänkas på:

“Europa kommer snart att gå under på grund av sina förutvarande liberalism som har visat sig barnslig och självmördande. Europa har alstrat Hitler, och efter Hitler står kontinenten där utan argument: portarna står vidöppna för islam, man vågar inte längre tala om ras och religion, samtidigt som islam bara känner hatets språk gentemot främmande raser och religioner.” (sidan 177)

och:

“Jag borde säga några ord om politiken också (…) Då skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockupererar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin (…) Det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är stånd att försvara sig, utan där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sin egen fiende.” (sidan 180)

Imre Kertész blir med ord som dessa, så vitt jag kan se, den förste Nobelpristagare i litteratur som tar till ord om en av tidens avgörande frågor. Han har dragit slutsatsen att man inte kan tiga och låtsas vara en blid och i allt tillåtande människa. Han skriver:

“… goda manér är lika med lögn och total självuppgivelse.” (sidan 180)

Det enda som återstår är klarspråket och försöken att tala sanning. Det är uppfordrande. – (Se også Luk grænserne Af Mersiha Cokovic.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


TheReligiousCynic

Posted: 29 august 2015 - 00:34 - Svar

Det første vi bør gjøre er å ta ‘den annen’ på alvor, slik at når vedkommende skriker: “Jeg skal drepe deg og dine!”, går vi ikke øyeblikkelig ut fra at han egentlig ber om ett stykke sukkertøy, men at han helt bokstavelig ønsker å drepe “deg og dine”. Fienden må forstås bokstavelig.

Lazze

Posted: 29 august 2015 - 00:49 - Svar

Uanset om man som overhoved skal drive en familie, en skoleklasse, en virksomhed eller en stat, så er én ting sikkert; man kan ikke gøre det med følelser!

Der er en årsag til forlis, en forklaring på succes og en forbandet logisk forklaring bag det hele.

Følelser er at lade skæbnen råde, nogle gange går det godt andre gange ad helvede til. Selv den mest elendige kaptajn kan føre sit skib i havn hvis vinden og bølgerne var med ham, den dag han var i søen.

Resultater skabes af mennesker som kan parkere sine følelser, agere koldt, stålsat og rationelt.

Jeg er far til 3 børn, snart voksne. Deres dom over vores generations forvaltning af velfærdsstaten Danmark bliver hård!

Vi smed al den velfærd vores forfædre byggede op overbord, knuste de pengegrise de havde fyldt op, festede ad helvede til, tændte vores cigarer med arvede pengesedler og inviterede alt og alle ind til festen, betalt af den arv vi slet, slet ikke kunne finde ud af at forvalte.

Når jeg siger vi og vores, så er det fordi konsensus i Danmark tilsiger, at vi er et fællesskab.

Men jeg tillader mig retten til at være min egen, retten til at kunne kigge mig i spejlet hver morgen og være stolt over min selvstændighed, retten til at opdrage mine børn til at blive egenhændigt tænkende mennesker, retten til at udelade følelser for andre end min familie og mine nærmeste.

På mandag går jeg på arbejde igen, vel vidende at jeg udover min egen familie også skal forsørge endnu et menneske med min indkomst. Havde det bare været en pensionist på mine skuldre, havde jeg gjort med med et smil, men at knokle røven ud af bukserne for at betale for luxus-immigranter, rend mig!

Og på tirsdag er der endnu en leder af Bo Lidegaard eller et blogindlæg af Davis Trads, som fortæller mig, at jeg er et usselt menneske, fordi jeg ikke vil fælleskabet og solidariteten.

Jeg ønsker egentlig blot at være i fred!

  Peter Zichau

  Posted: 29 august 2015 - 13:21 - Svar

  Godt brølt..!

  Lenn

  Posted: 29 august 2015 - 21:53 - Svar

  Godt sagt! Send dit indlæg til diverse aviser, for danskerne trænger til at blive rusket op af Tornerosesøvnen!
  Det er så sandt, som det er sagt, at man ikke skal lede hverken firmaer eller lande på grundlag af følelser. Desværre har vi for mange rejekællinger (kvinder) på den politiske scene, især i de nordiske lande, men så sandelig også i EU. De skal ikke styre lande, for de KAN ikke! Jeg siger dette som kvinde, og mænd har også ret til at sige og mene det. Vi trænger til nogle Churchill’er i Europa; rigtige mænd, der tør sige, at okkupation skal bekæmpes, og at et lands grænser er dets egne!

torstein

Posted: 29 august 2015 - 01:54 - Svar

Jeg kan ikke noen sinne forstå at mindreårige kan bli pålagt å reise i dager, uker og måneder for å søke “asyl” i vilt fremmede land? Foreldre som spekulerer i slik galskap burde tiltales og straffes, og ikke belønnes med “familiegjenforening” med sitt forlatte barn.

Peter Zichau

Posted: 29 august 2015 - 07:18 - Svar

Sjovt som DR og Krause Kjær kun kunne gå op i Kamms retorik og hvem den mindede om. Nu har han så også mærket deres idiotiske agenda.
Og løsninger… Dem vender vi tilbage til en anden gang..??? Hallooo..!

Birthe2015

Posted: 29 august 2015 - 08:03 - Svar

Jeg så også Deadline i går. Og blev da selvfølgelig bekræftet i min antagelse om, at Andreas Kamms nye udmeldinger ene og alene bunder i, at han omsider erkender, at vores lille land ikke kan tage et ubegrænset antal migranter. Årsagerne er logististiske, økonomiske, pladsmæssige. I grunden mener han naturligvis det samme som før – virkeligheden har bare manifesteret sig for ham i al sin gru. Hans sentimentalisme er afløst af en vis form for realisme, og det er jo naturligvis godt, bedre sent end aldrig. Men løsningerne? Hvor blev de af? Der er kun en løsning – gør som Australien! Hjælp gerne i migranternes hjemlande, i det omfang vi formår det, uden at ødelægge vores egne lande. Vi KAN og SKAL ikke invitere den halve verden herop på den nordlige halvkugle, det går simpelthen ikke, konsekvenserne er alt-ødelæggende for de samfund, vi gennem århundreder har bygget op ved hårdt slid og afsavn.

Jeg hæftede mig iøvrigt også ved journalistens ihærdige forsøg på at udskamme Andereas Kamm, ved hele tiden at sammenligne hans udtalelser med Dansk Folkepartis. A.K. burde have sagt: hvad mener du?? Men han er jo en “pæn mand,” så han fandt sig i at blive nedgjort. Man bliver bare så dødtræt af den journalistiske venstrefløj og dens udgydelser på TV og i de fleste aviser. Man længes sådan efter et neutralt journalistkorps – mon det nogensinde kommer tilbage?

  Lenn

  Posted: 29 august 2015 - 17:56 - Svar

  Jeg længes mere efter et stærkt højredrejet journalistkorps, for de venstrefløjsjournalister er en gang medløbere og uslinge, som – bevidst eller ikke bevidst – arbejder på Danmarks undergang! Vi burde oprette en ny tv-kanal, evt. en fælles nordisk. Så skulle historier som fx denne også komme frem http://time.com/3857121/isis-smuggling/ – Danske medier kender til det, men de fortæller intet om det i tv.

   Birthe2015

   Posted: 29 august 2015 - 18:55 - Svar

   Tja – jeg tror nu nok, jeg ville foretrække neutrale, upolitiske journalister, som var i stand til at belyse en given situation fra alle sider, med behørig, ligeledes uvildig, eksperthjælp til rådighed. Desværre er dette jo nok en utopi. Alle mennesker, inklusive journalister, er jo politiske. Men, jeg er ikke bare dødtræt af venstresnoede journalister, jeg er ligeså træt af de såkaldte “eksperter,” som desuden altid er de samme Tordenskjolds soldater, hvis (ligeledes) venstresynspunkter, vi kender til bevidstløshed. De traditionelle medier fremtræder så at sige allesammen som en stor indspist masse, hvis fornemste opgave er at misinformere os eller forholde os fakta. Ikke så sært, at utilfredsheden ulmer!

    Lenn

    Posted: 29 august 2015 - 21:45 -

    Ja, Birthe, du har helt ret i det med de såkaldte ‘eksperter’, og tv-stationernes journalister trænger til at blive udskiftet – eller vi har behov for en helt ny kanal, for de forholder os fakta. Blot i dag sås det seneste eksempel: Hvad jeg hele tiden har sagt, var sandt, nemlig at det var en muhammedaner, der havde sprængt uskyldige i Thailand i luften! Dette kom de ’til’ at fortælle i det første indslag derom, og de viste også det fulde billede af psykopaten. Næste gang var ordet ‘muslim’ væk, og billedet var sløret! Det er en sær tendens, TV2 udviser, og hvem tror de, det hjælper?! Tror de, at de ved at være blødsødne og dumme kan få muslimske terrorister til at afholde sig fra terror i Danmark? Det er mit gæt. Det er en form for ‘købslåen’ med mordere.

Birthe2015

Posted: 29 august 2015 - 08:10 - Svar

Og, forøvrigt: det er så nemt at være god i teorien …. men når virkeligheden presser sig på, ja, så må man, omend nødtvungent, se i øjnene, at teori og praksis altså er to forskellige ting. Learning the hard way, eh? 😉

Armadillo

Posted: 29 august 2015 - 08:24 - Svar

Her er et indspark fra Mersiha Cokovic i Berlingeren 29/8/15…
http://www.b.dk/kommentarer/luk-graenserne

Søren Petersen

Posted: 29 august 2015 - 10:54 - Svar

Er ikke helt så enig i alle indlæg. Manden skal da have stor stor anerkendelse for at sige det han siger, manden har et stort ethos, – han repræsenterer via Dansk Flgt. hjælp godheden selv i manges øjne og og kan nok åbne øjnene for en del folk.

Det som slår mig er Shame on you politicians. – det er simpelhen for dårligt at det er selveste Andreas Kamm som skal sige dette og overhale de danske politikere – som IKKE har formatet til at fremføre sådan en sandhed – mht. Støjberg ved jeg faktisk ikke om hun reelt forstået problemets omfang – mht. Løkke tror jeg han gør – men han er “den lille mand” som vil have anerkendelse fra EU og Angela Maerkel – sådan har vores ledende politikere opført sig i mange år – så snart de får magt, opfører de sig som duksedrenge i EU.
(var det jagten på anerkendelse og ikke visioner eller indignation som var/er drivkraften bag deres politiske karrierer? )
De har været ved at sælge landet til EU via salamimetoden op gennem firserne og halvfemserne, senest med EURO afstemningen…dette blev forhindret af befolkningen til en vis grad – men der kommer ingen folkeafstemning om immigration.

Det som er på spil er som bekendt sammenhængskraft, tryghed, voldsstatistik, osv osv. men måske i første omgang selve velfærdssamfundets overlevelse. Det bliver den syge, den handicappede, de gamle – den ufaglærte som kun har råd til at bo i ghettoen eller nær ved, som kommer for alvor til at mærke det først – et faktum som martrer mange af os- og måske har Andreas Kamm hjerte nok til at det også strejfer ham… men ærligt talt – rager det regeringspartiet Venstre? er sagen ikke, at hvis velfærdssamfundet blev barberet 2/3 ned, ville Venstre græde krokodilletårer??? og nogle på den superliberale fløj vll også med julelys i øjnene se på den nye billige arbejdskraft som ankommer…

Endnu værre er det i rød blok, hvor man ingengang har forstået problemstillingen – her foregår det på svensk maner, at man vil lukke alle ind uden hensyn til at det vil smadre velfædssystemet – som vel at mærke er DKs største bedrift ifølge de selvsamme politikere…(Zenia Stampe segmentet undtaget, de radikale har aldrig kæret sig synderligt om underklassen)

Alt ialt en sprængfarlig cocktail, – en uhellig alliance af stupiditet, fantasteri og ikke erkendt kynisme.

Derfor: Når der endelig en gang imellem er en samfundsdebattør som skærer sandheden ud i pap, så skal vi da klappe i vores hænder – ok, – han giver ingen løsning, men løsningen skal nok findes, men først hvis det store flertal kommer til den samme erkendelse som Andreas Kamm er kommet til! – og dette er vist desværre ikke sket endnu, o dette har trange kår i dagens mediebillede hvor DK, hvor TV2 og DR (undtagen Deadline)dagligt viderefører de gamle “det er synd for dem”/”de gode versus de onde”- diskurser.

  Birthe2015

  Posted: 29 august 2015 - 11:13 - Svar

  Det gode ved den frie debat er, at alle kan fremkomme med sin uforgribelige mening om dette eller hint – og hurra for det! Det er fint, hvis Andreas Kamm er kommet til en ny erkendelse – tvunget af omstændighederne. Kip du bare med flaget …

Margrethe

Posted: 29 august 2015 - 20:15 - Svar

Kamm (- alene efternavnet) og den åbne Ladeport er rigtignok i gang med at lave en “Albert Speer”. Han fik sig, som bekendt, listet af krogen, og endte med at få sig selv fremstillet som den flinke og sympatiske nazist, der kunne bade sig i mediernes blitzlys og heltestatus. Det gode mennesker, der i al sin naivitet intet vidste om nazismens sande konsekvenser. Løgn og latin. Men folk åd den.

Nu skal vi se den samme tåkrummende strategi udført i medierne en gang til.
Misforstå mig ret. Jeg har stor respekt for almindelige mennesker, der indser at dét, de altid havde troet var rigtig viste sig at være forkert. Og som tør indrømme det. Det kalder på respekt og anerkendelse, da den vending er nemmer sagt end gjort.

Men hvor penge er indblandet, forsvinder al uskyld. Kamm og Den Åbne Ladeport har indset, at løbet er ved at være kørt for det ståsted deres indbringende pengemaskine ellers har været. Hvad gør man så? Man skifter selvfølgelig bare mening hen over natten En engel viste sig sørme med en åbenbaring – og Swup, var den der!
Og folk klapper i deres små hænder. At Tænke Sig. Én omvendt synder, der er så godt for alt muligt. En ægte Albert Speer. Verden vil bedrages…

  alexx3211

  Posted: 29 august 2015 - 21:50 - Svar

  Præcis! Manden er blot en dygtig forretningsmand. Nothing personal, just business!
  Desuden var interviewet med ham i Deadline ikke overbevisende overhovedet – for mig, i hvertfald. Det må betegnes som “meget forsigtigt”, hvor den snu, manipulerende DR-journalist Krause-Kjær forsøgte at lokke ham i “DF-fælden” – noget, som han dog ikke rigtig bed på. Det var han ikke klar til, kunne man forstå, skønt de citater, journalisten forsøgte at provokere ham med, i nogle tilfælde endda kunne betegnes som mildere formuleret end han egne ord til JP! Sådan nogle udspekulerede typer som Kamm er nok nogle af de farligste, da de netop ikke er dumme, men udmærket er klar over hvad der foregår, og har en meget veludviklet sans for at mærke hvorfra vinden blæser. Det er nutidens værnemagere.

  Birthe2015

  Posted: 29 august 2015 - 22:08 - Svar

  Præcis min mening om den sag – “de sidste dages hellige!” etc…

  Men da fik jeg da ellers læst og påskrevet af andre kommentatorer, da jeg her siden udtrykte min tvivl om hvorvidt Hr. Kamm rent faktisk pludselig havde set lyset. Det er nok snarere, som du siger, fordi han har mærket realiteternes kolde pust i nakken og i sidste sekund finder det betimeligt at skifte spor

peter kocsis

Posted: 1 september 2015 - 20:42 - Svar

Forfatteren siger:
“så skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockupererar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin ….”

Han kalder demokrati for” stupidt.”

Et ejendommeligt udsagn for en mand der har boet 40 år under kommunistiske diktatur,

Endvidere siger han: ”
man vågar inte längre tala om ras och religion, ”

ligeledes en ejendommelig ytring hos en mand der på grund af sin mindreværdige race blev anbragt Auschwitz af herre racen.

Jeg tror den gode forfatter er ved at blive lidt senil. Hvis ikke, burde han levere Nobelprisen tilbage, som er et typisk produkt af den” självmördande liberalismen och den stupida demokratin ….”

Peter Buch

Posted: 1 september 2015 - 21:36 - Svar

Udfra en kritisk indstilling har demokratier vel også bagsider eller
ufuldkommenheder som eksempelvis – ingen garanti mod idiotiske beslutninger ikke
forekommer.

Massive flertal og selv ensstemmige menigheder kan kritisk anskuet være ude hvor kontakt med virkeligheden er forsvundet. Demokrati er ikke ensbetydende med ufejlbarlighed. Men demokrati er måske det mindst ringe.

Leave a Comment