14
apr
Seneste opdatering: 15/4-17 kl. 1514
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Nu har jeg hørt Matthæuspassionen fra SR 2 i dag, og så vil jeg ikke skulke helt fra påsken for første gang i mange år. Men jeg vil også spille Odetta, en af Bob Dylans helt tidlige inspirationer. Hun kvitterede med en LP i 1965 kun med Dylan-sange. Hendes Masters of War er som at høre sangen for første gang, så fjernt fra Dylans snerrende udgave.

Det er som en majestætisk spiritual, der siger overbærende til os: “Jeg ved godt dette er en protestsang af en ung mand, der ikke vil acceptere vilkårerne, men jeg ved også, at krig er menneskets evige lod.” Det er den modsigelse, hun bibringer sangen, som den helt unge Dylan ikke har. Lidelsen og accepten. Den er også indbygget i indspilningen, kontrasten mellem hendes stemme og det rastløse guitarakkompagnement. Det er også påsken, og som I ved, mener jeg Europa allerede har brygget på sine næste krige i fire årtier. Odetta hørte jeg også i svensk radio, naturligvis.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


    PK svada

    Posted: 15 april 2017 - 00:15 - Svar

    Løfven eier ikke skam, for et patetisk avskum.

mjolly

Posted: 15 april 2017 - 01:38 - Svar

Det er egentlig et fett for meg så lenge det blir en kommunist eller Le Pen https://twitter.com/b_judah/status/852850558906052608

Henning Jensen

Posted: 15 april 2017 - 08:02 - Svar

Måske det eneste håb der er forude: “In Paradisum” fra Faurés requiem:

https://www.youtube.com/watch?v=k0g5RsYT9Ro

Lad englene føre dig til paradiset,
hvor martyrerne vil tage imod dig,
og føre dig til den hellige by Jerusalem,
hvor koret af engle vil tage imod dig,
og sammen med Lazarus
vil du finde den evige hvile.

Anne-Kit Littler

Posted: 15 april 2017 - 09:52 - Svar

Mageloes musik! Her er min yndlingsversion med franske “Les Siecles”, dirigeret af Francois-Xavier Roth:
https://www.youtube.com/watch?v=BBeXF_lnj_M

michael

Posted: 15 april 2017 - 22:27 - Svar

min dybeste respekt snaphane…på alle måder – indsigten, modet kulturen…har fulgt dig igennem alle årene – vi akademikere er for bange – selv om vi har indsigten – tak for at du tør. Har stadig 20 år tilbage på arbejdsmarkedet, desværre ville vi blive bandlyst for jobmuligheder hvis vi udtalte os – tror jeg taler for rigtigt mange!!!

michael

Posted: 15 april 2017 - 22:34 - Svar

desværre tror jeg dette er svanesangen – vi er færdige – den vestlige kultur – den ypperste kultur – på alle måder – begik selvmord, som en anden en Icarus – fortabt i egen hovmodighed…

Leave a Comment