9
jan
Seneste opdatering: 10/1-18 kl. 1539
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Sverige blir fattigt och farligt”

Prof. Arnstberg om förtrycket av oppositionen i Sverige och sin bok “Priset.” –  Karl-Olov Arnstberg, Ingrid Björkman, Julia Caesar, Ingrid Carlqvist, Mats Dagerlind, Kajsa Ekholm Friedman, Marika Formgren, Jonathan Friedman, Anna Hagwall, Jan Milld, Gunnar Sandelin, Jan Sjunnesson. Priset. Tolv författare om svensk repression. – Se også idag: Save Our Souls – Sverige driver redlöst!

Den galopperande utvecklingen mot ökat kaos fortsätter medan politikerna diskuterar vem som skall regera med vem och hur Sverigedemokraterna skall utestängas. Kjell-Olov Feldt i Svenska Dagbladet på frågan vad politiken kan göra åt denna tickande bomb: Jag vet inte. Jag tror knappt att någon vet det. Man försöker hålla locket på.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • BillyTheBritt

  Min kopia av “Priset” har just kommit med dagens post, jag ser framåt till att läsa den.

  Det är inte svårt att förutse hur etablissemanget kommer att hantera diskursen när verkligheten inte längre går att dölja och hur de då kommer att förhålla sig till den första vågen av dissidenter.

  Redan nu växer det fram några mainstream politiker och journalister som långsamt och försiktigt börjar ta hänsyn till verkligheten utan att, som Karl-Olov Arnsberg poängterar, nämner de första vågens dissidenter. De andra vågens dissidenter kommer inte att vara dissidenter i länge utan vad de säger kommer så småningom att bli mainstream opinion. Då kommer de första vågens dissidenter att nämnas, men man kan inte ge dem rätt, det skulle leda till frågan om varför ingen lyssnade till dem, och sådana tankar kan man inte ha, så någon upprättelse blir det inte.

  Vad kommer att hända är att etablissemangets spin doctors kommer att marknadsföra narrativet att den första vågens dissidenter var rabiata nazister och rasister som med deras extrema och hatiska retorik gjorde en meningsfull och förnuftig diskussion omöjlig. Så den första vågens dissidenter kommer att skuldbeläggas också för att massinvandringens problem hade vuxit så stor som de har gjort.

  En Win-Win situation för etablissemanget.

 • Felix Krull

  Tnx. Rigtigt godt interview.

  • Svensk Web TV er altid meget godt. Arnstberg kommer jo ind på det i Sverige evigt giftige spørgsmål om jøder, men jeg synes, han slipper levende fra det

 • Niels Henriksen

  Nu også på lederplads i “selveste” Expressen – tiderne er i sandhed ved at skifte 😬

  Mon der snart er nogle naive, uvidende og groft uansvarlige svenske politikere, der så småt begynder at få meget kolde fødder og ryste indvendigt over, hvad de med lukkede øjne har påført deres eget folk, kultur og og engang så fredelige, sikre, velfungerende og med rette beundrede nation af irreversible ulykker og destabiliserende samfundsnedbrydende forandringer, der efterhånden vil ødelægge sammenhængskraften i Sverige for al fremtid.

  https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vem-ska-betala-om-sve rige-blir-som-malmo/?social=fb

  PATRIK KRONQVIST

  Vem ska betala om Sverige blir som Malmö?

  Publicerad 9 jan 2017 21.28

  Lars Åbergs nya bok om Malmö är en rysare. Politikerna måste ta hans ödesmättade fråga på allvar.

  “Ja, på sikt”. Det brukar vara ett återkommande svar i debatten om huruvida den höga flyktinginvandringen är lönsam för Sverige.

  Ett problem med det svaret stavas M-a-l-m-ö. Rikets tredje största stad är ju Sverige “på sikt”. I decennier har en betydande andel av de flyktingar som kommer till Sverige sökt sig till Malmö. Och resultatet av integrationsarbetet är på många sätt nedslående.

  Stadens ledning har visserligen varit skicklig på att sälja in bilden av en framgångsrik och modern stad, med satsningar som Turning Torso, västra hamnen och det nya konserthuset Malmö Live. Men att genomföra stora byggprojekt har visat sig vara lättare än att göra något åt stadens strukturella problem, av vilka många beror på bristande integration.

  Malmös skattekraft är i dag lägre än på orter som Skinnskatteberg och Nordmaling. Arbetslösheten är dubbelt så hög som riksgenomsnittet. Var tionde familj är beroende av bidrag.

  Lars Åberg skriver om Framtidsstaden
  Om dessa djupa problem har journalisten Lars Åberg skrivit boken “Framtidsstaden”, med undertiteln “Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”.

  Svaren han får av tjänstemän, politiker och vanliga medborgare är ofta uppgivna. Som när Lotta Ahlfors på fastighetskontoret beskriver uppdraget att hitta tak över huvudet åt alla flyktingar som fått uppehållstillstånd: “Det är omöjligt och det var omöjligt från början.”

  Eller som när stadsdirektören Jan-Inge Ahlfridh erkänner att staden inte klarar att rekrytera alla lärare som behövs: “Vi kommer att behöva lärarassistenter och korttidsutbildningar”.

  Det mest dystra med boken är dock att så många kurvor pekar åt fel håll, trots decennier av stora ansträngningar. Åberg går igenom projekt efter projekt som lanserats för att vända utvecklingen i områden som Rosengård och Seved. Resultatet är magert. “Resten av Malmö håller på att bli mer likt Rosengård”, som en socialsekreterare sammanfattar utfallet.

  Lars Åberg driver tesen att misslyckandena med tiden har fått tjänstemän och politiker att bry sig mer om “bilden” av staden. Inte ens de folkvalda tycks längre tro att det går att förändra verkligheten genom målmedvetet agerande, menar han. Kommunen har i stället satsat mycket pengar och möda på att bemöta kritiska mediebilder. När Rosengård fick en ny stadsdelchef var hennes uttalade ambition just att “förändra bilden av området”.

 • Leif Knudsen

  When North Korea collapses, Sweden is the last stalinistic country in the world.

 • Leif Knudsen

  De ledende politikere og mediefolk i Sverige burde i fængsel i mange år for deres misregimente af et helt land, undertrykkelse af anderledes tænkende, berufsverbot og almen ondskab. Deres forbrydelser mod samfundet står mål med Stasi-regimet i DDR.

  • Det er jeg helt enig i, men når nu befolkningen ikke har kunnet finde ud af at afsætte dem, må vi vente til næste lavkonjunktur i Sverige. Situationen er allerede meget kritisk mange steder, men det er for intet at regne imod, hvad den kan blive om ret få år.

 • latmask

  Sverige är som en tryckkokare där man inte bara lagt på locket, utan dessutom har “svetsaren” svetsat igen locket samt säkerhetsventilen. Dock står tryckkokaren kvar på spisplattan på högsta värme.
  När smäller det?

 • invernes

  Nå er det vel et lite håp om at SD vil få rent flertall alene til valget ? for situasjonen i Sverige nå er at landet ledes av sinnssyke mennesker ja gale psykopater styrer Sverige i dag.