9
jan
Seneste opdatering: 9/1-18 kl. 1130
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av Thomas Nydahl

Jag läser i International Business Times att Turkmenistans president Gurbanguly Berdimuhamedow infört förbud mot svarta bilar. Orsak? Han menar att färgen svart för otur med sig. Det låter som en typisk internationell nyhet vi svenskar skrattar gott åt.

Det borde vi inte göra. Vi lever själva i ett land med den sortens vanföreställningar. Svarta bilar är visserligen tillåtna i Sverige – ännu så länge i alla fall – men vi får leva med att alla religioner utom en går att skoja med eller kritisera. Vi får också leva med att det anses berikande med en groteskt stor förekomst av våldsbrott, från den enkla misshandeln över gruppvåldtäkten till mordet.

Vi får också vara tacksamma för att vi har en tryckt press och en digital nyhetsförmedling som dagligen meddelar oss att det är en plikt att erbjuda bostäder, sjukvård och skolgång till asiater och afrikaner, oavsett om de har någon i landet som bjudit in dem eller erbjudit sig att stå för kostnaden. Det enda vi kan vara säkra på är att det anses föra tur med sig att instämma i allt svenska myndigheter och svensk politikerklass beslutar. Att kritisera utifrån studier och samtal betraktas som mer eller mindre subversivt. Om inte annat kan denna kritik i nämnda medier stämplas som en eller annan form av politisk defekt. Då beskrivs kritikern som – ja ni vet vad.

Problemet med Sverige kan sägas vara väldigt likt Turkmenistans. Sveriges överhet kan, precis som president Gurbanguly Berdimuhamedow, fatta hur tokiga beslut som helst utan att det får några konsekvenser för dem. Överheten kvitterar ut sina arvoden som vanligt. Och blir de utbytta eller gamla får de rejäla pensioner. Att de gångna årens massimport av islams proselyter är att betrakta som suspekt, både ur praktisk och ekonomisk synpunkt, hindrar inte att den får fortsatta. Nu kallas den bara något annat och bokförs i en annan statistisk stapel.

Men är det inte lika vidskepligt att föreställa sig en lycklig framtid för ett sådant Sverige, som det är att förbjuda svarta bilar för att ha lite mer tur i livet? Jag menar att det är fullt jämförbara beslut. Det de har gemensamt är att de saknar vetenskaplig grund och att de fattats utifrån vidskeplighet, omotiverat god vilja och en stor portion politisk makt.

Så inte är det något konstigt med ett förbud mot svarta bilar! Och president Gurbanguly Berdimuhamedow är inte ett dugg konstigare än statsminister Löfven.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


KnudMadsen

Posted: 9 januar 2018 - 09:11 - Svar

Fin og trist liknelse!

Lars-Erik Eriksson

Posted: 9 januar 2018 - 09:19 - Svar

Jag vill lacka bilen…

Kasper K

Posted: 9 januar 2018 - 10:08 - Svar

Precis. Turkmenistan eller Absurdistan. Det är bara ytan, själva lacken, som skiljer.

UHeep

Posted: 9 januar 2018 - 10:21 - Svar

Genuscertifierade svarta bilar då?

olesiggaardandersen

Posted: 9 januar 2018 - 10:31 - Svar

Jeg tror snarere hvide biler bliver forbudt I Sverige. Det er jo rendyrket hvid racisme.

Henning Jensen

Posted: 9 januar 2018 - 10:33 - Svar

Hvad med gamle sort-hvide film og fotos? Skal den sorte del også fjernes der?
Og hvad med alle disse sorte bogstaver her på min pc-skærm – og i mine bøger?
Og hvad med natten? Snart må det vel heller ikke være mørkt om natten.
Børnebogen “Lille sorte Sambo” er også blevet kontroversiel, og er et problem. Den lille fiktive dreng må ikke være sort i f.eks. Norge, men må dog endnu beholde sin farve i Danmark:
https://www.dr.dk/nyheder/kultur/lille-sorte-sambo-er-lille-sorte-samb o

Også i den modsatte ende af farveskalaen er der af og til problemer. Mælk blev for en del tid siden nævnt som værende racistisk.
Og som jeg har set det antydet: hvad så med sne?
Sneen bliver det straks sværere at forbyde eller ændre på, og det problem kan kun løses ved at alle de sorte rejser hjem igen, det vil sige tilbage til Afrika hvor der ingen sne er.
Vi går hårde tider i møde.

sussebassa

Posted: 9 januar 2018 - 13:56 - Svar

Oih då..Hva med alla dom som er fargeblind..Her har jag gått i flere år och trodd min Porsche er rosa, så er den typ beigeich/gullaktig..snygg endå.

Niels Henriksen

Posted: 10 januar 2018 - 09:53 - Svar

Nu også på lederplads i “selveste” Expressen – tiderne er i sandhed ved at skifte 😬

Mon der snart er nogle naive, uvidende og groft uansvarlige svenske politikere, der så småt begynder at få meget kolde fødder og ryste indvendigt over, hvad de med lukkede øjne har påført deres eget folk, kultur og og engang så fredelige, sikre, velfungerende og med rette beundrede nation af irreversible ulykker og destabiliserende samfundsnedbrydende forandringer, der efterhånden vil ødelægge sammenhængskraften i Sverige for al fremtid.

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vem-ska-betala-om-sve rige-blir-som-malmo/?social=fb

PATRIK KRONQVIST

Vem ska betala om Sverige blir som Malmö?

Publicerad 9 jan 2017 21.28

Lars Åbergs nya bok om Malmö är en rysare. Politikerna måste ta hans ödesmättade fråga på allvar.

“Ja, på sikt”. Det brukar vara ett återkommande svar i debatten om huruvida den höga flyktinginvandringen är lönsam för Sverige.

Ett problem med det svaret stavas M-a-l-m-ö. Rikets tredje största stad är ju Sverige “på sikt”. I decennier har en betydande andel av de flyktingar som kommer till Sverige sökt sig till Malmö. Och resultatet av integrationsarbetet är på många sätt nedslående.

Stadens ledning har visserligen varit skicklig på att sälja in bilden av en framgångsrik och modern stad, med satsningar som Turning Torso, västra hamnen och det nya konserthuset Malmö Live. Men att genomföra stora byggprojekt har visat sig vara lättare än att göra något åt stadens strukturella problem, av vilka många beror på bristande integration.

Malmös skattekraft är i dag lägre än på orter som Skinnskatteberg och Nordmaling. Arbetslösheten är dubbelt så hög som riksgenomsnittet. Var tionde familj är beroende av bidrag.

Lars Åberg skriver om Framtidsstaden
Om dessa djupa problem har journalisten Lars Åberg skrivit boken “Framtidsstaden”, med undertiteln “Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”.

Svaren han får av tjänstemän, politiker och vanliga medborgare är ofta uppgivna. Som när Lotta Ahlfors på fastighetskontoret beskriver uppdraget att hitta tak över huvudet åt alla flyktingar som fått uppehållstillstånd: “Det är omöjligt och det var omöjligt från början.”

Eller som när stadsdirektören Jan-Inge Ahlfridh erkänner att staden inte klarar att rekrytera alla lärare som behövs: “Vi kommer att behöva lärarassistenter och korttidsutbildningar”.

Det mest dystra med boken är dock att så många kurvor pekar åt fel håll, trots decennier av stora ansträngningar. Åberg går igenom projekt efter projekt som lanserats för att vända utvecklingen i områden som Rosengård och Seved. Resultatet är magert. “Resten av Malmö håller på att bli mer likt Rosengård”, som en socialsekreterare sammanfattar utfallet.

Lars Åberg driver tesen att misslyckandena med tiden har fått tjänstemän och politiker att bry sig mer om “bilden” av staden. Inte ens de folkvalda tycks längre tro att det går att förändra verkligheten genom målmedvetet agerande, menar han. Kommunen har i stället satsat mycket pengar och möda på att bemöta kritiska mediebilder. När Rosengård fick en ny stadsdelchef var hennes uttalade ambition just att “förändra bilden av området”.

Niels Henriksen

Posted: 10 januar 2018 - 12:38 - Svar

Moderaterna: ”Reinfeldt-nivå på invandring är normalt”

9 januari, 2018

https://samnytt.se/moderaterna-reinfeldt-niva-pa-invandring-ar-normalt  /

I ett Twitter-inlägg går Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forssell ut och pratar om att de nivåer som rådde under Reinfeldts era är ”normala”. ”Tycker ni integrationen fungerade på de nivåerna?” frågar SD:s riksdagsledamot Sven-Olof Sällström retoriskt.

Leave a Comment