19
okt
Seneste opdatering: 19/10-15 kl. 0609
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“Det officiella Sverige befinner sig i “en masspsykos”. Det anser ekonomen Tino Sanandaji, som är kurdisk iranier född 1980 och som invandrade med sin familj till Sverige 1989. “Kaos” är ett annat ord han gärna använder om landet vars asylststem är gränsen till sammanbrott. Många flyktingar kommer att tillbringa de kommande månaderna i tält, på campingplatser, i semesterstugor och gymnastiksalar. Statsminister Stefan Löfven har förutspått att det kan komma upp emot 150 000 flyktingar innan årets slut.

En vacker lördagseftermiddag möter danska tidningen Weekendavisen denne 35-årige utskällde kurd på ett kafé mitt i ett soldränkt Stockholm. Han har helskägg, gympaskor och talar snabbt. Sanandaji har i sju år studerat vid världens kanske mest ryktbara universitet, University of Chicago, berömt för sina ekonomer, som, väl märkt, har hämtat hem åtskilliga Nobelpris och som är känt för att fostra marknadsvänliga och minimalstatshyllande forskare. Härifrån fick han både sin mastersexamen i nationalekonomi och sin doktorsgrad i Public Policy. I dag forskar han vid Instituet för Ekonomisk-historisk och Företagshistorisk Forskning i Stockholm.

Själv tar Sanandaji utfallen mot sin förutsägelse med ro. Han svarar att den svenska pressen har en ”faktafientlig inställning” och att allt som är ideologiskt obekvämt avfärdas som rasism. Men siffrorna talar för sig själva, förklarar han. Se det hele I Weekendavisen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Casper

Posted: 19 oktober 2015 - 09:19 - Svar

Lidt mere fra den svenske smeltedigel:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/atalet-kyrkan-utnyttjad-for-miljonbed ragerier/
På onsdag väntas åtal mot 17 personer som misstänks ha utnyttjat en
syrisk-ortodox kyrkoförsamling i Stockholm för grova bedrägerier mot
staten.

SamS

Posted: 19 oktober 2015 - 13:27 - Svar

Det passerar 5.000 ekonomiska migranter per dag i Kroatien. På väg till främst Tyskland och Sverige. Erdogan har släppt tiotusentals från Turkiet sen EU gav alla sina löften om ersättning. Den fähunden sitter och förhandlar med Merkel om EU-medlemskap medan han får pengar för att ta hand om migrantlägrena. Danmark och Sverige borde båda stänga gränserna mot Tyskland. I Sveriges fall handlar det om hamnarna.

Niels Henriksen

Posted: 19 oktober 2015 - 18:25 - Svar

Tyskland lämnar Schengen-avtalet

http://avpixlat.info/2015/10/19/tyskland-aterinfor-granskontroll-slove nien-slapper-inte-in-asylsokande/

ASYLHAVERIET Tyskland lämnar tillfälligt Schengen-avtalet och inför gränskontroller mot Österrike. Syftet är att hejda den okontrollerade inströmningen av asylsökande. Detta meddelade Tysklands inrikesminister på söndagskvällen. På måndagsförmiddagen rapporterades att Slovenien stoppat tåg med asylsökande från Kroatien. Slovenska myndigheter säger att landet inte klarar att ta emot alla som kommer.

EU:s yttre gränsskydd har i praktiken upphört att fungera. Den s.k. Dublin-förordningen, som bl.a. föreskriver att en person som kommer till EU för att söka asyl ska göra detta i det första EU-land han/hon
anländer till, respekteras i ytterst liten utsträckning. Konsekvensen blir att allt fler EU-länder nu frångår principen om fri rörlighet inom EU och inrättar gränskontroller.

Under en presskonferens på söndagen meddelade Tysklands inrikesminister Thomas de Mazière att landet omedelbart ska inrätta gränskontroller mot Österrike. Det uttryckliga syftet med kontrollerna är att hejda den väldiga inströmningen av asylsökande. Man vill, redan innan de asylsökande släpps in i Tyskland, sålla ut dem som helt tydligt saknar asylskäl.

sussebassa

Posted: 19 oktober 2015 - 19:28 - Svar

Igjen må den Svenske regjeringen Låne penger til flyktningene.
Igjen må skattebetalerne betala…selvsagt.
friatider.se

  Anna Svensson

  Posted: 19 oktober 2015 - 20:02 - Svar

  Det är inga problem för vår s k regering, det går ju till ett gott ändamål, hade däremot svenskar behövt pengar då hade det varit annorlunda. Men vi duger gott till att betala alla dessa lån.

   sussebassa

   Posted: 19 oktober 2015 - 20:32 - Svar

   Eran sosseregjering er som dom flesta sosseregjeringar.
   Dom schiter i fattiga pensjonærer, sjuka gamla som behøver livstrengende hjelp…suger dessa totalt ut…
   Desse ofras for at lyxflyktningarna skal få komma til Sverige og bli forsørget av oss…livet ut…hele slekten..i flera generasjoner…sosseregjeringens stemmekveg..Makta.

    Anna Svensson

    Posted: 19 oktober 2015 - 22:02 -

    Jag kunde inte ha sagt det bättre.

Søren Petersen

Posted: 19 oktober 2015 - 20:17 - Svar

///Her kommer Polen/// Det største østland – over 40 millioner indbyggere – http://politiken.dk/udland/int_europa/ECE2854795/polen-er-den-tikkende -bombe-under-eus-asylplan/

Landsmannen

Posted: 19 oktober 2015 - 21:46 - Svar

Tino Sanandaji har modet och har tagit sig tid att motbevisa många falska påståenden och rena lögner från svenska politiker och gammelmedia. Det är värt en eloge. Han sa dessutom en intressant sak för någon månad sedan, nämligen att när han uttalar sig inom ramarna för “värdegrunden” kallas han för “ekonomisk expert”, men när hans synpunkter går emot massinvandringsförespråkarna kallas han för “kontroversiell debattör”.
Sweden in a nutshell.

Leave a Comment