14
mar
Seneste opdatering: 15/3-17 kl. 0219
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

‘Tryghed’ nu vigtigst for boligvalg i Sverige

Malmöiterna flyr skotten

Svenske medier prøver at sælge historien så blidt som muligt, men sandheden er at svenskerne nu vælger bolig efter hvor den importerede kriminalitet er mindst. De “flygter fra skuddene,” markedet er ærligere end politikere og journalister.

Tryggt område blir allt viktigare i valet av bostadsområde. I Stockholm anger mer än sex av tio att det nu är den enskilt viktigaste faktorn. Dessutom uppger 39 procent av stockholmarna att trygghet är en viktigare faktor idag än för fem år sedan. Det visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av mäklarföretaget Bjurfors.

Undersökningen visar att trygghet blivit en allt mer viktig aspekt för boende i Stockholm. 61 procent i huvudstaden sätter tryggheten i topp – det är bara den historiskt sätt tunga faktorn om närhet till kommunikationer (73 procent) som man rankar högre. I Malmö och Göteborg är frågan om tryggt område det enskilt viktigaste faktorn.

På frågan om hur vikten av trygghet vid val av bostad förändrats de senaste fem åren anger knappt fyra av tio stockholmare att tryggt område är viktigare nu.

Ny undersökning: Tryggt bostadsområde allt viktigare för stockholmare, Malmöiterna flyr skotten


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?