4
maj
Seneste opdatering: 4/5-16 kl. 2300
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Pessimismen i det før så vaneoptimistiske Sverige, er til at skære i idag. De eneste der egentlig lyder optimistiske, er politikere og journalister, men det er en del af jobbeskrivelsen. For hver ulykke og tragedie, triller og traller journalisterne i statspressen mere og mere, det kan politikerne bedst lide. Löfven gennemførte en hel første maj tale uden at komme ind på de tunge konkrete problemer i denne artikel fra i går: Sveriges ytterst allvarliga läge. Så här illa är det. Det fortsætter op ad dagen med Hagströmer varnar för revolution. Og så er det ikke engang rigtig gået løs endnu, krigen er slet ikke oppe i gear, økonomien er ikke rigtig kaput:

Känslan av hopplöshet i Stockholms förorter skapar enorma slitningar i samhället, säger finansmannen Sven Hagströmer.”Den franska revolutionen berodde just på det”, säger han till Aftonbladet. Faran med de parallellsamhällen som vuxit fram i förorterna utanför Stockholm är att de är statiska, enligt finansprofilen.

”Det är den stora faran, att parallellsamhället söder om Stockholm känner att ’det spelar ingen roll om hur mycket jag anstränger mig, det spelar ingen roll om jag har tio olika jobb, jag kan fortfarande inte försörja min familj’. Det skapar enorma slitningar i samhället”, säger Hagströmer rörande Aftonbladets skildring av de olika livssituationerna längs med Stockholms röda tunnelbanelinje. DET NYA KLASSAMHÄLLET

Det fortsætter: Jag är rädd att vi inte kommer att klara det här

Sverige har försämrats. Ove Gauffin, 78 år, kan inte komma ifrån den känslan. Steg för steg har vi rört oss bort från det trygga välfärdssamhälle, präglat av optimism, inflytande och gemenskap som fanns på 1950-,­ 1960- och 1970-talen, upplever han. ”Och politikerna lyssnar inte. Det kan blir farligt”, säger Ove.

En stillsam livsglädje brukar lysa genom Oves texter. Men på senare tid har det smugit sin in en annan ton: ”Man kan inte, man får inte tycka det man vill och tänker. Det vore förskräckligt om jag talar om att jag tycker att Sverige håller på att raseras…”

Raseras! Ove skriver om hur regering och riksdag har slutat att lyssna på folket. Och att vi kan komma att få en regeringen som vi inte vill ha.

– Hitler kom till makten i Tyskland därför att övriga partier inte tog missnöjet och samhällsproblemen på allvar. Det farligaste är att det kan bli ett sånt maktskifte också här. Vad som helst kan hända, det är bara att se på det senaste året. Hundratusentals flyktingar. Du hade inte trott mig för ett år sedan om jag sagt att detta skulle ske.

Vi är bra på att ta hand om folk, men jag är rädd för att regeringen har tagit på sig ett ansvar som de inte klarar av. Att omsvängningen kom för sent. Det skrämmer mig. Och det är inte bara jag, du ska höra hur folk pratar om det här.

Men för Ove är flyktingfrågan också sammanvävd med en större känsla, av att politikerna har tappat greppet om hela samhällsutvecklingen. Att det som kändes stabilt och hoppfullt under decennierna efter Andra världskriget när välfärdssamhället byggdes upp, steg för steg har – ja, raserats.

– Innan sa man att det inte fanns pengar. Men nu plötsligt visar det sig att det fanns det visst, hur mycket som helst, till flyktingmottagningen. Politikernas uppgift måste ju vara att ta hand om sitt eget folk först. Så säger många jag känner. Och så tycker jag också.

– Ta min barndoms stad Flen. Förr fanns det företag med svenska ägare, men de har sålts eller lagts ner. Folk förlorade jobben. Sen kom invandrarverket med sina flyktingförläggningar. Idag är det mest invandrare man ser på gator och torg. De är mest deras affärer. Jag säger inte att det är fel. Men svenskheten har försvunnit.

– Tyvärr tror jag inte att människan är tillräckligt begåvad för att kunna lösa det här. Vi vet alla vad vi borde göra: leva i fred med varandra, rädda miljön. Vi har alla resurser som krävs för att utrota svälten och ge vatten till alla. Men vi gör det inte. Hundar kan man lära en massa saker. Men inte katter. Vi är katter. Och det tjänar inget till att sparka på katten för att den inte gör som man vill.

Ove tror faktiskt att det går åt pipan med världen. Vilket inte hindrar att han håller humöret uppe och gör det kan kan för sin närmaste omgivning: målar, undervisar, sjunger, skriver och umgås med andra människor.Människor är ofta kärleksfulla. Därför är det lite konstigt att vi inte får till det bättre, säger Ove Gauffin.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • latmask

  Grattis Ove, just för att du är 78 år. Du kanske slipper uppleva katastrofen som vi yngre kommer att drabbas av.

  • Britta Due Andersen

   Ja, de unge må undgælde, fordi han ikke kunne få sig til at sætte sit kryds hos Sverigesdemokraterne.

   • TheReligiousCynic

    Den eldre generasjonen drømte om å seile inn i himmelen – med ankeret nede. Verden endret seg, mens de selv stod stille. Nå kastes de yngre inn i en sivilisasjonskamp.

    • bjørn

     Den generation kaldes også GRÆSHOPPEGENERATIONEN. Generationen, som arvede et rigt land, som fortærrede alt og som efterlader sig et ødeland.

    • invernes

     Veldig god beskrivelse av de drittsekkene som styrer politikken nå. :)

 • clareal

  Ja, både Hagströmer och Gauffin har rätt. Det står inte väl till i Sverige längre. Men ni har båda också fel; läget ÄR betydligt allvarligare än vad ni och de flesta andra vill inse, duperade av dagstidningar, Sveriges Radio och Television samt av många politiker. Men som alltid här i Sverige, kommer skiten från utlandet, närmare bestämt från de anglo-amerikansk-israeliska imperiebyggarna. Deras fasansfullt vidriga falsk-flaggade operation, känd som 9/11, har demoraliserat dom själva, liksom många av Eliten i Väst som steg på tåget riktning “A New World Order” under slutet av 90-talet. Planmässigt skulle bygget vara klart och operativt 2010, och den stora klimatkonferensen i december 2009 i Köpenhamn var tänkt som en festlig höjdpunkt, med inslag av en Fredspris-ad amerikansk halvsvart POTUS. Med det blev istället snökaos och målet försköts framåt. Det skedde något liknande med den år 2005 proklamerade bygget av den Nordamerikanska Unionen och den tänkta valutan “amero”; de lades på is. Men världen fick i slutet av 2015 i Paris en ny klimatutfästelse och även en blodig terroraktion i kombination med en Gladio-insats. (Vilket upprepades i början av 2016, i Bryssel).
  Vad som dock från de senaste åren kan noteras med tillfredsställelse, är att på många håll har folket börjat vakna till liv för Elitens härjningar. Det syns tydligt i USA, där Donald Trump har gått fram med stormsteg.
  Häxan Hillary måste om inte brännas på bål, så i a f gå i fängelse, utan att passera “gå”. Hon är en mordisk människa som endast ser upp till Wall Street.
  Jag har skrivit liknande betraktelser tidigare, bl a i Avpixlat, men där är jag blockerad på livstid av ett nät-troll som inte godkände att jag använde mig av ordet “Specialintresse”. Minns jag nu rätt så använde sig Fredrik Reinfeldt av det begreppet om Sveriges Försvar. Följdriktigt är vi nu ett Folk Utan Försvar, men in i NATO skall vi luras in, med de små svekens smygtaktik. Alltså: Det går en sammanhängande linje mellan
  a) “9/11″, b) krigen i MENA, c) Maidan-torget i Kiev, d) flykting/migrantströmmarna, e) “Protokollet”.

  • Ulrika2

   …”som alltid här i Sverige, kommer skiten från utlandet..”

   Om så vore fallet, varför tar svenskarna in det till att börja med? Visst, inget kan vara svenskarnas eget fel.
   “..de anglo-amerikansk-israeliska imperiebyggarna. Deras fasansfullt vidriga falsk-flaggade operation, känd som 9/11…”
   Du verkar besatt eller har skivan hakat upp sig?

   • clareal

    På sätt och vis har skivan hakat upp sig. Jag har sagt samma sak tidigare. Men precis som media gör när drevet går, så upprepar jag mig, gång på gång. Men du gör misstaget att hänga upp dig på budbäraren, istället för att förstå budskapet.

   • clareal

    Ulrika2, du frågar: “varför tar svenskarna in det (…skiten …) till att börja med?
    OK, här kommer ett nytt “hack i skivan” (du har hört det förut. Men likväl, varsågo!)
    Vi svenskar (liksom alla andra västliga länders befolkningar) får felaktig information av MSM, eller man mörklägger helt sonika besvärande omständigheter och händelser. Ett praktfullt exempel utgör “World Trade Center 7″, den 47 våningar höga byggnaden tvärsöver gatan från WTC1, “the North Tower”. Det tog flera år innan man på YouTube kunde se kollapsen. Som inträffade på eftermiddagen kl 17:20 11/9 2001. Kan du bara räkna till tre så vet du att den officiella storyn är trams, bull shit eller vad du vill. Alltså tre kollapsade skyskrapor, men bara två stora flygplan som smackade in i två höga byggnader.
    Det är av stor vikt att man begriper och tar till sig att media i väst ägs och domineras av “judar”, och att det var det israeliska Mossad som hade en huvudroll i “9/11″.
    Här brukar många ställa sig på hasorna och protestera och beskylla mig att vara en “anti-semit” och att det kan man verkligen inte TRO på. Gå då till “nätet” så får du VETA.

  • bjørn

   Men sandheden er ved at blive til hovedstrømning – og det sker nu – i år! Hvem talte om NATO’s politiske henrettelseskomando Gladio for bare fem år siden?

   • clareal

    Organisationen “Gladio” blev bekant 26.10 1990 när den italienske premiärministern offentligt “spilled the beans”. NATO-länder har liknande enheter. I Danmark heter den “Absalon” men även Sverige och Finland håller sig med dessa s k “stay-behind-commados”. AGAG (Aktions-Gruppen Arla Gryning) heter den svenska gruppen, som för inte så länge sedan i svenska media, avslöjades med att ha varit aktiv på fredagskvällen till 28:e februari 1986 i Stockholms innerstad. Ett flertal uniformerade män som pratade i walkie-talkies hade observerats. De var ute på något slag av övning, fick vi veta. Tidigare har några trott att det rörde sig om personer i det s k “polisspåret”, som ju var på tapeten som en förklaring till Palme-mordet, som ju inträffade just då och på samma plats.
    Det finns en omfattande redogörelse över Operatin Gladio på http://www.en.Wikipedia.org.

 • Ulf Dahl

  Jag tror att Ove hinner uppleva krisen .Jag tror den börjar lagom till valet 2018 då nog allt fler kommuner kommer gå in i väggen Då skall dom försörja och skaffa bostäder till hur många?? Är det ingen som vet. Det Svenska samhället är som ett Pyramidspel. Staten håller på att få slut på Pengar,staten är Bankernas bästa vän i händelse av kris.

 • Morten – – –

  Man kan ikke af omstændighederne udlede, at der bliver oprør eller krig. Casus belli er i øjet, der ser – ikke i det sete. Jeg tror ikke, det svenske øje ser noget, der kan drive andre end enkeltpersoner eller smågrupper til – utvivlsomt kontraproduktiv – handling. Ikke mindst fordi Sverige er et demokrati, og alle ved, at det mod, der skal til for at drage i leding, bedre kunne udmøntes i, at man stemte anderledes. Tør man end ikke stemme med hjertet – hvorledes skulle man da kunne kæmpe?

  – – –

 • Talibananas

  Har man inte råd att försörja sin familj kanske man ska låta bli att skaffa sig en. Eller nöjas med ett eller två barn och inte ett helt koppel. Själv har jag knappt råd att jobba, så mycket skatt som går åt till att försörja klaner och skäggbarn genom omfördelningspolitiken.

  • http://pulse.yahoo.com/_X3WEK443A5YDONRY772CI6NSX4 Anna Svensson

   Tyvärr premieras detta barnalstrande på löpande band med massor med bidrag, ännu mer pengar blir det om det finns ett handikappad barn – då lyckas många bli rika på detta. Otroligt att det kan vara så. i synnerhet när det finns andra som inte beviljas någon hjälp alls.

   • clareal

    “The best things in Life are free”, hette det på 30-talet i en amerikansk schlager. Det är den insikten som råder i många av tredje världens länder i dag. Så när t ex somalier kommer hit, erfar dom att härstädes inte bara kärleken är fri, den t o m betalar sig i form av bl a barnbidrag. Och dessa bidrag är inte linjära, utan fastmer växer dom olinjärt. Så till den grad att när dom skaffat sig 7-8 ungar, kan dom nästan leva på barnbidragen, alldeles särskilt som bostadsbidrag och dylikt då, är så gott som garanterade. Att arbeta hinner dom inte med, men om så vore fallet kommer deras män inte tillåta att dom jobbar.

 • Niels Henriksen

  På den positive front i Sverige har Mona Sahlin, regeringens ekstremisme-“ekspert”, trukket sig tilbage – eller er blevet tvunget til at gå? – efter at hun er blevet taget i at afgive urigtige oplysninger ( falskt intyg ) angående de meget fyrstelige lønforhold for en ansat i hendes firma for at kunne opnå en stort skattefradrag – muligvis i forbindelse med en større uindfriet skattegæld? Så lidt er der da trods alt at fryde sig over for de stakkels svenskere i de mørke tider, som de jo nu desværre går i møde.

  Jeg kan desværre ikke linke pt., men historien er nu på forsiden af de svenske aviser / tidninger :-)

  • clareal

   Ja, nu har äntligen Mona Sahlin, a k a Mona Muslim, bitit i gräset och det ordentligt. För drygt 20 år sedan betraktade vår dåvarande statsminister Ingvar Carlsson henne som sin kronprinsessa på landets högsta politiska post. Själv var Carlsson knappt fyllda 60 år, men han ville likväl bort från sin ansvarsfulla post, som han i riksdagsvalet i september 1994 hade återerövrat från den Tri-Laterale-Kommissionären Carl Bildt (dessutom en sann vän av “Den Nya Världs Ordningen”). Carlsson hade inte ens tillträtt, då en fruktansvärd nationell katastrof inträffade: Estonia gick under och sjönk till botten i Östersjön, på sin rutt från Tallinn till Stockholm. Minst 800 människor omkom, varav mer än 600 var svenskar. Den kalabalik som följde i händelsens spår saknar motstycke i svensk historia. Allt gick fel: politikerna uppträdde som galna höns, helt utan förmåga att styra statsskutan. Mitt i allt detta gick vi till folkomröstning om eventuell anslutning till EU, i november 1994. Det var faktiskt Ingvar Carlsson som i början av 1990 hade väckt frågan om att vi borde ansöka och förhandla om ett medlemskap.
   Ja-sidan vann och på kort tid hade Carlsson vunnit två stora politiska segrar och hunnit fylla 60. Men han ville bort, bort, bort! Så han förde fram den nu omskrivna Mona Sahlin som Sveriges nya statsminister. Hennes verksamhetsområden var feminism, invandrare, HBQT och allmän kulturmarxism (eljest saknat vi svenskar en egen kultur, har hon sagt). Men som vår nästa högste politiske ledare, måste Ingvar ha känt sig manad att berätta vad som verkligen hade tilldragit sig i Östersjön den blåsiga natten i slutet av september. Mona måste helt enkelt få veta sanningen. Vad Carlsson hade missbedömt, var dock att andra krafter inom sossepartiet ville annorlunda och stor strid bröt ut som slutade med Sahlinskans tillkortakommande. “Han Som Bestämmer”, helt kort HSB, Göran Persson, blev istället vår nye statschef. Mona Sahlin fick ta’ hand om Estonia-katastrofens efterdyningar och alla handlingar skeppades över till det Psykologiska Försvaret(?) för arkivering och allmänt bortträngande. Efter några år framkom via SVT att Estonia brukade smuggla sovjetiska vapen och radaranläggningar medelst lastbilar på Estonias lastdäck, som efter framkomst till Stockholm, strax därefter lastades in i en omålad Boeing 727 på Bromma flygplats. CIA-tillhörig??
   Jaha, nu är det alltså finito för vår stora feminist och falskhetsbejakande karriärist! Lia så gott!

  • invernes
 • Pingback: Svensk finansmand advarer om tilstanden, som er det stof, revolutioner er gjort af » Den Korte Avis - Klar – Skarp – Seriøs()

 • Olav Ødegaard

  Det sitter vel en del folk klare for revolusjon i Sverige?
  En viss Gardell har uttalt ønske om grundig forandring nokså tydelig.
  Og siden han, i motsetning til Richard Romshof, får beholde sin jobb i svensk skolesystem, kan vi anta at Gardell ikke er alene..
  Jeg regner med jeg ikke er alene om å mene at skandinaviske velferdsstater, slik de fungerte før masseinnvandringen, var de siste som behøvde revolusjon. De behøvde heller like dyktige og nøkterne politikere, som de som hadde skapt gode samfunn for oss.
  Mens land som Somalia er de som behøver Gardell og hans politiske venners revolusjon!

  • clareal

   Vilken “Gardell” åsyftas? Jag känner till ifrån media, att vi har en herr Gardell som är känd som ett slags “Riksbög” och “Reserv-Jesus”, samt en annan Mr Gardell, en tennisspelande, stor Risk-kapitalist, som vågar satsa sina pengar på sätt, som gör att vi övriga må få det bra ekonomiskt. Fast de båda tror jag inte vill ha revolution p g a en för stor invandring. Vem kan det då vara?
   Eller menar du en revolution som den, som Ryssland fick vidkännas i oktober 1917?
   I så fall behövs det inte. Vi svenskar har ju redan sen’ 2001 en Judeo-Bolsjevikisk Diktatur här i Sverige. Jag sa inte “i vårt Sverige”, i medvetande om att man på sossarnas Första-Maj-Tåg brukar skandera: “Jalla, Jalla, Sverige åt Alla!” Eller menar dom “Allah”?
   Diktaturen märks främst på det att yttrandefriheten då försvann och att den statliga radion och stats-televisionen mörkar och ljuger om viktiga utrikespolitiska händelser, typ “9/11″ eller om Putin och Ryssland. Bara det faktum att knappt någon har hört talas om begreppet “neo-con”, WTC7 eller den föreslagna nordamerikanska nya valutan “Amero”, säger en hel del om hur tyst det har blivit här. En “tystnadens konformism” som Palme varnade för.

   • http://pislamonauseacentral.tumblr.com/ ɱØяñιηg$ʇðя ©™

    Vi har även bögens bror Mattias, känd islamolog och vänsterextremist.

   • Olav Ødegaard

    Jeg trodde alle som ikke sover i Sverige hadde fått med seg at “det nuvarande samhället måste demoleras…”?
    Det blir stadig sitert, også i bøker om samhällen.
    Fornamnet skulle vara Mattias, ja.

 • eurozone

  Jag önskar referera till en tidigare artikel i Snaphanen:

  http://snaphanen.dk/2015/08/06/krutdurken-som-svenskarna-sitter-paa/