17
nov
Seneste opdatering: 17/11-15 kl. 0728
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

The leaders of several European countries are still trying to concoct schemes on how to transport in and absorb masses of immigrants, instead of jointly taking practical steps to finally stop the flow. In Brussels they are still claiming that immigration is a good thing. Meanwhile, day after day we see evidence that immigration is a bad thing. It is not a win-win situation, but lose-lose. Prime Minister Viktor Orbán’s address in Parliament before the start of daily business. Budapest, 16 November 2015

Propagandans paradoxer
av Kjell Håkansson

Lördagen den 14 november basunerar svensk media ut att nyanlända från Syrien är högutbildade, och har enligt Arbetsförmedlingens statistik med sig ”just den kompetens och utbildningsbakgrund Sverige behöver.” (Glöm inte att slå på Addblock innan du går in på Aftonbladets hemsida.) Ja, ”med flyktingvågen har Sverige fått sin största akademiska tillströmning hittills”.

Samma dag förklarar utrikesminister Margot Wallström i SVT i samband med terrordåden i Paris att till de bakomliggande orsakerna hör att ”människor har vare sig utbildning eller jobb eller några framtidsutsikter”. (efter cirka 3 tim 37 min)

Syrierna är med andra ord högutbildade när man vill framhäva hur fördelaktigt det är med dessa flyktingströmmar, men när det gäller att ursäkta terrorn saknar Mellanösterns folk alltså utbildning.

Längre fram, efter cirka 3tim 44min säger Wallström att ”palestinierna ser att det finns ingen framtid för oss, vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld”, vilket föranlett Israeliska utrikesdepartementen att kalla upp Sveriges ambassadör.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


latmask

Posted: 17 november 2015 - 10:49 - Svar

Informationsministeriet verkar ha dålig samordning på vad de släpper ut till medborgarna. Chefen borde ha en reprimand för detta slarv. Tänk om fårska…medborgarna börjar tänka själva?!?

Britta Due Andersen

Posted: 17 november 2015 - 13:50 - Svar

I Danmark viser undersøgelser også, at syrerne har bedre uddannelser end først antaget! Disse “undersøgelser” er altså baseret på folks egne udsagn!!! Grotesk, at vi skal tage den slags udsagn alvorligt, hvor alle kan lyve totalt gratis.

    achantus

    Posted: 18 november 2015 - 13:10 - Svar

    For ikke lenge siden leste jeg i en norsk avis at syrerne IKKE hadde så god utdannelse som man antok, når man undersøkte saken nærmere.

Edward Ulfertz

Posted: 17 november 2015 - 13:51 - Svar

PISA-undersökningen, arbetslösheten, bostadsbristen, flyktinginvasionen, 500 skolbränder/år, skjutningar på öppen gata, handgranater mot polisstationer, havererad äldreomsorg, säkerhetsvakter vid sjukhus, tusentals papperlösa, världstvåa i våldtäkter, systemkollaps, mer än 50 no-go-zoner, stölder, mord och rån…

Är detta en desperat situation, eller?

Jag tycker inte att vi ska använda Margot Wallströms feministiska politik:

“Vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld.”

Vi är ju för sjutton svenskar, vi måste väl kunna lösa denna desperata situationen på något annat sätt än genom våld?

Men det måste lösas fort som tusan, annars är risken stor att alltfler anammar Wallströms metod.

Krig är den sämsta utvägen, och inbördeskrig är ännu värre.

invandrare1957

Posted: 17 november 2015 - 17:57 - Svar

Ett olösligt problem. Är man emot invandringen är man rasist. Röstar man SD då är man nazist o högerextrem. Enda vägen i det hela är att köra in Sverige i väggen. Och sen tar dom högutbildade araberna över Sverige och svensken bor i kolonier i Dalarna o uppåt för det intresserar inte invandrarna. Stora frågan är vem har tjänat på det. Ingen skulle jag vilja påstå men man har varit politiskt korrekt.

GustaWasa

Posted: 18 november 2015 - 01:38 - Svar

Viktor Orbán tal om ett svagt Västeuropas folk.

Det var här dålig uppslutning när det kom till att ställa upp på försvar av Europa. Är det bara Östeuropéer som har kraften! Är det så att Västeuropas medborgare är slav under “välståndet” och därmed så kan de inte längre känna för demokrati som människorna gör i forna Östeuropa, dem som måste ha levt under Sovjetunionens påtvingande kommunistiska diktatur, och som egentligen var/är en form av bolsjevism.

Låt andra göra jobbet så kanske det är andra som därmed smutsar ned sina händer. För det finns fortfarande den där präktiga övertonen om “egen godhet”. Men denna gång så kommer dem som inte önskar försvara andra att ej heller försvaras av andra.

Folk är fortfarande fast i rasiststämpen. Det är som hur de kände i Sovjet flera år efter Stalins död. Ungefär så är det i land efter land. Men tänk om jag är rasist!? Man kan nästan tro att människorna skräms av ordet demokrati. Det är som att man måste vara så ini helsike god att man “kan kritisera islam/islamister” men nåde om man säger att man önskar överleva på islams och massinvandingens vägnar.

Men det kanske är kristendomen som är klämskon eller rättare sagt Jesus “vandring” på denna kontinent hos tidigare släkten. De hade i alla fall ödmjukhetens att böja sina nackar och stå för sitt ord när de svor att tala sanning när de lade handen på bibeln. Men det går inte idag i Västeuropa när det kommer till “Jesus gärningar”, för hur skulle det se ut om det fanns någon som var godare än “dem” själva…?

Leave a Comment