25
nov
Seneste opdatering: 25/11-04 kl. 1433
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Sverigedemokraterne fĂ„r TV tid – og det er ikke til daglig Sveriges stĂžrste parti udenfor Riksdagen tilstĂ„s medietid. “Debatten” var sĂ„ledes Ă©t langt plangt bagholdangreb som den unge Jimmi Aakeson tog pĂŠnt:

Rasister eller “bara” frĂ€mlingsfientliga? 23/11

Sverigedemokraterna genomför kampanj pÄ svenska skolor för att tvÀtta bort rasiststÀmpeln. -Ett led i deras strategi menar Lars Lejonborg.

Se debatten

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2220

Janne Milld noterer spagfĂŠrdigt:

http://www.bgf.nu/

Villkorat talande

I STV-programmet “Debatt” den 24/11 -04 medverkade SDU-ordförande Jimmie Åkesson, i en debatt mot Lars Leijonborg (fp). HĂ€r fick alltsĂ„ Sverige-demokraterna tala, men utgĂ„ngspunkten var som framgick av TV-tablĂ„n: “Sverigedemokraterna – rasister eller bara frĂ€mlingsfientliga?”

Mot sig i debatten hade Åkesson i praktiken inte bara Lejonborg utan ocksĂ„ programledare, Lennart Persson, och filmsekvenser som skulle kompromettera SD. Ett rimligare upplĂ€gg hade varit att börja med försök till definition av de begrepp som anvĂ€ndes: “rasism” respektive “frĂ€mlingsfientlighet”.

Under diskussionens gĂ„ng plĂ€derande Leijonborg för “alla mĂ€nniskors lika vĂ€rde”, men slapp klargöra om han dĂ€rmed var anhĂ€ngare av fri invandring. En reglerad invandring betyder ju – som Åkesson var inne pĂ„ – att man inte lĂ„ter alla mĂ€nniskor som sĂ„ önskar fĂ„ stanna i Sverige och uppbĂ€ra svenska bidrag.

Programledaren kunde inte förstĂ„ hur SD kunde motsĂ€tta sig ett mĂ„ngkulturellt samhĂ€lle och samtidigt sĂ€ga sig inte vara frĂ€mlingsfientligt. Jimmie Åkesson klargjorde att SD inte motsĂ€tter sig invandring, dĂ€remot ska krav kunna stĂ€llas pĂ„ dem som kommer till Sverige. De som ska stanna mĂ„ste anpassa sig till vĂ„rt samhĂ€lle, med sikte pĂ„ assimilering.

Leijonborg argumenterade för att den som – i likhet med Sten Andersson – stĂ€ller sig tveksam till utomeuropeiska adoptioner mĂ„ste vara rasist. Åkesson pĂ„pekade, dock utan att utveckla tanken, att man kan motsĂ€tta sig sĂ„dana adoptioner pĂ„ sakliga grunder. Faktum Ă€r att undersökningar visat pĂ„ psykosociala problem för mĂ„nga av dessa adopterade, dĂ„ de redan genom sitt utseende stĂ€ndigt pĂ„minns om att deras fosterförĂ€ldrar inte kan vara deras riktiga förĂ€ldrar. HĂ€r finns ju flera exempel pĂ„ hur det kan gĂ„ riktigt illa. Först Jackie Arklöv, sedan Tobias HĂŒbinette och nu senast David Moberg-Lindsay.

Massmedia gör – nu som alltid – sitt bĂ€sta att svĂ€rta ned SD. Nidbilden Ă€r dock mindre sann idag Ă€n vad den nĂ„gonsin varit. Detta lyckades Jimmie Åkesson förmedla.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.