20
jul
Seneste opdatering: 3/2-14 kl. 0334
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Expressens gamle Paris korrespondent (og forfatter til “Sverige- sluten anstald”), har den mest Ă„benmundede klumme hver sĂžndag. Han smugler de mest kontroversielle sĂŠtninger i i sine artikler: “Vi levar i praktiken i et laglöst land”. Ind imellem kan det ikke skrives – som man sĂ„ da Weekendavisen trykte hans klumme, og den var mĂŠrbart stĂŠrkere end originalversionen. OgsĂ„ Nilson er underlagt den journalistiske konsensus.

Sverige har (importeret) EUÂŽs hĂžjeste kriminalitet, til en politistyrke der er pĂ„ haldelen af EU gennemsnittet. Ring efter politiet – de kan vĂŠre 10 mil (100 km. ) borte:

Ulf Nilson: KriminalVÅRD fungerar inte

Det Àr snart ett Är sen Anna Lindh mördades

25 juli 2004
Det Ă€r ett par dar sen Tony Olsson, en av landets lĂ€skigaste mördare, marscherade ut ur en sluten anstalt med hjĂ€lp av en insmugglad pistol
SpektakulĂ€ra brott, spektakulĂ€ra skandaler. Definitivt, men lĂ„t dem inte skymma bort det verkliga problemet, som ser ut sĂ„ hĂ€r:Det begĂ„s omkring 1,3 miljoner brott per Ă„r i Sverige. Det betyder att var sjunde svensk drabbas varje Ă„r. Detta enligt statistiken.
I verkligheten Ă€r situationen betydligt vĂ€rre: hundratusentals brott anmĂ€ls inte, man har gett upp. Anledningen Ă€r att polisen sĂ€llan kommer. Och – vĂ€rst av allt – att praktiskt taget INGA brott klaras upp och leder till straff, utom möjligen i Knutby.
Vi lever i praktiken i ett laglöst land, som fungerar hyfsat UTESLUTANDE dĂ€rför att de flesta vanliga knegare alldeles automatiskt uppför sig ok.Att gamla mĂ€nniskor Ă€r rĂ€dda för att gĂ„ ut om kvĂ€llen, att vĂ„ldsbrotten ökar och inbrottsstatistiken rusar i höjden (nĂ€ra 90 procent i StockholmsomrĂ„det!) beror pĂ„ att polisen bantats till vanvett och med hjĂ€lp av idiotiska metoder som slĂ„r ut sekreterare och gör poliser – betydligt dyrare! – till blankettifyllare.
Dessutom har den svenska polisen hamnat hopplöst pĂ„ efterkĂ€lken vad det gĂ€ller bevĂ€pning och – kanske delvis dĂ€rför – mod. Vilken skitgangster som helst i Stockholm Ă€ger en automatkarbin med en eldkraft som kan hĂ„lla tio poliser pĂ„ mattan. Vi har fĂ„tt en brottslighet, frĂ„n krigets Balkan och de hĂ„rda öststaterna, som vi helt enkelt inte Ă€r organiserade eller bevĂ€pnade att möta.
FÀngelserna har blivit, bland mycket annat, centraler dÀr gangsters frÄn Ryssland, Polen, Baltikum och ex-Jugoslavien skaffar sig kontakter, nÀtverkar och planerar brott. För att fÄ bukt med detta krÀvs hÄrda tag: metalldetektorer, regelbundna razzior efter mobiltelefoner (som förstörs) och disciplinstraff. GÀrna utvisning i stor skala Àven vid relativt lindriga brott: varje land har rÀtt till sjÀlvförsvar.Vi mÄste dessutom vÀnda ryggen Ät den orealistiska myten om att svÄra vÄldsförbrytare kan REHABILITERAS, omskolas, bli snÀlla och dugliga samhÀllsmedborgare, etc. Trams!
KriminalVÅRD har alltid fungerat illa och fungerar numera inte alls. Att inspĂ€rrade personer ska behandlas humant Ă€r en sjĂ€lvklarhet, men att mördare ska ha det bĂ€ttre Ă€n tusentals pensionĂ€rer – dusch en gĂ„ng i veckan, indragna promenader! – Ă€r Ă„tminstone för mig utomordentligt stötande.
Jag vĂ„gar tycka, kalla mig gĂ€rna reaktionĂ€r, den som vill, att fĂ€ngelser dĂ€r personer som Tony Olsson ”vĂ„rdas”, skall vara rymningssĂ€kra. ”En liten öppning mot himmelen behöver vi alla”, skrev DN i torsdags i en ovanligt fjölig huvudledare. Anhöriga till de poliser som Olsson och hans kumpaner avrĂ€ttade tycker möjligen att den himmelska öppningen förvandlats till en jordisk svĂ€ngdörr, vilket Ă€r vidrigt. Vi behöver en attitydförĂ€ndring. Om vi slutar dalta med förbrytare och rulla ut oss som dörrmattan för bögar och extremfeminister, blir Sverige ett bĂ€ttre land.
Vi har proportionellt sett ungefÀr hÀlften sÄ mÄnga poliser som EU-lÀnderna i snitt. Inte minst dÀrför har vÄldsbrott och vÄldtÀkter fÄtt epidemiska proportioner.
Av ULF NILSON
ulf.nilson@expressen.se


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.