7
apr
Seneste opdatering: 7/4-16 kl. 1601
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Uhrskov om Arnstberg og Sandelin

Sverige er forandret til ukendelighed. Hver 3. svensker har nu rødder i udlandet, 18 procent er født i udlandet og midt i århundredet er oprindelige svenskere en minoritet. Den konservative Rasmus Jarlov sagde om det for nylig: “Ingen enkelt generation burde have lov at gøre sådan noget” og man skal nok tilføje “uden at spørge befolkningen.” – “Detta är förste gången i världshistorien som en demokratisk vald regering tvingar sit eget folk at bekosta sin egen kolonisering“, sagde en svensk akademiker for ti år siden.

Det ses på nogle politikere og journalister, at de mærker, der er en abe på vej, som de kan risikere at sidde med. Når den ankommer, er der ingen ansvarlige at finde, vær vis på det: Folkeskolens sammenbrud, boligsektorens sammenbrud, socialvæsnets sammenbrud, sygehusvæsnets sammenbrud, lov og orden bryder sammen og asylkaoset 2015 kostar Sverige 600 miljarder skattekronor. Den hjemløse abe er på vej.

Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin har et indgående kendskab til den svenske udlændingepolitik, som den har været ført og diskuteret siden 1960’erne.

”Diskuteret” er så meget sagt, idet Sveriges politiske, mediemæssige og kulturelle eliter i hen ved 50 år har været enige om, at Sverige bør have en så generøs udlændingepolitik som muligt. Almindelige svenskere er aldrig blevet spurgt.

I deres seneste bog, Nötskalet, som bedst kan oversættes til Sagen i en nøddeskal, gennemgår de på knap 180 sider, hvad der har været baggrunden for, at Sverige i dag er et land, der må imødese en stedse alvorligere økonomisk kollaps af velfærdsstaten, det svenske folkhemmet.

Allerede nu er situationen så alvorlig, at Sverige må påregne en økonomisk deroute, der kan få uoverskuelige politiske konsekvenser for stabiliteten i det svenske samfund. To modige svenskere beskriver, hvordan den politisk korrekte elite ødelægger det svenske velfærdssamfund

Nötskalet.Svensk invandringspolitik och dess konsekvenser


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Gabrovitcs

  NEEEJJ!! Inte en Molenbeek i Rom också.

 • clareal

  Den invandringspolitik som vi har haft i Sverige sedan 60-talets mitt – och var vänlig att notera att det faktiskt i grunden handlar om RASPOLITIK – är en följd av att vissa judiska organisationer i USA, alltsedan tidigt 1920-tal hade bedrivit lobbying för att tillåta en helt ohämmad invandring till USA från hela klotet, då lyckades få igenom radikala förändringar beträffande den kutym som länge hade rått, nämligen att endast europeiska folkslag var välkomna som invandrare till Amerika. Detta kan man läsa om i t ex Kevin McDonalds studier (googla honom, professor i Kalifornien i utvecklingspsykologi och antropologi).
  Sextiotalets mitt var i USA, liksom i stora delar av västvärlden, inte minst här i Sverige, en förändringens monumentala epok. Avkolonisering, Vietnam-krig, vänstervåg av tsunami-styrka, sex-frigörelse och efterdyningarna av mordet på J F Kennedy samt inte minst negrernas kamp mot de facto raslagar, allt detta fyllde våra rätt så nya TV-rutor, och kom att få stort genomslag. Vänsterkrafternas politiska styrka i Sverige växte enormt av att stora liberala folkpartitidningar, som dominerades av ett judiskt ägarskap, nu blev rejält vänstervridna. De kom att predika “generositet” och slogs för att förändra asyllagar och deras tillämpningar på ett mycket “kreativt” sätt, inte minst då det gällde de amerikanska Vietnam-dessertörena. De kunde av politiska skäl inte beviljas asyl. Det skulle ha varit en ordentlig örfil mot en amerikansk president och kongress! Det vågade inte Palme och kompani, så diverse “humanitära skäl” prövades och infördes.
  Ständigt återkom temat om judeförföljelsen under kriget som ett memento: då hade vi inte gjort tillräckligt, så nu gällde det att vara generös, fick vi oss tilltutade. Efter 1979 blev det det tidigare aldrig hörda “holocaust”, som åberopades. Intressant är att just det ordet numera lyser med sin frånvaro, då ju tvivlet om sanningshalten i begreppet, fått många att tänka om vad gäller anklagelsernas rimlighet.
  Bland “Bilderbergarna” har etnisk, kulturell och religiös totalsammanblandning varit legio, bredvid upplösning av statsgränser och likalydande lagar överallt. Läs t ex den nu hundraårige David Rockefellers memoarer från 2004, där han helt ohämmat skryter om sin stora vurm för en sådan Ny Världsordning. EU kan ju ses som en “god” start för det, här i Europa!
  Vad jag har velat ha sagt, är just att det internationella perspektivet är synnerligen viktigt. Nästan alla debattörer i kommentarsspalterna tar aldrig upp det. Medias mörkläggning och flagranta lögner sedan “9/11″ har troligen duperat många att tro att bara Sverige (och kanske Tyskland) berörs.
  Sverige skickar varje år en handfull delegater till de hemliga Bilderbergssammankomsterna, utplockade från den elitära skaran. Före sina makttillträden deltog exempelvis både Reinfeldt och Löfven i sammanträdena.
  Sammanfattningsvis har media och politiker, kraftigt supporterade av diverse nyttiga idioter och hycklande Godhetsneurotiker, verksamt åstadkommit att vi svenskar nu står inför vårt eget FOLKMORD.
  Men kom i håg: Eliten med sina media och köpta politiker har uppträtt fullständigt kriminellt allt sedan “9/11″, då när “the AngloZionists” började skena amok och med en falskflaggad terror-operation, dels mördade 3 000 människor och därefter i krig efter krig i MENA (och i Ukraina) har dödat miljontals oskyldiga, mest muslimer men också många kristna, samt orsakat miljoners flykt till annat land, där just Sverige har fått bära den stora bördan.
  Media, politiker, ja stora delar av etablissemanget, härstädes och i Väst, har genom sin tystnad dels skyddat kriminell verksamhet, dels gjort Sverige till en diktaturstat. Hur skall svenska folket kunna rösta rationellt, när omvärldsbeskrivningen är falsk i betydande avseenden. Tänk på hur Putin beljugs och utmålas som en aggressiv och pengagalen despot som mördar journalister, etc. Lögnerna har även gjort oss till ett Folk utan Försvar, men som smygvägen skall luras in i ett NATO, som nu gör sig beredd på ett nukleärt tredje världskrig, som kanske skall starta i Baltikum, strax efter att Peter Hultqvist godkänt att svenska flygbaser skall ingå i NATO-partnerskapet.

  • Peter Buch

   “Eliten , “the AngloZionists” mördade 3 000 människor och därefter i krig efter krig i MENA (och i Ukraina) har dödat miljontals oskyldiga,..”.

   Tillod mig at fjerne ytringer i et udsnit.

   Millioner, hvilke tal ser du på hvor? Efter 2001.

   Hvor er MENAs grænser på dit kort?
   https://en.wikipedia.org/wiki/MENA

   En kommentator på Uriasposten har en sang fra de varme lande om hvad befolkningstallet var i bestemte år.

   laEstimates of deaths in the Syrian Civil War, per opposition activist groups, vary between 152,895[1] and 368,520.[2] On 17 August 2015, the United Nations put out an estimate of 250,000 that had died in the war.[3]

   https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Syrian_Civil_War

   • clareal

    MENA = The Middle East and Northern Africa
    Antalet offer uppskattas har jag sett till mellan 0.5 – 1.5 mil. Samt flera miljoner flyktingar.

    • Peter Buch

     Du er uklar.
     En svensk mere, sandelig i problemer?

  • Ulrika2

   clareal

   “9/11″, då när “the AngloZionists” började skena amok och med en falskflaggad terror-operation, dels mördade 3 000 människor…”

   “the AngloZionists”? Ursäkta men jag hänger inte med här. Vilka syftar du på som gjorde vad?

   • clareal

    “the AngloZionists” = The anglo-american-israeli-zionist hegemon plus English speaking former British empire countries like Canada etc.
    Att 9/11 var en egeniscensatt, alltså “falskflaggad” psykoperation, utförd av de ovannämnda med sina resp underrättelsetjänster som Mossad och CIA, är väletablerat sedan lång tid tillbaka. På nätet, vill säga.

   • http://pislamonauseacentral.tumblr.com/ ɱØяñιηg$ʇðя ©™

    I förra veckans Radio Nordfront hade dom den pensionerade piloten Christian Hamilton som gäst. Dom talade bland annat om 9/11. Han hade även erfarenhet av arabiska piloter i sin mångåriga yrkesutövning. Även om enstaka individer var utmärkta flygare så tyckte han generellt att dom var jordens sämsta piloter. Han påpekade även att skyskrapor i emiraten har brunnit i både dagar och kanske veckor utan att rasa samman. Det är gratis att lyssna om du nu vågar besöka en “nazistisk” nyhetssida.

    • Niels Henriksen

     Fordi de er konstrueret efter helt andre principper 😉

     Prøv at google “Why the towers fell” ( PBS Nova ) / “The fall of the World Trade Center” ( BBC ) – “samme” program. Så forstår du, hvorfor disse bygningers helt specielle konstruktion – for at skaffe mere anvendeligt kontoareal! – var hovedårsagen til, at de ikke kunne klare de massive skader i kombination med de kraftige brande, der opstod efter kolissionerne, da det brændende flybrændstof antændte kraftige brande mange steder og derved svækkede de nu ubeskyttede ståltværdragere, der ellers skulle holde den tynde ydre skal på plads i forhold til den delvis blottede og beskadigede kerne. Stål bliver blødt / mjukt og mister meget af sin styrke allerede ved 5-600 grader, så det er overhovedet ikke nødvendigt med de 1500 grader for at smelte stålet, som en del konspirationsteoretikere så desperat klamrer sig til for at deres langt-ude-teorier kan hænge bare lidt sammen / ihop 😉

     Det er faktisk ofte en fordel, hvis man orker at sætte sig ordentligt ind i sagerne i stedet for bare bevidstløst ( medvetesløst ) at blive ved med år efter år at gentage de samme vanvittige konspirationsteorier, den rene ønsketænkning og naive og ignorante sammenligninger med brande i andre bygninger konstruret med et klassisk stålskelet. De er fuldstændigt irrelevante i denne sammenhæng!

     Lad være med at lytte til alle de virkelighedsfjerne (verklighetsfrånvænda) konspirationstosser som danske Niels Harritz & co., der ikke aner, hvad de taler om. Der er således aldrig blevet påvist den påståede nanotermit i ruinerne efter tårnene, og dette stof eksplodere iøvrigt ikke, men brænder ved meget høj temperatur – man har fx. anvendt det til at svejse jernbaneskinner af stål sammen.

     Der mangler jo faktisk fire store passagerfly – med tilhørende passagerer! – , og de blev set værende helt ud af deres normale kurs på masser af radarskærme og flyvende i meget lav højde med meget høj ( unormalt! ) hastighed af masser af øjenvidner samt filmet af masser af videokameraer ( WTC 1 & 2 og Pentagon ( et dårligt still-billede fra et overvågningskamera af toppen af haleroret på et passagerfly i ekstremt lav højde ganske få meter fra Pentagon-bygningen lige før impact ).

     Hvordan vil du ellers forklare de fire manglende fly og deres forsvundne passagerer? 😉

     Og hvorfor skulle Bin Laden & co. dog ikke kunne sende ordrer ud til deres terrornetværk rundt om i verden om at få deres jihad-sleeper-agenter i Vesten ( fx. lederen af operationen den højtuddannede ( -utbildade ) Mohammad Atta Tyskland ) til at udføre den længe planlagte terroroperation – de havde jo fx. forsøgt med WTC allerede i 1993. Man skal også lige erindre, at dette naturligvis foregik FØR amerikanerne gik in i Afghanistan og begyndte at bombe løs på Talibanstyret og deres Al Qaeda-gæster, så BL og vennerne sad næppe og gemte sig usle bjerghuler i Tora Bora-bjergene på dette tidspunkt. I øvrigt findes der faktisk et dokumenteret video-interview med BL fra før US invasionen i Afghanistan (!), hvor han og Al Q. påtager sig skylden for WTC-terrorhandlingen etc. – og hvordan de blev meget glædeligt overrasket, da WTC-tårnene styrtede sammen, mens de fulgte med på live TV via CNN.

    • http://pislamonauseacentral.tumblr.com/ ɱØяñιηg$ʇðя ©™

     Hur överlevde Attas pass men inga flygplansdelar? Inga riktiga terrorister använder identifikationspapper och dom snackar inte över internet.

    • Peter Zichau

     Godt, så siger vi det. Mossad og CIA kaprede nogle fly og fløj dem ind i nogle bygninger, der allerede var placeret springstoffer i..? Og dernæst smed de Mohammed Attas pas i ruinerne, så Al Quida fik skylden..? Og det hele var naturligvis for at smadre den vestlige verden, så nogle jødiske bankfolk kunne overtage det hele..? Og muslimerne skulle bare bruges til… hvad egentligt..?
     Jo, jubelidioterne har sgu kronede dage..!

    • Niels Henriksen

     Der var da masser af papirer, der overlevede – de fløj rundt overalt, sidst jeg så de uhyggelige videoer fra 9 /11. Jo, han fløj jo netop i sit eget navn, da han var et helt ukendt navn i antiterrorkredse. Flere af de andre navne havde hejst alarmsignaler, men man nåede ikke at reagere på dem – blandt andet fordi FBI & CIA ikke rigtigt var i stand til at kommunikere med hinanden på dette tidspunkt pga. nogle personllige årelange fjendskaber. Dybt tåbeligt og meget naivt – JA!

     En årsag kunne fx. være at flybagagen typisk er lastet i flyets hale parti, hvorfor dele
     af den er blevet slynget ud af bygningen i forbindelse med sammenstødet. Der findes
     jo også overvågningsvideoer fra de aktuelle lufthavne, hvor man rent faktisk kan se
     de muslimske terrorister gå igennem adgangskontrollen, som desværre også var langt mindre striks på den tid.

     Der blev faktisk fundet masser af flydele, men et fly der rammer en stor stål- og betonkonstruktion med 700 km i timen – det dobbelte af det normale i den højde! –

     bliver altså splintret i smådele ved et så kraftigt sammenstød.

     En større del af landingsstellet ramte i øvrigt en bygning ca. 2-300 meter væk, som en muslimsk bevægelse interessant nok syntes, det var passende at indrette moské- og islamisk “kulturcenter” i ca. 10 år senere – nok næppe helt tilfældigt, vel? 😉

     Hvorfor skulle de dog ikke kunne kommunikere over internettet? – fx. via
     passende kodeord og krypterede meddelelser – fx. indkodet usynligt i digitale billeder? Fordi du siger det? 😉

    • Niels Henriksen

     http://www.dailymotion.com/video/x1e04yp_sep-11-why-the-towers-fell-no va-pbs_lifestyle

     WTC 7 faldt i øvrigt HELLER IKKE i frit fald, som ofte påstået, men kollapsede
     først internt i den ene ende og derefter resten af “indmaden” hen mod den anden ende – og derpå sank den nu hule skal sammen over det hele under sin egen vægt, da der nu ikke længere var noget, der afstivede den. Elementary, my dear Watson 😉

     http://www.liveleak.com/view?i=7b6_1378926526

    • Niels Henriksen
    • Peter Zichau

     Hold kæft hvor er der langt vej..! Nu er det altså ikke længere kun jøderne, der prøver at undergrave de vestlige samfund..? Nu er det også hele den anglosaxiske verden..?
     Det går eddermanme godt det her. Hvis islamisterne har opnået noget som helst, med deres ellers ekstremt lave IQ, så er det da, at flere og flere oplyste vesterlændinge begynder at miste fatningen..!

    • Niels Henriksen

     Ja, WTC-bygningerne var naturligvis i forvejen (!) armerede med sprængstof og nanotermit i enorme mængder anbragt af onde CIA-agenter, jødiske forretningsfolk og Mossad – endda uden at nogen havde bemærket det eller alarmeret politiet :-) – , hvis der nu lige “tilfældigvis” skulle komme nogle store fuldtlastede passagerfly med dobbelt hastighed forbi med nogle slemme muslimske flykaprere ombord og flyve ind i dem med dobbelt hastighed. Det giver sandelig god mening, ikke sand? 😉

     Næsten lige så god mening som at flyve endnu et stort fly – eller et misil – ind i sit eget
     militære hovedkvarter … :-)

    • Peter Zichau

     Jo, men grunden til at politiet ikke sagde noget, da Mossad gik rundt og satte sprængstof op i bygningerne – og advarede jøderne om at blive hjemme fra arbejde – var jo, at politiet var med i det. Og grunden til at anglozionisterne fløj ind i Pentagon var jo, at så kunne man jo ikke gætte det var dem.

  • MollyM

   Det er dog utroligt! Du fremturer med dine bizarre hypoteser og devaluerer hele sitet – sancta simplicitas!

   • clareal

    Snälla MollyM, det jag skriver i det långa inlägget ovan är inte några hypoteser. Utan historiska fakta. Att det är för dig okända saker beror ju på att MSM (Main Stream Media) i väst, fullständigt har gjort till sin uppgift att vara Elitens trogna tjänare, MOT folket. De har nu i snart 15 år storljugit om vad “9/11″ egentligen var för något. Det är faktiskt mycket lätt att vederlägga den “officiella” förklaringen, som ju går ut på att 19 muslimska flygplanskapare under ledning av Osama bin Laden, placerad i en grotta i Afghanistan, var de skyldiga, genom att flyga tre av fyra stora kapade Boeing passagerarflygplan in i de två 110 våningar höga tvillingtornen World Trade Center 1 och 2 i NY, den 11:e september 2001, på morgonkvisten, samt en stund senare braka in i Pentagon i Washington D C. Det fjärde kapade planet störtade till marken i Shanksville, Pennsylvania, utan att lämna några egentliga spår efter sig, mer än en rykande grop i marken.
    Men nu kommer det! På eftermiddagen kl 17:20 lokal New York tid, kollapsade även det 47 våningar höga WTC7, på 7 sekunder vertikalt ned i sin eget fotspår med delvis jordacceleration, fritt fall alltså, på ett mycket “prydligt” sätt, och på ett vis som endast en kontrollerad rivning medelst sprängning, kan åstadkomma. Notera att INGET flygplan hade flugit in i byggnaden, som endast hade haft ett par brandhärdar i ett fåtal kontorsrum. Både BBC och NBC var “visionära” nog att cirka 20 minuter före det WTC7 säckade ihop, gick de ut i etern och förklarade att byggnaden hade rasat. Ridå!
    Kongresskommissionen som efter lååång fördröjning blev tillsatt, utelämnade helt WTC’s märkliga öde. Det dröjde flera år innan kollapsen dokumenterades av YouTube. Dessa ytterst viktiga bilder finna att se på nätet. Så gå och googla “WTC7″ så får du, MollyM, svart på vitt att det jag skriver är sant.
    Ja sannerligen, läget i Väst är prekärt. Vi står inför mycket obehagliga händelser, såvitt inte “vanligt folk” inser hur Elit och allsköns Överhet har svikit oss. Väst-Eliten löpte amok under 90-talet då de inbillade sig att “the AngloZionists” hade vunnit det Kalla Kriget och att nu var skördetid för mycket av det som står skrivet i “protokollet”.

    • MollyM

     Du er uden for rækkevidde af al fornuft – jeg debatterer ikke med folk, som er totalt screwed-up – spild af kostbar tid

    • clareal

     Har man inget konkret att komma med så gäller tydligen uppbröstade toner och oförskämdheter bara.
     Var vänlig och peka på vad som är för dig obekant i kommentaren och svaret till dig, alldeles ovan din kommentar.
     Har du överhuvudtaget hört talas om WTC7 och vad som hände. Media har i betydande grad mörkat det. Därför är det idag möjligt att fråga folk vad dom tror om WTC7. Vilken byggnad??! får man ofta till svar. Ett helt nytt ersättningshus har numera tillkommit på dess gamla plats och med samme ägare som i slutet av juli 2001 hyrde WTC-komplexet på 99 år, Larry Silverstein. Larry försäkrade sina nya byggnader med höga belopp, där det även i villkoren ingick terrorhandlingar. Det har ju faktiskt inträffat kraftiga explosioner år 1993 i de underjordiska etagen. Larry hade en kollosal tur, händelsevis förstås, och eftersom två flygplan påstods ha flugit in i tornen, hävdade han det var två händelser och ville följaktligen ha en dubbel ersättning. Men han fick runt 5 miljarder dollar, inte de 7.2 som han hade begärt. Han kallas ofta för “Lucky Larry”.

    • Lucy Lipinska

     Stå på Dig, clareal. Vår skara av “anhängare av konspirationsteorier” växer.

    • Peter Zichau

     Altså, det er jo helt skudt det her..! WTC7 er ikke noget mysterium..! Når to tårne på hver 419 meter(!!!) styrter i grus – grundet en stålopbygning, som selvfølgelig vil kollapse under sin egen vægt, når de bliver ramt af store flyvemaskiner fyldt med flybrandstof – bliver de tilstødende bygninger naturligvis også beskadiget. Jeg har stået i det område hvor disse skyskrabere stod og kan kun sige, at det falder mig ganske naturligt.
     Konspirationsteoretikere griber altid efter de mindste strå, i deres iver efter at finde obskure forklaringsmodeller på stupid menneskelig adfærd. Al Quida havde allerede i 1993 forsøgt at bombe bygningerne, ved at placerer en bombe i parkeringskælderen. Det duede ikke.
     Der er kun én forklaring på verdens tilstand. Islamisterne kører efter deres 1400 år gamle manual og vestlige politikere griber konstant til stupide løsningsmodeller, for at skjule det overfor deres befolkninger. Af flere forskellige årsager, som giver grobund for konspirationer..!

    • clareal

     Tack Lucy. Trevligt att någon enstaka gång bemötas positivt. Ofta kastar allehanda nät-troll sig över mig för att t ex påminna mig om att ta’ min medicin eller nåt liknande trams.
     Men jag har nu alltsedan 1996 varit inne på Nätet flera timmar om dagen för att utforska de stora konspirationerna och lögnerna som styrt oss västerlänningar. På nittiotalet var det “holocau$t, holohoax, hollywood” som var det som intresserade mig. Resultat: Inget judiskt folkmord, inga “kemiska slakthus”/gaskammare och ingen order på en fysisk förintelse av “judarna”. Däremot en fördrivning av de europeiska “judarna”, de som fanns i de länder som Wehrmacht hade kontroll över. Runt 360 000 judar miste livet. De allra flesta i tyfus. 60 000 blev arkebuserade och många blev tvingade till tvångsarbete.
     Så när “9/11″ inträffade, kunde de flesta förintelse-revisionisterna snabbt konstatera: Here We Go Again!! Under snart 15 år har skeptiska men kunniga människor utforskat vad som verkligen inträffade denna ödesdigra dag, den dag som i grunden har förändrat världen. Vi har inte längre någon framtid, särskilt inte mina barn och barnbarn, om inte de skyldiga till själva händelsen ställs inför rätta, samt alla de som fört illegala krig i MENA. Naturligtvis måste medlöparna inom media, politik och inom storkapitalet få känna på hur förräderi bestraffas.

    • Lucy Lipinska

     Jag var dessvärre hjärntvättad alltför länge, och kom av denna anledning ordentligt på kant med min egen syster. På grund av polska rötter har jag ett mer personligt förhållande till andra världskriget, då jag som barn fick höra att faster Alexandra dog i ett tyskt arbetsläger, troligen av tyfus. Det fanns inga uppgifter – eller ens rykten – om vad som hände min farbror, som var verksam i den polska motståndsrörelsen, och inte heller något om min farfars öde. Han lär ha deltagit i strider någonstans i Afrika. Att det utvalda folket har varit inblandat i krigets hemskheter även på andra sätt än genom att vara offer för utrotning, fick jag veta från min syster, som redan för 30 år sedan hade kommit över en hel del engelskspråkig litteratur. (Min engelskakunskaper var på den tiden begränsade). För att göra en lång historia kort, trots att jag är högutbildad – och någorlunda bildad – tog det tid att frigöra sig från många decenniers propaganda. Naturligtvis bad jag min syster om ursäkt för att ha kallat henne antisemit. När det gäller 9/11 är jag fortfarande tveksam till huruvida “the whole truth” har blivit avslöjad. Ha det bra.

 • Rune Hansen

  “Nötskalet, som bedst kan oversættes til Sagen i en nøddeskal . . .”

  Men er der ikke også et ordspil? Nöt betyder okse (jævnfør “Nötkött”), hvilket passer fint med oksen på
  forsiden af bogen, der har fået én på skallen.

  • snaphanen

   Det skulle man næsten tro. Er der en svensker tilstede?

   http://www.synonymer.se/?query=n%F6tskal

   • Peter Buch

    Helt konspirationistisk kunne nogle tro de svenske var indsat, andre- de klart, er- udsat.

    • MollyM

     Afsat!

    • Niels Henriksen

     Besat! 😉

    • MollyM

     Nu nærmer vi os sandheden, he he!