1
jun
Seneste opdatering: 1/6-15 kl. 1530
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 01-06-2015 060001Indspilning i fuld skærm 01-06-2015 055929

September 2010 Rösta nej till hatet og maj 2015: I Sverige är vi rädda för sanningssägare. Der foregår markante og interessante bevægelser i svensk journalistik og politik. I politikken er det mest i underskoven og baglandet, men i journalistikken er noget nyt ved at finde sin bane så småt.

Expressens lederskribent Anna Dahlberg har skrevet interessante ledere i et par års tid, nærmest synkront med Sverigedemokraternes øgning i opinionsundersøgelserne. Hun, Ann-Charlotte Marteus og flere andre er ikke til at kende igen. Selv betonsossen Lena Mellin opfører en politisk tåspidstango, der indeholder momenter af indsigt, om det nu er tilsigtet eller ej. I 2010 skrev Dahlberg disse ur-svenske klicheer, som hun ville blive til grin over nu kun fem år senere:

Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut.

Livet blir också tuffare för Sveriges äldre, som SD säger sig måna om. Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas.

Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och börjat acceptera bilden av invandringen som ett problem när den i själva verket är en livlina.

Jeg skal ikke motivgranske, men jeg vil nok påstå at Anna Dahlberg er så velorienteret og velbegavet, at hun kunne have skrevet lige så interessante ledere i år 2000, hvor hun var 31 år gammel. Noget har forhindret hende, som ikke har forhindret den brilliante, næsten jævnaldrende Marika Formgren. Hvad end grunden er, så hellere ankomme for sent til virkeligheden end slet ikke at ankomme. Hvad Dahlberg skriver i dag, skrev jeg omtrent i år 2000, men jeg er “främlingsfientlig”, det er hele forskellen, og så gør jeg det for det meste gratis. Det er finere, når man får 700.000 om året for at skrive åbenbart nonsens, indser jeg. Så er der også råd til at tage fejl.

Dahlberg-syndromerne vil få et ridderkors af kongen og komme i Den Blå bog, hvis der findes sådan en i Sverige, men alle der var for tidligt ude, vil være misliebige til de stiller træskoene. “Stå aldrig til søs, lad de andre stå.” “Science advances one funeral at a time,” sagde Max Planck. Det kan også siges om politiske doktriner, og den sidste følgagtige idiot er desværre ikke død endnu.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Nicke99

Posted: 1 juni 2015 - 12:52 - Svar

Det är ju möjligt att någon eller några av alla de som har varit delaktiga i Operatsiya Multykultura bara har varit nyttiga idioter och har fått kalla fötter nu, när de har börjat förstå vad de har medverkat till:
http://www.svd.se/sapotillslag-mot-terrorrekryterare/om/sverige

Andra kommer tvärtom att lägga in en lägre växel för att accelerera:
http://gudmundson.blogspot.se/2015/05/svenska-umm-anas-make-dod-i-syri en.html
http://www.adlibris.com/se/bok/nar-paradiset-nalkas-16-ar-med-militant a-islamister-9789113059136

I den här miljön är Edward Snowden och Glenn Greenwald hjältar. Gäller också det omvända?
https://twitter.com/annasundb

Vi ser här hur alla trådar är på väg att samlas, punkterna förbinds och hela bilden framträder tydligt:

Operatsiya Multykultura grundlades redan på tidigt -70-tal, om inte på 60-talet. Operationen är en direkt fortsättning på och fördjupning av Sovjets strävanden att destabilisera, för att inte säga förinta Väst, och den har drivits i nära samarbete mellan KGB, och dess “efterträdare”, och Baader Meinhof-ligans politisk-kulturella gren inom det västliga politiska systemet.

hylle4ev

Posted: 18 oktober 2015 - 09:33 - Svar

Läste längre ner i kommentarerna om hur ”bra” Anna Dahlberg är. Så Bonniérs och Mattson har vänt på en femöring? Tror folk på fullt allvar att dessa tyckare/journalister får göra som de vill och propagera fritt hos arbetsgivare som kanske spenderar en miljon eller mer på deras lön?
Så nu helt plötsligt har Bonniers och Mattson endast svenska folkets bästa för ögonen?

Anna Dahlberg 2010:
Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och börjat acceptera bilden av invandringen som ett problem när den i själva verket är en livlina.

Dahlbergs ”bekymmer” likt den nu populäre Teodorescu är att det inte ”fungerar” därför att svensken har det för bra, hade bara välfärdssamhället avskaffats lönerna i Sverige sänkts hade det fungerat med stort inflöde.

Leave a Comment