2
jan
Seneste opdatering: 10/1-16 kl. 1640
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Dette lydopptaket er av mitt intervju med Vebjørn Selbekk og Astrid Dalehaug Norheim fra avisen Dagen. Det foregikk på Hotel Bristol i Oslo sentrum, om formiddagen 27. november 2015. Intervjuet er en del av lanseringen av Vitne til vanvidd, min bok om 22. juli-saken og Anders Behring Breivik.

Bortsett fra en pause for å ta bilder blir hele denne samtalen publisert uredigert her. Jeg er mer vant med å debattere skriftlig og gjorde enkelte småfeil. Likevel synes jeg intervjuet samlet sett gikk ganske greit. Selbekk og hans avis har publisert enkelte kommentarer i ettertid som jeg ikke var glad for. Men selve intervjuet var noenlunde hederlig gjennomført, og relativt korrekt gjengitt.

At det skulle bli tatt lydopptak var avtalt på forhånd. Både jeg og Norheim tok opptak. Dette er mitt eget opptak. En av årsakene til at jeg ville ta et lydopptak er at noe av samtalen vanligvis vil bli redigert bort i den sktiftlige teksten etterpå. Her kan folk selv høre oss diskutere temaer som Dagen ikke tok med i sine artikler.

Jeg legger derimot ikke skjul på at en direkte medvirkende årsak til at jeg insisterte på å ha mitt eget lydopptak av dette møtet er journalist Simen Sætre. Sætre har publisert en feilaktig gjengivelse av et ekstremt grovt og skandaløst intervju som ikke var avtalt og som det dessverre ikke finnes noe opptak av. Jeg bestemte meg for at jeg aldri skulle have i samme situasjon igjen. Jeg vil derfor insistere på å ta mitt eget lydopptak i fremtidige intervjuer.

Min egen kommentar: Optagestyrken er desværre ikke helt høj nok undtagen i begyndelsen, men det er nemt hørbart hele vejen igennem. Sproget er noget ovre i det nynorske, men jeg havde ingen vanskeligheder med det.

Dette interview er langt mere interessant end det der blev udvalgt til avisartiklerne. F.eks. er kritikken af Flygtningekonventionen og islam langt mere udførlig og detaljeret, og man hører to journalister der i forhold til Fjordman befinder sig i en fjern, mere naiv fortid. Der er så at sige ingen ‘døde’ passager i de over to timer.

I forgårs blev Fjordman kaldt en “ekstrem fascist som vil avvikle menneskerettene, religionsfrihet, asylinstituttet og fjerne alle muslimer fra Europa”. Døm selv.

Anbefales meget.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


torstein

Posted: 2 januar 2016 - 17:38 - Svar

“Vitne til vanvidd”, av Fjordman, distribuert av Haugen Bok i Volda, Norge, er et omfattende dokument mange kanskje ikke har tålmodighet nok til å gi seg i kast med i første omgang. For mitt vedkommende er boken nå kjøpt inn og kommet i hus, og jeg leser i spenning om hva som skjedde i 2011 og hvilke føringer det fikk for den politiske elite, innen PK media ikke minst.

Stefan Borg

Posted: 3 januar 2016 - 17:39 - Svar

Tack Fjordman, för att du orkar kämpa mot den uppblåsta dumhet som journalisterna visar i intervjun. Jag tror att ditt fall kommer att bli den bästa illustrationen till hur “den tredje statsmakten” har blivit den första, utan någon som helst demokratisk legitimation. Hur kan det annars förklaras att dumheten tror sig sitta på svaren? Nej, inte svaren, utan på Sanningen! Kan det verkligen bara vara läsarnas fel? Här kommer jag osökt att tänka på Musils “Mannen utan egenskaper”, där den sönderfallande KuK- monarkin fastnar på ett rättsfall som handlar om hur en massmördare, ett psykfall, Moosbrugger, ska hanteras, medan kreativiteten som kan hantera fallet inte längre är för handen. Så i stället fuskar man; precis som i Norge, i fallet med Breivik. När rättsstaten faller sönder överlåter den hanteringen av det “oförklarliga” till massmedierna. Dessa har inget ansvar, utan kan fabulera fritt, utan risk för efterräkningar. I slutänden av en sådan bristande auktoritativ kreativitet väntar en totalitär statsmakt som utan ansvar kan utöva repression. Pressen, massmedierna är bara inledningen. Tydligare än i ditt fall i relation till Breivik kan det knappast bli. Du har på din egen kropp fått uppleva historiens nedgång och fall och har tagit upp kampen mot Hydran, som en äkta Herkules i vår tid. Tack för det Peder. Och tack Steen, för länken. Och läs Musils bok, den är verkligen en bok om vår tid. Och din bok måste jag bara ha…
En annan historisk parallell vore kanske McCarthy-eran i USA…
Frågan är om internet kan rädda oss genom att demokratisera problemformuleringsprivilegiet, och därigenom ställa detta privilegium på rätt ända?

    snaphanen

    Posted: 3 januar 2016 - 19:43 - Svar

    Jeg håber, der er flere der hører det iden det forsvinder ned under stregen og over i historien. Godt nytår, Stefan

per berge

Posted: 10 januar 2016 - 13:06 - Svar

Jeg får ikke opp lydfilen. Er den slettet ?

Leave a Comment