15
apr
Seneste opdatering: 15/4-16 kl. 2102
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En god, indsigtsfuld video fra Svensk Fri Media. Den er tre måneder gammel, men har ikke være vist på nordiske blogs, så vidt jeg ved. Dens prognose for Sverige fra minut 21 er kulsort, og som man kunne se igår, er min det også. Svenskerne har passeret the point of no return, næsten inden befolkningen fik indført et ord til protest. Sverige begår selvmord, og har i stort omfang allerede gjort det. Resten af processen er blot et spørgsmål om tid. Jeg kommer der stadig gerne for at besøge venner, men ellers undgår jeg det af intens melankoli over det faktum.

Situationen är bortom kontroll

Man kan ikke sige, svenske gammelmedier på nogen måde afspejler situationens alvor. Man må ud på nogle af de efterhånden mange gode blogs, som findes. Vist lever svensk demokrati, men udelukkende takket være internet. Havde alle haft det for femogtyve år siden, var denne situation slet ikke opstået, men svensk MSM har ladt befolkningen gå som søvngængere ind i denne nedsmeltning. Patrik Engellau skriver om, hvad der tales om i hans omgangskreds:

Migrantsituationen är praktiskt taget det enda folk talar om nu för tiden, i varje fall de som jag träffar. Uppfattningarna verkar vara ungefär så här:

Situationen är bortom kontroll. Asylrätten gör det omöjligt för Sverige att upprätta kontroll genom att begränsa invandringen. Sverige – svenska folket, svenska myndigheter, svenska politiker – har inte kommandot. Detta bara sker, ungefär som en storm eller en jordbävning. Myndigheternas roll blir att efter förmåga reda upp konsekvenserna.

Det fanns länge en föreställning om att migrantströmmen skulle gå över av sig själv, just som en storm eller en jordbävning. Nu börjar en isande insikt sprida sig att något sådant inte är att hoppas på. Den här stormen tar inte slut.

Inget av de politiska partierna – knappt ens sverigedemokraterna – har någon åtgärdsplan som skulle innebära att Sveriges regering försökte ta kommandot över läget i Sverige.

Inför utsikten att det ska komma 150 000 eller fler migranter per år till Sverige – och vad skulle kunna hindra det med dagens politik? – grips många medborgare av panik och talar allt oftare om att emigrera.

Det händer nästan aldrig att medborgare hör av sig till riksdagsledamöter. Jag tycker det är dags att börja. Ring och klaga. Förklara att du är arg/bekymrad/orolig eller vad du är och kräv att den förtroendevalde – notera ordet! – tar sitt ansvar och att det är bråttom. Här är några alternativa budskap som du skulle kunna meddela folkets ombud:

Om inte ditt parti snabbt skaffar sig en trovärdig politik så kommer jag att rösta på sverigedemokraterna.

Sverige måste upphäva asylrätten. Annars har vi inte en chans att få kontroll över situationen.

DAGS ATT PRÖVA DEMOKRATIN. Patrik Engellau


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?