5
dec
Seneste opdatering: 5/12-04 kl. 1237
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

mener Sydsvenskans Mikael Bergstrand om FOX- snapshottet af Malm√ł. Endvidere klager han over at “de udh√¶ngte” ikke kom til orde. Det er der nok mange svenskere der ogs√• gerne ville klage over – hvis de bare kunne.Samme dag kommer forresten en rapport med dynamit i. Ghettoiseringen af Sverige er over 10 doblet på 10 år!http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10102443

Fox News lät aldrig utpekade talaMyten om mediernas m√•ngkulturella gullande har jag redan belyst i en tidigare kr√∂nika. En s√∂kning i Sydsvenskans textarkiv visar att vi i sj√§lva verket mycket oftare problematiserar invandringen √§n beskriver den i positivt pr√§glade reportage.Fr√•gan om brottslingars etniska bakgrund rymmer ocks√• s√• ofantligt mycket mer √§n vad de enkla l√∂sningarnas rop vill g√∂ra g√§llande. F√∂rst och fr√§mst m√•ste vi r√§tta oss efter de pressetiska reglerna, d√§r det bland annat st√•r att l√§sa:”Framh√§v inte ber√∂rda personers etniska ursprung, k√∂n, nationalitet, yrke, politisk tillh√∂righet, religi√∂s √•sk√•dning eller sexuell l√§ggning om det saknar betydelse i sammanhanget och √§r missaktande.”———————————————————————————————

Leijonborg-, racist- jægeren og Mauricio Rojas i DN. Mon ikke de skulle indgive en klage over sig selv?http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=351097&previousRenderType=2mere kortfattet summering i SvD:http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_8678661.asp

Publicerat 5 december 2004 02:26

Utanförskapet växer i Sverige

I 91 svenska bostadsområden ligger sysselsättningen på mindre än 50 procent. I många av dem klarar mindre än hälften av eleverna grundskolan. De värst utsatta områden är tio gånger så många i dag som 1990.Folkpartiet har gjort en kartläggning av Sveriges bostadsområden. Låg sysselsättning, dåliga skolresultat, lågt valdeltagande och hög brottslighet är kriterierna för de områden som partiet kallar för utsatta.

136 bostadsområden är enligt rapporten klart präglade av utanförskap. De har en sysselsättning på mindre än 60 procent, mer än 30 procent av eleverna lämnar grundskolan utan fullständiga betyg och valdeltagandet ligger under 70 procent.1990 fanns det tre sådana områden.I vissa av områdena klarar bara en fjärdedel av eleverna grundskolan och brottsligheten är dubbelt så hög som genomsnittet i landet.

I 91 av bostadsområdena har bara 50 procent någon sysselsättning. Den siffran var nio 1990.I folkpartiets undersökning, som döpts till Utanförskapets karta, redovisas de olika länens situation. I Skåne är läget extremt. Nästan en tiondel av bostadsområdena präglas av utanförskap.

I st√§der som Malm√∂ och Landskrona klassas n√§stan en femtedel av omr√•dena som utanf√∂rskapsomr√•den.Ocks√• i V√§stmanlands, √Ėsterg√∂tlands och S√∂dermanlands l√§n var antalet utsatta omr√•den uppseendev√§ckande h√∂gt, vilket visar att det som tidigare var storstadsfenomen nu drabbar ocks√• √∂vriga delar av landet.Utanf√∂rskapets karta presenteras p√• Dagens Nyheters debattsida av folkpartiledaren Lars Leijonborg och riksdagsmannen Mauricio Rojas, som √§r partiets integrationstalesman.

Undersökningen bygger på detaljerad sysselsättningsstatistik som Statistiska centralbyrån tagit fram, skolresultaten för läsåret 2002-2003 från Skolverkets register, valdeltagandet 2002 och Brottsförebyggande rådets våldsbrottsstatistik för 2003.Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.