22
jul
Seneste opdatering: 23/7-16 kl. 1626
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

I dag fredag er det fem år siden Massakren på Utøya, som jeg ved skæbnens tilfælde kom til at følge meget nærmere, end jeg havde kunnet ane den 22.7.2011.

Breivik blev fra første dag politikernes og journalisternes sutteklud, og Fjordman og “dem der mente det samme som ham,” blev syndebukke. Jeg er ikke stødt på nogen, der “mener det samme som ABB” andre end andre galninge, men landet var i akut krise, så her var kun én udlægning mulig. Jeg har ellers haft rig mulighed for at møde dem.

Statsminister Stoltenberg brillierede med inden retssagen at sige offentligt, at det var ønskeligt Breivik blev kendt rask. Første psykiaterrapport blev fejet af bordet, og en ny – der givetvis var bestillingsarbejde – blev fremskaffet, og den erklærede ham rask og straffeegnet selvom også hans forsvarer i begyndelsen mente, han var gal. Men Lippestad var en god socialdemokrat, så han skiftede mening uden egentlig at begrunde det.

Norge fik en historie, som kunne bruges politisk. Den er senere blevet hamret så solidt fast af flittige journalister, at den nu er den sandhed, som står tilbage. Dommer Wenche Elizabeth Arntzen blev forfremmet til højesteret, alle var indtil videre tilfredse. Der vil gå tyve år, inden Norge revaluerer hele det forløb, som Stoltenberg i dag gentager, “det klarede så godt.” Når senere Breivik analogier går galt i byen, er det fordi det oprindelige billede af ham i vidt omfang er falsk.

“Man ser den islamistiskinspirerade terrorn och den är en väldigt stor fara, det gör att 22:e juli och faran med nationalistisk terror mer hamnar i bakgrunden,” siger den norske forsker her. Hvor lidt forankret han og Sveriges Radio er i virkeligheden, ses lettest af en Europol rapport, som lige er udkommet.

Jeg har set nærmere på, hvor “farlige de nationalistiske terrorister er.” (I Sverige kender man kun ordet “nationalist.”) Det er – mærkværdigvis ikke ret meget, hvilket ikke betyder, de ikke kan blive det, især i det plagede Frankrig.

På rapportens side 44 er der en oversigt over de 211 terrorangreb og deres fordeling på gerningsmænd i de 6 lande der har registreret terrorplaner. Oversigten er handicappet af, at Storbritannien, der står for de 103 angreb, ikke har udspecificeret på grupper. Af de resterende 108 er fordelingen som følger:

17 – Jihadister
13 – Venstreorienterede
9 – Højreorienterede
65 – Separatister
0 – “Single issue”
4 – Uspecificeret

Danmark har for øvrigt registreret to angreb/planer. Begge jihadistiske.

Man kunne argumentere med, at det så er separatisterne der er de farlige, og at jihadier, højre- og venstreorienterede næsten er på samme niveau. Næste side er der den oversigt over anholdelser ifm terror. Igen er Storbritannien det eneste land, der ikke udspecificerer sine 134 anholdte på grupper. For de 943 anholdte i 18 andre lande ser billedet sådan ud:

687 – Jihadister
67 – Venstreorienterede
11 – Højreorienterede
168 – Separatister
0 – “Single issue”
10 – Uspecificeret

Danmark er underligt nok ikke med i opgørelsen.

To sider senere er der en opgørelse over terror-relaterede domme. Igen udspecificerer UK ikke sine 106 domme. De resterende 421 fordeler sig således:

198 – Jihadister
45 – Venstreorienterede
3 – Højreorienterede
171 – Separatister
3 – Uspecificeret

I fire lande (Danmark, Sverige, Østrig og Belgium) var der udelukkende dømte i jihad-sager. Hvis man ser på udspecificerede domme, så var der kun tre hvor muslimer ikke stod for flertallet af domme: Frankrig og Spanien, hvor separatister styrede, og Grækenland, hvor samtlige 40 domme gik til venstreorienterede.

For “separatister” gælder i alle tilfælde, at en stor del udgøres af venstreekstreme baskere fra Spanien. Hvis man skiftede separatister fra Spanien over til venstreorienterede, så ville billedet ændre sig sådan for de tre opgørelser (det er kontrafaktuelt, så brug endelig ikke de specifikke tal – og igen uden UK):

Terrorplaner – gennemførte og planlagte:

17 – Jihadister
31 – Venstreorienterede
9 – Højreorienterede
47 – Separatister (alle i Frankrig – formentlig korsikanske nationalisters hærværk med sprængstoffer)
0 – “Single issue”
4 – Uspecificeret

Anholdelser:

687 – Jihadister
142 – Venstreorienterede
11 – Højreorienterede
93 – Separatister
0 – “Single issue”
10 – Uspecificeret

Domme:

198 – Jihadister
204 – Venstreorienterede
3 – Højreorienterede
12 – Separatister
3 – Uspecificeret


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


invandrare1957

Posted: 22 juli 2016 - 06:50 - Svar

Roliga dom är man bygger ett extrem samhälle. Som triggar igång dårar som Breivik när man istället borde ha en lugnare samhällsutveckling där man har en mera lagom invandring. Där invandrare blir integrerade i samhället framför allt det viktigaste en invandring som är baserad på att det finns arbete till invandrarna. Där är Sverige väldigt farligt ute där borgerliga partier börjar prata om sänkta löner eller som dom döljer det ingångslöner för invandrare. Hur många farliga människor retar inte det. Invandrare blir ju hatiska för svenskar tjänar mer. Svenska ungdomar som inte kommer in på arbetsmarknaden. Men klart det är sådana som jag som är dom farliga för vi har inte samma åsikter som dom styrande. Då kalkar man oss högerextrema o fashister som egentligen vill ha ett tryggt samhälle för alla där inte invandrarna bor i ghetton i sin kultur som dom hade i hemländerna. Trump har rätt USA ska inte vara polisen utan man ska börja dra hem folk snacka om det måste reta vapenindustrin. Kanske finns hopp om EU brakar ihop.

sussebassa

Posted: 22 juli 2016 - 11:06 - Svar

Daværende statsminister Stoltenberg, nå natosjef, Ville han skulle erklæres som frisk. og det fikk han til.
Klart et menneske som kan drepe uskyldige ungdommer mm..umulig kan være mental frisk, noe også den ene psyk. uttalsene konkluderte med..det var 2.
En sinnessjuk person…ikke samme “mentale” effekt for straffen, de pårørende.

TaSedenDitDuKommer!

Posted: 22 juli 2016 - 11:08 - Svar

Breivik hade rätt angående muslimernas invasion! Dessvärre gjorde han fel för att stoppa det! Han förstörde mycket för alla och sig själv! Han kunde inte hantera sitt hat! Hoppas ingen gör som han och tror att det är rätt väg att bekämpa Islam! Det finns bättre sätt!

  GustaWasa

  Posted: 23 juli 2016 - 01:06 - Svar

  Lite sent re:
  Det var det politiska systemet i Norge Brevik angrep. Det var ju så att han påvisade för den politiska eliten samt media elit m.fl. som bor i sina “isolat”. Den politiska eliten och deras medskyldiga media husen. Dem, brydde sig föga om den vanliga människans liv, som fick dagligen ta emot massinvandringen, när därvidlag den politiska eliten och media eliten åkte till sina välbärgade områden och stängde igen dörren för det land och folk som dem var ledare för. Så fick folket slåss mot en flodvåg av invandrare, som kom till landet/länderna över en natt.
  Den politiska eliten och media husens elit stängde igen dörren, och återkom till arbetet dagen därpå. Dem hade inte märkt något i den skyddade miljö som dem levde och bodde i. Men “dem” hade alltid ord som fascist att tillgå om medborgarna protesterade. Räckte inte stämplingen fascist, så dräpte eliten folket med påståendet, att dem var nazister! (karaktärsmord)
  Det är ju det som hela Brevik går ut på och vilka han angrep. 1. politikerna i regeringsbyggnaden. 2. politiker och media i deras välordnade “isolat”.
  Hela denna explosion mot regeringsbyggnaden och mördandet av elitens barn. Var en psykologiskt uppvaknande för “eliten”. Man kan säga att det var som vilken revolution som helst. Folket mot eliten, ett klassiskt drama.
  Därmed efter att dessa “dåd” hade manifesterats så kan man väl säga att Norge gick från politiskt korrekt, till att ta medborgarnas oro på mycket större allvar.
  Brevik, förstörde inte för någon. Utan det var helt enkelt oundvikligt det som skedde. Att det var Norge, blev att det var en beslutsam person i Norge, vid namn Breivik. Det hade lika gärna kunnat ske i vilken nation som helst i Västra Europa eller Norden.
  Sedan så var denna smäll mot regeringen och eliten som bodde skyddade i sina “isolat” i Norge. En signal till alla “utsatta medborgare” på denna kontinent. Samt att det var också en bomb som visade att den politiska eliten lekte med elden, när dem släppte in horder av islam-ism. Och människor frågade sig. Varför kan inte islamska länder med så många människor och med så mycket land. Ta hand om dem som är muslimer! Men dessa frågor möttes av ord från eliten “fascism!” och “nazism!”
  Varför skall islam släppas in på kristen mark och sekulär mark. När islam förbjuder alla andra möjligheter för att bedriva något som inte islam accepterar! Det är väl att uppvigla mot medborgare och demokrati, som eliten utför!
  Det om något ser vi nu i Turkiet. Jag, är gällande Turkiet benägen att allt detta sker på grundval, att president och tillika islamisten Erdoğan, behövde denna “militär” kupp. Nu kan Erdoğan göra det som islam-ismen är bra på. Att krossa motståndaren brutalt!! I sitt klassiska sätt så påminner det om kommunismen. Ja, även EU-kommissionen är utepekade som kommunism. Och EU:s dolda president Angela Merkel, uppvuxen i DDR, där demokrati, yttrandefrihet och tryckfrihet var ond och skulle därmed förtryckas med alla medel.
  Sedan så är jag nyfiken på hur du menar att islam på denna kontinet skall bekämpas på “ett bättre sätt”..!? Det är nog många nationer i världen som skulle gladeligen önska att få ett svar och en lösning på detta. Alla dem som har islam vid sin gräns(er). Nu har islam kommit in i hjärtat av Europa, något som islam aldrig har tillåtis gjort “förr!”. Ska vi tro eller veta, att islam lämnar detta frivilligt..!
  Alla vet väl vid det här laget att islam är en krigisk urgammal kultur. Att islam skall lyda profeten Muhammed! Att islam har utfärdat fatwa mot allt och alla, som kan påtalas att vara anti-islam.
  Koranen är ingen livsbok. Den är en dödsbok. Den har uttalande om att islam skall besitta världen och förgöra allt och alla som avviker från islam.

   torstein

   Posted: 23 juli 2016 - 07:41 - Svar

   Europa står ved kanten av stupet og stirrer paralysert ned i avgrunnen der islams mørke helvete med kaos, krig og massedrap råder. Faller vi utfor, er det sluttstrek for vårt gamle Europa.

  mjolly

  Posted: 23 juli 2016 - 17:48 - Svar

  Tenker du på dialogpolis?

mjolly

Posted: 22 juli 2016 - 14:45 - Svar

Alltid interessant med førstehåndskilder fra de tidlige døgnene når man skal vurdere Breiviks tilregnelighet.

Under det første, lukkede fengslingsmøtet henvendte massemorderen seg direkte til politiadvokat Christian Hatlo

– Kan du beskrive ditt første møte med Anders Behring Breivik?

– Det skjedde mandag 25. juli, under det første fengslingsmøtet. Jeg husker stemningen da han kom inn i rommet, iført håndjern, og at det var ganske spesielt. Der henvendte han seg direkte til meg, og jeg husker godt hva han sa. På den tida kom han med mange urealistiske krav for å gi fra seg informasjon om de to andre terrorcellene han hevdet eksisterte. Til meg sa han at «han var villig til å gi fra seg flere prosenter av informasjon om disse, dersom jeg sørget for å fjerne all pressestøtte». Det hele var ganske absurd, og jeg tenkte «OK, hva slags person er dette»?

http://www.dagbladet.no/spesial/22juli/

Hestehandleren

Posted: 22 juli 2016 - 18:18 - Svar

20 minutter med Milo på Australsk TV… Hvor han tørrer gulvet med venstrefløjen, muslimer og MSM…
MUST SEE
https://www.youtube.com/watch?v=TLTGeS4VM5o

Hestehandleren

Posted: 22 juli 2016 - 20:10 - Svar

O.T
Jeg bliver nødt til at gøre opmærksom på denne video… Milo Yiannopoulos/Breitbart @RNC2016 hostede et “Gays for Trump” party… Udenfor gør “THE DAILY SHOW” klar til interview med intetanende gæster… Breitbart vil filme TheDS for at kunne dokumenterer hvis de “klipper” interviewene til latterliggørelse af bøsser der støtter Trump…

Det fører til konfrontation og TheDS pakker deres lort og smutter… HYLLENDE MORSOMT.. venstreorienteret medie, der nu SELV bliver udsat for granskning…. Godt nok er jeg pessemist… Meeeen… Det er fredag aften og jeg har vin på bordet og morer mig kosteligt… 🙂 ER DET NYE VINDE DER BLÆSER IND OVER MSM.. ???
https://www.youtube.com/watch?v=fMQv568uz18

  Hestehandleren

  Posted: 22 juli 2016 - 20:13 - Svar

  PS glæder mig til næste uge… Hvor Milo deltager i Svensk PrideParade i ghettoerne i Stockholm.. Efter sigende bliver det noget med at han ridder på en hvid hest.. Og noget Games of Thrones TEMA.. :-)))

   snaphanen

   Posted: 22 juli 2016 - 21:59 - Svar

   også jeg. Du kan se på Facebook, at den svenske venstrefløj AFSKYR ham. De kan slet ikke finde en grimasse 🙂

    Hestehandleren

    Posted: 22 juli 2016 - 22:12 -

    Deres hjerner “kortslutter” i kognitiv dissonans… 🙂

invandrare1957

Posted: 22 juli 2016 - 20:45 - Svar

Är det en eller flera utflippade tyskar modell Breivik eller är det muslimer som skjuter i Tyskland.

  mjolly

  Posted: 22 juli 2016 - 21:51 - Svar

  Man er neppe utflippet om man reagerer på det politikerne har stelt i stand, men jeg gjetter på tyrkere.

  snaphanen

  Posted: 22 juli 2016 - 21:58 - Svar

  Breivik er “stor” i svenske og norske medier. Han er blevet brugt politisk lige siden 2011. I Danmark er han marginel for venstrefløjen og medierne

  svenske medier https://www.google.com/search?hl=sv&gl=se&tbm=nws&authuser=0&q=breivik

   invandrare1957

   Posted: 23 juli 2016 - 06:43 - Svar

   Nä jag menade att det finns tyskar som är som Breivi det finns nog i varje land. Dom ser inget hopp ingen framtid så gör dom så här. Men enligt Fria Tider var det en ensam iranier som skrek fraserna. Tänk dig muslimerna som kommer till Europa och det visar sig det blir inget bättre liv utan ett låglönejobb som städare och politikerna tycker dom är duktiga som ordnar jobb. Men dom förstår inte att dom bygger upp ett hat hos invandrarna. Dom ser inget hopp dom känner hat från många européer. Tänk om dom förstod vad dom gör politiker bygger upp ett samhälle som inte är för någon. Trump har rätt vad har Hillary lyckats med i arabländerna med demokrati hon har bara lyckats med att förstöra hela världen.

  snaphanen

  Posted: 23 juli 2016 - 15:45 - Svar

   invandrare1957

   Posted: 23 juli 2016 - 17:44 - Svar

   Jaa det blir nog så invandrare som etnisk i europeiskt land politikerna o media skapar dom med extremsamhället.

invernes

Posted: 22 juli 2016 - 21:22 - Svar

AP skapte Breivik , dansker og svensker forstår ikke helt hva AP er, det er ikke et parti men en sekt ! partiet har samme type ungdomsparti som hitler jugend , nå ledes ungdomspartiet av en ekstrem islamist.

  hilde61

  Posted: 22 juli 2016 - 23:38 - Svar

  Han ville vel hindre at nye broilere vokste opp og førte Norge samme vei som Sverige er i, tror jeg.
  Du har helt rett i at AP er en sekt, en meget farlig sekt. Når jeg ser og hører Justin Trudeau så får jeg sterke assosiasjoner til Jens Stoltenberg. De er to alen av samme stykke. Lett å lede for de som står bak.

  Marit

  Posted: 27 juli 2016 - 17:37 - Svar

  Breiviks far, som aldri anerkjente sin sønn, var AP-er. Mye av “hunden ligger begravet” der.
  Men HAN går fri…

   jasminum

   Posted: 1 august 2016 - 20:50 - Svar

   Han har skrevet en bok tror jeg. Den tror jeg jeg vil spørre etter på biblioteket. Ja, fedre har lett for å glemme sine barn, her sønn – det blir så deilig bekvemt. Og en smule utfordringer er for noen som et signal hvor man kan trekke seg ut fra ansvaret fullstendig. Som ambassadør, ble det nok slik for denne faren.

  jasminum

  Posted: 1 august 2016 - 20:44 - Svar

  Tja, ekstrem islamist. Kan det ikke være nok med at han er fra Syria og oppdradd som muslim. Det mest karakteriserende ved ham er at han alltid ler. Jeg er redd for ryggen hans da han alltid synes å falle bakover. Til og med på gjensyns-“festen” på Utøya hadde han denne latterlige posituren …. en sorgens øy. Vel, latter er godt for så mye …

danevillain

Posted: 22 juli 2016 - 22:26 - Svar

I går refererede et dansk medie i en beklagende tone, at de fleste nordmænd i dag betragter Breivik som det hav var – en enlig sindsforvirret galning. Underforstået, det er trods medierernes ihærdige indsats og holdningsmassage ikke lykkedes for det venstreorienterede establishment at konstruere et narrativ, som forbinder Breivik med andre end ham selv.
Virkeligheden har så at sige hidtil modsat sig instrumentalisering.

Steinadler

Posted: 23 juli 2016 - 10:39 - Svar

Dagbladet: Kan du beskrive ditt første møte med Anders Behring Breivik ?
Synne Sørheim [overlege i psykiatri, rettspsykiatrisk sakkyndig] : Da min kollega og jeg skulle treffe Breivik bød det på praktiske utfordringer. Vi trengte å treffe ham uten glassvegg, mens Ila fengsel, hvor han satt varetekstsfengslet, syntes det var vanskelig på grunn av hensynet til vår sikkerhet. Fengselet strakk seg langt, og klarte å arrangere en samtale der vi traff Breivik bare med et bord imellom oss. Det var veldig gode forutsetninger for undersøkelsen, siden vi kom tidlig til. Da jeg først møtte Breivik var jeg derfor fornøyd med premissene for undersøkelsen, og opptatt av å få til et godt samtaleklima med ham. Det fikk vi heldigvis til.

Dagbladet, 22. juli 2016. Slik husker jeg 22. juli.

OSLO TINGHUS (VG Nett) [25. juli 2011] Anders Behring Breivik (32) har planlagt alt i detalj. Også hva han skal ha på seg i fengslingsmøtet. […] Han har egne ønsker om hvilken bekledning han ønsker å møte i. Det vil vi neppe etterkomme, sier politiadvokat Carol Sandby. Hun vil ikke si hva slags bekledning dette er snakk om. I sitt manifest beskriver Breivik at man skal bruke uniform i retten. – Det kan jeg selvsagt ikke kommentere, sier Sandby. Breivik skriver også at advokaten må være villig til å bruke uniform. VG.no, 25. juli 2011. Anders Behring Breivik vil bruke uniform under fengslingsmøtet

http://1.vgc.no/drpublish/images/article/2011/07/25/23182877/1/990/146 3951.jpg

Under de innledende samtalene var han veldig opptatt av uniformen sin. Da lovte vi å fremme spørsmålet for tingretten. Vi var aldri enige i at han skulle møte i uniform, understreker [politimester i Oslo, Anstein] Gjengedal overfor NRK mandag kveld. Oslo politidistrikt sendte på forhånd over bilde av siktede i det Oslo tingrett betegner som en «gallauniform». Retten mente det ville være uverdig og i strid med domstolloven å benytte denne under et fengslingsmøte. Dagen.no, 26. juli 2011. Breivik ble nektet å bruke uniform. Innenriks Terrorsiktede Anders Behring Breivik ble nektet å iføre seg sin såkalte tempelridderuniform under mandagens fengslingsmøte.

Anders Behring Breivik kan se langt etter sin hjemmelagde gallauniform eller andre personlige effekter som politiet har beslaglagt. Det sier politiet nå som etterforskningen av terrorsaken avsluttes. Fra cella på Ila fengsel ba Breivik for flere måneder siden om at politiet leverte tilbake flere av hans personlige eiendeler som var blitt beslaglagt etter terrorangrepet 22. juli i fjor. Han ba om flere av de spesielle tingene knyttet til sitt påståtte nettverk Knights Templar, bilder av seg selv, våpnene han brukte under terroraksjonen og spesielt den egenkomponerte gallauniformen. Han ville ha den utlevert for å kunne donere den til Hjemmefrontmuseet. VG.no, 3. desember 2012. Breivik får ikke tilbake uniformen sin

I manifestet skjønnmaler Brevik sitt liv. Han skriver at han ikke avtjente verneplikt for å ta vare på sin syke mor. Kilder i Forsvarets sikkerhetsavdeling Dagbladet har snakket med, forteller at Breivik allerede ved sesjon ble luket ut av rullene som ikke tjenesteskikket. Dagbladet.no, 27. juli 2011. Skrøt av egen briljans, utseende, kjærester og penger – Ekstrem narsissistisk personlighetsforstyrrelse, sier professor Svenn Torgersen om Anders Behring Breivik.

J. P. Docherty and colleagues, in their article ‘Stages of Onset of Schizophrenic Psychosis’ (1978), point to the fact that, almost without exemption, it is possible to describe a process of progressive decline in patients leading up to a psychotic decompensation. This gives us important reasons for wanting to know more about the period of onset of schizophrenic psychoses:

1 For preventive psychiatry – giving us the possibility of reliable early recognition and of staging the degree of psychological and biological decompensation.

2 It gives us the possibility of providing stage-appropriate treatment.

3 It could give us clues to pathogenesis.

Docherty et al. describe the following stages of decompensation (with our elaboration in brackets) :

0 Equilibrium (psychological equilibrium)

1 Overextension (becoming psychologically overwhelmed/stressed)

2 Restricted consciousness (referring to attempts to defend against the stress by psychologically shutting down)

3 Disinhibition (beginnings ofg disregard for reality/unmodulated impulse expression begins)

4 Psychotic disorganisation a destructuring of the external world disregarding/distorting painful realities b destructuring of the self disregarding/distorting painful realities b destructuring of the self disregarding/distorting painful asdpects and experiences c total fragmentation

5 Psychological resolution (this period is marked by decreased anxiety and the organisation/consolidation of a psychotic state). It is important to notice the temporal duration of each of the stages and try to understand the fundamental psychological and biological axes along which decompensation occurs.

Docherty et al. (1978: 420) state that ‘schizophrenic psychosis is one stage in the process of psychological and biological breakdown that has a specific structure and a characteristic unfolding. This structure consists of the sequential appearance of hierarchically ordered distinguishable and recognizable psychological stages.

Evolving Psychosis: Different Stages, Different Treatments, By Jan Olav Johannessen, Brian V. Martindale, Johan Cullberg.

Leave a Comment