29
apr
Seneste opdatering: 29/4-16 kl. 1300
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Talen fra forleden med engelske undertekster.

Sverige på väg mot djup kris

Et forudsigeligt, multifaktorielt crash, der har været synligt på lang afstand. Det kan blive dagen, hvor Pia Kjærsgaards broklap fra 2002 ikke længere er en frisk vittighed. Effekterne af de senere år, især 2015, har slet ikke manifesteret sig endnu. Tre tunge navne i Dagens Industri: Sverige på väg mot djup kris

MÖRKA MOLN. Kombinationen av kostnader för flyktingmottagandet, bristande integration och finansiella obalanser bäddar för en allvarlig och svår situation för svensk ekonomi när konjunkturen vänder.

Sveriges ekonomi går bra just nu, men det finns stora risker. På många sätt påminner situationen i Sverige om situationen i Spanien, Portugal och Irland åren före finanskrisen 2008, skriver Fredrik N.G. Andersson, Andreas Bergh och Anders Olshov.

[..]

*Finansiella obalanser är inte de enda problemen Sverige står inför. Parallellt med att vi har byggt upp stora och allvarliga finansiella obalanser har vi tagit emot ett rekordstort antal flyktingar. Statistik från SCB visar att många flyktingar har låg utbildningsnivå.

[..]

Detta betyder att statens underskott riskerar att växa snabbt när lågkonjunkturen kommer. Statens förmåga att hantera en finanskris utan kraftiga skattehöjningar och utgiftsneddragningar är då begränsad. Detta slår tillbaka mot hushållen som får se sina inkomster falla och skuldkvoten växer än mer.

[..]

Politiker, Riksbanken och Finansinspektionen har blundat för problemen som vuxit sig allt större. Varningssignalerna har blinkat länge. Det har gått så långt att en kommande djup kris ter sig obehagligt sannolik. Med rätt åtgärder kan den mildras, men knappast undvikas helt. Det är dags att beslutsfattarna lyfter blicken och agerar.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 29 april 2016 - 09:22 - Svar

http://www.ugle.dk/havet_omkring_danmark.html
jeg kan ikke finde video med kor

En ting er Sveriges politiske situation, med et mindre parti som eneste opposition, absurd og temmelig usædvanligt som det er for landet og Europa, selv på verdensplan vel bemærkelsesværdigt,
Partiet Sverigedemoktatiet er næststørst ( https://sd.se/ ) i 106 kommuner ud af de 290 kommuner der er i Sverige.
Norget andet de skal tælle til 90- på svensk.
Politik- udført politik kræver nu engang flertal, flertal alene eller støtten, støtter der giver politikken flertal. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19537164.ab

  snaphanen

  Posted: 29 april 2016 - 09:42 - Svar

  ja, til de forskellige kriser skal naturligvis lægges, den permanente, parlamentariske, at SD er udelukket på ubestemt tid.

   Peter Buch

   Posted: 29 april 2016 - 09:59 - Svar

   Klart nok, men set herfra bliver SD ved næste valg oplagt næststørst i endnu flere kommuner, 150 eller flere forekommer mig ikke urealistisk, og hvorlænge kan en negligering af en udkantssvensk stillingtagen egentlig opretholdes såfremt den dækker store dele af Sydsverige?

    snaphanen

    Posted: 29 april 2016 - 15:36 -

    Ja, og hvor længe kan Kinberg Batra undlade at snuppe magten sammen med SD. Det rumler i baglandet over det

    Peter Buch

    Posted: 29 april 2016 - 17:07 -

    Opbygningen af en privatiseret mere eller mindre national baseret række af foretagner, hvis størrelse og blotte eksistens, hvilken jeg kort beskrevet ser som helt nødvendig, kunne tøjle regeringers muligheder og evne og vilje til at donere alt til ankomne, navnlig uformående nyankomne, sådant sker ikke uden lang tid går og megen møje må man døje.

Hestehandleren

Posted: 29 april 2016 - 10:38 - Svar

“..Det kan blive dagen, hvor Pia Kjærsgaards broklap fra 2002 ikke længere er en frisk vittighed…”

Den broklap kan kun komme for sent.. Den sygelige virus fra Sverige, har allerede spredt sig til Danmark. Den 25. april, bruger Deadline 15-20min til at diskutere, om hvorledes Justin Bieber nye frisure (rastafari krøller) er udtryk for, JA,,,, Kulturel Appropriation altså undertrykkelse af sorte…. MUST SEE, man bliver simpelthen “beamet” til et parallel-univers af Svenske dimensioner… Et gakkelak univers hvor alle sidder og spyer om sig med fantasy misfostre (kaldet akademisk tale..!! )…

Må jeg præsenterer de nye begreber:
-Magt asymetriske forhold
-Asymetriske relationer
-Kulturel Appropriation
-Privilegie blindhed
-Hvidheds privilegier
-berettigelses fornemmelser og opfattelser
-og selvfølgelig krænkelser mig her og der…

Jeg vil helst ikke være skadefro, men jeg håber at det totale sammenbrud og kaos i vores elskede naboland, kan være katalysatoren, der bringer dens slags “galskab” til ophør og genindstallere sund fornuft, i den vestlige verden.. So help us God..

https://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-2016-04-17#!/11:42

  FelixKrull

  Posted: 29 april 2016 - 11:00 - Svar

  Det er jo ikke noget, der kommer fra Sverige, det er amerikansk smitte. Jeg tror dog naeppe at den slags poelsesnak bliver et stort hit i Danmark, det er allerede paa retur i USA.

  MollyM

  Posted: 29 april 2016 - 12:36 - Svar

  Det mærkelige er, at man hele tiden, fra officielt svensk hold, hører hvor godt det går i
  Sverige, rent økonomisk. Og alt det andet? Ja, det skal nok, på længere sigt, blive fint! Intet under, at man (jeg) er forvirret på et højere plan!

   Peter Zichau

   Posted: 29 april 2016 - 14:27 - Svar

   Statens udgifter er blevet forøget betragteligt. Derfor har man måttet låne en masse penge. Når sådan noget sker, kalder man det for vækst og fremgang. Det svarer lidt til at pisse i bukserne, for at holde varmen.

   snaphanen

   Posted: 29 april 2016 - 15:35 - Svar

   jo, men det er også delvist sandt, men artiklen er er fremme ved næste lavkonjunktur

  snaphanen

  Posted: 29 april 2016 - 12:54 - Svar

  jeg tænker nu mest på over 2 mio indvandrere og efterkommere, der kan stå uden en check fra staten

   hilde61

   Posted: 29 april 2016 - 15:04 - Svar

   Det tenker jeg på også, det er vel derfor Solberg sa at grensen mot Norge blir stengt for alle ved en kollaps. La oss håpe hun står ved ord, hvis ikke faller Norge fort. Jeg ser for meg refugee velcome-idiotene stå med skilt på grensen. Grøss og gru.

    latmask

    Posted: 29 april 2016 - 20:39 -

    Ta bara in pursvenskar så behöver det inte bli bråk.

    Breidablikk

    Posted: 30 april 2016 - 04:20 -

    “Refugee-velcome-idioti” blir snart anerkjent som landsforræderi! Og blir hardt straffet. Iallfall burde det være slik!

  Peter Buch

  Posted: 29 april 2016 - 13:48 - Svar

  Geninstallere sund fornuft. Sund fornuft er nu engang- beklageligvis- ikke et godt udgangspunkt for meget i politik.
  Set herfra med min tolkning af politik in mente- naturligvis.

Anna Svensson

Posted: 29 april 2016 - 11:12 - Svar

Tyvärr tror jag inte att de ansvariga kommer att reagera. De har fullt upp med att klappa sig på axlarna och tala om för oss hur förträffliga, humana och duktiga de är.

Ann O Nym

Posted: 29 april 2016 - 12:06 - Svar

Jeg tror Norge, Danmark og Tyskland også er på veg mot stupet. Leste på rights.no at i Tyskland kunne den store folkevandringen til landet koste 8.244 milliarder kroner. Det er mer enn Norges oljefond (pensjonsfond).

Morten - - -

Posted: 29 april 2016 - 17:25 - Svar

Spådom: Der kommer ikke nogen broklap, mens føderalisten Lars Løkke Rasmussen er statsminister. Hvis Sveriges asylsystem kollapser og kolonisterne søger væk, så tager Danmark imod dem, som kommer. Det er vi “nødt til”.

Så det er dét, der vil ske. Ikke noget andet.

– – –

Leave a Comment