4
apr
Seneste opdatering: 4/4-17 kl. 1119
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Eva kalder sig ‘humanist’, men hun er en hverdagsfilosof, der ikke har tænkt dybere over noget. Nu er hun fanget og landet er evigt gidsel for hendes drømmerier.

Det er Eva Ek Törnberg, dronningen af Seved i Malmø, der spiller hovedrollen i Horistonts lille videoessay om det kuldsejlede Sverige, “hvor integrationen er slået fejl.”

Næ hæ, “integrationen er slet ikke slået fejl,” naive politikere og vælgere, der ikke har begreb om, hvad de foretager sig, er slået fejl. Den ene galskab har fulgt den anden siden Palme i 1975, og nu er vi raden rundt. Her fra går det ned ad bakke de næste mange årtier. Ingen politikerlyrik kan skjule det:

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. Weak men create hard times”

Sverige har haft gode tider i 3-4 generationer, det er “fredsskadet.” (Söndagskrönika: Sverige är fredsskadat.) Svage mænd og navnlig kvinder vil endnu engang skabe hårde tider. Eva Ek Törnberg kan man åbenlyst ikke betro at have noget overblik over et samfunds eksistens. Hun er en politisk ulykkesfugl, men så langt rækker hendes selverkendelse ikke trods hendes prisværdige striptease på DR.

Islam kunne for en stor del ikke integreres, og da de var naive og provinsielle og ikke ville høre på advarsler, vidste de naturligvis ikke det, de slog bare alle og enhver oven i hovedet med deres ubegrundede tolerance. Og nu er der 700. 000 til en million muslimer i Sverige, nu er katastrofen sat på skinner til efterkommerne, og ingen vil have skylden, naturligvis.

Det får de ved valget næste år, og det vil kun være begyndelsen. Hvad koster det at ødelægge et land? Jeg tror det koster så meget, at regningen ikke kun vil foreligge i demokratisk form. I løbet af et årti eller to, vil det blive blodigt. Det udløsende kan blive alt muligt, men velfærdssamfundets forsvinden, vil blive central. De fleste ved det, men de tør ikke udtale det.

Eva Ek Törnberg personificerer i grunden Sverige. Ærlig, provinsiel og naiv, men hun har igen anelse om de tragedier, der skal komme, ja dem der allerede er sket. (Mellem 500 og 1000 svenskere har mistet livet af masseindvandringen, men de er glemt, de er ubekvemme. Det er lidt upassende, at de er døde.) Det har DR-programmet heller ikke, men det er et sigende, lille essay, der mildt sagt ikke ‘er på forkant.’ Det er 25 år forsinket fordi DR skal kæmpe med sine Radikale og kommunistiske ånder.

Törnberg tror stadig på Flygtningekonventionen, det er Mosetavlerne, og de vil give landet dets Coup de grâce. “Vi skal åbne dørene.” Eva og Sverige er stadig dybt troende, virkeligheden skal ikke forstyrre dem.

De sidste 25 års politiske tøven, har været fatale, omtrent det tidsrum, jeg har advaret i. Jeg begyndte at skrive af præventive grunde, politik lå mig ellers fjernt.  Dette forløb har fortalt mig noget utvetydigt om, hvor omsonst politisk debat er. Kaospiloterne vinder alligevel til sidst, det er demokratiets natur.

Man kan ikke påvirke, kun analysere og dokumentere demokratiets ulykker. De vil ske alligevel af den enkle grund, at politikerne ikke er klogere end vælgerne, selvom de tror det. Alt der kan gå skævt, vil gå skævt.

Det er det modsatte af Sveriges credo: Alle forandringer er af det gode, i morgen bliver altid bedre end i dag. “Tilsammans,” er illusionen, men nu falder kødet fra knoglerne på Sverige med accelererende fart.

Hvor meget kan reddes ud af den store ildebrand, skal jeg vare mig for at gisne om? 37 procent af landets befolkning er nu af udenlandsk afstamning. Hårde kendsgerninger der er utilgængelige for lommefilosofi. Om 20-30 år, er Sverige et blodbad.

Zeliha Dagli, Sakine Madons mor medvirker også. Hæderlige kvinder, men hvorfor skulle Sverige partout udsættes for deres umulige mænd i hundredetusindvis?

Horisont: Sverige – hvad nu? 22 minutter og Desillusionerede Eva: “Hvis ikke du kan lide Sverige… hvad laver du så her?”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?