4
okt
Seneste opdatering: 5/10-15 kl. 0352
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Se evt. interview med Morgan Johansson på link) Der er mange skyldige gennem årtier, men nu kommer Morgan og Stefan til at sidde med aben for hvad der beskrives som et Akut katastrofläge på asylområdet. De kunne bare have holdt sig væk, det ville jeg have gjort, at have ondt af dem, ligger mig fjernt. Vi der kritiserede dem for ti og femten år siden havde ret, men de ville hellere køre landet ind i en betonmur og smide skældsord efter os..

Danske journalister har endnu ikke fanget dybden af den svenske krise, af den enkle grund at svenske journalister af gammel vane holder hånden over politikerne, så rapporteringen er neddæmpet. Det kan dog ikke holdes neddæmpet, det er 40 års fantasterier der skal foretage en mavelanding. på få uger eller måneder. Det bliver spektakulært. Med lidt held så spektakulært, at danske og norske politikere får et chock, de har trængt til i nogen tid.

Denne regering kan være væk om få måneder, ja om en uge. Det bliver et grimt, grimt efterår at være svensk politiker i. Tino Sanandaji ridser det op

Migrationsminister Morgan Johansson höll idag presskonferens om kaoset med tusen flyktingar per dag: “Det kommer bli svårare innan det blir bättre. Men vi kan klara det här som land.” Regeringen låtsas fortfarande att detta är en temporär kris som berör ett begränsat antal flyktingar redan på flykt.

Invandringspolitiken har radikalt ändrats samtidigt som man ljuger om nästan varje detalj. Ingenting tyder på att Sverige kan hantera den nuvarande krisen så länge mediebevakningen präglas av strukturell oärlighet. Flödet består, och det ser nu ut som att de med invandrarbakgrund om den nuvarande takten bibehålls kommer att bli Sveriges majoritetsbefolkning inom 10-15 år. Landets makthavare har bestämt sig för ett radikalt, irreversibelt och aldrig prövat samhällsexperiment. Det enda som kan stoppa krisen är att återgå till en mer restriktiv flyktingpolitik, stänga gränserna och erbjuda skydd åt flyktingarna med en massiv biståndssatsning. Detta är omöjligt så länge debatten domineras av flykt från en jobbig verklighet.

Anna Dahlberg: Alla flyr ansvaret för flyktingsituationen

Det är dags att erkänna det uppenbara – dagens nivå på flyktingmottagandet är ohållbar.

Det visar att denna flyktingvåg inte kommer att sluta med Syrienkriget. Så frågan vi måste ställa oss är denna: Klarar Sverige detta? Har vi kapacitet att uthålligt ta emot så här många människor?

Socialdemokraterna och Moderaterna måste nu gemensamt inse att vi befinner oss i en krissituation som kräver ett ledarskap utöver det vanliga. Jag har tidigare listat en rad förslag på hur Sverige kan anpassa sin migrationspolitik till övriga Europa, såsom tillfälliga uppehållstillstånd. Regeringen behöver också aktivt signalera till omvärlden att vi har nått gränsen för vår kapacitet att ta emot i nuläget.

Sverige er i en ukontrollabel spiralbevægelse, det ‘staller’ som et fly. Et af de bedste steder at følge detaljerne, er hos Johan Westerholm: Klassisk underrättelseprognos


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?