30
apr
Seneste opdatering: 30/4-17 kl. 2229
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Venner havde lånt et hus i Østra Giønge, og jeg var på besøg i mine gamle egne. Da mine venner ikke kendte Skåne og Småland som jeg gør, var jeg rundviser. Jeg tog et par videoer med mobiltelefonen. Se dem i HD.

Linnes Råshult, køttbullar på IKEA museet i Älmhult, Snaphanestederne i omegnen af Osby og Verum, Trefoldighedskirken i Kristianstad, Vä, herregården og skulpturparken Wanås, Æbleplantagerne og kongegraven i Kivik fra Tutankhamons tid, hvor der er en afbildning af en hestevogn på alder med Solvognen, og Ales Stenar ved Kåseberga fra år 1500 f. kristus.

Jeg ville også have filmet Ales Stenar, for lyset var dramatisk, men desværre var det regn og storm, da vi nåede derop.

Vi søgte mod fortiden. for dels var den ene ven historiker, og dels er det nutidige Sverige et kapitel for sig selv, man iblandt helst vil slippe for. Den gennemgribende demografiske forandring i Kristianstad, var et deprimerende syn. Jeg fotograferede, men når jeg orker ikke billederne, skal andre heller ikke udsættes for dem. Ingen er i tvivl om, at jeg ikke bifalder det. De der gjorde det, skal drages til ansvar, synes jeg. Det kommer, men to-tre årtier for sent.

Absalons kirke i Gumløsa fra 1192 har jeg besøgt hver gang jeg har været i nærheden siden 1970, den er måske Nordens første teglstensbygning. Verdensarv og en perle i al sin enkelhed, dejlighed og skønhed. Man glemmer alle sine aktuelle trængsler, når man ser det. Se Tillbakablick på Gumlösabygden.

Men hvem skal passe på vores årtusind år gamle historie i Gumlösa, Kåseberga og Kivik om hundrede år?

Lund: Valborg på arabisk

Valborg eller Walpurgis er en kristen helgen. Lunds Kommune har lagt officiel information ud og Valborgsfejring på svensk, arabisk, somalisk, tigrinja, tyrkisk, dari og pashto.

Derimod ligger der ikke information på dansk. Lund var i lighed med resten af Skåne, en del af Danmark i 800 år indtil 1600 tallet. Der står heller ikke information på norsk eller finsk. Finland var en del af det svenske kongerige i hundreder af år, og der bor nogle hundredetusinder finner i Sverige.

Der er heller ikke information til turister på fransk, tysk, spansk, italiensk, kinesisk, japansk eller koreansk. Men den den står på arabisk, somalisk, tyrkisk og andre sprog, som primært bruges af muslimer. Lund Kommune: Valborg i Stadsparken


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


invernes

Posted: 30 april 2017 - 14:49 - Svar

Man trenger ikke lure på hvorfor ! svenske myndigheter politikere og journalister i landet er besatt av Islam og den pedofile massemorderen Muhammed.
Bare en Nordisk frigjøringshær kan befri svensker fra det helvete de er underkastet nå.

sussebassa

Posted: 30 april 2017 - 15:13 - Svar

..herrej..hva forventet dere..
Lund er akademikernes høgborg, og dermed 99% Pk…
Var der sjelv med hele stora familjen smått och stort (nogon jobbar der)..og selv om det skulle ha varit en familjesamankomst med gode venner ..mange flotte mannskor, for å fira Valborg, var det redan mange fulle folk der, ..studenter..primært..men også en del huts..i grupper..mycket støy…så vi lemnade ganska fort og firade heller i våran trygge hage med fult vidare firande..alt på den skånska måten, som vi priser høgt..så lenge vi kan.
Imorgon drar vi til sommerstellet i skåne..så slipper vi unnan 1.mai firandets pest och plåga, og rydder der istellet…helt rett prio for oss.
Våren er endelig kommet til Skåne.

PK svada

Posted: 30 april 2017 - 16:11 - Svar

Å fy faen, ingen i Europa har noensinne forestilt seg at det skulle bli skilting på arabisk.

  sussebassa

  Posted: 30 april 2017 - 16:23 - Svar

  ..klart det..det gjorde jo dom som beordret muslimene å innvadere Europa..planlagt for flere tiår sedan, og vakna ikke ikkePK som så dette komme..varnade, men dom fikk tyverr rett..och nå er bevisen her.

Voldposten

Posted: 30 april 2017 - 17:03 - Svar

Herlige billeder, Steen! – Den stilrene kirke i røde teglsten minder slående om min anden hjemegns Løgumkloster Kirke fra ca. 1180, også et foto-besøg værd…
Både Ales Stenar og Kivik-graven optræder i Hasse&Tages film “Âppelkriget” fra ca. 1970, hvilket får mig til mindes min tid i et Sverige, hvor man kunne gøre grin med etablissementet og forløjetheden på en så snurrig og finurlig måde, at selv den tungsindigste PK-svensker måtte overgive sig og komme til at elske sit land. Filmen er nu blevet ‘kult’ og vistnok ‘forsvundet’, da den tillige er EU-kritisk. Et klip fra slutscenen kan ses her.

  sussebassa

  Posted: 30 april 2017 - 17:28 - Svar

  ..så vakkert..harmoni ..helt sagolike..som det ju var…flere kjente..Evert Taube och Monica Zetterlund…nøt det verkelig..så tack så mycket for den..min mor var en stor beundrare av dom begge, jag med..och har flera orgnalinspelninger av dom båda..arvt..skatter.

   ɱØяñιηg$ʇðя ©™

   Posted: 30 april 2017 - 20:53 - Svar

   Martin Ljung och Max von Sydow som bröderna Lindberg. Det fanns en tredje broder spelad av Tage men han gick och hängde sig tidigare i filmen. Så Hasse, Birgitta Andersson och Moltas Eriksson som Kent Aurén och säkert några till som jag missade.

    sussebassa

    Posted: 30 april 2017 - 21:02 -

    Tack.. kjente igjen Ljung och Sydow..Birgitta Andersson..kjente skuespillere..ser ofte på gamle svenske filmer også.

    Voldposten

    Posted: 30 april 2017 - 21:16 -

    Och, inte att glömma: Gösta Ekman!

    sussebassa

    Posted: 30 april 2017 - 21:21 -

    ..kjenner til flere av hans filmer..selvsagt, men hva spilte han her..så hele filmen..

    Voldposten

    Posted: 30 april 2017 - 22:00 -

    I filmen är han en Kalle-Smart typ, som arbetar för “Deutschneyland AB”, som i sin tur har korrupta svenske riksdagldamoter i bolagets tjänst. Syftet är at omvandla hela “Ânglamark” till en gigantiskt nöjespark. Men som filmen skrider fram, lierar han sig med motstandsrörelsen och olika gamla urkraftsfigurar, jättar och häxar. Dom vinner!

    sussebassa

    Posted: 30 april 2017 - 22:13 -

    Takk…som tatt ut av verkeligheten dette..vår englamark.. Sverige..som klart nå hadde trengt hjelpe av motstandsrørelsen, jetter och heksar..vi også.

Henning Jensen

Posted: 30 april 2017 - 17:36 - Svar

Langt tilbage i tiden stammer nogle af mine forfædre fra Giønge herred, og jeg har altid kunnet lide at komme i Skåne. Men nu tør jeg ikke engang besøge Malmø, og er også meldt ud af Dansk-Skånsk Forening igen.
Landet er ikke svensk længere, og om få år vil al skiltning være på arabisk, med måske lidt svensk i parentes, og med meget lille skrift.
https://www.youtube.com/watch?v=7YGrIvYAsOA

  sussebassa

  Posted: 30 april 2017 - 17:50 - Svar

  Jussi Bjørling…for en røst…for noen vakre bilder..Tack for njutingen.

invandrare1957

Posted: 30 april 2017 - 17:59 - Svar

Tänk stort tänk globalistiskt det verkar politikerna i Sverige se som framtiden. Svensk kultur ska förträngas till och med förbjudas fast inte ordagrant men så står det mellan raderna i media och politikers tal. Bilderbergs värld är framtiden kulturlöst o gränslöst. Man använder svenskarnas skattepengar till att bygga upp det nya världssamhället. Men systemet måste braka ihop till slut. En fyrtiofem årig Irakier kommer aldrig att kunna jobba ihop till sin pension utan kommer att vara en belastning ända till döden. När man tar in dom här mängderna och vill fortsätta i framtiden. Och svenska politiker kärringar säger att människor som flyr krig får kosta hur mycket som helst.
Hur ska man få till en kontrollerad krasch i den svenska ekonomin det är frågan. När har globalist bankirerna räknat att den ska komma. Storbankerna gjorde en vinst på 28 miljarder på tre månader i år. Håller dom på att samla ihop pengar till kraschen och sen står skattebetalarna för notan en gång till på svenskt vis. Villa o bostadsrättsägarna får lämna sina lägenheter med skuld och högsta ränta utan säkerhet sen är vi slavar åt globalist bankirerna. Sverige har en ruggig framtid rånade o våldtagna på alla sätt o vis kroppsligt o själsligt. Och Löfven o Margot gör karriär i FN. Trots det trevlig Valborg på er.

KnudMadsen

Posted: 30 april 2017 - 20:16 - Svar

“Hvem skal passe på vores årtusind år gamle historie i Gumlösa og Kivik ”
Det bliver sprængt i stumper og stykker når muhamedanerne om føje år endegyldigt tager magten.
Vi går og passer på natur og miljø m.m., men til hvilken nytte? Kun for at muhamedanerne kan ødelægge det til sin tid.

  sussebassa

  Posted: 30 april 2017 - 21:25 - Svar

  ..da får vi “ødelegge” muhammedanerne før de ødelegger all vår gamle historie..uansett i hvilket Europeisk, andra land.

Andre´Kristian

Posted: 30 april 2017 - 20:24 - Svar

Det tyder på en makalös omdömeslöshet, vilken beledsagad av en den mest förhatliga brist på nationell stolthet och naturlig självbevarelsedrift, förmår driva en vuxen människa att förneka sitt eget kulturarv och dess betydelse för känslan av sammanhållning och gemenskap inom rikets hank och stör. Ett sådant beteende är mer eller mindre patologiskt och påvisar ett deprimerande tillstånd av självförnekelse och logikbrist, vilket gynnar det anarkistiska samhällsklimat som nu grasserar under beteckningen multikulturalism och där välfärds- och rättsstaten systematiskt demonteras.
En rejäl dos etnocentrism skulle utgöra en mycket välkommen motvikt till detta kategoriska förakt för vårt kulturarv, vilket det för övrigt är vår oavvisliga plikt att förvalta.
Tack för ordet!
Andreas 🙂
https://uploads.disquscdn.com/images/e6d3afd02cb724e3e6324e9da66650c3d 2095b01af648084d566dc2a08fb0b59.jpg

Leave a Comment