13
sep
Seneste opdatering: 14/9-17 kl. 0059
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vores fhv. udenrigsminister opviser momenter af klarhed iblandet verdensfjern idealisme. Man forstår Anders Foghs slet skjulte holdning til ham under f.eks. Muhammedkrisen. Irritationen findes på video. Lars Hedegaard er i sit es! Han taler om sin kommende bog Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031 – en dystopi. Det er lige hans genre. Den er angelsaksisk, og er tæt knyttet til Hedegaards humor og ironi.

Andre nationer har dyrket den, Karin Boye, Jean Raspail og Elena Petrovna, men den er grundlæggende angelsaksisk, og i den sfære befinder Danmark og Norge sig også, hvor man kan sige, at Sverige er mere tysk og mere bogstaveligt orienteret, undtagen Skånelandene, naturligvis. Mälerdalseliten har altid mest haft deres ben plantet på et fjernt sted et eller andet sted i Sibirien.

Derpå diskuterer Søren Villemoes, der lægger ud med at tage dystopien for pålydende. Man kan springe det over uden at tage skade, men man må rose Rushy Rashid for at tage gæster og diskussioner på sig, der er noget over hendes niveau, og som hun ikke ved, hvor lander. Dødsforagt i frihedens tjeneste bør anerkendes.

Og kunne man forestille sig på svensk public service, en åben debat imellem Margot Wallström og Carl Bildt, og Jan Sjunnesson og Ingrid Carlqvist? I Danmark findes den debat i MSM, der i Sverige kun findes på dissidentmedier. Det er derfor, de findes og er meget store.

Svensk MSM halser efter borgermedierne, og de ankommer for sent hver gang. Hvad er en journalistuddannelse så værd, andet end som en poltisk skoling?

Senest kom de for sent med Joakim Lamotte-historien om uefterforskede børnevoldtægter i Sverige, som jeg havde for 20 dage siden, og engelske medier for en uge siden. I går var den i SVT Aktuelt (minut 9:20) Disse medier er pressede, og det har en egen tilfredsstillelse, at de er det.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?