21
dec
Seneste opdatering: 22/12-16 kl. 1033
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“Svenskerne må være verdens største masochister”

Med otte nordmænd bla. Asle Toje, Ketil Raknæs, Hege Storhaug, Kristin Clemet og det mere tvivlsomme orakel Bjørn Stærk. (Katrine Winkel Holm var i debat med ham i 2011.) Asle Toje og Elin Ørjasæter er de mest interessante. Ørjasæter siger:

“Sverige er blevet et land med stærke totalitære træk. Jeg havde ikke kunnet leve i Sverige i dag.”

Ørjasæter imponerer, hun forsvarede Fjordman i 2013. Det var omtrent hvad jeg sagde til mig selv for 13 år siden, da jeg pakkede sammen og forlod landet. Jeg ville ikke bo i et land, hvor jeg ikke kunne skrive i aviserne, så man kan sige, at svensk temmelig brutal censur af samfundsdebatten, startede denne blog i 2004. Når jeg siger ‘censur’, er det ikke en vidtløftig talemåde. Det er selvoplevet og gennem nære venner, der fik munden lukket af de svenske, såkaldte journalister.

Politisk afrettede journalister havde siden 2001 den politiske magt, som de er gudskelov nu i færd med at miste. Deres indbyrdes positionering i dag har kun underholdningens værdi jvf. Anna Dahlberg-syndromet. Det er sådan noget Johan Westerholm går op i, hans andre kvaliteter ufortalte. De havde begge uret fra starten for tyve og tredive år siden. Ja, bare for fem år siden. Hvor troværdige er de i dag?

Den har til gengæld ført til, at Sverige er ledende i Europa på alternative medier, og jeg var uden at vide det og uden at have skyggen af politisk fortid, en af de første. Karriereplanlægning har for mit vedkommende været en komplet illusion. Når man tror, man ved hvad der foregår, så er det i virkeligheden noget helt andet. Everything happens to me er en af de få erfaringer. En anden er, at frihed er, ikke at behøve positionere sig for nogen eller noget. At der ikke er noget socialt filter mellem pennen og samvittigheden.

Nu er svenske borgermedier semiprofessionelle, hvor dette er forblevet en personlig ølkasse at stå på, det har været ‘learning by doing’, og der er aldrig kommet nogen traditionel politisk, kommentator ud af mig. Jeg blogger som jeg fotograferer, jeg nøjes med med blikket for motiverne. Ørjasæter siger også:

“Jeg er bange for, at Sverige kan gå mod borgerkrigslignende tilstande. Der er to lande, der kan komme i den situation, og det er Frankrig og Sverige. Jeg tror ikke andre lande kan komme dertil, men jeg er vældig, vældig urolig for Sverige. Hvor vil landet være om tyve år?”

Endnu et vågent, vidende menneske, der har set den kommende borgerkrig. Ørjasæter siger endvidere, at det kan være svært at have ondt af svenskerne, efter at de i årtier har stemt for rene fantaster som Reinfeldt, Romson og Fridolin. Jeg føler alligevel med ofrene for dem. Måske jeg er for blød, det er svært at sige.

Mediet DET GODA SAMHÄLLET har lavet interviewene, og man ser skuespilleren Rasmus Dahlstedt, der blandt meget andet laver den begavede satire Söders Hjältar. – SVT har ikke sendt noget så interessant, fordi det grundlæggende er et statsmedie. Det er magtens talerør samtidigt med, at det indbilder sig at det er alternativt og og kritisk granskende. En selvfed illusion. I Norge räds man “det svenska tillståndet”

Douglas Murray on consequences of Merkel’s migrant policy

Countries should have boarders

First picture of Berlin massacre suspect, Anis Amri, armed and dangerous, Polizei sucht Tunesier – Verdächtiger beantragte Asyl in Deutschland.

Identitäre Bewegung: Eine Botschaft an die Frauen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


bitten

Posted: 21 december 2016 - 10:36 - Svar

JA den “POLITISKE KORREKTE PRESSEN ” er vel omtrent helt like på mange måter som Sverige ,
der man skal dysse ned alt negativt , som økonomiske immigranter, påfører av lidelser i landet sitt .

JA det er vel ikke en eneste PK venstrevridd media avis i Norge , som er objektive , nøytrale , som bare vrenger og vrir på sannheten , om hva immigranter påfører vårt land av enorme ødeleggelser , på alle slags mulige måter i samfunnet .
Om Sverige har blitt et totalitært samfunn , så har så til det grader Norge blitt det også ,der sterk sensur er
på kraftig fremmars , og der disse ekstremt PK , totalitær media avisene , har lagt ned kommentering på sine nettaviser , siden man ikke får komme med noe kritikk av asylpolitikken , på noen som helst slags måte.
Fordi da er man de aller verste rasistene , haterne og nazistene som er å oppdrive ,
i fra disse ekstremt PK kvalmende venstrevridde – media journalistene .
Norge går så til det grader mot et totalitært , sensursamfunn som Nord – Korea , når det gjelder
demokratiske ytringer ,der sterk sensur av ytringer til folk , som skal tie folk til mest mulig taushet .

  MonaBriss.

  Posted: 22 december 2016 - 11:56 - Svar

  Tycker man kan märka skillnaden i norsk MSM, som tyvärr har gått fel väg, dvs närmat sig svensk press. Efter att ha haft frejdiga kommentarsfält i nästan alla tidningar så började man märka inskränkningen när tex. VG och E24 införde kommentering via Facebook (läs Fakebook). Intresset svalnade och efter ett tag var det fler ock fler tidningar som helt tog bort sina kommentarsfält. Tycker också att den sk. asyllobbyn har tagit större och större plats, samt att som många skriver så har man blivit mer försiktig när man skriver om kriminalitet/gärningsmän. Ju mer invandringsbrottslighet desto mer försiktig har man blivit.
  Nivån är dock fortfarande långt undan den svenska, som ju är helt avgrundsdjup och antagligen på lägsta möjliga nivå över huvud taget i hela världen. Finns inte nyheter i svensk media längre. Allt handlar om dessa nollor till “kändisar”, eller består av hat och lögner mot Putin. Nivån är totalt imbecill och infantil. Man skäms över att vara svensk när man ser nivån på politiker och övrigt etablissemang.

RuneViking

Posted: 21 december 2016 - 11:13 - Svar

Norge er i ferd med å få svenske tilstander selv og det har fått pågå ukritisk lenge. Se bare f.eks. på mørkeleggingen av overfallsvoldtekter og skytingen på Calle i Oslo forrige helg.

  gunhild gunheim

  Posted: 26 december 2016 - 17:50 - Svar

  Ja, nordmenn bør våkne opp nå! Og ta konsekvensen av dette ved valget neste høst!

sussebassa

Posted: 21 december 2016 - 12:23 - Svar

Hvorfor er svensker blitt som de er blitt…. En del av årsaken.
Ser jeg på min egen svenske del av familjen, er det klare innslag av ikke svensker..DVs de kommer ifra et annet land…litt uti, men dog.
Dette gjelder de fleste svenske familjer..ikke så helt 100%…fordi de har vært mere “nyfikne” på verden omkring seg/mere bereist og ofte tatt en partner med seg hjem ifra utlandet/åpnet sitt land ..ifht til Norges befolkning som er mere norske/lukket i flere generasjoner.
Dette har klart påvirket/tvunget deres grunnsyn..blitt mere globalister enn nasjonalister..mistet dermed sin svenske kultur..utvannet.
Ansv. i media/journalister/politikere har også ofte en ikkesvensk bakgrunn…som dermed farger klart hva de vil at Sverige skal være…åpent for alle kulturer og deres meninger/adferd..og med ansvarlige politikere igjennom flere tiår`s støtte og ønsker har dette bare øket…Og vi har fått det Sverige vi har i dag..som er på sammenbruddets rand…anarki ikke langt unna.
Det ligger også i svenskers kultur, ikke å ta et klart standpunkt..de er så politisk korrekte, men jatakk begge deler…for å være på “den sikre siden”..hva tjener Vi mest på, uansett konsekvenser for nabolandene…hvor WW2 er et meget godt og trist eksempel.
Så fikk svenskene nok, fordi deres interesser og grunnverdier ble/blir overkjørt i eget land og SD ble dermed et sterkt parti, det eneste partiet som vil endre utviklingen ifht masseinnvandringen..og dens negative konsekvenser for urinnvånerne…svenskers eneste håp for å kunne redde restene av eget lands kultur og leve i trygghet.

  Olav Ødegaard

  Posted: 21 december 2016 - 21:13 - Svar

  “..mistet sin svenske kultur”?
  Kultur er et vidtfavnende begrep. Vi synger, spiser og danser ulikt i verden; meget forskjellig.
  Men samfunnet som maskineri bæres ikke direkte av den del av kulturen. Det gjør derimot alle uskrevne spilleregler vi har lært uten å være klar over det. Fordi dette er lekt inn i oss, senere erfart gjennom praksis i ungdoms- og voksenliv. Tino Sanandaji (svensk kurdisk) økonom kaller dette “samfunnets informelle spilleregler”.

  Hvorfor var det ikke problematisk for Norge å motta så mange svensker til jobb her hjemme, under oljeboomen? Antakelig var det win-win både for oss og svenskene rent økonomisk. Svenskene hadde bedre rykte som arbeidskraft enn vi selv, har jeg både lest og hørt. Og folk til folk bød heller ikke svenskene på problem. Fordi våre kulturer ligger meget nært hverandre. Win-win også der..

  Jeg tror ikke svenskene har mistet denne, etter min mening viktigste del av sin kultur. Men man behøver ikke dra til MENA (midtøsten, Afrika) for å begripe at mange kulturer er oss meget ulike nettopp der. Allerede sør i Europa er det ikke viktig å komme på tid, levere på tid, betale skatt, holde et løfte mm.
  Man mangler den ærlighet og tillit, både til hverandre og til staten vi har, og som skaper effektivt og smidig arbeidsliv, med høy produktivitet som gjorde oss nordvesteuropeere materielt rike.

  Du har rett i at svenskene er de siste skandinaver som ser ut til å gjøre opprør. Sahlin og Reinfeldt skulle aldri kunne si til dansker og nordmenn det de sa til svenskene. Autoritetsangst ser vi ut til å ha mindre av.
  Likeledes synes nordiske land å være påvirket av kriger de har vært involverte i. Lille Finland, som kjempet mot veldige Sovjet ser ut til å ha større evne til fornuft gjeldende masseinnvandring enn svenskene, som slapp unna siste krig.

   sussebassa

   Posted: 22 december 2016 - 13:23 - Svar

   ..skriver også utvannet.

  gunhild gunheim

  Posted: 26 december 2016 - 17:57 - Svar

  Godt poeng, det med 200 år uten krig. Det spiller noken stor rolle i S.

River

Posted: 21 december 2016 - 12:31 - Svar

Modsætning til totalitært er vel nærmest demokrati.
Hvis folket skal styre må de have alle oplysninger om alt hvad der foregår, ellers er det et forklædt totalitært styre. Den tillid vi vil give vildt fremmede mennesker giver vi ikke engang vores egne.
Videre må man også kræve af demokratiet at alle er loyale over for fællesskabet, men når flertallet lever af et arbejdende flertal og kan stemme sig til privilegier og andres slaveri har vi nået the point of no return.
Hvis man tror at det ikke vil ske for Danmark må man jo have en ide om at befolkningen har et eller andet potentiale med en eller anden forståelse for hvad der foregår og er på spil. Det ser jeg ikke, men tværtimod en helt uhyggelig benægtelse og et stort ønske om bare at more sig og føle sig rigtig god.
Virkeligheden er altings prøve. Men desværre er det lykkedes at undergrave og forkrøble den vestlige kultur indefra.

torstein

Posted: 21 december 2016 - 12:53 - Svar

Tidligere undervisningsminister Clemet (bildet) fra det gamle konservative partiet Høyre, nå leder i tenketanken Civita Norge, var vel egentlig den av det rosa/røde kulturmarxistiske nye Høyre i selskap med nåværende statsminister Erna Solberg som satte i gang masseinnvandringen av muslimer til Norge og som dermed forlot det gamle Høyre; vi minnes jo Erna Solberg med hijab uten sjenanse på diverse besøk i Oslomoskeene etc. der hun freidig uttalte at Norge godt kunne motta 30 000 innvandrere/muslimer med følge årlig.
Partiet Høyre er søsterpartiet til svenske Moderaterna under Reihnfeldt/Battra. Hun blir neppe gjenvalgt i 2017, og godt er det.

  sussebassa

  Posted: 21 december 2016 - 13:14 - Svar

  Enig i det du skriver, men blir det bedre med sosserne..?
  Etter min mening burde man styrke Frp slik at de slapp å prostituere sin egen politikk for et samarbeide med H..sitte i regjering..det har de virkelig tapt på..de får jo skylda for alt.

   invernes

   Posted: 21 december 2016 - 17:19 - Svar

   Enig der 🙂

   Skallagrim

   Posted: 22 december 2016 - 20:39 - Svar

   Nei vi må for allt i verden ikke få AP i regjering med storkapitalisten Støre som er ex Høyremann og notorisk tåkefyrste. Det var Ap som startet den multikulturelle karusellen med Gro. Et lite Høyre er å foretrekke da de nå er blitt et innvandrerparti. Erna sa jo 20000 i året. I tillegg vet vi jo hvor glad Høyre er i velferd og småfolkets rettigheter. Et veldig stort Frp er et must men de kan godt få unna Bilderberger deltagerne i partiet og også få unna litt av det extreme liberalist tankegodset og få inn litt mere nasjonal konservativt. De burde programfeste forbud for Frp politikere og delta på disse globalist møtene. Det burde forsåvidt alle partier.

    sussebassa

    Posted: 22 december 2016 - 21:09 -

    Ja, det er mye Frp burde rette opp, men med liten oppslutning blir dette verre..men de har absolutt potensiell i seg…i Egen politikk, men med en del justeringer..Ut av Schengen bla.
    Absolutt..en mere nasjonalistisk drening er helt nødvendig…som SD i Sverige.
    De er det enda partiet som kan redde Norge unna Pk elendet…med sosserna blir det enda verre i Norge og for nordmenn.
    Spennende blir det vid valet iallaf.

    Skallagrim

    Posted: 22 december 2016 - 21:30 -

    Enig

    gunhild gunheim

    Posted: 26 december 2016 - 17:54 -

    Helt enig!! UT med globalistene, og INN med de nasjonalkonservative. Det er det eneste som kan redde NOrge.

   gunhild gunheim

   Posted: 26 december 2016 - 17:53 - Svar

   Styrke Frp kan absolutt ha noe for seg, for nå må det forandringer til her. Men, jeg tror ikke på noe Frp under Siv som vil bekjempe innvandring og asylmisbruk, få oss ut av EØS og asylkonvensjonen. Da må det andre kluter til, for eks. CTG!
   Frp bør henne på ansvaret for å gi nordmenn et virkelig alternativ til de andre partiene, som står for det samme. Ta ansvar nå, Frp!

    Marit

    Posted: 26 december 2016 - 18:22 -

    “CTG” er Christian Tybring Gjedde. Han fortjener å bli omtalt med sitt fulle navn.

Tafsa inte på yttrandefriheten

Posted: 21 december 2016 - 15:15 - Svar

Det är snart lika dåligt i Norge, om man hör vad norrmännen själv säger ute på nätet!

  invernes

  Posted: 21 december 2016 - 17:21 - Svar

  Ja svenske syken sprer seg til resten av Norden, snart ikke en avis man kan kommentere i i Norge heller.

   sussebassa

   Posted: 21 december 2016 - 17:37 - Svar

   svenskesyken..me like…

    invernes

    Posted: 22 december 2016 - 11:02 -

    🙂

invernes

Posted: 21 december 2016 - 17:23 - Svar

Hege Storhaug og Ørjasæter er de eneste jeg respekterer i videoen, de sier sannheten rett frem.

mjolly

Posted: 21 december 2016 - 19:18 - Svar

Norge ligger ikke langt etter Sverige, men vi har faktisk et høyrepopulistisk parti i regjering, noe som i seg selv gjør landet lite attraktivt for asylsøkere, Sverige har Nord-europas stengeste asylpolitikk på papiret, men det hjelper ikke så lenge splittede sosialister uten gjennomføringskraft skal håndheve den. Takk og pris for at vi har FrP ved makten.

  sussebassa

  Posted: 21 december 2016 - 20:35 - Svar

  ..spørsmålet er vel om Norge kommer å ha Frp i regjering neste val…ærlig ser det ikke så lovende ut, men enig Frp er det eneste partiet man må satse på for å holde tilbake all økoinnvandringen.
  Man burde prøve å gjøre partiet sterkere slik at de fikk gjennom mere av sin politikk.

  MonaBriss.

  Posted: 22 december 2016 - 11:39 - Svar

  I tillägg har man Skei/Grande och Hareide, som sätter käppar i hjulen för Listhaug och co. hela tiden. De verkar mer intresseserade av att åstadkomma “svenske tilstander” även i Norge. Hade inte de stått i vägen hela tiden så tror jag tex. Anundsen hade fått gjort betydligt mer redan i början. Han startade ju upp väldigt lovande, men blev ju fort stoppad av Norges svar på Lööf/Fridolin dvs. asylpartierna.

   Marit

   Posted: 26 december 2016 - 18:26 - Svar

   Både Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide er en stor vits.De burde snart bli voksne.

OlofdeGothia

Posted: 22 december 2016 - 09:25 - Svar

Varje dag är en kamp emot PK-samhällets stupiditet. Men det som gäller är att inte ge upp.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/12/21/vart-land-ar-vart-ett-bat tre-ode/

Leave a Comment