18
feb
Seneste opdatering: 18/2-16 kl. 1714
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Finland: Ny rapport varnar för invandringens följder. Sverige nämns

I en ny finländsk rapport varnas för de svåra hot mot säkerheten och den brottslighet som invandringen för med sig. Rapporten blir offentlig på fredag (19 februari), men Helsingin Sanomat kan berätta om den redan idag.

De som kan finska kan läsa artikeln och de snabbt inforsande kommentarerna här. Jag försöker åstadkomma en sorts sammanfattning. Språket i rapporten och artikeln är inte så där jätteledigt, utan nedtyngt av byråkratiska konstruktioner. Tutkimus varoittaa maahanmuuton uhkista – ”Nykyisestäkään tilanteesta hädin tuskin selvitään”

Studien, som har bekostats av statsrådet och genomförts vid Polisyrkeshögskolan, slår fast att läget inom invandringspolitiken är bekymmersamt, ställvis hopplöst.  Polisen, tullen och gränsbevakningen kan med nöd och näppe klara av den nuvarande situationen.

Finland har inte ens hittills haft någon framgång med integreringen av nyanlända. Och i fjol fick landet ta emot tio gånger fler asylsökande än året innan, samtidigt som landets ekonomi är i kris.

En tiodubbling av asylansökningarna under mindre än ett år har avslöjat många sårbara punkter i samhället och utmanat våra traditionella sätt att upprätthålla säkerheten, lyder en formulering.

Studien pekar på problem av olika slag. Brottslighet och oroligheter på asylmottagningarna nämns, vidare segregering mellan bostadsområden, ökad ojämlikhet mellan invandrare av olika nationaliteter, samt välfärdsunderskott och ökad otrygghet bland andra generationens invandrare.

Forskarna pekar på att det i södra och mellersta Sverige finns 55 områden där lokala kriminella nätverk vållar otrygghet.Rapporten noterar även att den allmänna opinionen kring invandring är ytterst delad. Det gör det svårare att nå en gemensam åsikt.

För att få bukt med krisen behövs kraftig politisk styrning och innovativa lösningar, heter det vidare. Det är uppenbart att om den okontrollerade invandringen fortsätter i samma skala i åratal, kan ingen europeisk stat klara det utan att samhällsfreden rubbas. Utvecklingen i Sveriges större städer är ett exempel på det, fastslår studien. I en faktaruta räknas följande säkerhetshot upp:

Citat:

Livs-, rese- och placeringsförsäkringar kan användas till finansiering av terrorism.
Försök görs att systematiskt radikalisera asylsökande genom skapande av konflikter mellan dem och den infödda befolkningen.
Majoriteten av invandrarna sysselsätts huvudsakligen inom låglönesektorn.
Organiserad brottslighet utnyttjar invandrare.
Förmågan att ta itu med det interna, könsligt betingade våldet i familjer och släkter med utländsk bakgrund (hedersmord, tvångs- och barnäktenskap, könsstympning) är på sin höjd nöjaktig.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • sussebassa

  Woow… brilliant,…Jeppe Juhl som Danmarks neste statsminister.
  Med nåværende regjering går det veien dit høna sparker for Danmark også, blir lik Sverige om nogon år..EU korruperer politikerne, hvor egen status og penger betyr mere enn det folket som valgte de inn i gullgruven.

  • Lenn

   Ja, Løkke er en lille fidusmager, som ikke evner at sætte foden ned over for fruentimmeret Merkel. Han vil vel gerne beholde sine 5 mio. DKK i årsløn hele perioden ud, så han har råd til Hugo Boss underbukser og fadbamser – og romantiske ferieophold i Paris og på Færøerne med konen…(bvadr!)

 • OlofdeGothia

  Hoppas att den “feministiska humanitära svenska stormakten” snart går i graven.

  Svenska politiker har manipulerat färdigt nu. https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/02/17/politisk-manipulation/

 • invernes

  Danmark må ut av EU ! England er på vei ut, EU vil gå under i et islamsk blodbad.

  • sussebassa

   ..og Norge Ut av EØS…snarest.

  • Sverige måste också ut ur EU, men med de politiker som bestämmer över oss nu kommer det inte att ske. De ger sig inte förrän landet är helt ruinerat på alla sätt.

   Jag håller tummarna att England lämnar eländet, så att kanske en lavin kommer i rullning.

 • Oerdoeg

  Finland: Ny rapport varnar för invandringens följder – Sverige ett varnande exempel
  https://www.flashback.org/t2687755

  • snaphanen

   tak, gamle ven

 • finnaskov@mail.tele.dk

  Nu skal man ikke lige tage fejl af finnerne.
  Når bægeret flyder over, vågner den berømte sisu, og så bør deres fjender tage sig i agt.
  De barske leveforhold har hærdet finnerne i århundreder, og de er både stædige, målbevidste og ikke nær så blødsødne som resten af Skandinavien.
  Hvis jeg var “flygtning” i Finland, ville jeg nok gå stille med dørene.
  Der er nok nogle fra den mellemøstlige kultur der kommer til at erfare det på den hårde måde.

  • sussebassa

   Nåja, vi norske er vel heller ikke helt vekke..vikingeblodet sitter enda i vår dna.

   • hilde61

    Jeg tror at de fleste voksne nordmenn har fått inn med morsmelken ordet – rettferdig. Du skal ikke få noe fordi du er kjent eller har mye penger osv. Når innvandrerne kommer og får det de peker på fordi de er innvandrere, da våkner ola nordmann. Med rette.

    • sussebassa

     ..ikke bare ifht penger, men også alla voldtekter, rån, mord mm dessa utfører i Norge..

   • achantus

    Må innrømme at jeg ikke har den helt store tro på det. Kanskje vestlendingene vil våkne, men vi i Oslofjorden er så sløve etter flere tiår med en merkelig blanding av marxistisk hjernevask og oljepenger at vi ikke våkner før oljefondet er tomt og velferdsordningene begynner å avvikles en etter en.

  • Lenn

   Jeg faldt over denne video, den anden dag: https://www.youtube.com/watch?v=qge4NapPpLQ – Finner blokerer simpelthen okkupanter fra Midtøsten i at entrere! Dejligt!

   Og så er der denne interessante side, som udarbejdes af krigsveteraner; vore brave patrioter i DK og resten af Vesten! Dem, som alt for ofte bliver glemt af møgpolitikere! http://sofrep.com/47233/soldiers-of-odin-finnish-vigilantes-who-exist- to-protect-women-from-migrant-attacks/

 • sussebassa

  Ser nå på mange utenl media at EU pampene vil gå med på Englands krav….sejer dom i alle fall..
  Dette må jo innebære at flere land kan forhandle med EU, fordi EU pampene er livredde flere land vil prøve komma seg Ut av elendet EU.
  Så EU blir mere “utvannet” enn før, for tilslutt å kollapse helt hoppas jag.

 • Lenn

  Jeppe Juhl om Sverige er nu nået til USA! – se her: http://www.barenakedislam.com/2016/02/21/warning-sweden-is-on-a-fast-t rack-to-becoming-a-banana-republic-the-direct-result-of-mass-muslim-im migration/ – det er ret sjovt at læse amerikanske kommentarer på disse blogs. De kommenterer meget mere ‘vildt’ end os.