9
mar
Seneste opdatering: 10/3-17 kl. 1024
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I øjeblikket er vi ved at trænge kvinder ud af det offentlige rum, fordi visse muslimer ikke vil have dem der.

Den tyske politiforbundsformand Rainer Wendt gav et ætsende billede af et Tyskland, som splittes mere og mere op i parallelsamfund, der gør integration til et meningsløst ord. Den erfarne politimand sagde uden omsvøb, at situationen er ude af kontrol, og at der må langt stærkere midler til, hvis man skal håndtere problemerne. DKA.

Her kan man godt ærgre sig, hvis man ikke forstår tysk. Kunne man forestiller sig en dansk politiformand holde en så polemisk, politisk tale endda med overskud til humor? Næppe, ikke engang en dansk politiker kunne holde den alene af den grund, at han slet ikke forstår dybden af den krise, han har sendt os ud i. Senest demonstreret af Anders Samuelsen og Kristian Jensen. Disse kunne have set over Øresund,  men det er de for provinsielle til, og så kan de forøvrigt ikke kunsten af holde en tale.

”Sverige har i praktiken övergett vissa lagar”

De sidste 48 timer er seks eller syv personer myrdet i Sverige, herunder i to dobbeltmord i Stockholm. Jeg er ikke sikker på det nøjagtige tal. Dødsofrene tikker ind på redaktionerne og bliver annonceret med den samme malplacerede optimisme, som var det sejre i ishockeykampe. Mordene bliver ikke opklaret, selvtægt bliver resultatet.

Alene i Stockholm “undersøger politiet 47 mord og 57 mordforsøg,” dvs. retssamfundet er i praksis brudt sammen hvad angår mord og drab. Man behøver ikke kommentere svenske politikeres evner. Resulatet af deres gerninger taler med al tydelighed for sig selv. Spørgsmålet er, om der bliver et et retsopgør med dem, eller om de slipper gratis fra deres hærværk mod Sverige.

Uppklarningsprocenten för ett antal brott är så låg att det i dag går att tala om att lagar övergetts. Brottsuppklarningsgraden är nu enbart cirka 14 procent av alla anmälda brott. För skadegörelsebrott har den nästan halverats: från 4,0 procent år 2010 till 2,1 procent förra året. Enbart 3,5 procent av bostadsinbrotten klarades upp förra året, och bara 12,6 procent av misshandelsbrotten.

När människor upplever att polisen inte upprätthåller demokratiskt beslutade lagar rör vi oss mot en farlig gräns för rättssamhället. Risken är stor att alltmer rädda och frustrerade medborgare tar lagen i egna händer eller lockas till snabba lösningar utan att bry sig om grundläggande krav på rättssäkerhet. ”Sverige har i praktiken övergett vissa lagar”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?