13
okt
Seneste opdatering: 13/10-16 kl. 1208
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Man ser her resultatet af Googles samarbejde med EU. “Denne video er skjult. Vær hensynsfuld, og tænk dig godt om, inden du deler den.” Tak, Juncker, Timmermans og Mogherini. Jeg har tænkt nu.

Gotland: Generalprøve på kontroltabet

Der er store og små kontroltab i Sverige. Der er når politiets må flygte fra “ungdomsgäng” og når de bliver “fastholdt af ungdomsgäng.” Kriseniveauet er nu konstant forhøjet, men myndighederne er naturligvis ikke væsentligt dummere end vi andre, de lyder bare sådan. De har et scenarie for den helt store krise, og Gotlandsvoldtægten lignede en sådan i deres øjne. Øens anklager blev konfronteret af borgere i sit hjem, hundreder demonstrerede spontant, de afghanske formodede voldtægtsmænd blev konfronteret og filmet. Hvad  så vi da myndighederne gøre?

80 politifolk kommer til øen. Lokalt politi aner ikke hvad der foregår. Det er styret fra Stockholm. Aktivisten der konfronterede voldtægtsmændene bliver anholdt, hans hjem gennemsøgt.

Internet på Gotland går ned

Debatforummet Flashback går ned. Det har jeg ikke oplevet i de fjorten år, jeg lejlighedsvist har benyttet det. Det ligger på US server, da svenske mydigheder har lukket det to gange, det har 2 mio. svenske brugere om ugen. Politi og journalister bruger det for at se, hvad der foregår i befolkningen. Det har bla. medvirket til opklaring af alvorlige forbrydelser. Det tjener nogenlunde den samme funktion for svenskerne, som BBC gjorde under den danske besættelse: Fri information og meningstilkendegivelse.

Sådan så det ud på overfladen, da magten rystede på hånden. Dette er sindsstemningen i den svenske nomenklatura, når effekterne af deres politik viser sig. Det var ikke elegant, og det var næppe heller nødvendigt. Det var helt tydeligt en overreaktion, magten er stresset.

Politikerne signalerer kontrol, som man så i partilederdebatterne, men det har aldrig set mindre overbevisende ud. De ved naturligvis, at det hele sejler: Politi, økonomi, boligmarkedet, skolerne, socialvæsnet, sygehusene. Deres offentlige fremtrædener er teater, de vil tabe kontrollen. Langt mere end vi allerede har set, jeg tror det nu er et spørgsmål om få år. Overreaktionen på Gotland viser, at de også selv ved det.

For en ordens skyld skal det nævnes, at Vänsterpartiet og FI går i fakkeltog mod racisme. Julia Caesar havde i lørdags læst deres tanker flere dage inden de tænkte dem selv. Det skal også med, at menige svenskere nu har indsamlet 130.000 til voldtægtsofret. Polisen, inte ryssen, invaderade Gotland Fra minut 34:30.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?