7
feb
Seneste opdatering: 9/2-18 kl. 2123
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

French ‘The Voice’ Contestant Quits Show After Radical Islamic Sympathies Revealed

Hvordan man tørrer en europæer

“She said her message is one of ‘love, of peace and tolerance and the proof of this is to sing Hallelujah by Leonard Cohen – a song that illustrates perfectly the message that I wish to express as an artist.’ But her Arabic-language rendition of Cohen’s song shows she took some artistic licenses with that message, according to the Tribune Juive weekly. Whereas the French-language translation of the song’s first verse was faithful to the English origin, Ibtissem proceeded to sing in Arabic a verse that stripped away its sensual language and unmistakably sexual allusions. The verse was written years ago by a singer from Kuwait, Muhamad Al Hussayn, who is known for setting Islamic proselytizing lyrics to Western pop melodies. It exchanges Cohen’s iconoclastic musings about King David’s lust for Bathsheba and female sexuality with the story of a man who was ‘surrounded by darkness’ until he found God.” Spencer

Teaterdemokratiet slår tilbage

“Valghemmeligheden styrkes i Sverige” – tre uger efter 2018-valget

Henry Ford udtalte ”at man kunne få bilen i hvilken farve man måtte ønske, hvis blot det var sort”. I Sverige kan du stemme på en hvilken som helst politiker, bare hen tilhører “syvpartiet.” De leverer den samme vare.

Hvis man ser på bevægelserne i den svenske Riksdag i 77 år, får man let den tanke, at det slet ikke er meningen med svenske valghandlinger, at de skal  ændre på noget. Et mere begivenhedsløst parlament end det svenske, er det svært at pege på. Der skete lidt i 1991 og igen i 2010. Ikke særlig meget på tre generationer. Har Sverige noget at bruge en demokratisk styreform til?

SD i 2010 var en fornærmelse, ja nærmest et statskup, der ikke er fordøjet  af den politiske adel otte år efter. Andre partier nærmest kopierer deres politik nu, men de har for ‘uanstændig en värdegrund.” Så dårligt teater burde ikke belønnes.

Man bebrejder med rette især arabiske demokratier, at de ‘bruger demokratiet som en stige, når de er kommet  til magtens top, smider de stigen væk.’ I princippet er det det samme i Sverige, men unægtelig lidt mere subtilt af dem, der én gang er nået til tops og mener, at toppen er deres naturlige arv. Svenske politikere er verdensmestre i at iklæde autoritære hensigter i de smukkeste dragter. De har generationers rutine i at skjule, at magten først og fremmest er til for sin egen skyld. På en måde, må man foretrække arabernes brutale ærlighed: “Vi vandt, og der bliver ikke flere valg.”

“Valhemligheten ska stärkas”

I årtier har Sverige været bebrejdet sin nødtørftige valghemmelighed, blandt andre af det daværende Helsinki Watch i 2002, store EU lande og den danske VKO-regering.

Hvis ikke det nuværende system havde tjent et formål, var det skiftet ud for 25 år siden, og det tjener blandt andet til at udskamme SD vælgere. Jeg spidsede derfor øren, da jeg hørte i radioen, at valghemmeligheden nu skal styrkes. Valhemligheten ska stärkas.

De nye regler træder i kraft 1 oktober 2018. Valget foregår tre uger før, den 9 september 2018.

Skärmar ska sättas upp för att ingen ska se vilka valsedlar väljaren tar med sig in i röstbåset. Det föreslår justitiedepartementet i en departementspromemoria som syftar till att stärka valhemligheten.

Efter så mange årtier er det faktisk en ret stor nyhed. Gad vide, hvorfor medierne går så stille med den? Men så Sverige i det mindste en ‘demokratiminister’, hvad Danmark ikke har.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?