24
feb
Seneste opdatering: 24/2-16 kl. 2054
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En af mine venner kom chockeret fra Gøteborg forleden over alle de zigøjnertiggere han havde set. Svenske politikere har været fem år om ikke at løse probemet. I Danmark kom politiet i tanker om at håndhæve en 300 år gammel lov, der forbyder tiggeri, og så var det problem løst. Når svenske politikere ikke kan løse så små problemer, tør man ikke tænke på de selvskabte store, de står op til halsen i.

Denne film er lavet af den bulgarske Teleman/NOVA reporter Miroluba Benatova, og den kommer meget, meget tæt på tiggerne. Ingen svensk journalist kunne have gjort det. I afsnit II er vi hjemme hos de “ludfattige” tiggere i Bulgarien. Der er selvfølgelig skrupelløse bagmænd i store paladser og med store Mercedes’er i diplomatklassen på svenske nummerplader, der kører en organiseret slavehandel med fattigere landsmænd. Naive svenske politikere gør denne menneskehandel mulig, og menige svenskere fylder bagmændenes lommer med af lige så naiv godgørenhed. (Prof. Arnstberg skrev om denne menneskehandel forleden: Priset är för högt.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?